Een nieuwe Audi Q8 Sportback e-tron kopen? | Audi België

Gemiddelde CO2 emissie{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: WLTP: 0–0 g/km

Gecombineerd stroomverbruik{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 24,1–19,6 kWh/100 km

CO₂-uitstoot (gecombineerd¹) in g/km: 0; Stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 24,1–19,5. Informatie over brandstof-/stroomverbruik en CO₂-uitstoot met actieradius afhankelijk van de geselecteerde uitrusting van het voertuig. Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en emissiewaarden volgens WLTP, en niet volgens NEDC, beschikbaar.

Achteraanzicht Audi Q8 Sportback e-tron

Elektrisch. En nog zoveel meer.

De Audi e-tron heeft zijn pioniersrol als 100% elektrische wagen vervuld. Het is tijd om onder een nieuwe naam verder te gaan binnen het Audi gamma, namelijk als de Audi Q8 Sportback e-tron.

Cijfers Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro²

Opladen van 10% tot 80% in

31

min³

bij maximaal DC-laadvermogen⁴

Autonomie (WLTP) tot

600

km

Maximaal DC-laadvermogen tot

170

kW⁴

Stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 24,1–19,9; CO₂-uitstoot (gecombineerd¹) in g/km: 0. Informatie over brandstof-/stroomverbruik en CO₂-emissies met bereiken afhankelijk van de geselecteerde uitrusting van het voertuig. Alleen verbruiks- en emissiewaarden volgens WLTP, en niet volgens NEDC, zijn beschikbaar voor het voertuig.

Groot rijbereik

De hoogspanningsbatterij biedt een capaciteit tot 106 kWh (netto) en een maximale actieradius tot 600 kilometer. Als de batterij bijna leeg is, kunt u gebruik maken van extra autonomie, bijvoorbeeld door de Range-modus⁸ in de MMI te activeren.

Close-up MMI display Audi Q8 Sportback e-tron

Comfortabel rijden

Er zijn verschillende oplaadmogelijkheden voor de Audi Q8 Sportback e-tron, zowel thuis als onderweg. Opladen is nog makkelijker met Plug & Charge¹⁰. En dankzij de grotere batterijcapaciteit en de complete oplaadservice kunt u ook tijdens lange ritten genieten van elektrisch rijden.

Cijfers Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro²

Maximaal elektrisch vermogen

300

kW

Totaal koppel: 664 Nm

Acceleratie (0-100 km/u)

5,6

s¹⁷

Batterijcapaciteit (netto) tot

106

kWh

Stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 24,1–19,9; CO₂-uitstoot (gecombineerd¹) in g/km: 0. Informatie over brandstof-/stroomverbruik en CO₂-uitstoot met actieradius afhankelijk van de geselecteerde uitrusting van het voertuig. Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en emissiewaarden volgens WLTP, en niet volgens NEDC, beschikbaar.

Spannende coupélijn

De Audi Q8 Sportback e-tron combineert de krachtige uitstraling van een ruime SUV met de elegantie van een vierdeurs coupé. De quattro-architectuur met gedurfde schouderlijn en de specifieke dagrijlichtsignatuur worden geaccentueerd door de bruine Madeira metaalkleur.

Elegant interieurdesign

Verwacht meer dan enkel een royale binnenruimte. Premium materialen, een eersteklas afwerking en geavanceerde digitale functies maken van elke rit in de Audi Q8 Sportback e-tron¹ een topervaring.

Een nieuwe manier van rijden

Stap in en ervaar de bijna geruisloze acceleratie van de elektromotoren. Geniet van meer tractie en stabiliteit dankzij de volledig elektrische vierwielaandrijving. Voel de verbeterde rijdynamiek dankzij adaptieve luchtvering en talrijke hulpsystemen. Een afneembare trekhaak is optioneel verkrijgbaar.

Streamen met ingebouwde Apple Music²⁰

Geniet van de ultieme muziekervaring in de wagen met Apple Music²⁰. Stream naadloos meer dan 100 miljoen nummers zonder advertenties, rechtstreeks vanaf het ingebouwde display van uw wagen. Beluister uw favoriete muziek, ontdek meer nummers die bij u passen, krijg toegang tot uw bibliotheek en zoek makkelijk naar artiesten, nummers, albums en afspeellijsten.

Close-up MMI display Audi Q8 e-tron

Opmerking: dit is een afbeelding van de Audi SQ8 Sportback e-tron²³.

Digitale services

De digitale wereld van mobiliteit gaat voor u open via talrijke Audi connect-services⁶ zoals online verkeersinformatie²², die altijd up-to-date is, of de mogelijkheid om uitrusting flexibel te boeken via functions on demand, en de myAudi-app⁷ die u uitstekend op de hoogte houdt van de rijgegevens van uw Audi.

Duik in een virtuele wereld

Neem plaats achterin, zet de VR-headset op en geniet van een bijzondere ervaring. Audi introduceert virtual reality-entertainment van holoride²⁴ in uw wagen. Deze innovatieve technologie combineert rijbewegingen met virtuele werelden. Als uw Audi een bocht neemt, voelt u dat op de achterbank. Maar de richtingsverandering merkt u ook visueel, bijvoorbeeld doordat ook het 3D-ruimteschip dat u ziet in uw VR-headset een bocht neemt.

Close-up MMI display Audi Q8 e-tron

S line-editie beschikbaar vanaf de lancering

Ontdek de S line-editie met het S line exterieur, instap-ledlichten met exclusieve "e-tron edition"-projectie en het Audi Singleframe in carrosseriekleur. De Singleframe projectieverlichting en privacy beglazing onderstrepen het vooruitstrevende karakter van uw wagen. Naast de standaard 21" lichtmetalen velgen kunt u ook kiezen uit het optionele gamma 22" lichtmetalen velgen.

Even veelzijdig als het leven zelf

Uw wagen wordt veelzijdiger dan ooit dankzij Audi Originele Accessoires²⁵. Door te kiezen voor technische elementen of de nadruk te leggen op het visuele aspect, kunt u hem makkelijk aanpassen aan nieuwe wensen. Zo vaak als u wilt.

Voor een duurzame toekomst

Toekomstgerichte oplossingen bij Audi omvatten een bewust gebruik van grondstoffen, milieuvriendelijke productie en CO2-neutrale levering van voertuigen²⁷. Zo gebruiken we groene stroom – onder meer van de fotovoltaïsche installaties op de daken van de productiegebouwen – voor de levering van warmte en de productie van batterijen.

Audi in een grijze bouwkamer

#e-tron News - vanaf nu altijd een stapje voor

De volgende mijlpaal op weg naar toekomstgerichte mobiliteit werd onthuld. Ontvang exclusieve informatie, spannende achtergronden en opwindend nieuws over Audi modellen met volledig elektrische of plug-in hybride aandrijving, via onze nieuwsbrief.

Zijaanzicht Audi Q8 e-tron

Audi Q8 e-tron

Stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 24,4–20,1; CO₂-uitstoot (gecombineerd¹) in g/km: 0. Informatie over brandstof-/stroomverbruik en CO₂-uitstoot met actieradius afhankelijk van de geselecteerde uitrusting van het voertuig. Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en emissiewaarden volgens WLTP beschikbaar, en niet volgens NEDC.

1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro: stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 24,1–19,9; CO₂-uitstoot (gecombineerd¹) in g/km: 0. Informatie over brandstof-/stroomverbruik en CO₂-emissies met actieradius afhankelijk van de geselecteerde uitrusting van het voertuig. Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en emissiewaarden volgens WLTP beschikbaar, en niet volgens NEDC.
3
De laadtijd van de accu kan variëren afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de omgevingstemperatuur, het gebruik van andere landspecifieke aansluitingen en het gebruik van de preconditioningfunctie (bijv. op afstand bedienbare airconditioning van het voertuig). Bij gebruik van huishoudelijke stekkers beperkt het e-tron-laadsysteem de laadcapaciteit.
4
Van toepassing voor Audi Q8 55 e-tron quattro (Stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 24,4–20,6; CO₂-uitstoot (gecombineerd¹) in g/km: 0. Informatie over brandstof-/stroomverbruik en CO₂-uitstoot met bereik afhankelijk van de geselecteerde uitrusting van het voertuig. Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en emissiewaarden volgens WLTP, en niet volgens NEDC beschikbaar, met een laadvermogen tot 170 kW.
5
Bezoek www.nl.audi.be/be/web/nl/connect.html of neem contact op met uw Audi verdeler voor meer informatie over Audi connect.
6
Afhankelijk van beschikbaarheid in elk land. De actuele compatibiliteit van het iOS/Android-besturingssysteem vindt u in de beschrijving van de myAudi-app in de betreffende app store. Voorafgaande registratie op www.my.audi.com is vereist.
7
De Range-modus begrenst bijvoorbeeld de topsnelheid tot zo'n 90 km/u, past de instellingen aan voor comfortfuncties zoals de automatische airconditioning, en deactiveert de stoelverwarming.
8
Onderdeel van Audi connect navigatie & infotainment. Afhankelijk van landspecifieke beschikbaarheid. De actuele compatibiliteit van het iOS/Android-besturingssysteem vindt u in de beschrijving van de myAudi-app in de betreffende app-store. Voorafgaande registratie op www.my.audi.com is vereist.
9
Audi Q8 55 e-tron quattro: stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 24,4–20,6; CO₂-uitstoot (gecombineerd¹) in g/km: 0. Informatie over brandstof-/stroomverbruik en CO₂-uitstoot met actieradius afhankelijk van de geselecteerde uitrusting van het voertuig. Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en emissiewaarden volgens WLTP beschikbaar, en niet volgens NEDC.
10
De service voor het gebruik van de Plug & Charge-functie is – net als de e-tron Charging Service – beschikbaar in de landen Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije. Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Voorlopig is de service in Europa (ECE) alleen beschikbaar bij laadstations in het IONITY-netwerk met Plug & Charge-functie. De service wordt landspecifiek uitgebreid met andere laadpuntexploitanten (CPO's). In Noord-Amerikaanse markten (NAR) is de service voor het gebruik van de Plug & Charge-functie beschikbaar bij laadstations gemarkeerd met Plug and Charge die worden uitgebaat door elektrify america.
11
Het optionele e-tron laadsysteem compact heeft een laadvermogen tot 11 kW. Het optionele e-tron-laadsysteem connect heeft een laadvermogen tot 22 kW (alleen in combinatie met optionele boordlader tot 22 kW). De laadcapaciteit is afhankelijk van het gebruikte type netaansluiting, de landspanning en het aantal beschikbare fasen van het stroomnet, evenals de eigen huisinstallatie van de klant. Het kan daarom in sommige gevallen lager zijn. De netaansluitkabel met industriële stekker en de bedieningseenheid van het laadsysteem zijn op elkaar afgestemd en maken een bepaald laadvermogen mogelijk. Hoewel het technisch haalbaar is om de netaansluitkabel later om te schakelen naar een andere industriële connector, kan dit leiden tot een lager laadvermogen.
12
Beschikbaar bij Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).
13
Let op: de twee AC-laadpoorten kunnen niet gelijktijdig worden gebruikt. Het gelijktijdige gebruik van beide AC-laadpoorten wordt voorkomen door een vergrendelingsconcept voor de laadkleppen.
14
Thuis opladen met 22 kW vereist het optionele e-tron-laadsysteem connect of een alternatieve thuislaadoplossing die 22 kW AC ondersteunt. Het standaard e-tron laadsysteem compact is beperkt tot 11 kW.
15
Om te beginnen is een bestaand contract met de e-tron Charging Service vereist voordat de functie wordt geactiveerd. De dienst kan vervolgens worden geactiveerd via de myAudi-app en het bijbehorende elektronische Plug & Charge-certificaat voor het gebruik van de dienst wordt "over the air" verzonden naar het geselecteerde Plug & Charge-compatibele voertuig. De service voor het gebruik van de Plug & Charge-functie is – net als de e-tron Charging Service – beschikbaar in de landen Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije. Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Voorlopig is de service in Europa (ECE) alleen beschikbaar bij laadstations in het IONITY-netwerk met Plug & Charge-functie. De service wordt landspecifiek uitgebreid met andere laadpuntexploitanten (CPO's). In Noord-Amerikaanse markten (NAR) is de dienst voor het gebruik van de Plug & Charge-functie beschikbaar bij laadstations gemarkeerd met Plug and Charge die worden geëxploiteerd door elektrify america.
16
Toegang en netwerk: het aantal beschikbare laadpunten groeit voortdurend. De e-tron Charging Service kan alleen worden gebruikt voor geëlektrificeerde modellen van het merk Audi (geldig voertuigidentificatienummer vereist). Toegang over heel Europa: de e-tron Charging Service is beschikbaar in 26 Europese landen. Voorzieningen in andere landen zijn gepland. Het aantal beschikbare oplaadpunten groeit voortdurend, maar verschilt van land tot land en is afhankelijk van de mate waarin de bestaande infrastructuur wordt uitgebreid. Er is geen recht op toegang tot alle oplaadpunten in een bepaald land. AUDI AG geeft geen garantie voor de werking, beschikbaarheid, laadcapaciteit en andere eigenschappen van de laadinfrastructuur. Locatie-informatie over het aantal oplaadpunten wordt regelmatig bijgewerkt; er is geen verplichting om volledige informatie te verstrekken. De e-tron Charging Service-klantenkaart kan pas 24 uur na activering van de kaart in het netwerk worden gebruikt. Binnen deze eerste 24 uur kan de kaart, indien van toepassing, worden gebruikt met lokale beperkingen. Authenticatie via myAudi-app (QR-code op het laadpunt) vereist een actieve radio- en internetverbinding. Deze authenticatiemethode is niet bij alle oplaadpunten beschikbaar. De prijzen zijn binnen de afzonderlijke Europese landen geharmoniseerd, maar kunnen afwijken van de in Duitsland aangeboden prijs. De meest recente prijs- en contractinformatie voor uw land is te vinden op www.e-tron.charging-service.audi. De Audi e-tron Charging Service is verkrijgbaar bij Digital Charging Solutions GmbH (Mies-van-der-Rohe-Strasse 6, 80807 München, Duitsland).
17
Vanwege fysieke beperkingen kan de maximale output voor de gegeven versnellingscijfers meerdere, maar niet een onbeperkt aantal, keren na elkaar worden herhaald.
18
Let op: de systemen werken alleen binnen de systeemgrenzen en helpen bij het rijden. De bestuurder blijft echter verantwoordelijk voor het besturen van het voertuig en dient te allen tijde oplettend te zijn.
19
Van Audi Sport GmbH.
20
Lichtmetalen velgen met glansgedraaide of glansgefreesde afwerking, en gepolijste of gedeeltelijk gepolijste lichtmetalen velgen, mogen niet worden gebruikt bij winterse wegomstandigheden. Om fabricageredenen is het velgoppervlak niet voldoende beschermd tegen corrosie voor dergelijk gebruik, en kan dit permanent worden beschadigd door strooizout of dergelijke.
21
Dinamica Frequency microvezel is een ademend microvezelmateriaal met sportief reliëf dat is vervaardigd met een aandeel gerecycleerde polyestervezels en verwerkt PET.
22
Voor informatie over beschikbaarheid, neem contact op met uw Audi verdeler. Apple en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Apple Inc. of haar dochterondernemingen. Apple Music maakt deel uit van de optionele uitrusting Audi connect navigatie & infotainment. De algemene beschikbaarheid van Apple Music is landspecifiek. Een data-abonnement en een account bij Apple Music zijn vereist. Hierdoor kunnen extra kosten ontstaan. Apple Music behoudt zich het recht voor om de service op elk moment te deactiveren. Neem voor meer informatie contact op met uw Audi verdeler.
23
Audi SQ8 Sportback e-tron quattro: stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 27,0–23,5; CO₂-uitstoot (gecombineerd¹) in g/km: 0. Informatie over brandstof-/stroomverbruik en CO₂-uitstoot met actieradius afhankelijk van de geselecteerde uitrusting van het voertuig. Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en emissiewaarden volgens WLTP, en niet volgens NEDC, beschikbaar.
24
Deel van Audi connect navigation & infotainment.
25
Het gebruik van de holoride-technologie is beperkt tot de tweede zitrij. Het gebruik van een 3D VR-headset tijdens de reis: - is uitsluitend toegestaan voor passagiers op de tweede zitrij in de zijzitplaatsen - is toegestaan voor personen langer dan 1,5 meter - is alleen toegestaan als de persoon die de 3D VR-headset gebruikt met een volledig gestrekte arm (inclusief gestrekte vingers) niet bij een object voor hem (bijv. de achterkant van de voorzetel) kan komen - is alleen toegestaan als de nodige veiligheidsvoorzieningen (bijv. montagevoorziening) aan de 3D VR-headset zijn bevestigd Verdere informatie over het holoride-systeem is te vinden op www.holoride.com.
26
Originele Audi Accessoires zijn tegen meerprijs verkrijgbaar bij AUDI AG. Accessoires worden niet meegerekend bij de berekening van het brandstofverbruik en de emissiecijfers van het voertuig. Daarom kunnen accessoires pas na de eerste registratie worden gemonteerd.
27
CO₂-emissies die momenteel niet met technische middelen kunnen worden voorkomen, worden gecompenseerd met carbon credits.