Formula E in Parijs

Audi Magazine

Geen ronkende motoren of geur van benzine op het Circuit des Invalides tijdens de achtste editie van het Formula E Kampioenschap. Maar minstens evenveel spanning voor fanatieke raceliefhebbers op 28 april.

Formula E in Parijs
Stratencircuit in hartje Parijs

Stratencircuit in hartje Parijs

Met zijn 1,9 kilometer en 14 bochten is het Circuit des Invalides, in het hart van Parijs, een van de meest compacte stratencircuits op de agenda, in het centrum van Parijs. Het loopt rond het 'Hôtel des Invalides', langs het 'Musée de l’Armée' en het graf van Napoleon Bonaparte waar de fans de piloten kunnen toejuichen.

De pitstraat bevindt zich op de 'Esplanade des Invalides'. Op dit Parijse parcours wordt op 28 april zonder twijfel een nek-aan-nekrace gereden, waarin de Formula E titelverdediger en Audi-piloot Lucas di Grassi (Audi Sport ABT Schaeffler) het zwaar te verduren zal krijgen van de concurrentie.

“Geen ronkende motoren of geur van benzine op het Circuit des Invalides, maar minstens evenveel spanning.”

Maak kennis met het dreamteam

Maak kennis met het dreamteam

Het Audi Sport ABT Schaeffler-team staat dit seizoen aan de start met Lucas di Grassi (#1) en Daniel Abt (#66). Ze nemen plaats achter het stuur van de Audi e-tron FE04. Tijdens de race is een goede strategie primordiaal: de piloten moeten het energieverbruik tijdens de één uur durende race nauwkeurig inschatten en de juiste balans vinden tussen zuinig én snel rijden.

“Een echt dreamduo voor het Audi Sport ABT Schaeffer-team : Lucas di Grassi en Daniel Abt.”

Op vrijdag staat de verkenning van het circuit gepland. Terwijl u op zaterdag – live in Parijs of op tv - de oefen – en kwalificatieritten ziet. Om 16 uur staat het parcours onder hoogspanning voor de start van de Paris E-Prix.

Entertainment in de E-Village

Entertainment in de E-Village

Ook naast het circuit zijn er tal van activiteiten voor de Formula E-fans. In de Allianz E-village scoort u handtekeningen van uw favoriete piloten; u ziet er de nieuwste elektrische en hybride voertuigen in de Drive Zone; en in de Gaming Zone neemt u het op tegen uw favoriete Formula E-piloten. Dat alles met live muziek, en local food and drinks. Formula E combineert een unieke fusie van entertainment en duurzaamheid en is tegelijk een uitstalraam voor nieuwe technologieën en innovatie.

Een fanboost voor team Schaeffler

Een fanboost voor team Schaeffler

De piloten van het Audi Sport ABT Schaeffler-team aanmoedigen vanop de eerste rij? Dat kan! Wist u trouwens dat u de piloten een 'fanboost' kunt geven? Dat is een extra wattage van 100 Kilojoule, waardoor u uw favoriete piloot nog meer kans geeft om te winnen. Een fanboost uitdelen, kan door te stemmen op de officiële site of via sociale media onder de juiste hashtags.

Bent u er niet live bij in Parijs?

Dan bekijkt u deze Grand Prix gewoon op Play Sports of Eurosport 1.

Meer lezen over Formula E?