Uiterst persoonlijk. Uiterst exclusief.
Side and rear view Audi RS e-tron GT

Audi exclusive

Interior view of the Audi RS e-tron GT with sports seats with yellow stitching and yellow details

Uiterst persoonlijk. Uiterst exclusief.

Iedereen die met een Audi rijdt, wil iets bijzonders. Audi exclusive biedt u de mogelijkheid om hiervan iets zeer persoonlijks te maken.

Creëer iets unieks

Combineer verschillende opties en ervaar de veelzijdigheid en personalisatiemogelijkheden van Audi exclusive, naar het voorbeeld van de Audi RS 6 Avant. Klik op de 3D-knop en activeer een bijzonder interactieve 3D-ervaring.

Audi RS e-tron GT

Gemiddeld brandstofverbruik*: 20,2–19,3 kWh/100 km

Gemiddelde CO₂ emissie*: 0 g/km

Verander de kleur van het interieur
Verander de secundaire kleur van het interieur
Verander de kleur van de stiksels
Verander de buitenkleur

Audi Q8 e-tron

Gecombineerd stroomverbruik*: 26,2–20,1 kWh/100 km

Gemiddelde CO₂ emissie*: WLTP: 0–0 g/km

Verander de kleur van het interieur
Verander de secundaire kleur van het interieur
Verander de kleur van de stiksels
Verander de buitenkleur

Audi RS 6 Avant

Consommation de carburant*: 11,6–11,5 l/100 km

Gemiddelde CO₂ emissie*: 265–263 g/km

Verander de kleur van het interieur
Verander de secundaire kleur van het interieur
Verander de kleur van de stiksels
Verander de buitenkleur

Audi RS Q8

Gemiddeld brandstofverbruik*: 13,5–13,2 l/100km

Gemiddelde CO₂ emissie*: WLTP: 307–300 g/km

Verander de kleur van het interieur
Verander de secundaire kleur van het interieur
Verander de kleur van de stiksels
Verander de buitenkleur

Audi RS 3 Sportback

Consommation de carburant*: 9,5–9,0 l/100 km

Gemiddelde CO₂ emissie*: 216–205 g/km

Verander de kleur van het interieur
Verander de secundaire kleur van het interieur
Verander de kleur van de stiksels
Verander de buitenkleur

De weg naar uw persoonlijke kleur

Iedere Audi exclusieve koetswerkkleur is zeer bijzonder. Van het mengen van de afzonderlijke kleuren tot het aanbrengen van de verschillende verflagen - elke stap vereist uiterste precisie.

Kies uit ontelbare individuele kleuren

Zijaanzicht van de RS Q3 in geel voor een grijze muur met een man ernaast

Een Audi RS Q3 in Citrus Geel. Brandstofverbruik gecombineerd¹,⁴: 9,0–8,8 l/100 km; CO₂-uitstoot gecombineerd¹,⁴: 205–201 g/km.

Welke kleur past u als gegoten?

U krijgt geen tweede kans om een sterke eerste indruk te maken. Kies daarom uw eigen persoonlijke koetswerkkleur uit het brede gamma van Audi exclusive. Onderstaande individuele lakafwerkingen zijn getest en goedgekeurd door Audi. Neem contact op met uw Audi verdeler om de beschikbaarheid van uw gewenste kleur voor uw wagen te controleren.

Metaalkleuren: schitterende elegantie.

Een interieur dat klasse ademt

Diverse lederafwerkingen, gekleurde sierstiksels en klassevolle houtsoorten geven elk interieur een bijzonder karakter.

Kies uit 8 beschikbare lederkleuren en 11 decoratieve stiksels

Binnenzicht van de Audi S8 met rode sierstiksels op de zetels en rode details

Een mogelijke look voor uw Audi: Hierboven tonen we u voorbeelden van wagens met een interieuruitrusting op maat - hier een Audi S8 met Valcona Audi exclusive volledig lederen interieur met comfortabele individuele contourzetels in sportlook met diamantstiksel en designpakket in Black Crimson.

Veelgestelde vragen

Hoe verloopt het individualiseringsproces?
Om een Audi met Audi exclusive individualisering te bestellen, adviseren wij vooraf te overleggen met uw Audi verdeler. Hij kan u niet alleen verduidelijken welke wagen voor u geschikt is, maar ook uitgebreid adviseren over de mogelijke individualiseringsaanbiedingen. Veel Audi verdelers beschikken over actuele stalen voor aangepaste lakafwerkingen en leder, evenals suède kunstleer, decoratieve inzetstukken of tapijten, zodat u uw koetswerkkleur onmiddellijk kunt afstemmen op bijvoorbeeld de kleuren en materialen van het interieur. Omdat niet elk individualiseringselement voor elk voertuig beschikbaar is, maar ook niet alle individualiseringsopties in de Audi Configurator of de Audi catalogus kunnen worden weergegeven, raden wij een persoonlijke afspraak aan om al uw wensen tot in detail te kunnen bespreken. Onze verdelers ondersteunen u graag bij het realiseren van uw persoonlijke wensen. Uw Audi wordt op maat gemaakt wanneer u uw nieuwe wagen bestelt. Na het plaatsen van de bestelling wordt u geïnformeerd over de leveringsdatum en kan het aftellen beginnen.
Wie zijn mijn contacten?
Heeft u besloten uw Audi te personaliseren of wilt u meer weten over het Audi exclusive gamma? Bezoek een Audi verdeler bij u in de buurt in uw land.

Voor een heel bijzonder ontwerp op maat staat ook de Audi exclusive Studio op de eerste verdieping van het Audi Forum Neckarsulm tot uw dienst, die u een uniek platform biedt om uw wensen te realiseren. Extravagante kleuren en materiaalcombinaties zijn ter plaatse beschikbaar, van sportief tot elegant, waardoor u ook veel verder kunt gaan dan de creatieve mogelijkheden van het standaard assortiment.
Voor een effectief advies hebben wij de Audi code van uw voorgeconfigureerde Audi model nodig. Hierdoor kunnen wij individueel met u de gewenste Audi aanpassingen bespreken. Het maken van een persoonlijk afspraak is hiervoor een voorwaarde.
Contact:
Audi exclusive advies in het Audi Forum Neckarsulm NSU-Straße 174172 Neckarsulm Telefoon: 0800-2834800
Openingstijden infolijn: maandag t/m vrijdag: 8.00 – 18.00 uur (niet op feestdagen) E-mail: exclusive@audi.de Web: Audi exclusive Studio

Laat ons weten wat u zoekt qua type, omvang en deadline, evenals uw telefoonnummer als u liever teruggebeld wilt worden.
Wat zijn mijn opties?
De mogelijkheden om met Audi exclusive uw persoonlijke droomwagen te ontwerpen zijn zeer uitgebreid en afhankelijk van het betreffende model. Een persoonlijke afspraak is aan te raden. In principe zijn de volgende individualiseringsmogelijkheden voor uw wagen beschikbaar:

Buitenkant:
- Verfafwerkingen
aangepaste lakafwerkingen, matte effectafwerkingen voor geselecteerde RS-modellen
- Buitenspiegelbehuizing
Afhankelijk van het model kan de behuizing van de buitenspiegel worden gemaakt van geselecteerde materialen of in kleur worden gelakt
Interieur:
- Lederen bekleding en afwerking
Afhankelijk van het model, de zetelbekleding, hoofdsteunen, portierbekledingsinzetstukken, portiervakken, portierarmsteunen, deurgrepen, deurrails, luidsprekerbevestigingen, kniebeschermers, de middenconsole en middenarmsteunen, de motorkap, enkele zetel, stuurwiel, bedieningspaneel en bedieningshendels en schakelhendels, alle bedieningselementen, evenals de bedieningshendelhulzen, ventilatieopeningen, hemelbekleding en veiligheidsgordels naar keuze in een pakket of afzonderlijk in verschillende soorten leder, suède kunstleder en verschillende kleuren
- Decoratieve interieurlijsten
Onder andere geschikt voor dashboards, deurpanelen en middenconsole. Deze kunnen worden ontworpen met verschillende houtsoorten en materialen of in kleur worden geverfd.
- Tapijt en vloermat
Kleuren, biezen en stiksels vrij te kiezen uit het Audi exclusive kleurengamma
- Instaplijsten
Kunnen worden gepersonaliseerd en zijn verlicht, afhankelijk van het model en de configuratie
Afhankelijk van het model zijn verdere speciale individualiseringswensen mogelijk, b.v. borduren van initialen. Deze individualiseringswensen kunnen op elk moment worden aangevraagd en in de volgende stap individueel voor u worden gecontroleerd door uw Audi verdeler.
Welke Audi exclusive materialen zijn beschikbaar voor u?
Lakafwerking: Er is een grote keuze aan lakkleuren met meer dan 50 tinten beschikbaar om uw wagen te personaliseren. Om aan de zeer hoge eisen van AUDI AG en Audi Sport GmbH te voldoen en om op lange termijn een extreem hoge lakkwaliteit te kunnen garanderen, zijn ultramoderne laksystemen geïnstalleerd. De gewenste tint wordt gemengd met organische en anorganische pigmenten. Organische pigmenten zorgen voor de uitstraling van de kleuren, terwijl anorganische pigmenten zeer goed bestand zijn tegen veroudering. Samen garanderen ze de langdurige kleurintensiteit van de lak. De hoge eis voor een lakafwerking op maat van Audi exclusive is een consistente uitstraling van alle materialen - en dat voor de komende jaren. Daarom wordt elke kleur uitgebreid getest voor goedkeuring.
Metaalkleur lakafwerkingen: Kleine metaalschilfers die aan de lak worden toegevoegd, creëren het fascinerende effect van metaalkleur lakafwerkingen. De vlokken zijn meestal gemaakt van aluminium of messing. Om een ​​metallic lakafwerking te verkrijgen, is uiterst voorzichtig werk nodig, zodat de minuscule metaalschilfers niet breken. Onze hoge eisen garanderen dit.
Lakafwerkingen met pareleffect: Lakken met pareleffect worden gekenmerkt door het feit dat ze verschillende kleuren vertonen, afhankelijk van de kijkhoek. Dit effect wordt bereikt door het gebruik van pareleffectpigmenten. Aan de lak zijn pareleffectpigmenten toegevoegd, die een bijzonder sterk hoekafhankelijk verschil in helderheid opleveren. Hierdoor krijgen ze een bijzondere diepte en een boeiend, levendig kleurenspel.
Afwerkingen met matte effectlak: Daarnaast zijn er voor bepaalde modellen ook matte lakafwerkingen beschikbaar. We kunnen momenteel de volgende kleuren aanbieden: Nardo grijs mat effect, Daytona grijs mat effect, Suzuka grijs mat effect, Ibis wit mat effect, Florett zilver mat effect, Glacier wit mat effect en Vegas geel mat effect.
Leder: Leder is een uniek natuurproduct; geen twee stukken zijn hetzelfde, wat precies overeenkomt met de exclusieve filosofie van Audi. Tijdens het proces wordt er veel belang aan gehecht dat de voor het interieur bewerkte onderdelen perfect op elkaar zijn afgestemd. Een hoogwaardige selectie van de gebruikte huiden en een voorzichtige verwerking behouden de natuurlijkheid en creëren tegelijkertijd een materiaal dat slijtvast en duurzaam is. Alle gebruikte ledersoorten zijn chroomvrij gelooid, ademend en door en door geverfd, hierdoor blijven kleine krasjes vrijwel onzichtbaar tijdens het gebruik.
Afhankelijk van waar het leder gebruikt gaat worden, worden flinterdunne laklagen aangebracht die, hoe dikker ze zijn, het leder daardoor minder gevoelig maken. Anderzijds, hoe dunner de laklaag wordt aangebracht, hoe beter het zitcomfort.
Valcona leder: Valcona leder heeft een lage vernislaag, is zeer ademend en heeft geen kunstmatige reliëfdruk.
Fijnnappaleder: Fijnnappaleder heeft een medium vernislaag, is matig ademend en heeft een laag kunstmatig reliëf.
Houtsoorten en decors: Audi exclusive gebruikt alleen geselecteerde echte houtsoorten die het karakter van het voertuig in kwestie benadrukken. Het assortiment strekt zich uit van klassiek eiken over de fascinerende varianten van fijnkorrelige mirte, essen met open poriën of eucalyptus tot fijne decors zoals pianolak of carbon. Decors van hout met open poriën hebben de typische haptiek van natuurlijk hout. Hierdoor wordt het interieur een unieke rustige zone met een feelgood karakter. Audi gebruikt geen tropisch hout, ook niet als het op een plantage is verbouwd.
Welke kwaliteits- en verwerkingsnormen gelden voor de materialen van Audi exclusive?
Het leder: voor het leder van Audi zetels wordt voornamelijk gebruik gemaakt van huiden van mannelijke runderen uit Zuid-Europa. Deze hebben een interessante oppervlakte/dikte verhouding en zijn daarom bijzonder geschikt. Het leder uit het ruggedeelte van de dieren is van de hoogste kwaliteit, omdat het een regelmatige vezelstructuur heeft en slechts zelden scheuren of verwondingen vertoont. Om gebruikt te worden door Audi exclusive, moet het aan de volgende kwaliteitscriteria voldoen:
Chroomvrij looiproces: meer dan twee decennia geleden - als pionier van de automobielindustrie in die tijd - liet Audi chroomzouten achterwege om afval te vermijden dat verontreinigd was met zware metalen. Audi gebruikt alleen chroomvrij gelooid leer en komt dus consequent zijn ethische verplichting na bij de productie van lederen huiden.

Oppervlaktebescherming: afhankelijk van de kwaliteit van het leder worden verschillende afwerkingen ontwikkeld. Deze zorgen voor een hoog ademend vermogen en verbeteren zo het zitcomfort.

Testcyclus: het gebruikte leder in wagens wordt blootgesteld aan extreme belastingen, zoals hoge temperatuurverschillen, intense hitte door stilstand in de zon, in- en uitstappen, het vervoeren van zware en harde voorwerpen, evenals het effect van zweet. Voordat het leder voor Audi wordt verwerkt, moet het meer dan 30 verschillende tests doorstaan. Laboratoriumtests omvatten slijtvastheid, bestand zijn tegen licht, krimpgedrag, buigsterkte, treksterkte, emissies binnenin en reactie bij brand. Pas nadat alle tests zijn doorstaan, wordt het leder gebruikt voor de zetels en interieuronderdelen. De testen duren meer dan 12 maanden.

Hout/decoratie: Audi gebruikt geen tropisch hout, ook niet als het op een plantage is verbouwd. Uit stammen en onderdelen uit de wortels worden dunne vellen fineer voor decoratieve inlegstukken gehaald. Een set komt meestal uit één enkele knol of stam, de verschillende onderdelen van de wagen zijn hierdoor visueel gelijkend. Audi gebruikt alleen echt hout, waarbij de productie een symbiose is tussen manuele arbeid en mechanische productie. Na de productie wordt een grondige kwaliteitscontrole uitgevoerd. Met behulp van UV-licht wordt de aanwezigheid van scheuren of onnauwkeurigheden, en de goede staat van de waterdichtingslaag gecontroleerd. De eindlagen zijn bestand tegen krassen tijdens het reinigen en zijn voorzien van een UV-blokker om een langdurige kleurechtheid te garanderen.
Wat is de prijs voor het personaliseren van mijn wagen?
De prijzen vindt u in de configurator of in de prijslijsten van het gewenste model op audi.be.
Hoe nauwkeurig zijn de kleuren van de materialen op internet, op de afbeeldingen en in de catalogus?
Voor een persoonlijke selectie van kleuren en materialen raden wij u aan een afspraak te maken met een Audi verdeler. Naast de wagens die in de showroom worden getoond, kunnen veel verdelers u ter plaatse voorbeelden tonen van gepersonaliseerde lakafwerkingen en ledersoorten, evenals suède kunstleder, inlegwerk of tapijten. De digitale of gedrukte afbeelding van een product is alleen bedoeld om een ​​indruk te geven. De weergave is onder meer afhankelijk van de kleur- en helderheidsinstellingen van uw scherm of het omgevingslicht.
1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Gecombineerd brandstofverbruik¹: 13,0 l/100 km ; gemiddelde CO₂ emissie¹: 299-297 g/km. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissiecijfers zijn afhankelijk van de gebruikte band/velgcombinatie.
3
Gecombineerd brandstofverbruik¹ in kWh/100 km: 20,2-19,3 (NEDC) ; 22,6-20,6 (WLTP) ; gemiddelde CO₂ emissie¹ in g/km : 0. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissiecijfers zijn afhankelijk van de gebruikte band/velgcombinatie.
4
Gecombineerd brandstofverbruik¹: 9,0-8,8 l/100 km ; gemiddelde CO₂ emissie¹: 205-201 g/km. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissiecijfers zijn afhankelijk van de gebruikte band/velgcombinatie.
5
Gecombineerd brandstofverbruik¹: 11,6-11,5 l/100 km ; gemiddelde CO₂ emissie¹: 265-263 g/km. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissiecijfers zijn afhankelijk van de gebruikte band/velgcombinatie.
6
Gecombineerd brandstofverbruik¹: 11,6-11,5 l/100 km ; gemiddelde CO₂ emissie¹: 265-263 g/km. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissiecijfers zijn afhankelijk van de gebruikte band/velgcombinatie.
7
Gecombineerd brandstofverbruik¹: 13,0 l/100 km ; gemiddelde CO₂ emissie¹: 298-297 g/km. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissiecijfers zijn afhankelijk van de gebruikte band/velgcombinatie.
8
Gecombineerd brandstofverbruik¹: 10,8-10,7 l/100 km ; gemiddelde CO₂ emissie¹: 246-245 g/km. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissiecijfers zijn afhankelijk van de gebruikte band/velgcombinatie.
9
Gecombineerd brandstofverbruik¹ in kWh/100 km : 26,0-24,6 (NEDC) ; 28,1-25,8 (WLTP) ; gemiddelde CO₂ emissie¹ in g/km : 0. Het brandstofverbruik en de CO₂-emissiecijfers zijn afhankelijk van de gebruikte band/velgcombinatie.