Knappe prestatie maar weinig beloning voor Audi op Blancpain Sprint Cup Zolder

Audi Magazine

Het Belgian Audi Club Team WRT stond in Zolder aan de start van de openingsmanche van de Blancpain GT Series Sprint Cup. Het Belgische team, onder leiding van teammanager Vincent Vosse, vertoonde klasse en moed op het strijdtoneel. Het tikkeltje geluk bleef echter achterwege tijdens deze thuisrace.

Audi op Blancpain Sprint Cup Zolder
Audi’s R8 LMS

De Audi’s R8 LMS zetten performante prestaties neer. In de eerste wedstrijd finishten de vier bolides in de top 7. Met Dries Vanthoor, in polepositie, nam Audi meteen de leiding in de openingsfase van de wedstrijd. Een gedubbelde rijder hinderde echter bij het inrijden van de pitlane. Zo moest Will Stevens een Lamborghini laten voorgaan. Het duo eindigde alsnog knap tweede.

De regerende kampioenen Robin Frijns en Stuart Leonard pakten dan weer enkele belangrijke punten voor het kampioenschap. Na enkele knappe inhaalbewegingen remonteerden ze tot een vijfde plaats.

Gilles Magnus en Alessio Picariello

Het derde duo, Gilles Magnus en Alessio Picariello dat uitkwam in de Silver Cup, eindigde meteen ook op het hoogste schavot in deze race. Een schitterende prestatie. Gilles tekende zomaar even de vierde tijd op in de kwalificaties in zijn allereerste GT-race. Beide landgenoten bevestigden hiermee hun status van revelatie van het weekend!

Gilles Magnus (Antwerpen) miste zijn debuut in de GT-racerij dus niet. “Ik ben de Belgian Audi Club Team WRT erg dankbaar voor deze schitterende kans”, benadrukt hij. “In Zolder rijden in de Blancpain GT Series met een dermate prestigieus team is een droom. Ik stel alles in het werk om aan dit verhaal een mooi vervolg te breien”, is Gilles enthousiast.

Alessio

“Ons doel was om de Silver Cup te winnen en dat hebben we gedaan. Twee keer zelfs”, lacht de 24-jarige Alessio Picariello (Charleroi). “Het doel is dus bereikt! Na mijn kwalificatie was ik een beetje gefrustreerd: mijn sessie werd verknald door wat verkeer… Ik weet dat ik beter kan dan die dertiende plaats. Gilles en ik hebben echter goed werk geleverd door als zevende en vervolgens zesde te eindigen. Volgende keer wordt alleen maar beter!”, besluit Alessio.

Het Belgian Audi Club Team WRT verdiende meer. Maar met deze getalenteerde rijders achter het stuur is dat slechts een kwestie van tijd.

Volg alles op de voet via Belgian Audi Club