Doelstelling: zero emissie > Audi België
Hybrid & more

Doelstelling: zero emissie

De doelstelling van Audi is duidelijk: een emissievrije mobiliteit, zonder compromissen. Trouw aan de slogan « Vorsprung durch Technik », biedt het merk met de vier ringen vandaag al een antwoord op de uitdagingen van morgen. Het verbetert nieuwe technologie en zet in op duurzame energiebronnen. Met het vooruitzicht van 30 geëlektrificeerde modellen in 2025, bekijkt Audi uw duurzame mobiliteit op de lange termijn.

 • audi-q5-tfsi-e-front-my2021-0376_1920x1080.jpg
  Audi TFSI e: krachtige, efficiente plug-in hybrides

  De kracht van een verbrandingsmotor gecombineerd met de efficiëntie van een elektrische motor: de plug-in hybride modellen van Audi combineren vermogen en dynamiek met een sterk verminderd verbruik en emissies. Dan zwijgen we nog over de financiële stimulansen en andere fiscale voordelen.

  Ontdek Audi TFSI e
 • zero-emision_block1-3_1920x1080.jpg
  Audi g-tron: CNG, polyvalent en krachtig

  CNG technologie (Compressed Natural Gaz) is een beproefd alternatief. Even gemakkelijk als uw huidige wagen, kan u aardgas tanken in daartoe voorziene tankstations. Wanneer uw aardgastank leeg is tijdens het rijden, schakelt u automatisch over op benzine. Ecologisch, praktisch en economisch.

  Ontdek Audi g-tron
 • hybrid-1-1_1920x1080.jpg
  Audi e-tron: 100 % elektrisch rijden zonder compromissen

  De lancering van de Audi e-tron in november 2018 luidde de elektrische revolutie bij Audi in. Met een lange autonomie, een buitengewoon vermogen en spitstechnologie, kreeg de mobiliteit van morgen een stevige basis bij Audi. En de Audi e-tron blijft niet lang alleen: er komen drie nieuwe modellen op de markt. De revolutie is in aantocht, zoveel is zeker.

  Ontdek Audi e-tron
 • audi-q5-tfsi-e-stage-desktop-my2021-0372_1920x1080.jpg
  Welke alternatieve brandstof past bij u?

  Bent u klaar om met een 100% elektrische wagen te rijden? Of twijfelt u er nog aan of die wel geschikt is voor uw verplaatsingen? Audi heeft talloze alternatieven, van hybride plug-in technologie tot CNG. ?Natuurlijk zijn er ook nog de allernieuwste benzine- en dieselmotoren. Welke brandstof sluit het best aan op uw behoeften?

  Maak de juiste keuze met Audi
 • hybrid-2-2_1920x1080.jpg
  Van welke fiscale voordelen kan u genieten?

  Bent u particulier of professioneel ? Woont u in Vlaanderen of in Wallonië? Kiezen voor een alternatieve brandstof kan fiscaal erg interessant zijn. Kijk of u in aanmerking komt.

  Ontdek hier de voordelen
 • zero-emision_block3-1_1920x1080.jpg
  Uitstoot verminderen in heel de keten

  Met het oog op duurzame mobiliteit, investeert Audi op alle niveaus. Iedereen wordt daarbij betrokken: van leveranciers tot personeel. Deze inspanningen zijn nu al zichtbaar in de productie van de Audi e-tron: de CO2-neutrale fabriek Audi Brussels, extra opleidingen voor de mechaniekers, batterijrecyclage in samenwerking met Umicore en een groot laadnetwerk met EDI en Audi e-tron Charging Service. Audi kijkt ook verder dan uitsluitend wagens, zo is er een nieuwe elektrische scooter om het laatste stuk van een traject af te leggen... Ontdek de talloze initiatieven die nu al lopen.

  Ontdek de elektrische toekomstvisie van Audi
 • hybrid-3-2_1920x1080.jpg
  De conceptwagens van Audi

  Wat als het comfort van de wagen niet gericht is op de bestuurder maar op de passagiers? Vanuit die gedachte vertrok Audi om een AI gamma te ontwikkelen, waarvan vier modellen furore maakten op de de Frankfurt Motor Show in 2019. Vier innovatieve ontwerpen voor de stad, om sportief te rijden, voor lange afstanden en alle terreinen.

  Ontdek ze nu
 • hybrid-3-3_1920x1080.jpg
  Hoe zit het met traditionele brandstoffen?

  De wereld is nog niet helemaal aangepast aan elektrische mobiliteit. Daarom verbetert Audi nog steeds traditionele verbrandingsmotoren. Bepaalde modellen zijn voorzien van AdBlue (die de emissie van stikstofoxide vermindert) of Mild Hybrid technologie, waarbij een kleine elektromotor het verbruik en de CO2-emissie doet dalen dankzij slimme energierecuperatie tijdens het afremmen.