Een nieuwe Audi SQ8 Sportback e-tron kopen? | Audi België

Gemiddelde CO2 emissie{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: WLTP: 0–0 g/km

Gecombineerd stroomverbruik{ft_nemo-fn_eec-global-disclaimer}: 28,2–25,3 kWh/100 km

Maximaal elektrisch vermogen

370

kW

Acceleratie (0-100 km/u)

4,5

Elektrisch rijbereik (WLTP)

471

km

Achteraanzicht Audi SQ8 Sportback e-tron

Elektrisch. En nog zoveel meer

De Audi e-tron heeft zijn pioniersrol als 100% elektrische auto vervuld. Nu is het tijd om zijn plaats in het Audi-gamma in te nemen, als de Audi SQ8 Sportback e-tron.

Stroomverbruik (gecombineerd¹,²) in kWh/100 km: 28,2–25,3 (WLTP); Gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 0 g/km (WLTP¹,²).

Electric. Made in Belgium.

De Audi Q8 e-tron wordt net als zijn voorganger - de Audi e-tron - gebouwd bij Audi Brussels. Deze vooruitstrevende fabriek, waar ruim 3.000 werknemers aan de slag zijn, is volledig CO₂-neutraal. Dit streven naar kwaliteit en duurzaamheid wordt doorgetrokken in de hele toeleveringsketen. Maak kennis met de mensen die de Audi Q8 e-tron bouwen in de fabriek te Vorst.

Werknemers in de fabriek van Audi Brussels

Een superieure rijervaring

Stap in en ervaar de bijna geruisloze acceleratie van de elektromotoren. Geniet van meer tractie en stabiliteit dankzij de volledig elektrische vierwielaandrijving. Voel de verbeterde rijdynamiek dankzij adaptieve luchtvering en talrijke rijhulpsystemen. Een afneembare trekhaak²² is optioneel verkrijgbaar.

Spannende coupélijnen

De licht aflopende daklijn geeft de elektrische SUV een coupé-achtige uitstraling en weerspiegelt de vooruitstrevende dynamiek van de wagen aan de buitenkant. De nieuw ontworpen Audi ringen en andere stijlelementen worden geaccentueerd door de Ultrablauw metaalkleur²².

Vooraanzicht Audi SQ8 Sportback e-tron

Schitterend design: De Audi SQ8 Sportback e-tron² toont de weg naar baanbrekende elektrische mobiliteit: met progressieve accenten van de nieuwe Audi identiteit, zoals de Audi ringen in 2D-look, een aangepast design van de voorzijde en het optionele Singleframe-projectielicht²².

Groot rijbereik

De batterij biedt een capaciteit tot 115 kWh (netto) en een maximale actieradius tot 471 kilometer. Als de batterij bijna leeg is, kunt u de resterende autonomie maximaliseren, door bijvoorbeeld de Range Modus in de MMI te activeren.

Close-up MMI-display Audi Q8 e-tron

Opmerking: Het beeld toont de Audi Q8 Sportback e-tron⁴.

De Audi SQ8 Sportback e-tron² in cijfers

Opladen van 10% tot 80% in

31

min⁹

bij maximaal DC-laadvermogen tot 170 kW⁹

Batterijcapaciteit (netto) tot

106

kWh

Maximaal DC-laadvermogen tot

170

kW⁹

Stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 28,2–25,3 (WLTP); CO₂-uitstoot (gecombineerd¹) in g/km: 0 (WLTP). Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en emissiewaarden volgens WLTP en niet volgens NEDC beschikbaar.

Comfortabel rijden

Er zijn verschillende oplaadmogelijkheden voor de Audi SQ8 Sportback e-tron², zowel thuis als onderweg. Opladen is nog makkelijker met Plug & Charge¹⁰. Dankzij de grotere batterijcapaciteit en deze complete laadservice kunt ook tijdens lange ritte maximaal genieten van elektrisch rijden.

Thuislaadsituatie Audi SQ8 Sportback e-tron

Thuis opladen: De e-tron oplaadsystemen compact¹¹ of connect¹¹ zijn optioneel verkrijgbaar voor thuisladen. De Audi wallbox modellen¹² zorgen voor nog comfortabeler opladen.

Sportief en elegant

Het interieur verwelkomt u in een hoogwaardige, sportieve sfeer, onderstreept door de optionele sportzetels plus voorin²² met S-emblemen. Geniet van royale ruimte en uitzonderlijk comfort in de Audi SQ8 Sportback e-tron².

MMI system met Apple Music

Ingebouwde Apple Music¹⁸: Geniet van de ultieme muziekervaring in de wagen met Apple Music¹⁸. Stream naadloos meer dan 100 miljoen nummers zonder advertenties, rechtstreeks vanaf het MMI van uw wagen. Beluister uw favoriete muziek en ontdek meer nummers die bij u passen.

Persoonlijk en buitengewoon

Knappe foto's of beroemde cinemahelden: selecteer uw favoriete beeld in uw myAudi-app¹⁷ onder Thema's²²,²³ en stel dit in als achtergrondafbeelding in de MMI. Blikvangereffect: het sfeerverlichtingspakket plus²² past de kleur automatisch aan het motief aan.

Thematisch verlichte Audi cockpitThematisch verlichte Audi cockpit

Opmerking: Het beeld toont de Audi A6 Avant. Achtergrond in de MMI: © Thomas Hoepker - Magnum Photos

Audi exclusive²¹

Maak uw Audi SQ8 Sportback e-tron² even uniek als uzelf met Audi exclusive²¹.

Zijaanzicht Audi Q8 e-tron, Audi exclusive

Nog opmerkelijker: U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de gepersonaliseerde carrosseriekleur Goodwoodgroen, pareleffect uit het ruime aanbod Audi exclusive²¹ kleuren.

Voor een duurzame toekomst

Toekomstgerichte oplossingen bij Audi omvatten een bewust gebruik van grondstoffen, milieuvriendelijke productie en CO2-neutrale levering van voertuigen²⁰. Zo gebruiken we groene stroom – onder meer van de fotovoltaïsche installaties op de daken van de productiegebouwen – voor de levering van warmte en de productie van batterijen.

Audi SQ8 Sportback e-tron

Audi News - altijd een stapje voor

Schrijf u in op de Audi nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het nieuws uit het Audi universum en de beste aanbiedingen in het gamma.

Zijaanzicht Audi SQ8 Sportback e-tron

Audi SQ8 e-tron

Gecombineerd stroomverbruik*: 28,9–26,2 kWh/100 kmGemiddelde CO₂ emissie*: WLTP: 0–0 g/km

Audi SQ8 e-tron: Stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 29,0–26,2 (WLTP); Gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 0 g/km (WLTP). Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en uitstootwaarden volgens WLTP, en niet volgens NEDC, beschikbaar.

¹De CO₂-uitstoot en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
²Audi SQ8 Sportback e-tron: Stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 28,2–25,3 (WLTP); Gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 0 g/km (WLTP). Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en uitstootwaarden volgens WLTP, en niet volgens NEDC, beschikbaar.
³Vanwege fysieke beperkingen kan de maximale output voor de gegeven versnellingscijfers meerdere, maar niet een onbeperkt aantal, keren na elkaar worden herhaald.
⁴Audi Q8 Sportback 55 e-tron quattro: Stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 24,1–19,9 (WLTP); Gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 0 g/km (WLTP). Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en uitstootwaarden volgens WLTP, en niet volgens NEDC, beschikbaar.
⁵Let op: de systemen werken alleen binnen de systeemgrenzen en helpen bij het rijden. De bestuurder blijft echter verantwoordelijk voor het besturen van het voertuig en dient te allen tijde oplettend te zijn.
⁶De Range-modus begrenst bijvoorbeeld de topsnelheid tot zo'n 90 km/u, past de instellingen aan voor comfortfuncties zoals de automatische airconditioning, en deactiveert de zetelverwarming.
⁷Onderdeel van Audi connect navigatie & infotainment. Afhankelijk van beschikbaarheid in het land. De actuele compatibiliteit van het iOS/Android-besturingssysteem vindt u in de beschrijving van de myAudi-app in de betreffende app store. Voorafgaande registratie op https://my.audi.com/ is vereist.
⁸Audi Q8 55 e-tron quattro: stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 24,4–20,6; CO₂-uitstoot (gecombineerd¹) in g/km: 0. Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en emissiewaarden volgens WLTP beschikbaar, en niet volgens NEDC.
⁹De oplaadtijd van de batterij en de maximale DC-laadcapaciteit bij High Power Charging (HPC) laadstations zijn berekend volgens DIN 70080 en kunnen variëren afhankelijk van een aantal verschillende factoren, waaronder omgevings- en batterijtemperatuur, het gebruik van andere landspecifieke connectoren, het gebruik van de preconditioningfunctie (bijvoorbeeld op afstand bediende airconditioning van het voertuig), de beschikbare capaciteit bij het laadstation, de laadtoestand en de veroudering van de batterij. De laadcapaciteit neemt af naarmate de laadtoestand toeneemt. Er wordt rekening gehouden met laadverliezen.
¹⁰De service voor het gebruik van de Plug & Charge-functie is beschikbaar in de landen Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije. Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Voorlopig is de service in Europa (ECE) alleen beschikbaar bij laadstations in het IONITY-netwerk met Plug & Charge-functie. De service wordt landspecifiek uitgebreid met andere laadpuntexploitanten (CPO's). In Noord-Amerikaanse markten (NAR) is de service voor het gebruik van de Plug & Charge-functie beschikbaar bij laadstations gemarkeerd met Plug & Charge die worden uitgebaat door elektrify america.
¹¹De genoemde laadsystemen zijn optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs. Het e-tron laadsysteem compact heeft een laadvermogen tot 11 kW. Het e-tron laadsysteem connect heeft een laadvermogen tot 22 kW (alleen in combinatie met boordlader tot 22 kW, optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs). De laadcapaciteit is afhankelijk van het gebruikte type netaansluiting, de spanning van het land en het aantal beschikbare fasen van het elektriciteitsnet en de eigen huisinstallatie van de klant. Het kan daarom in sommige gevallen lager zijn. De netaansluitkabel met industriële connector en de bedieningseenheid van het laadsysteem zijn op elkaar afgestemd en maken een bepaalde laadcapaciteit mogelijk. Hoewel het technisch mogelijk is om de netaansluitkabel later op een andere industriële connector aan te sluiten, kan dit tot een lagere laadcapaciteit leiden.
¹²Verkrijgbaar tegen meerprijs bij Volkswagen Group Charging GmbH (Elli).
¹³Let op: de twee AC-laadpoorten kunnen niet gelijktijdig worden gebruikt. Het gelijktijdige gebruik van beide AC-laadpoorten wordt voorkomen door een vergrendelingsconcept voor de laadkleppen.
¹⁴Thuis opladen met 22 kW vereist het e-tron laadsysteem connect, optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs, of een alternatieve thuislaadoplossing die 22 kW AC ondersteunt. Het standaard e-tron laadsysteem compact is begrensd op 11 kW.
¹⁵Om gebruik te maken van Plug & Charge is een abonnement nodig op Audi charging. Vervolgens kan de dienst via de myAudi-app worden geactiveerd en wordt het bijbehorende elektronische Plug & Charge-certificaat voor het gebruik van de dienst “over the air” naar het geselecteerde Plug & Charge-compatibele voertuig verzonden.
Sinds 01-01-2023 is het noodzakelijk om een contract af te sluiten met Audi Charging.
De service voor het gebruik van de Plug & Charge-functie is – net als de e-tron Charging Service/Audi Charging – beschikbaar in Europa in de landen Oostenrijk, België, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Hongarije. Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Voorlopig is de service in Europa (ECE) alleen beschikbaar bij laadstations in het IONITY-netwerk met Plug & Charge-functie. De service wordt landspecifiek uitgebreid met andere laadpuntexploitanten (CPO's). In Noord-Amerikaanse markten (NAR) is de service voor het gebruik van de Plug & Charge-functie beschikbaar bij laadstations gemarkeerd met Plug and Charge die worden uitgebaat door elektrify america.
¹⁷Afhankelijk van beschikbaarheid in het land. De actuele compatibiliteit van het iOS/Android-besturingssysteem vindt u in de beschrijving van de myAudi-app in de betreffende app store. Voorafgaande registratie op https://my.audi.com/ is vereist.
¹⁸Voor informatie over beschikbaarheid neemt u best contact op met uw Audi verdeler. Apple en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Apple Inc. of haar dochterondernemingen. Apple Music maakt deel uit van Audi connect navigation & infotainment. De algemene beschikbaarheid van Apple Music is afhankelijk van het land. Een data-abonnement en een account bij Apple Music zijn vereist. Hierdoor kunnen extra kosten ontstaan. Apple Music behoudt zich het recht voor om de service op elk moment te deactiveren. Neem voor meer informatie contact op met uw Audi verdeler.
¹⁹Audi SQ8 e-tron quattro: stroomverbruik (gecombineerd¹) in kWh/100 km: 29,0–26,2; CO₂-uitstoot (gecombineerd¹) in g/km: 0. Informatie over brandstof-/stroomverbruik en CO₂-emissies met actieradius afhankelijk van de geselecteerde uitrusting van het voertuig. Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en emissiewaarden volgens WLTP beschikbaar, en niet volgens NEDC.
²⁰CO₂-emissies die momenteel niet met technische middelen kunnen worden voorkomen, worden gecompenseerd met carbon credits.
²¹Audi exclusive is een optie van Audi Sport GmbH. Voor gedetailleerde informatie over de standaarduitrusting en optionele uitrusting kunt u contact opnemen met uw Audi partner of www.audi.com bezoeken.
²²De vermelde uitrusting is optioneel verkrijgbaar tegen meerprijs.
²³Afhankelijk van beschikbaarheid in het land.
²⁴De getoonde laadtarieven en de laadpas zijn afkomstig van Volkswagen Group Charging GmbH (Elli). De tarieven gelden met een myAudi-account en de myAudi-app. In de myAudi-app moeten de volledig elektrische Audi (op basis van voertuigidentificatienummer) en een hoofdgebruiker zijn vastgelegd. Het abonnement heeft een vaste looptijd van 12 maanden en zal automatisch verlopen na deze periode. Het verbreken van het contract tijdens de looptijd van het abonnement is niet mogelijk.
Afhankelijk van het mobiele telefoonabonnement kunnen extra kosten afgerekend worden.
Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw. Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw. Deze webpagina is gebaseerd op informatie voor de Duitse markt. Voor de juiste prijzen in België en andere landen raadpleegt u de myAudi-app. Om uw auto in de myAudi-app aan te melden, heeft u het voertuigidentificatienummer nodig. Abonnementen kunnen afgesloten worden vanaf 01/01/2023.
²⁵Om gebruik te maken van Plug & Charge is een abonnement nodig op Audi charging (basic, plus, pro) en moet zowel de wagen als laadpaal compatibel zijn met Plug & Charge. Afhankelijk van het mobiele telefooncontract kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.