Belgian Audi Club Team WRT kampioen in de Sprint Cup

Audi Magazine

Slechts negen weken zijn er verstreken tussen de seizoensopener van de Sprint Cup begin augustus in Misano en de finale in Barcelona afgelopen weekend. Iets meer dan twee maanden dus voor wat een intens seizoen van de GT World Challenge Europe was voor Belgian Audi Club Team WRT. Het om gekende redenen compacte seizoen 2020 gunde het Belgische team geen moment respijt, want naast het volledige GT World Challenge Europe (met de Sprint Cup en de Endurance Cup), betwisten de troepen van Vincent Vosse eveneens de DTM (het befaamde kampioenschap voor toerismewagens), de ADAC GT Masters (het Duitse GT3-kampioenschap) en geselecteerde wedstrijden van de Intercontinental GT Challenge, waaronder de Indy 8 Hour in Indianapolis. In deze omstandigheden let niemand echt op een inspanning meer of minder en wint de passie het van de vermoeidheid!

Belgian Audi Club Team WRT kampioen in de Sprint Cup
Kampioen Sprint Cup

De eerste serieuze beloning kwam er dit weekend in Barcelona, strijdtoneel voor de vierde en laatste afspraak van de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe. Na een weekend bomvol spanning knoopte Belgian Audi Club Team WRT opnieuw aan met de titel in de rangschikking bij de teams (de zevende in acht jaar tijd!), terwijl Charles Weerts en Dries Vanthoor het rijderskampioenschap op zak staken.

“Het was een fantastisch moment voor ons allemaal”, verklaarde Vincent Vosse, Team Principal van Belgian Audi Club Team WRT. “Deze twee titels smaken ongelooflijk zoet en vormen de vruchten van fantastisch teamwerk: de rijders, de monteurs, de ingenieurs, iedereen die achter de schermen werkt… We hebben hier in Barcelona een moeilijk weekend beleefd, met heel wat tegenslagen en onzekerheden, maar we hebben het hoofd altijd koel gehouden en iedereen heeft zijn werk tot in de puntjes gedaan.”

Sprint Cup

Om hun belang binnen het team te onderstrepen, kregen de monteurs van WRT eveneens erkenning voor hun snelle bandenwissels door de Pit Stop Challenge te winnen. En Charles Weerts en Dries Vanthoor waren weergaloos aan het stuur van de Audi R8 LSM #32.

“Ik ben echt blij en fier over wat we samen hebben bereikt”, aldus de 19-jarige rijder, tevens de jongste kampioen ooit in deze competitie. “Het was absoluut geen eenvoudig weekend. Op pure snelheid liepen we dit weekend iets achter op onze rivalen, maar het team is blijven werken om ons bij elke sessie sterker voor de dag te laten komen, getuige onze tweede plaats in race 3. Uiteindelijk hebben we de titel veroverd en dat is wat telt. Ik zal dit moment nooit vergeten: mijn allereerste titel!”

Dries Vanthoor kon met de titel de wrange nasmaak uit 2017 definitief wegspoelen, toen hij de titel op enkele minuten van het einde door de vingers zag glippen na een straf. “Ik ben zo blij”, juichte de officiële Audi Sport customer racing-rijder. “Zeker na dit weekend dat absoluut niet eenvoudig was. Ik herinner me nog hoe we in 2017 op vijf minuten van het einde alles verloren. Ik denk echter dat ik in mijn hele leven nog nooit zo nerveus ben geweest als bij de slotstint van Charles. Bedankt Audi voor deze schitterende wagen, bedankt aan alle leden van het team en de monteurs voor hun ultrasnelle pitstops. Het is een plezier om in zo’n omstandigheden te kunnen samenwerken!”

Sprint Cup race

Ook de andere wagens van Belgian Audi Club Team WRT sloten het seizoen goed af. Op de Audi R8 LMS #31 finishten de Japanner Ryuichiro Tomita en de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde op de vierde plaats, waarbij hun zege in Zandvoort ook bijdroeg aan de titel bij de teams. Ook in de Silver Cup waren er redenen tot tevredenheid voor Jusuf en Hamza Owega op de Audi #33 van het Belgische team. De twee Duitse broers pakten in hun allereerste seizoen op dit niveau een knappe derde plaats in hun klasse.

De volgende belangrijke afspraak voor Belgian Audi Club Team WRT is de Total 24 Hours of Spa. WRT presteerde in het verleden vaak goed in de grote Belgische endurance-klassieker, die uitzonderlijk werd verplaatst naar de herfst (de start vindt plaats op 24 oktober om 15u30). De Belgische formatie was niet enkel laureaat in 2011 en 2014, maar nam liefst zes opeenvolgende jaren plaats op het podium tussen 2011 en 2016. Na drie edities zonder een top 3, heeft WRT meer dan ooit de zinnen gezet op “zijn” dubbele race rond de klok!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels