Formula E Monaco: Frijns op kop in de tussenstand, ontgoocheling bij Audi Sport Abt Schaeffler

Audi Magazine

Twee weken na de afspraak in Valencia, sloeg het wereldkampioenschap ABB FIA Formule E dit weekend zijn tenten op in Monaco voor de zevende manche van het seizoen. De immer prestigieuze afspraak kon dit jaar uitpakken met een grote nieuwigheid: in tegenstelling tot de voorbije edities streden de rijders op zaterdag namelijk voor de zege op de traditionele versie van het Monegaskische tracé.

Formula E Monaco: Frijns op kop in de tussenstand, ontgoocheling bij Audi Sport Abt Schaeffler
Formula E

In de straten van het Prinsdom kwamen de Audi e-tron FE07 van Envision Virgin Racing enorm goed voor de dag. Robin Frijns was lange tijd in strijd voor de zege en pakte uiteindelijk een schitterende tweede plaats door op de meet in extremis nog Mitch Evans te verschalken. Met dat resultaat schiet de Nederlander naar de leiding in de WK-tussenstand, met vijf punten voorsprong. Bij het Audi-klantenteam mocht men eveneens opgetogen zijn over de prestaties van Nick Cassidy. De Nieuw-Zeelander, die zijn allereerste Formule E-seizoen afwerkt, overschreed de finish op een bemoedigende achtste plaats.

Formula E Monaco

Door opnieuw belangrijke punten te hebben gepakt, levert Envision Virgin Racing nog steeds volop strijd voor de titel bij de teams. De formatie bekleedt op dit ogenblik de vierde plaats in de rangschikking, op 24 punten van de leider; een uitermate klein verschil wetende dat een zege 25 stuks oplevert.

Audi Formula E di Grassi

En hoe brachten de rijders van Audi Sport Abt Schaeffler het ervan af? Zij zullen niet lang blijven napraten over hun verplaatsing naar Monaco. René Rast moest, strijdend voor de zevende plaats, opgeven in de 19e ronde na een contact met de vangrails in de befaamde bocht Sainte-Dévote. Een jammer incident aangezien de Duitser tot dan perfect met zijn energie was omgesprongen en daardoor over uitstekende kaarten beschikte voor het slot van de wedstrijd. Teamgenoot Lucas di Grassi redde de eer nog, ondanks een contact in de slotronde dat hem enkele plaatsen deed verliezen: de Braziliaan pakte een punt met zijn tiende plaats.

Formule E

Het merk met de vier ringen kan dus met gemengde gevoelens terugblikken, maar alle Audi-rijders hebben het vizier reeds gericht op de volgende manche van het kampioenschap. Afspraak in Mexico op 19 en 20 juni voor round 8e en 9e op de Autodromo Miguel E. Abed!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels