Hoe kiezen? > Doelstelling: zero emissie > Audi België
Skip video
Comment choisir

Welke alternatieve brandstof is geschikt voor u?

100% elektrisch, plug-in hybride, CNG… Audi zet sterk in op alternatieven voor traditionele brandstoffen. Maar hoe weet u welke Audi nu het meest geschikt is voor u?

U stelt zich waarschijnlijk een heleboel vragen... Wat is het verschil tussen elektrisch, plug-in hybride en CNG? Hoe groot is de autonomie? Waar bijtanken? Aan welke prijs? Wat is de huidige wetgeving? En mag u wel parkeren in een ondergrondse garage?

Uw rijgewoontes spelen natuurlijk een rol in het maken van een keuze voor een alternatieve brandstof: hoeveel kilometers rijdt u elk jaar? Hoeveel tijd brengt u door in uw wagen? Rijdt u defensief of eerder sportief?

Hier krijgt u een antwoord op al die vragen. Bij de alternatieven die Audi voorstelt, vindt u er beslist een op uw maat.

Waarom kiezen voor een Audi plug-in hybride?

De herlaadbare hybrides van Audi, of plug-in hybrides, zijn zowel uitgerust met een benzinemotor als een elektrische motor. Ze schakelen automatisch over van de ene op de andere volgens de behoeften van de bestuurder. De elektrische batterij is groter dan die van een traditionele hybride en laat in 100% elektrische modus een minimale actieradius toe van 40 km. Hij kan gemakkelijk opgeladen worden aan een laadpunt of aan een aangepast stopcontact bij u thuis.

Gecombineerd brandstofverbruik*: WLTP : 1,7–3,0 l/100 km, Gecombineerd stroomverbruik*: WLTP : 12,2–21,1 kWh/100 km, Gecombineerde CO₂-uitstoot*: WLTP : 38-67 g/km

Kiezen voor de hybride TFSI e
Ontdek de voor- en nadelen

Waarom kiezen voor een Audi met CNG?

CNG-motoren werken met hetzelfde aardgas dat u gebruikt om uw huis te verwarmen, zij het in een gecomprimeerde vorm (Compressed Natural Gas). De tank wordt meestal achterin de wagen geplaatst, onder de bagageruimte. Wanneer er geen aardgas meer voorradig is, zal de wagen overschakelen op het benzinereservoir om te blijven rijden. Tanken met CNG is even gemakkelijk als gewone brandstof bijtanken, zelfs iets sneller in een tankstation.

Gecombineerd brandstofverbruik*: WLTP : 6,4 - 6,7 kg/100 km (CNG), Gecombineerde CO₂-uitstoot*: WLTP : 114-121 g/km (CNG)

Pourquoi choisir une Audi au CNG ?
Ontdek de voor- en nadelen

Waarom kiezen voor een 100% elektrische Audi?

Een 100% elektrische Audi is de beste manier om zo duurzaam mogelijk om te gaan met het klimaat. Het principe is eenvoudig: uw wagen is uitgerust met één of twee elektrische motoren verbonden aan een batterij, ook elektrisch en een transmissiesysteem. Om te rijden drukt u gewoon op het gaspedaal. 100% elektrische Audi's kunnen gemakkelijk en snel onderweg of thuis opgeladen worden.

Gecombineerd stroomverbruik: WLTP : 21,6 –26,3 kWh/100 km, Gecombineerd stroomverbruik*: NEDC : 20,6 –24,6 kWh/100 km, Gecombineerde CO₂-emissie*: 0 g/km

Pourquoi choisir une Audi plug-in hybride ?
Ontdek de voor- en nadelen