Formula E: emotie in plaats van emissie

Audi Magazine

De Formula E is de toekomst van de autosport. Sinds 2014 schiet de populariteit pijlsnel de hoogte in. Onvermijdelijk, want de prestaties van elektrische motoren spreken voor zich. Voor Audi, regerend wereldkampioen, is de Formula E dan ook de ideale proeftuin om alles wat met elektrische mobiliteit te maken heeft, te testen.

Formula E: emotie in plaats van emissie

Audi wereldkampioen.

Voor Audi is de Formula E de ideale proeftuin om zijn motoren, besturingseenheden en transmissies uit te proberen, om de acceleraties van de wagens te verhogen en het rijbereik te optimaliseren. In de Formula E mag elk team immers de ophanging, de schokdempers, de motor, de transmissie en de aandrijfelektronica naar eigen goeddunken aanpassen. Enige voorwaarde is dat alles past in de daartoe voorziene chassisruimte én dat ieder team met dezelfde, identieke batterij rijdt. De piloten moeten het energieverbruik tijdens de één uur durende race nauwkeurig inschatten en de juiste balans vinden tussen zuinig én snel rijden. Bovendien moeten ze halverwege pijlsnel de pits in om van wagen te wisselen. Een extra attractie die de Formula E zo boeiend maakt.

Alles aan de Formula E is verfrissend, opwindend en nieuw.

Alles aan de Formula E is verfrissend, opwindend en nieuw.

Het parcours zelf is steevast uitgetekend als stratencircuit in ’s werelds grootste steden. Voor het lopende seizoen 2017-2018 vinden de zogenaamde e-Prix Races onder meer plaats in Parijs, Berlijn, New York en Montréal.

Alle aandacht gaat naar de vernieuwing en ontwikkeling van de meest krachtige, 100% elektrische racewagens.

Nieuwe regels, nieuwe uitdagingen.

Vanaf volgend seizoen moet een race met een en dezelfde batterij kunnen worden uitgereden. Een nieuwe regel die aantoont dat er op het vlak van autonomie grote stappen voorwaarts zijn gezet. Vorig jaar werd Lucas di Grassi wereldkampioen voor Audi. Dit jaar treedt Audi voor het eerst aan met een officieel fabrieksteam. Opnieuw goed voor de winst?

Ontdek hieronder de energie van Formula E

What Is Formula E?

What Is Formula E?

Cinematic Highlights: Marrakesh 2018 (Round 3)

Cinematic Highlights - Marrakesh 2018 (Round 3)

Audi Formula E Highlights

Audi Formula E Highlights

Meer weten: