GT World Challenge Europe: Belgian Audi Club Team WRT behoudt de leiding!

Audi Magazine

De GT World Challenge Europe, het meest vooraanstaande GT3-kampioenschap op het Oude Continent, kwam afgelopen weekend terug op kruissnelheid. Het kampioenschap dat Sprint en Endurance (waaronder de 24 Uur van Spa) combineert werkte namelijk op de Nürburgring zijn derde afspraak van het seizoen af.

GT World Challenge Europe
GT World Challenge Europe

Belgian Audi Club Team WRT hoopte op enkele kilometers van de Belgisch-Duitse grens verder te gaan op zijn elan na de zege in Imola (Endurance) eind juli en vervolgens twee overwinningen in Misano (Sprint) begin augustus. De wedstrijd over 6 uur bleek echter allesbehalve eenvoudig!

Ondanks dat beide wagens een penalty opliepen, eindigden de Audi R8 LMS van de trio’s Mirko Bortolotti-Rolf Ineichen-Kelvin van der Linde en Dries Vanthoor-Charles Weerts-Christopher Mies beiden in de top 5.

GT

De #31, die vertrok vanaf de 21e plaats op de startgrid, beperkte de schade door beslag te leggen op de punten van de 4e plaats. Na hun succes in Imola blijven de Italiaan Mirko Bortolotti en de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde op kop in de Endurance Cup in de aanloop naar de belangrijkste afspraak van het jaar: de Total 24 Hours of Spa (24-25 oktober).

GT World Callenge car

De twee Belgen Dries Vanthoor en Charles Weerts hadden samen met hun Duitse teamgenoot Christopher Mies de zege kunnen pakken. Een penalty vanwege een fout tijdens een pitstop (een “unsafe release”, wat betekent dat de wagen volgens de wedstrijdleiding op een gevaarlijke manier vertrok) deed Dries Vanthoor terugvallen van de 2e naar de 13e plaats. Een ontketende Dries Vanthoor zette vervolgens een slotakkoord in zoals enkel de Audi Sport-rijder dat kan. Met enkele uiterst indrukwekkende inhaalbewegingen wist hij beslag te leggen op de punten van de vijfde plaats. Daardoor blijven Dries en Charles op kop in het algemene klassement van de GT World Challenge Europe (dat de Sprint en Endurance combineert), terwijl Belgian Audi Club Team WRT de leiding behoudt in de rangschikking bij de teams.

Volgend weekend is Belgian Audi Club Team WRT hard aan het werk op het Circuit van Nevers Magny-Cours,

Volgend weekend is Belgian Audi Club Team WRT hard aan het werk op het Circuit van Nevers Magny-Cours, in Frankrijk, voor de vierde manche van de GT World Challenge Europe. Ditmaal staan er twee sprintraces van telkens één uur op het menu. De races worden verreden op zaterdag vanaf 22u15 (een nachtrace dus) en zondag vanaf 13u45 en worden live uitgezonden op het Internet met commentaar in het Engels en het Frans. Als u van autosport houdt op hoog niveau, dan mag u deze dubbele afspraak beslist niet aan u laten voorbijgaan!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels