Turbulente dag voor Audi in Formule E in Mexico City

Audi Magazine

Na drie opeenvolgende overwinningen moest het Audi Sport ABT Schaeffler team zich dit seizoen tevreden stellen met een 6de plaats voor Lucas di Grassi in de 2020 Formule E-race in Mexico City. Teamgenoot Daniel Abt kwam na een zwaar ongeval tijdens de warm-up toch nog aan de start – te danken aan heel wat kunst- en vliegwerk van zijn crew.

Formula e Mexico
Racen om te winnen

In 2018 vierde Daniel Abt zijn eerste Formule E-overwinning ooit op het circuit van de Autódromo Hermanos Rodríguez. Maar deze keer leek de racedag al om 8u ’s morgens voorbij voor de Duitsers: door eens software-communicatiefout belandde Abt aan het einde van een rechte strook tegen de vangrails.

“Dit was de heftigste crash uit mijn carrière”, zei Abt, die uit voorzorg per helikopter naar een ziekenhuis werd overgebracht voor onderzoek. “Ik ben blij dat deze generatie racewagens zo veilig is en dat ik zo goed als ongedeerd ben gebleven. Het was een geweldige prestatie van mijn crew dat ze de wagen zo snel weer raceklaar hadden. Maar het was natuurlijk duidelijk dat het voor mij een zeer moeilijke race zou worden, vanuit de bijna laatste positie. Nu is het zaak om weer fit te worden voor Marrakech.”

Audi

Lucas di Grassi knokte zich van de vijftiende naar de zesde plaats in een alweer spectaculaire Formule E-race, onder het goedkeurend oog van een indrukwekkende massa toeschouwers. Hierdoor kon de Braziliaan zijn vijfde positie in het klassement verdedigen. “Het was een moeilijke wedstrijd”, zei di Grassi. “Hoewel we een goede score behaalden, ben ik niet 100 procent tevreden. Het tempo lag net te laag. We gaan hard moeten werken om sterker te worden, zowel op kwalificatie- als op raceniveau.”

"Het was een turbulente dag voor Audi”, bevestigde teambaas Allan McNish. “Voor Daniel begon het in mineur door de crash en ook voor Lucas was het niet top, door de moeilijke kwalificatie. Maar we mogen niet vergeten dat we belangrijke punten hebben gescoord. Met zijn zesde plaats houdt Lucas stand in het gevecht om de titel. En dat Daniel überhaupt kon beginnen, was een geweldige teamprestatie. Het was een zware dag, maar we kijken nu uit naar de volgende race in Marrakesh. Daar ligt onze focus.”