Formule E: zege voor di Grassi, de dubbel voor Audi!

Audi Magazine

Hoewel er niet echt een aanleiding voor lijkt te zijn, was Mexico Audi vaak goed gezind in de Formule E. Dat was eveneens het geval toen het wereldkampioenschap voor elektrische eenzitters neerstreek op een nagelnieuwe piste voor de achtste en negende afspraak van het seizoen 2021.

Formule E: zege voor di Grassi, de dubbel voor Audi!
Zo scoorde Audi Sport ABT Schaeffler op de Autodrome

Zo scoorde Audi Sport ABT Schaeffler op de Autodrome Miguel E. Abed in Puebla niet enkel zijn eerste zege van het seizoen, ook schonken Lucas di Grassi en René Rast het merk een schitterende dubbel. Zij die van statistieken houden, onthouden zonder twijfel dat Audi in Mexico vier zeges boekte op zeven wedstrijden. De autosportliefhebbers zullen na dit weekend vooral de spectaculaire comebacks van Lucas di Grassi en René Rast onthouden – respectievelijke achtste en negende op de startgrid van de eerste race van het weekend.

Dankzij schitterende inhaalbewegingen, een uitstekend energiebeheer en een puike strategie rond het gebruik van de “Attack Modes”, wisten de Braziliaan en de Duitser op te rukken tot de tweede en derde plaats bij het vallen van de zwart-wit geblokte vlag. Door de diskwalificatie van Pascal Wehrlein werd dat resultaat omgezet in een magnifieke dubbel, de derde reeds voor het merk. Het was bovendien de elfde zege (en 33e podium) voor Lucas di Grassi, terwijl René Rast zijn beste resultaat uit zijn korte Formule E-carrière liet optekenen.

De dag nadien wist de Duitser zijn saldo nog aan te dikken met twee extra punten

De dag nadien wist de Duitser zijn saldo nog aan te dikken met twee extra punten dankzij de tiende plaats en een bonuspunt voor de snelste wedstrijdronde. Een krachttoer wetende dat de voormalige DTM-kampioen als allerlaatste moest vertrekken na een foutje bij de kwalificaties en een prestatie die tevens de competitiviteit van de Audi FE07 in de verf zet! Lucas di Grassi kende ditmaal minder succes. Hij werd bestraft voor een contact met een tegenstander en pakte geen punten in race 2.

Met deze prestatie lanceerden de Audi Sport-rijders zich niettemin opnieuw vol in de strijd voor de twee titels. Het team prijkt op een vierde plaats op slechts 14 punten, terwijl René Rast in de rangschikking bij de rijders eveneens vierde staat, op 12 punten van de nieuwe leider, Edoardo Mortara. Ook Robin Frijns mogen we nog steeds rekenen bij de titelkandidaten. De Nederlander, die uitkomt op een Audi van klantenteam Envision Virgin Racing, kende een uiterst lastig weekend in Mexico. De voormalige puntenleider viel terug tot de tweede plaats, maar op slechts tien punten van de leider. Met zijn derde plaats zorgde teamgenoot Nick Cassidy echter toch nog voor een Audi FE07 op het podium bij de tweede race in Puebla. Dat belooft in de aanloop naar het slot van het seizoen.

Er moeten nog zes van de vijftien geplande races worden afgewerkt

Er moeten nog zes van de vijftien geplande races worden afgewerkt, met afspraken in New York (10 en 11 juli), Londen (24 en 25 juli) en Berlijn (14-15 augustus). Het slot van het wereldkampioenschap FIA Formula E belooft uiterst spannend te worden 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels