Formula E: Audi verlaat het kampioenschap met een zege in Berlijn

Audi Magazine

Het wereldkampioenschap ABB FIA Formula E hield voor de laatste E-Prix van het seizoen 2020/2021 halt in Berlijn. Net als vorig jaar vormde een circuit op het beton van de luchthaven Berlijn-Tempelhof het strijdtoneel voor de seizoensfinale; een dubbele seizoensfinale zelfs! Op zaterdag werd er een race in de ene rijrichting afgewerkt, alvorens de dag nadien geracet werd in de tegenovergestelde richting.

Formula E: Audi verlaat het kampioenschap met een zege in Berlijn
Dakar 2022 met de RS Q e-tron

Audi was vastberaden om een laatste keer uit te pakken alvorens het kampioenschap te verlaten om zich te concentreren op de Dakar 2022 met de RS Q e-tron. Het minste wat we kunnen stellen, is dat het merk met de vier ringen woord gehouden heeft dankzij Lucas di Grassi! De Braziliaan vatte race 1 aan vanaf de derde plaats op de startgrid en pakte een 12e zege in de Formula E… met één tiende voorsprong op Edoardo Mortara! Een klinkende overwinning die de kampioen uit 2016/2017 opnieuw vol in de titelstrijd lanceerde. “De eerste vrije trainingen waren lastig, maar het team heeft vervolgens knap werk geleverd. De wagen was fantastisch”, verklaarde hij.

René Rast van zijn kant zorgde eveneens voor spektakel in zijn Audi e-tron FE07. Vanaf een 15e positie bij de start van de race realiseerde de drievoudige DTM-kampioen een spectaculaire remonte tot de tweede plaats. “Ik wist echter dat ik mijn positie niet zou kunnen verdedigen. Andere rijders moesten namelijk hun Attack Mode nog gebruiken”, verduidelijkt de Duitser die uiteindelijk als negende de finishlijn bereikte en daarbij ook de snelste wedstrijdronde op zijn naam zette.

Waar Rast de dag nadien die prestatie zou herhalen

Waar Rast de dag nadien die prestatie zou herhalen, moest di Grassi zich tevredenstellen met de 20e plaats. Gevolg: geen rijderstitel en Audi Sport ABT Schaeffler besluit op een eervolle vierde plaats. “Lucas en René hebben een uitstekend seizoen achter de rug. We onthouden voornamelijk hun dubbel in het Mexicaanse Puebla.”, bevestigt teambaas Allan McNish. “Het was een ongelooflijk spannend seizoen en we mogen enorm trots zijn op wat we samen bereikt hebben. Het was een schitterend avontuur.”

Audi Sport ABT Schaeffler kan na zeven seizoenen met opgeheven hoofd vertrekken. Met 14 zeges, 47 podiumplaatsen, een rijderstitel met Lucas di Grassi en een kroon bij de teams is de balans uitermate positief.

Bij Envision Virgin Racing, dat eveneens Audi’s e-tron FE07 inzet, werd het een frustrerend weekend, met op zondag een 12e plaats voor Robin Frijns als beste resultaat. Het Audi-klantenteam kan echter tevreden zijn met een zeer mooie 5e plaats in het klassement bij de teams en bij de rijders, dankzij de Nederlander.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels