Een Audi A5 Sportback g-tron kopen? | Audi België
  • stage_exterior_front.jpg
Audi A5 Sportback g-tron

Audi A5 Sportback g-tron

Elegante Sportback op aardgas.
De Audi A5 Sportback g-tron


Contacteer uw Audi verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Met de Audi A5 Sportback g-tron² kunt u vertrouwen op een gezinsvriendelijke vijfdeurs met een vernieuwende aandrijving op aardgas. Behalve zijn zuinige rijstijl maken ook het elegante design, het functionele interieur en het ruime arsenaal aan trendsettende technologieën indruk.

De Audi A5 Sportback g-tron² in cijfers

Tankinhoud, CNG

17,3

kg

Rijbereik met CNG (NEDC)

420–455

km*

Maximaal

Tankinhoud, benzine

7

l

* Gegevens voor 17" tot 20" wielen.
straat

Efficiëntie op wielen

Met de term g-tron verwijzen we naar de aandrijvingstechnologie CNG, ofwel aardgas in gecomprimeerde vorm. Bij de verbranding komen slechts kleine hoeveelheden fijn stof vrij. De 2.0-liter TFSI-motor op aardgas () aan boord van de Audi A5 Sportback g-tron produceert een vermogen van 125 kW (170 pk) en levert een maximumkoppel van 270 Newtonmeter. Hij trekt op van 0 tot 100 km/u in 8,4 seconden.

Achteraanzicht van de Audi A5 Sportback g-tron

Alternatieve aandrijving

Het bestuurdersinformatiesysteem dat standaard over een 7-inch kleurenscherm beschikt, toont u in een oogwenk onder meer de brandstofmeter en de resterende actieradius. De CNG-tank met een inhoud van 17,3 kg geeft de Audi A5 Sportback g-tron² een maximaal rijbereik van 420 tot 455 kilometer (NEDC, gegevens voor 17" tot 20" wielen). Als het gas bijna op is, schakelt het voertuig automatisch over naar de stand-bymodus, waarin het nog zeven liter benzine heeft om op te rijden.

Cockpit van de Audi A5 Sportback g-tron
Meer over digitale diensten

Meerwaarde met uw smartphone

Dankzij innovatieve technologieën bewijst uw Android smartphone⁵ ook aan boord van de Audi A5 Sportback g-tron² zijn nut. Open en vergrendel het voertuig met de optionele Audi connect key⁶: het volstaat om uw smartphone vlak bij het midden van de deurhendel van de bestuurder te houden eens de functie is geïnstalleerd. Binnenin verbindt de optionele Audi phone box⁷ (zie foto) de smartphone met de buitenantenne op de Audi A5 Sportback g-tron², wat een uitstekende belkwaliteit oplevert. Als uw smartphone is uitgerust met de Qi-standaard, kunt u die inductief opladen in de Audi phone box⁷.

Audi phone box in de Audi A5 Sportback g-tron

Ruim en personaliseerbaar

Het interieur van de Audi A5 Sportback g-tron² valt op door het open, ruimtelijke gevoel. Er is ruimte zat voor vijf personen. Vooraan accentueren bijvoorbeeld de doorlopende ventilatiestrook en de lange sierlijst erboven de breedte van het interieur. Het inzetstuk van de nieuw ontworpen middenconsole, het deurpaneel, het ventilatierooster opzij bij de bestuurder en andere elementen zijn stuk voor stuk afgewerkt met een hoogwaardige glaslook. Dankzij het nieuwe uitrustingsconcept kunt u het interieur aan uw wensen aanpassen. De optionele designselectie omvat onder meer het veelkleurige contour- en sfeerverlichtingspack.

De achterzetels in de Audi A5 Sportback g-tron

Baden in het licht

Koplampen met ledtechnologie zijn zowel vooraan als achteraan standaard bij de Audi A5 Sportback g-tron². Optioneel kunt u ook kiezen voor Matrix ledkoplampen met Audi laserlight. Dat vormt bij hoge snelheden een aanvulling op het ledgrootlicht. Doordat het bereik bijna dubbel zo groot is als dat van het ledgrootlicht, gaat de veiligheid er aanzienlijk op vooruit. Nog inbegrepen in het verlichtingspack zijn de dynamische verlichtingseffecten van de coming and leaving home functie en de dynamische richtingaanwijzers.

Achterlicht Audi A5 Sportback g-tron

Elegant en sportief – het design

Het brede en vlakke Singleframe-rooster, de luchtsleuven bovenaan en de forse luchtinlaten opzij geven de dynamische voorkant van de Audi A5 Sportback² vorm. De dorpel, die naar het midden toe hoger komt, geeft de auto een slanker voorkomen. De diffuser, de horizontale sierlijst en trapezevormige uitlaatpijpen domineren de achterkant. Het g-tron logo op de kofferklep laat er geen twijfel over bestaan: dit is een voertuig met CNG-aandrijving. De CNG-tanks zijn ondergebracht op de plaats van het reservewiel om ruimte te besparen, zodat u de kofferruimte normaal kunt gebruiken.

1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
3
Meer informatie over Audi connect vindt u op www.nl.audi.be/connect of bij uw Audi verdeler.
4
Google en het Google-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Google Inc.
5
Neem voor informatie over compatibele mobiele telefoons contact op met uw Audi verdeler (de vereisten omvatten: Android-besturingssysteem, NFC-technologie en een veilig element dat in de smartphone is geïntegreerd.
6
De optionele comfort-sleutel is een vereiste voor de Audi connect-sleutel.
7
Neem voor informatie over compatibele mobiele telefoons contact op met uw Audi verdeler.