Motor > Audi S4 Avant > Audi België

Uw Audi S4 Avant

Motor

1 op een totaal aantal van 1 motor(en)

3.0 TFSI
3.0 TFSI quattro tiptronic
64.400,00 EUR
  • 2995 cm3
  • 7,9–7,7 l/100 km
  • 179–175 g/km
  • 260 kW (354 PK)
Legende
  • Cylinderinhoud
  • Brandstofverbruik
  • CO2 uitstoot
  • PK
Geen motor gevonden.

Geen motoren gevonden voor deze brandstof in combinatie met de gekozen uitrusting.

Licht en krachtig: de 3.0 TFSI

Het hart van de S-modellen is een nieuw ontwikkelde V6 met turbo en rechtstreekse benzine-inspuiting. De 3.0 TFSI levert 260 kW (354 pk), en zijn koppel van 500 Nm is beschikbaar tussen 1.300 en 4.500 t/m. Deze krachtbron overklast zijn voorganger zowel qua prestaties als qua koppel en verbruikt tegelijk aanzienlijk minder, terwijl hij ook een stuk lichter is.

De motor brengt de Audi S4 in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/h, en bij 250 km/h grijpt de elektronische snelheidsbegrenzer in. Ondanks de duidelijk betere prestaties laat de V6 zich opmerken door zijn efficiëntie: in de NEDC-cyclus heeft de S4 Berline minder dan 7,4 liter brandstof nodig per 100 kilometer (170 g CO2/km).

De nieuwe tiptronic-achttrapsautomaat doet zijn werk bijzonder efficiënt en schakelt snel, comfortabel en spontaan. Wanneer de rijomstandigheden het toelaten schakelt hij vanzelf naar vrijloop om zo brandstof te besparen.
750x410_AS4_D_161009.jpg
De kracht van de 3.0 TFSI wordt zoals bij elk S-model van Audi door een permanente quattro-vierwielaandrijving op de weg gezet. Zijn zelfsperrend centraal differentieel leidt in normale aandrijvingsmodus 60 procent van het koppel naar de achteras en 40 procent naar voren. Naargelang van de aandrijvingssituatie kan hij echter tot 70 procent van het koppel naar de vooras of 85 procent naar de achteras sturen. De wiel-per-wiel-motorkoppelsturing met intelligente softwarefunctie vervolledigt de quattro-aandrijving. In dynamische bochten worden de wielen aan de binnenkant van de bocht minimaal afgeremd, voor ze kunnen doorslippen. Zo rijdt hij nog nauwkeuriger, stabieler en makkelijker. Een als optie verkrijgbaar sportdifferentieel zorgt voor een nog betere handelbaarheid door het actief verdelen van de krachten tussen de achterwielen.
Let op, geld lenen kost ook geld.

Alle vermelde prijzen in de car configurator zijn indicatieve prijzen incl. btw. Op enkele uitzonderingen na stemmen deze overeen met de actuele prijzen. Gelieve voor gedetailleerde en exacte prijsinformatie contact op te nemen met uw concessiehouder. Alle informatie onder voorbehoud van wijzigingen op het vlak van modelvarianten, constructie, uitrusting, technische gegevens, mogelijke opties, prijzen of typfouten.De in deze configurator afgebeelde voertuigen zijn deels uitgerust met optionele uitrusting die verkrijgbaar is tegen meerprijs en stemmen niet overeen met uw selectie. Gelieve informatie in te winnen over de standaarduitrusting en de prijs van uw wagen alvorens een verkoopovereenkomst te ondertekenen.