Nieuwe Audi A1 Sportback > A1 > Audi België
  • stage_exterior_front.jpg
 Der neue A1 Sportback
De nieuwe Audi A1 Sportback

De ideale metgezel voor een stedelijke levensstijl

In 2010 debuteerde een gloednieuw Audi-model in de vorm van de Audi A1. Intussen staat de tweede generatie van de succesvolle compacte wagen klaar om uit de startblokken te schieten. Zijn dynamische design typeert de nieuwe Audi A1 Sportback. Hij werpt zich op als de ideale metgezel in de stad en leent zich ook perfect voor langere ritten. Met zijn infotainmentsystemen en rijhulpsystemen op het niveau van de grotere Audi-modellen is de Audi A1 Sportback sterk verankerd in de digitale wereld. Bovendien bieden de nieuwe uitvoeringen tal van personaliseringsmogelijkheden.

Koetswerkdesign: opvallend en krachtig, met de genen van de sportieve ur-quattro
De Audi A1 Sportback is fors gegroeid: met een toename van 56 millimeter is hij voortaan 4,03 meter lang. Tegelijk bleef de breedte nagenoeg identiek, met 1,74 meter. De nieuwe generatie is slechts 1,41 meter hoog (of 1,43 meter inclusief antenne). De brede sporen en korte overhangen garanderen een gestrekte, sportieve look. Het brede, laaggeplaatste ‘Singleframe’-radiatorrooster en de imitatieluchtinlaten opzij domineren de neus. Onder de rand van de motorkap zitten drie vlakke sleuven, een eerbetoon aan de Sport quattro, Audi’s rally-icoon uit 1984.

Naar wens te combineren: de uitrustingsniveaus

Nieuw voor de Audi A1 Sportback is het moduleerbare gamma. Die verzekert een bijzonder doorgedreven flexibiliteit. Zo kunnen klanten voor het eerst alle koetswerk- en interieurkleuren combineren.

Naargelang het uitrustingsniveau – basic, advanced of S line – zijn de afwerkingen n aan de buitenkant verkrijgbaar in diverse configuraties. Het zwarte stijlpakket zorgt voor bijkomende accenten. Met de uitvoeringen ‘Interior advanced’, ‘Interior design selection’ en ‘Interior S line’ kan Audi zijn klanten bovendien talloze combinaties van kleuren en materialen aanbieden.

Front

Volledig geconnecteerd en steeds up-to-date:
Infotainment en Audi connect

Het Infotainmentconcept in de nieuwe Audi A1 Sportback werd rechtstreeks overgenomen van de grotere Audi-modellen. De MMI-radio is standaard. Hij laat zich bedienen met de multifunctionele toetsen op het stuurwiel en het scherm in het volledig digitale instrumentenbord. In de hoogste uitvoering biedt het MMI-navigatiesysteem een MMI-aanraakscherm van 10,1 duim, dat naadloos aansluit bij de zone in zwart glas. Net als bij een smartphone worden alle functies bediend met aanraakinput. De jongste generatie van Audi’s spraakbesturing tilt de dialoog tussen auto en bestuurder naar een nog hoger niveau.

In combinatie met Audi connect biedt MMI navigation plus bestuurders van de Audi A1 Sportback functies zoals een hybride routegeleiding, die de route in de cloud berekent en daarbij rekening houdt met de volledige verkeerssituatie.

Bedienkonzept

Veiligheid eerst: de rijhulpsystemen

De rijhulpsystemen die Audi op de Audi A1 Sportback monteert, zijn eveneens afkomstig van de grotere modellen. Ze helpen de compacte wagen om een veilige afstand aan te houden ten opzichte van zijn voorligger, om op zijn rijstrook te blijven en om gemakkelijk te parkeren.

De standaard gemonteerde spoorassistent waarschuwt de bestuurder bij snelheden vanaf 65 km/u wanneer hij van zijn rijstrook afwijkt. Eveneens standaard is de snelheidsbegrenzer, die de Audi A1 Sportback verhindert om een vooraf ingestelde topsnelheid te overschrijden.

A1 Sportback
Sicherheit

Licht en bijzonder robuust: het koetswerk

Het koetswerk van de nieuwe Audi A1 Sportback omvat onderdelen uit warm gevormd staal dat als een ruggengraat voor de passagierskooi fungeert. Het stijve koetswerk en de nauwkeurige assemblage garanderen een sportief, nauwkeurig rijplezier en voorkomen dat lawaai het interieur binnendringt. Met een frontaal oppervlak van 2,07 m² en een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,31 klieft de nieuwe Audi A1 Sportback moeiteloos door de lucht.

Sportieve, evenwichtige afstelling: de ophanging

Het asdesign van de nieuwe Audi A1 Sportback garandeert een wendbaar weggedrag en een sportieve, evenwichtige rijervaring. De voorwielophanging is een MacPherson-constructie en achteraan wordt een compacte, lichte torsieas gebruikt. Behalve de basisophanging is er ook een strakkere sportophanging als optie verkrijgbaar.

Dynamische pakketten, individueel afgesteld op elke motorversie, bundelen uitrustingsopties om de Audi A1 Sportback een nog sportievere afwerking te geven. Het ‘basispakket’ voor de benzine-instapper omvat een sportieve ophanging, rode remklauwen en grotere remschijven. Het ‘Performance’-pakket is voorbehouden aan de andere motorversies. Dat pakket omvat naast de rode remklauwen en grotere schijfremmen ook een ophanging met verstelbare schokdempers, een klanksimulatie en Audi drive select.

A1 Sportback Raumangebot