Audi Sport schrijft geschiedenis

Audi Magazine

Het merk met de vier ringen en de autosport hebben al een lange geschiedenis op hun gezamenlijke trackrecord. Een palmares ook vol successen en technologische vooruitgang. Audi Sport belichaamt dan ook de meest sportieve facetten van het merk. Voor liefhebbers van spannende sportervaringen belooft het dus een spannend en druk 2018 te worden. En een 2018 met veel voordelen als Audi klant.

De moderne geschiedenis van Audi Sport begint in 1981 bij de Rally van Monte Carlo. Meer bepaald door een naam die al een stukje geschiedenis van de autosport op zijn conto schreef: de quattro. Zes jaar lang winnen de Audi quattro's 23 rally's in het wereldkampioenschap en brengen ze vier wereldtitels mee naar Ingolstadt. De quattro blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. Zowel in rally's als op het circuit. In 1996 sleept de Audi A4 quattro -in maar liefst zeven landen tegelijk- de titel in de wacht. Nieuwe tijden, nieuwe overwinningen. Drie jaar later betreedt Audi de endurance-sport met de R8 en boekt hiermee tot 2005, 63 overwinningen in 80 races. Met als hoogtepunt drie jaar op rij de top 3-plaatsen in Le Mans

Audi Sport schrijft geschiedenis

2018: een programma vol emoties

Dit jaar hebben autosportliefhebbers een volle agenda. Audi Sport maakt immers opnieuw zijn opwachting op vele prestigieuze evenementen. Net als de Belgian Audi Club. In de marge van deze activiteiten organiseert de club uitzonderlijke momenten voor haar leden. 2018 zit dus boordevol emoties.

2018: een programma vol emoties

Zolder 7 en 8 april: Blancpain GT Series Sprint Cup

Het mythische Belgische circuit organiseert de eerste race van het Blancpain GT Series Sprint Cup-seizoen.Dit jaar ligt het niveau extreem hoog. Deze eerste afspraak belooft dan ook een wervelende start van het kampioenschap te worden. Kom onze "Belgische" Audi R8 LMS en onze twee nationale rijders, Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch, aanmoedigen. Mis hun eerste rondjes in deze competitie op Belgische bodem niet.

Onze twee Belgische piloten
Mettet 12 en 13 mei: FIA WRX

Mettet 12 en 13 mei: FIA WRX

Stel u voor dat sommige wagens 600 pk onder de motorkap hebben en accelereren van 0 tot 100 km/u in 1,9 seconden! Stel u bij elke race vijf wagens voor die starten vanuit polepositie. Kortom, touchettes en korte, intense races: welkom bij het Rallycross Wereldkampioenschap! Met twee teams aan de start: het EKS RX-team met Mattias Ekström en het ComToYou Racing-team met Enzo Ide. Audi Sport verwacht alle racefans inclusief uzelf op het Jules Tacheny-circuit in Mettet. Ook de Belgian Audi Club is van de partij en heeft alvast leuke verrassingen voor haar leden in petto zoals inkomtickets met toegang tot de paddock en parkingplaatsen voor een voordelige prijs.

Word lid van de Belgian Audi Club
28 en 29 juli: TOTAL 24 Hours van Spa

28 en 29 juli: TOTAL 24 Hours van Spa

Voor deze 70ste editie legt de TOTAL 24 Hours van Spa de lat nog hoger. Een absoluut topevenement. Zijn internationale naam en reputatie meer dan waardig.Van 23 tot en met 29 juli zal het mooiste circuit ter wereld het toneel vormen van nog spectaculairdere races dan alle voorgaande. Aan de start staan vier Audi’s R8 LMS van het Belgian Audi Club Team WRT. Voor Audi Sport is dit het absolute hoogtepunt van het seizoen. Een onvergetelijk en exclusief weekend voor de liefhebbers en voor de gasten van Hospitality VIP Audi Import. Boek uw tickets snel bij uw Audi verdeler.

Boek uw tickets via uw Audi verdeler. En profiteer van meer voordelen.

Boek uw tickets via uw Audi verdeler. En profiteer van meer voordelen.

  • Audi VIP-parkeerplaatsen op evenementen
  • Toegang tot Hospitality VIP Audi en het Audi terras
  • Bezoek stands en shuttles langs het circuit
  • Toegang tot paddocks
  • Meet & greet met de piloten
  • Audi geschenken

Voor leden van de Belgian Audi Club wordt een gelijkaardig pakket met dat van vorig jaar voorzien.

Belgian Audi Club: voor gepassioneerde gepassioneerden

De Belgian Audi Club is dé Club voor fans van autosport en Audi. Exclusieve ontmoetingen, spannende races, ... de agenda van de Belgian Audi Club-leden zit een heel jaar lang boordevol bijzondere evenementen. Bovendien is de Club ook één grote familie die geniet van een scala aan voordelen zoals speciale arrangementen, kortingen op toegangskaarten, exclusieve uitnodigingen en ontmoetingen… Kortom, beleef uw passie voor de autosport en Audi nog passioneler. Alle voordelen en meer informatie over de club vindt u op http://www.belgianaudiclub.be

Van het circuit naar de weg

Audi Sport. Twee woorden die synoniem staan voor succes, innovatie, prestaties en vooruitstrevende autosport. Op het circuit, op de weg en op evenementen: Audi Sport is de ultieme beleving van sportiviteit van het merk met de vier ringen. Stap in de wereld van Audi Sport, ontdek de Belgian Audi Club en word lid op belgianaudiclub.be