Elektrisch rijden > Audi gaat de duurzame weg op. > e-tron > Audi België

Elektrisch rijden

 • Neem voorsprong door elektriciteit.

  MO_17_Audi_e-tron_Reveal_RGB1-1920x600.jpg

Neem voorsprong door elektriciteit.

MO_17_Audi_e-tron_Reveal_RGB1-1920x600.jpg

De voordelen van elektrisch rijden.

Audi zet vandaag resoluut in op elektrische mobiliteit, met het oog op een schone toekomst. Maar ook voor u zijn er tal van voordelen verbonden aan elektrisch rijden. We sommen ze hieronder voor u op.

De voordelen van elektrisch rijden.

Zuinig en fiscaal aantrekkelijk rijcomfort.

Ooit al elektrisch gereden? Dan kunt u vast meepraten over het rijplezier van een elektrische wagen. Elektrische wagens trekken niet alleen onmiddellijk op. Net als bij een automaat, hoeft u ook niet te schakelen. Daarnaast zijn ze ook nog eens goedkoper in verbruik en fiscaal aantrekkelijk. Kortom, elektrisch rijden loont!

De voordelen van elektrisch rijden.

Minder uitstoot, minder geluid, meer laadstations.

Elektrische wagens stoten niet alleen minder CO2 en fijnstof uit. Tegelijk zorgen ze voor minder geluidsoverlast en zijn ze onze beste optie in de strijd tegen klimaatverandering. Dat ook het aantal laadstations zal groeien, is een extra troef.

Laden

Elektrisch opladen

Stilvallen door een lege batterij: het is de nachtmerrie van veel bestuurders die elektrisch rijden overwegen. En vandaag is dat onterecht.

Lees waarom

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels

 • transition_energetique_1920x1080.jpg
  Audi e-tron prototype maakt indruk op Pikes Peak: het bewijs x3

  Tijdens de testen op de flanken van Pikes Peak (4.203 m hoog) verblufte het elektrische Audi e-tron prototype vriend en vijand met zijn rijbereik, remsysteem en vermogen.

  Lees het artikel
 • Aerodynamics_1920x1080.jpg
  Aerodynamische topprestatie van slim Audi e-tron prototype

  Hoe beter de aerodynamica van een auto, hoe groter z’n autonomie. Met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0,28 haalt het Audi e-tron prototype een topresultaat binnen het SUV-segment. De virtuele achteruitkijkspiegels zijn een belangrijk element in de aerodynamica van dit volledig elektrische premiummodel.

  Ontdek waarom
 • e-tron_1920x1080.jpg
  Een beter remsysteem voor meer autonomie

  Hoe kunt u tijdens het rijden energie recupereren om uw autonomie te vergroten? Dat is een van de grote uitdagingen bij elektrisch rijden. Bij het Audi e-tron prototype ligt de oplossing bij het remsysteem. Er werd een revolutionair systeem uitgewerkt dat tot 30% kan bijdragen aan het rijbereik van de 100% elektrische SUV.

  Weet u waarom?