Al onze hybride wagens | Audi
TFSIe A7

De plug-in hybride van Audi

Het Audi TFSI e gamma: de plug-in hybride van Audi

Gecombineerd brandstofverbruik*: WLTP : 1,7–3,0 l/100 km
Gecombineerd stroomverbruik*: WLTP : 12,2–21,1 kWh/100 km
Gecombineerde CO₂-uitstoot*: WLTP : 38-67 g/km

De elektrische revolutie zal niet plaatsvinden zonder hybride motoren. Door het verbruik en de uitstoot te verminderen, zorgen ze voor een soepele overgang naar een veel respectvollere mobiliteit. Audi plug-in hybrides combineren een traditionele motor met een tweede elektromotor. Hiermee kunt u uw dagelijkse woon-werkverkeer al elektriseren en uw verbruik verminderen.

Audi groepeerde berlines en SUV's (en binnenkort ook break versies) onder de naam TSFI e. TFSI slaat op een benzinemotor, de letter "e" staat voor de elektrische versie.

audi TFSI e

Plug-in hybride: het ideale compromis

De Audi TFSI e is een herlaadbare hybride wagen of een « plug-in hybrid ». Ze zijn met zowel een benzinemotor als een elektrische motor uitgerust en schakelen volgens de behoeften van de bestuurder over van de ene op de andere. De elektrische motor is gemakkelijk op te laden aan een laadpunt of aan een aangepast stopcontact bij u thuis.

Ontdek de Audi TFSI e modellen
audi advantages

Voordelen in uw dagelijks leven

Als u voor een plug-in hybride van Audi kiest, ervaart u meteen de voordelen van dit type voertuig:

- Dagelijkse ritten worden meer ecologisch, want een plug-in hybride kan maximum 40 km afleggen in zuiver elektrische modus.
- Toegang tot Lage Emissie Zones.
- Laag verbruik.
- Eenvoudig thuis of onderweg opladen.
- Overschakelen op de verbrandingsmotor voor lange ritten.
- Regeneratief remmen.

Weet u niet welke alternatieve brandstof het meest geschikt is voor u?
Vertrouw op Audi om de juiste keuze te maken. U vindt meer informatie over alle alternatieven op deze pagina.

Maak de juiste keuze met Audi
audi recharge network

Een groot netwerk van laadpunten

Een hoog vermogen
Met een plug-in hybride van Audi moet u nooit bang zijn om zonder energie te vallen. Een eenvoudige stopcontact thuis of onderweg is voldoende om de batterij op te laden.

Ook onderweg zijn er talloze mogelijkheden om te herladen. Er zijn nu al meer dan 10 000 laadpunten beschikbaar in België. Met het e-tron Charging Service programma krijgt u bovendien toegang tot een van de grootste laadnetwerken in Europa, waarbij u in meer dan 100 000 laadpunten terechtkan in 16 Europese landen. En dat allemaal heel eenvoudig met de EDI pas van d'Ieteren.

Lees meer op onze laadpagina's
audi avantages

Fiscale voordelen in Vlaanderen

Met hun sterk verminderde CO2 uitstoot (vaak minder dan 50 g/km), zijn herlaadbare hybrides fiscaal erg voordelig. Voor zelfstandigen en ondernemingen zijn ze 100 % fiscaal aftrekbaar. Voor werknemers, is de verkeersbelasting voor een hybride voertuig lager dan voor een klassieke motor. In Vlaanderen betaalt u geen belasting op inverkeersstelling (BIV), in Wallonië en Brussel is er spijtig genoeg geen belastingvoordeel.

Ontdek hier de voordelen
EDI

EDI maakt elektrisch rijden met uw Audi makkelijk

Vandaag zet u de stap naar elektrische mobiliteit. Daarom is Electric by D’Ieteren (EDI) er om u te helpen. Welkom in een nieuw tijdperk. EDI is een volledig ecosysteem van laadoplossingen voor de overgang naar de nieuwe vorm van mobiliteit. Thuis, op het werk of onderweg: met de EDI-oplossingen haalt u het maximum uit uw elektrische auto of plug-inhybride.

  • Laadstations geschikt voor alle elektrische wagens en plug-inhybrides van Audi.
  • Automatische terugbetaling (split billing) van de thuislaadkosten met de geconnecteerde laadstations.
  • Een totaaloplossing van de audit van uw elektriciteitsaansluiting tot de keuring van uw installatie.
  • Gratis toegang tot een van de grootste laadpuntennetwerken in Europa met de EDI laadkaart.
Ontdek het complete ecosysteem
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.