Formula E Parijs
Het Audi team vecht terug

Audi Magazine

Wat was het fantastisch op 28 april... de dag waarop de 8e editie van het Formule E-kampioenschap de meest revolutionaire, elektrische eenzitters bij elkaar bracht. Deelnemers Lucas di Grassi en Daniel Abt inspireerden de menigte van achter het stuur van hun Audi e-tron FE04.

David Kervyn, public relation medewerker bij Audi, zakte af naar Parijs en deelt zijn vele indrukken met u.

Formula E Parijs Het Audi team vecht terug
Op weg naar het kampioenschap

Op weg naar het kampioenschap

Als de bus koers zet richting de lichtstad, wordt al snel duidelijk dat we ons in gezelschap bevinden van échte technologie-liefhebbers. Natuurlijk wordt er over auto’s gepraat, maar dat niet alleen. Andreas Cremer, de secretaris-generaal van Audi Brussels, onthult ook enkele geheimen over de nieuwe Audi fabriek in Brussel. En over de vele stappen die nodig waren om de montagevergunning voor de Audi e-tron in onze hoofdstad te krijgen.

Meer weten over de Audi e-tron

Aangekomen in Parijs

We komen aan op de Place du Marché de St-Honoré. Het personeel van Audi Frankrijk heet ons hartelijk welkom en nodigt ons uit in ‘Audi City’. Deze permanente showroom is geheel gewijd aan innovatie. We dompelen ons onder in de vernieuwende, interactieve ervaringen en zijn onder de indruk van de ultramoderne technologieën van dit geheel nieuwe showroomconcept, waaronder de bijzonder ‘coole’ nieuwe car configurator.

Maar de meeste indruk maakt natuurlijk de Audi e-tron quattro Concept. Het prototype geeft ons een goed beeld van de toekomstige e-tron, die eind dit jaar op de weg te zien zal zijn maar nu al de toekomstige 100% elektrische Audi.

Op grote schermen ontdekken we ook de Audi e-tron Vision Gran Turismo. Het is altijd indrukwekkend om te zien hoe een virtueel concept (bedoeld voor Gran Turismo-spel) zich vertaalt in de realiteit.

De echte ster van de dag is natuurlijk: de Audi e-tron FE04. Ook al zien we binnen een paar uur een identiek model tijdens de races … We kunnen hem hier al even van dichterbij bekijken. Hij is echt prachtig. Onze gesprekken gaan al snel over de lithium-ionbatterij tussen de bestuurdersstoel en de aandrijflijn. Met een capaciteit van 34 kW! Energie genoeg dus om ons straks een prachtig spektakel te laten zien.

Aangekomen in Parijs
Racers en wagens in topvorm

16 uur: in actie! Racers en wagens in topvorm.

Een paar minuten voor de start van de race gaan we naar de zitjes die gereserveerd zijn voor de Belgische delegatie. We hebben een prachtig uitzicht om de expertise van onze 2 e-piloten te bewonderen. Lucas di Grassi en Daniel Abt staan op de 6e en 14e plaats op het startschema. Niet echt een goede positie, maar we geloven in de prestaties van de Audi e-tron, en in die van onze racers.

De race is meeslepend en het Audi-team doet zijn best om ons tot de laatste seconde in spanning te houden. Als liefhebber van prachtige Audi-technologieën kan mijn enthousiasme niet meer stuk. Boeiend, spannend, opwindend ... Woorden schieten tekort om dit fantastische moment te beschrijven. Ondanks een moeilijke kwalificatie halen onze 2 piloten 11 posities in de races. Tot onze verrassing eindigt Di Grassi voor de derde keer op rij als tweede en Abt verrast met een spectaculaire comeback van de 14e naar de 7e plaats.

"Het was een ongelooflijke race en tegelijkertijd extreem moeilijk"

di Grassi laaiend enthousiast na zijn tweede opeenvolgende 2e plaats en zijn 23e podium in de elektrische races: In het eerste deel heb ik wat op energie bespaard. Het was pas in de tweede fase van het kampioenschap dat ik het volledige potentieel van de e-tron heb benut om terug te keren in de race en naar de 2e plaats. Ik ben heel tevreden!"

Mooie technologieën voor een grote toekomst

Mooie technologieën voor een grote toekomst

Formula E was een geweldige ontdekking voor iedereen. En de race voldeed volledig aan de verwachtingen: opwindend van de start tot aan de finish. Deze fantastische ervaring bevestigt alleen maar wat we al wisten: dat de geweldige Audi e-tron FE04 tot veel in staat is. En dat de zero emissie-technologie op heel veel succes zal kunnen rekenen.