Audi Magazine

Audi wil het meest complete elektrische gamma aanbieden aan bedrijven.

Audi wil het meest complete elektrische gamma aanbieden aan bedrijven.

De Belgische regering heeft zopas een belangrijke beslissing genomen: vanaf 2026 zullen enkel nog elektrische wagens 100% fiscaal aftrekbaar zijn. Zijn de Belgische bedrijven klaar om hun wagenpark aan te passen? Philip Copmans, Fleet Manager bij Audi, verheldert de situatie en vertelt hoe Audi hierbij kan helpen.

Lees het artikel
Een belangrijk nieuw fiscaal voordeel op laadsystemen

Een belangrijk nieuw fiscaal voordeel op laadsystemen

De Belgische overheid ondersteunt elektrisch rijden steeds meer. Na de 100% fiscale aftrek voor bedrijfswagens krijgen laadstations nu een boost van de fiscus, zowel voor bedrijven als voor particulieren. Ontdek hoeveel u kunt besparen.

Lees het artikel
 • HEADER_A212761_large.jpg
  De Audi R8 LMS GT2: kleurrijk collectors’ item.

  De Audi R8 LMS GT2 zorgde voor een dubbele overwinning op Monza in 2021. Om dit te vieren brengt Audi deze verbluffende wagen uit in 6 bijzondere kleuren. Een uniek collectors’ item voor snelle beslissers.

  Lees het artikel
 • HEADER_Dakar_Teams_A213426_medium.jpg
  Een Dream Team voor Audi Sport in de Dakar

  Door een beroep te doen op Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz en Mattias Ekström voor de deelname aan de volgende Dakar Rally, maakt Audi Sport indruk. Het merk met de vier ringen, dat in januari volgend jaar als eerste een elektrisch voertuig inzet bij de meest prestigieuze Rally Raid ter wereld, schept daarmee nu reeds duidelijkheid over zijn ambities!

  Lees het artikel
 • HEADER-WRT_Vanthoor-Weerts-VdLinde_GT_World_Ricard_SRO_3.jpg
  WRT, Vanthoor en Weerts schenken Audi een podiumplaats in Le Castellet

  Er zijn van die tweede plaatsen die voelen als een zege. Na een intense wedstrijd over 6 uur, besloot de Audi R8 LMS GT3 #32 van Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde de 1000 km van het Circuit Paul Ricard op de tweede plaats. Een geheel onverhoopt podium voor een trio dat de wedstrijd vanaf de 14e plaats moest aanvangen!

  Lees het artikel
 • 1920x1080_A1911133_medium.jpg
  Dries Vanthoor, de kleine broer is groot geworden

  In het zog van oudere broer Laurens, ontpopte Dries Vanthoor zich tot een van de referenties aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3. Als speerpunt van het Belgische Team WRT, blijft de 23-jarige fabrieksrijders trofeeën toevoegen aan zijn nu reeds indrukwekkend palmares.

  Lees het artikel
 • HEADER_A211593_large.jpg
  Focus op de tools die een tekening omzetten in een Audi Q4 e-tron.

  De emotie die een tekening oproept, omzetten in een productiemodel is specialistenwerk. Om dit mogelijk te maken, zijn mallen nodig die elk element tot op de millimeter kunnen vormgeven. Neem een kijkje achter de schermen en ontdek hoe de Audi Q4 e-tron ontstaat dankzij fenomenale perstools, geperfectioneerd om de visie van de designers haarscherp te vertalen.

  Lees het artikel
 • HEADER-A212293_large.jpg
  Audi A6 e-tron concept: nieuwe elektrische evolutie

  Om zijn 100% elektrische gamma verder te diversifiëren, pakt Audi uit met een vertrouwde naam, maar wel volledig heruitgevonden: de Audi A6 e-tron concept. Deze krijgt een nieuw platform én uitzonderlijke eigenschappen: 700 km autonomie en snelladen aan 270 kW. Een knappe prestatie binnen een gamma dat maar blijft groeien.

  Lees het artikel
 • HEADER-Q4_ed1_2021_2496.jpg
  In perfecte harmonie: de geluidsfilosofie van Audi

  De geluidservaring is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van elke Audi. Om harmonie te creëren in het interieur, gaan Audi ingenieurs op zoek naar ongewenste geluiden, zwakken ze af en installeren een geluidssysteem dat in staat is om de best mogelijke klank te verspreiden, voor alle passagiers.


  Lees het artikel
 • HEADER-A212029_large.jpg
  Ontdek alles over het exterieurdesign van de nieuwe Audi Q4 e-tron.

  De toekomst van elektrische mobiliteit oogt alweer een stuk opwindender met de lancering van de nieuwe Audi Q4 e-tron en Q4 e-tron Sportback. Met hun sportieve design en talloze innovatieve designaccenten maken beide modellen meteen indruk.

  Lees het artikel
 • HEADER-q2_as_2020_1295.jpg
  Trek eropuit met uw Audi en uw fiets.

  U houdt ervan om nieuwe bestemmingen op te zoeken met uw Audi, maar ook met uw fiets? Neem uw tweewieler overal mee met de Audi fietsendragers. Op het dak of achter uw wagen: ontdek de oplossing die het best bij u past.

  Lees het artikel
 • HEADER - Q4_2021_2768.jpg
  Audi kiest Sonos als nieuwe audiopartner

  De mooiste klank in een Audi? Uw hartslag die versnelt. Tenzij u liever geniet van het nieuwe Sonos audiosysteem. Bestuurders van de Audi Q4 e-tron en Audi Q4 Sportback e-tron kunnen hier in première van genieten, andere modellen volgen binnenkort.

  Lees het artikel
Pourquoi ne pas croire tout ce que l’on dit sur la conduite électrique ?

Waarom u niet zomaar moet geloven wat ze zeggen over elektrisch rijden

Over elektrische wagens doen heel wat broodjeaapverhalen de ronde. Dat ze niet ‘schoner’ zouden zijn dan wagens met een verbrandingsmotor, bijvoorbeeld. Tijd om de feiten op een rijtje te zetten. Wat kunt u nu écht verwachten van een elektrische wagen?

Lees het artikel
Audi bouwt de snelweg naar zijn elektrische toekomst verder uit.

Audi bouwt de snelweg naar zijn elektrische toekomst verder uit.

De aangekondigde vernieuwingen van Audi bewijzen één ding: het merk met de vier ringen blijft in de toekomst focussen op elektrificatie en duurzame productie. Geen nieuwe verbrandingsmotoren meer, maar wel de ontwikkeling van hybride-technologie, mét een nieuw model op komst... In de komende maanden wil Audi de vele voordelen van elektrisch rijden meer en meer in zijn aanbod opnemen.

Lees het artikel
 • HEADER-Le_Mans_Ambiance_6.jpg
  De 24 Uur van Daytona en de 24 Uur van Le Mans in het vizier van het nieuwe prototype van Audi


  De prestaties van Audi in de 24 Uur van Le Mans hebben geleid tot liefst 13 zeges. In 2023, het jaar waarin de beroemdste uithoudingsrace 100 kaarsjes mag uitblazen, zal Audi opnieuw aan de start staan met een prototype dat voldoet aan het LMDh technische reglement. Een woordje uitleg.


  Lees het artikel
 • 1920x1080_Frijns_A212954.jpg
  Formula E Monaco: Frijns op kop in de tussenstand, ontgoocheling bij Audi Sport Abt Schaeffler

  Een ding staat vast: de zevende manche van het wereldkampioenschap ABB FIA Formule E leverde de Audi-rijders gemengde gevoelens op. Envision Virgin Racing kan vanzelfsprekend tevreden zijn met de podiumplaats van Robin Frijns, tevens de nieuwe WK-leider, en de 8e plaats van Nick Cassidy. Bij Audi Sport Abt Schaeffler daarentegen overheerste het gevoel van ontgoocheling: Lucas di Grassi moest zich tevredenstellen met de 10e plaats, terwijl teamgenoot René Rast tot de opgave werd gedwongen.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Weerts_Charles_A1915111.jpg
  Charles Weerts: “Ik droom ervan om ooit Spa en Le Mans te winnen”

  Charles Weerts won op 19-jarige leeftijd de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe en werd daarmee in 2020 de jongste winnaar ooit. Sindsdien vertegenwoordigt hij officieel Audi in GT-races en is vastberaden om de grootste uithoudingsklassiekers op zijn naam te schrijven. Een gesprek met de jonge Belg die in razend tempo furore maakt!

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Step_Header.jpg
  5 redenen waarom een elektrische step iets voor u is

  Ontspannen naar het werk, en ook ontspannen thuiskomen. Even naar de bakker of de pakjesautomaat. Snel vrienden of familie bezoeken … Is het nodig om dan de wagen te nemen? Wij denken van niet. Maar bent u óók te vinden voor een duurzame, milieubewuste oplossing? Daar zijn we bijna zeker van.

  En ja, een elektrische wagen is zeker een oplossing voor duurzaamheid en een beter milieu. Het enige nadeel? U kan hem niet opvouwen. Daarom hebben we het hier over de elektrische step, en de vijf redenen waarom het sowieso iets voor u is.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Aftersales_Onderhoud_Header.jpg
  Eerst op onderhoud, dan op vakantie

  U houdt ervan om op vakantie zijn, toch? Maar op vakantie vertrekken, dat is nog iets anders. Alles inpakken. Wat voor weer wordt het? Niets vergeten? Om uw vertrek zo zorgeloos mogelijk te maken, zorgt u er maar beter voor dat ook uw wagen helemaal in orde is. Lees wat waar u best rekening mee houdt, wat u zelf kan onderhouden, en wat u beter overlaat aan de expert.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Accessoires_Header.jpg
  Deze accessoires maken uw autorit aangenamer

  Gaat u dit jaar met uw wagen op reis? Denk dan zeker aan de nodige accessoires voor uw Audi. Hiermee maakt u uw rit nóg aangenamer en comfortabeler. De dakkoffer, fietsendrager, kinderzitje of zelfs een kajakdrager. Waar u deze zomer ook heen rijdt, u bent goed voorbereid met de accessoires van Audi.
  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Formule E: belangrijke punten voor Audi in Valencia

  Voor het eerst in zijn bestaan, sloeg de Formule E afgelopen weekend zijn tenten op in de paddock van een traditioneel circuit. Het Circuit Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia was het strijdtoneel van een “double header” die de vijfde en zesde afspraak van het seizoen omvatte. Er was absoluut geen gebrek aan plotwendingen, maar de rijders van het Audi Sport ABT Schaeffler Team pakten belangrijke punten voor het kampioenschap alvorens naar Monaco te trekken voor de volgende afspraak.  Lees het artikel
 • SpeedDate_1_1920x600_Header.jpg
  Audi en Lamborghini combineren sportiviteit en elektrificatie

  Geen twijfel mogelijk: de toekomst van mobiliteit is elektrisch. Kunnen sportwagens hier deel van uitmaken, zonder in te boeten aan pure kracht en snelheid? Voor Audi en Lamborghini kunnen sportiviteit en elektrificatie in elk geval perfect samengaan. Ontdek hun visie aan de hand van twee zeer concrete voorbeelden.


  Lees het artikel
 • AGW_P_161016_header.jpg
  Met deze 5 tips koopt u een kwaliteitsvolle tweedehandswagen

  Eén op drie wagens op de Belgische wegen is tweedehands. De tweedehands automarkt doet het dus vrij goed. Maar hoe bent u er zeker van dat u een wagen koopt die in goede staat verkeert? Met het professionele advies van Audi geraakt u al een heel eind verder.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_DiGrassi_FE_2021_Rome_Audi_A211831.jpg
  Formule E: di Grassi en Audi dicht bij een eerste overwinning

  Zes weken na de seizoensopener in Saudi-Arabië, trok het wereldkampioenschap ABB FIA Formula E opnieuw naar het Europese vasteland voor de E-Prix van Rome. In de Eeuwige Stad kregen we een “double header” voorgeschoteld, met de derde en vierde manche van een seizoen dat ongelooflijk spannend belooft te worden. Wederom behoorden de vier Audi e-tron FE07 tot de snelste bolides van het veld. Net als in Diriyah hadden de vertegenwoordigers van het merk met de vier ringen het geluk echter niet aan hun zijde. Robin Frijns, die de derde plaats bekleedt in de tussenstand, wist in de Italiaanse hoofdstad de schade het best te beperken met de Audi van het Envision Virgin Racing team.


  Lees het artikel
 • q5_2020_2148_header.jpg
  Tech talk: zo veilig bent u in uw Audi

  Fietser in uw dode hoek? Uw Audi signaleert het u. IJzel op de weg? U weet het voor u het ziet. Met tal van technische innovaties verbetert Audi dag na dag uw veiligheid en die van andere weggebruikers. Ontdek hoe.

  Lees het artikel
 • Header-csm_ABT_Showroom_2.jpg
  ABT Sportsline viert 125 jaar: van koets met ski’s tot Audi R8 LMS

  Passie en innovatie, dat zijn de twee raakvlakken tussen ABT en Audi. Reeds 125 jaar geleden borrelde de pioniersgeest in het DNA van oprichter Johann Baptist Abt. Een mentaliteit die intussen ook al 22 jaar leidt tot een harmonieuze samenwerking tussen het familiebedrijf en het merk met de vier ringen. Tot op vandaag. Dit jubileum is dan ook het uitgelezen moment voor een terugblik.

  Lees het artikel
 • header_1920x1080_A211624_large.jpg
  Een race tegen de klok voor Audi Sport richting de Dakar

  Audi Sport zal deelnemen aan de eerstvolgende editie van de meest bekende Rally-Raid ter wereld, de Dakar, met een elektrisch aangedreven prototype. Met een deadline in januari 2022, zijn de ingenieurs begonnen aan een ware race tegen de klok.

  Lees het artikel
 • RSC00808_header.jpg
  Deze gamer mocht zich tot winnaar van de Audi x RSCA esports cup kronen ...

  In samenwerking met RSC Anderlecht organiseerde Audi in maart 2021 de Audi x RSCA esports cup. Na de halve finales spande het er in de finale om tussen de twee meest talentvolle gamers in het Lotto Park, heimat van de Brusselse club. Terugblik op een toernooi dat alle verwachtingen inloste, met een galawedstrijd als kers op de taart.

  Lees het artikel
Frédéric Vervisch, duizendpoot

Frédéric Vervisch, duizendpoot

De Belg Frédéric Vervisch vertegenwoordigt Audi zowel in wedstrijden voor toerismewagens (FIA WTCR) als in de meest prominente GT-races, waardoor hij eigenlijk een buitenbeentje is in een wereld waar specialisatie de norm geworden is. Een gesprek met de man bij wie de liefde voor de racerij door de aderen stroomt!

Lees het artikel
De nieuwe Audi Q4 e-tron: beleef de elektrische revolutie van binnenuit

De nieuwe Audi Q4 e-tron: beleef de elektrische revolutie van binnenuit

Nog voor zijn officiële marktintroductie op 14 april 2021, onthult de Audi Q4 e-tron al de troeven van zijn interieur. De compacte elektrische SUV wordt de nieuwe referentie op het gebied van comfort en controle en maakt indruk met zijn ruimteconcept, zijn innovatieve stuur en zijn gebruik van augmented reality. Welkom aan boord.

Lees het artikel
 • E-TRON_2020_0978_Header.jpg
  Audi en de autowereld: dit moet u weten in maart

  Het autonieuws van maart staat helemaal in het teken van elektrisch rijden. Met een paar opvallende ontwikkelingen. Want wist u dat laadpunten verplicht zijn sinds 11 maart? En dat u met een elektrische wagen beter op andere banden overschakelt? We vertellen u precies hoe dat zit.

  Lees het artikel
 • _MH14673_header.jpg
  De 5 records van de Audi e‑tron GT

  In de sportwereld draait alles rond topprestaties. Zo ook voor de Audi e-tron GT quattro en RS e-tron GT. Hun gespierde looks kon u al ontdekken. Maar wist u ook welke cijferrecords deze helden breken?

  Lees het artikel
 • A209041_medium_header.jpg
  Inpluggen … en de wereld veranderen: het hybride gamma van Audi

  Wilt u uw dagelijkse uitstoot verminderen met behoud van alle comfort en rijplezier? Ontdek het plug-inhybride gamma van Audi. Een compacte wagen, een luxeberline of een SUV: aan u de keuze. Een ding is in elk geval zeker: deze wagens bieden u een duurzaam en kwaliteitsvol alternatief, volgens uw behoeften.

  Lees het artikel
 • 1920x1080__MH13871.jpg
  Oog voor detail: het design van de Audi e-tron GT

  De Audi e-tron GT quattro en RS e-tron GT zijn de belichaming van een nieuwe vorm van mobiliteit bij Audi. En dat komt tot uiting in alle aspecten van het design. Van de vormgeving van het dashboard tot de wielkasten. Ontdek hoe design, duurzaamheid en hightech versmelten in deze gran turismo.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_A208798_large.jpg
  René Rast, in de ban van de ringen

  René Rast, de nieuwe Audi Sport-rijder in het wereldkampioenschap FIA Formula E, maakte een geslaagde overstap van het DTM naar de elektrische eenzitters. Een terugblik op de carrière van dit talent.

  Lees het artikel
Laat uw wagen praten: slimme communicatie met elektriciteitsnet voorkomt black-outs

Laat uw wagen praten: slimme communicatie met elektriciteitsnet voorkomt black-outs

Zullen elektrische wagens ons elektriciteitsnet niet overbelasten? Niet als het van Audi afhangt. Want alle nieuwe Audi e-tron modellen zijn uitgerust met slimme technologie. Die zal er in de toekomst voor zorgen dat het oplaadvermogen vermindert tijdens piekuren en vermeerdert tijdens de dalmomenten. Hoe dat precies werkt? Lees vooral verder.

Lees het artikel
 • marc-lichte_header.jpg
  Interview: designer Marc Lichte over de Audi e-tron GT quattro

  Twee jaar na de voorstelling van het concept is hij er eindelijk: de Audi e-tron GT quattro. De eerste 100% elektrische Gran Turismo van het merk. Hoog tijd voor een gesprek met de bezieler van de wagen: hoofd van Audi Design Marc Lichte. Een gesprek over esthetiek, efficiëntie en … fysica.

  Lees het artikel
 • DiGrassi_FE_2021_Round1_Diriyah_2_header.jpg
  Formula E: sterk presterend Audi slechts mager beloond

  Met een snelste wedstrijdronde op vrijdag voor fabrieksrijder René Rast en een pole positie gevolgd door een tweede plaats op zaterdag voor Robin Frijns, die uitkwam voor klanteam Envision Virgin Racing, hebben de Audi e-tron FE07 afgelopen weekend bij de openingsmanche van het wereldkampioenschap FIA Formula E in Saudi-Arabië getoond dat ze uit het goede hout gesneden zijn.

  Lees het artikel
 • header-2.jpg
  Kies voor meer rijplezier met Audi drive select

  Hoe verzekert u zich van rijplezier in alle omstandigheden? Audi vond de oplossing met Audi drive select. Met deze innovatieve technologie kunt u de rijeigenschappen van uw Audi afstemmen op uw persoonlijke behoeften. Hebt u graag meer dynamiek of comfort? Aan u de keuze ...

  Lees het artikel
 • Bertrand_Fermine_Virgin_Racing_Formula_E_1_header.jpg
  Een Formula E-race in goede banen leiden: een hele kunst!

  De Formula E is een relatief nieuwe en innovatieve tak in de autosport en dwingt rijders en ingenieurs tot een andere benadering. De Belgische ingenieur Bertrand Fermine, die aan de Audi’s van het Envision Virgin Racing team werkt in het wereldkampioenschap voor elektrische eenzitters, vertelt ons waarom

  Lees het artikel
 • A210242_medium_header.jpg
  Wat zijn de nieuwste duurzame initiatieven van Audi?

  Een duurzaam bedrijf zijn over de hele lijn: dat is de duidelijke ambitie van Audi voor de nabije toekomst. En om die te verwezenlijken, neemt het merk heel wat succesvolle initiatieven. Ontdek waarom Audi werd beloond voor zijn aluminiumrecyclageprogramma, hoeveel liter afvalwater de fabriek in Mexico wist te recuperen en wat de plannen zijn om de Donau op te kuisen.

  Lees het artikel
 • Bertrand_Fermine_Virgin_Racing_Formula_E_2_header.jpg
  Bertrand Fermine: “De Formule E is uitdagend voor een ingenieur!”

  Hij verliet zijn geboortestreek in de Condroz voor de stad Northampton, in hartje Engeland. De 39-jarige Bertrand Fermine is ingenieur bij het Envision Virgin Racing team dat Audi’s inzet in de FIA Formula E, het wereldkampioenschap met 100% elektrisch aangedreven eenzitters. Een blik op zijn professioneel parcours dat doordrenkt is met passie!

  Lees het artikel
 • news-feb2021-header2.jpg
  Audi en de autowereld: dit moet u weten in februari

  Er valt in februari opnieuw boeiend nieuws te rapen in de autosector. Deze maand vooral in het teken van duurzaamheid. Zo zien we dat de Audi e-tron almaar meer voet aan de grond krijgt in ons land. En ook in de rest van het Audi gamma wordt de technologie schoner. Hoe, dat leest u hier.

  Lees het artikel
 • Bertrand_Fermine_Virgin_Racing_Formula_E_10_HEADER.jpg
  De Formula E: een proeftuin voor Audi

  Autosport is altijd al een proeftuin geweest voor de ontwikkeling van nieuwe technologie die vervolgens zijn weg vindt naar straatwagens. Audi is met de slogan “Vorsprung durch Technik” een van de constructeurs die het hardst zijn stempel heeft gedrukt op de autosport. Vandaag de dag worden de elektrische wagens van morgen vooral in de Formula E ontwikkeld.

  Lees het artikel
 • eleven_proleague_header.jpg
  Audi sponsor van twee nieuwe esports-competities

  Het liefdesverhaal tussen Audi en esports blijft duren. En dit keer staat virtueel voetbal in de schijnwerpers. Audi is namelijk de nieuwe partner van twee grote toernooien: de Proximus ePro League en de Pro League eCup powered by Eleven Sports. Ontdek hoe deze samenwerking tot stand kwam.

  Lees het artikel
 • Audi_RS_3_LMS_2021_2_header.jpg
  Een nieuwe Audi RS 3 LMS op de circuits in 2021!

  De nieuwe Audi RS 3 LMS (340 pk), die door Audi Sport customer racing werd voorgesteld, zal kunnen worden ingezet in de wereldbeker (FIA WTCR) en het Europese kampioenschap (TCR Europe). De wagen is de opvolger van de eerste generatie die een schot in de roos bleek, zowel op commercieel vlak (180 verkochte exemplaren) als qua sportieve resultaten.

  Lees het artikel
 • Allan_mcnish_header.jpg
  Allan McNish: “De autosport is mijn bestaansreden”

  Toen hij in 2013 afscheid nam als racepiloot, wist Allan McNish diep van binnen dat hij niet lang zou wegblijven van het circuit. Als drievoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans bleef hij altijd nauw verbonden met Audi Sport. En sinds 2017 staat hij aan het hoofd van het Formule E-team van het merk. Portret van een gedreven racefanaat.

  Lees het artikel
Lucas di Grassi, het DNA van een winnaar

Lucas di Grassi, het DNA van een winnaar

Sinds de lancering van de Formule E in 2014 miste hij geen enkel seizoen of race. Lucas di Grassi maakt als Formule E-piloot voor Audi een fundamenteel onderdeel uit van de geschiedenis van 100% elektrisch racen. Niemand deed het beter dan hij, met 32 podia, 10 overwinningen en 796 punten. Portret van een bevlogen kampioen, zowel op als naast het circuit.

Lees het artikel
Eindelijk: Android Auto beschikbaar in België

Eindelijk: Android Auto beschikbaar in België

U zat er misschien al even op te wachten, maar dit jaar is het zover: Google lanceert Android Auto nu ook in België. Daardoor kunt u nu – net als met Apple CarPlay – uw telefoon koppelen met het infotainmentsysteem van uw wagen. Kies uw favoriete navigatie-app en zet uw lievelingsplaylist op, en rijden maar!

Lees het artikel
 • jubilea-2021-Header_2.jpg
  Kent u eigenlijk de oorsprong van de slogan ‘Vorsprung durch Technik’?

  Elk jaar lijst Audi Tradition, de historische divisie van Audi, de belangrijkste jubilea van het merk met de vier ringen op. En daar vallen altijd een paar verrassende historische feiten tussen te spotten. Wist u bijvoorbeeld dat er ooit een auto bestond waarin bestuurder en passagier niet naast, maar tegenover elkaar zaten? Bovendien vieren we dit jaar ook de 50ste verjaardag van de slogan ‘Vorsprung durch technik’.

  Lees het artikel
 • 3d-e-tron-gt-header.jpg
  Audi zet virtual reality in voor productie van de Audi e-tron GT

  Innovatie maakt integraal deel uit van het DNA van Audi. Voor zijn eerste 100% elektrische GT-coupé pakt het merk met de vier ringen dan ook uit met een grote primeur: de productie van dit model gebeurde op basis van virtual reality en 3D-scanning. Ontdek deze efficiënte, precieze en duurzame technologie en stap in de toekomst van de autoproductie.

  Lees het artikel
 • using-AR-header.jpg
  Audi verbetert zijn logistiek dankzij augmented reality

  Logistieke planning is geen gemakkelijke opdracht. Om alles nog sneller en efficiënter te laten verlopen, bedacht Audi een innovatieve oplossing die gebruik maakt van augmented reality. Geen fysieke prototypes meer nodig: dankzij een database en een softwaretoepassing blijft het overzicht bewaard, zelfs vanop afstand. Maak kennis met dit innovatieve proces

  Lees het artikel
 • e-tron-improved-Header.jpg
  Sneller opladen en meer rijcomfort: Audi e-tron maakt elektrisch rijden nog makkelijker

  Vanaf dit jaar zijn er nog meer redenen om toe te geven aan de verleiding van het Audi e-tron gamma. Want met nieuwe mogelijkheden voor snelladen en meer rijcomfort, wordt compromisloos elektrisch rijden nu meer dan ooit realiteit.

  Lees het artikel
 • FE07-formula-e-audi-header.jpg
  Formule E: laatste seizoen en nieuwe racewagen voor Audi

  Het einde kroont het werk. Na zeven jaar topprestaties en successen in de Formule E gaat Audi zijn laatste seizoen in, maar niet zonder een grand finale. Ontdek de nieuwe Audi e-tron FE07 en zijn aandrijflijn, die Audi voor het eerst volledig intern ontwikkelde.

  Lees het artikel
 • audi-sport-customer-racing-header.jpg
  Audi Sport customer racing: drie Belgen bij de officiële rijders!

  In 2021 zullen we drie Belgen aantreffen bij het contingent van officiële Audi Sport customer racing-rijders. Naast Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch kunnen we dit seizoen met de jonge Charles Weerts (19 jaar) namelijk ook rekenen op een derde landgenoot. Afgelopen jaar ontpopte hij zich tot de jongste kampioen ooit in de GT World Challenge Europe Sprint Cup. Het merk met de vier ringen vaardigt zijn rijders af naar klantenteams en zal daarnaast ook officieel vertegenwoordigd zijn bij de vier wedstrijden van de Intercontinental GT Challenge (waaronder de 24 Uur van Spa), maar ook bij de 24 Uur van de Nürburgring, de FIA Motorsport Games en de FIA GT wereldbeker in Macau.

  Lees het artikel
 • carbon-neutral-production-header.jpg
  De nieuwe Audi e-tron GT: CO2-neutrale productie bij Böllinger Höfe

  De nieuwe Audi e-tron GT is 100% elektrisch en vermindert bovendien zijn uitstoot over de hele lijn. Zijn bakermat is Böllinger Höfe, op de Neckarsulm-site: de eerste gecertificeerd CO2-neutrale Audi fabriek in Duitsland. Maar hoe kwam die tot stand?

  Lees het artikel
Audi en de autowereld: dit moet u weten in december

Audi en de autowereld: dit moet u weten in december

Er valt in december opnieuw boeiend nieuws te rapen in de autosector. Deze maand moet u alvast weten dat de Audi A3 Sportback een wagen is met een Gouden Stuurwiel, dat het rijbewijs met punten nu écht in zicht komt en dat de Euronormen opnieuw verstrengen. Hoe dat allemaal zit? Lees vooral verder.

Lees het artikel
 • header-roadtrip.jpg
  Roadtrip naar Polen met de Audi e-tron Sportback

  Meer dan 1000 kilometer afleggen naar Polen in een elektrische wagen: velen zouden het niet doen. Maar Charlotte van Travel Rebel koos de naam van haar blog niet voor niets. Samen met twee vrienden effende ze voor u het pad in de Audi e-tron Sportback. Ontdek hoe ze het ervan af brachten!

  Lees het artikel
 • interieur-ambiance-header.jpg
  Sfeervol in het donker: opties voor meer comfort in uw interieur

  Zachte verlichting in uw favoriete kleuren. Een sterrenhemel in uw panoramisch dak. Een korte massage in uw relaxatiezetel. Er zijn heel wat manieren om meer sfeer en comfort te brengen in het interieur van uw Audi. Zo worden die ritten tijdens de donkerste periode van het jaar plots heel wat lichter ...

  Lees het artikel
 • audi-e-tron-routeplanner-header.jpg
  Tech Talk: de Audi e-tron routeplanner

  Een slimme assistent in uw elektrische wagen. Dat is de Audi e-tron routeplanner. Want hij berekent voor u de snelste route van A naar B en houdt daarbij rekening met laadstops, beschikbare laadpalen én uw persoonlijke rijstijl. En er is nog meer mogelijk … Ontdek alle details.

  Lees het artikel
 • Header_rs6-gto-concept.jpg
  Kijken en nog eens kijken: Audi RS 6 GTO concept steelt de show

  Herinnert u zich nog hoe de Audi 90 quattro IMSA GTO de Amerikanen in hun hemd zette in 1989? Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van quattro, brengt Audi hulde aan deze legende met de Audi RS 6 GTO concept. Leuk om te weten: de basis voor deze conceptcar is een afstudeerproject van stagiairs aan de Audi Akademie.

  Lees het artikel
 • Kyalami_Header_1920x1080.jpg
  Een laatste podium in 2020 voor Audi, WRT, Vervisch en Weerts

  Het seizoen 2020 is goed en wel ten einde! Het verdict in de Intercontinental GT Challenge viel in Zuid-Afrika, op de omloop van Kyalami. De Audi Sport Team WRT Audi R8 LMS #32 van de Italiaan Mirko Bortolotti en zijn twee Belgische teamgenoten, Frédéric Vervisch en Charles Weerts, eindigde op de tweede plaats, nadat de wedstrijd in het slotuur werd geneutraliseerd vanwege een hevig onweer.

  Lees het artikel
 • road-to-sustainablity-header_1920x1080.jpg
  De weg naar 2050: hoe Audi zijn CO₂-neutrale missie waarmaakt

  Er zijn heel wat manieren om duurzamer om te gaan met grondstoffen en je ecologische voetafdruk te verlichten. In zijn ambitie om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn, verkent Audi meerdere opties. Ontdek hoe een autofabriek CO₂-neutraal kan zijn en hoe ‘afval’ een tweede leven krijgt als onderdeel van het interieur of de carrosserie.

  Lees het artikel
Audi e-tron GT concept

Audi e-tron GT concept: een uniek geluid en productieproces

Het volledig elektrische gamma van Audi wint binnenkort nog aan kracht met de komst van de Audi e-tron GT. De vierdeurs coupé zal in 2021 op de weg te zien zijn. Ondertussen nodigt Audi u uit om een ​​kijkje achter de schermen te nemen bij de assemblage en de creatie van zijn unieke geluidssignatuur. Een echte sprong voorwaarts.

Lees het artikel
Audi electric kick scooter

De Audi electric kick scooter powered by Segway

Leg 65 km af in één laadbeurt.
Voortaan legt u de eerste en laatste kilometers op uw traject stressvrij af. Want met de gloednieuwe elektrische scooter van Audi en Segway vermijdt u gemakkelijk alle files. En dankzij het handige inklapsysteem neemt u hem makkelijk mee in uw wagen of op het openbaar vervoer. Zo brengt Audi duurzame mobiliteit tot bij u. Binnenkort verkrijgbaar … ontdek nu al alle details!

Lees het artikel
 • 1920x1080_Dakar.jpg
  Nieuwe uitdagingen in de autosport voor Audi

  Terwijl de autosector in volle transitie is, viseert Audi een nieuwe uitdaging: Rally-Raid, met – uiteraard – de Dakar als hoofddoel. Audi ontwikkelt een elektrisch aangedreven wagen en zal daarmee de strijd aangaan in de meest extreme omstandigheden. Door de technologische vrijheden die het Dakar-reglement biedt, is deze wedstrijd bovendien één van de beste ontwikkelingsomgevingen. Daarnaast zet het merk zijn “customer racing” engagementen verder (in het bijzonder bij de Total 24 Hours of Spa) en bevestigt het momenteel te werken aan de voorbereidingen voor een comeback bij de hybride-prototypes in de uithoudingsracerij op basis van het nieuwe LMDh-reglement. Daarmee komt een zege in de 24 Uur van Le Mans en de 24 Uur van Daytona opnieuw in het vizier.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Audi viert 40 jaar quattro met exclusieve Audi TT RS

  Wanneer een van je belangrijkste technologieën zijn jubileum viert, is het tijd om groots uit te pakken. Ter ere van de veertigste verjaardag van de quattro vierwielaandrijving, produceert Audi daarom een ​​exclusieve Audi TT RS, net zo sportief en efficiënt als zijn beroemde all wheel drive. Ontdek er alles over.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Audi Hongarije: de tweede CO2-neutrale site van Audi

  Audi’s Mission:Zero zit op koers en boekte recent een nieuw succes. Na Audi Brussel in 2018, is Audi Hongarije de tweede site van Audi die gecertificeerd CO2-neutraal is. Een geweldige erkenning, die de fabriek verkreeg door te focussen op drie belangrijke troeven: zonnepanelen, een geothermische centrale en koolstofkredietprojecten.

  Lees het artikel
 • di-grassi-audi-1920x1080_Header.jpg
  Lucas di Grassi aan het stuur van de Audi RS e-tron GT: test geslaagd

  Lucas di Grassi had deze herfst een wel heel bijzondere afspraak in Neuburg. Hij mocht er in het Audi Competence Center Motorsport namelijk de Audi RS e-tron GT uittesten. Onder begeleiding van de ontwikkelaars van de wagen haalde de Audi Formule E-piloot en wereldkampioen 2017 alles uit de kast om elk facet van de 100% elektrische sportwagen te verkennen. Zijn indrukken deelt hij nu met u.

  Lees het artikel
 • four-times-quattro-1920x1080_Header.jpg
  Audi viert 40 jaar quattro: wat u moet weten over deze technologie

  Het principe van quattro vierwielaandrijving is al 40 jaar lang een hoeksteen van Audi. Sinds de eerste quattro zijn debuut maakte op het Autosalon van Genève in 1980, bouwde Audi al ruwweg 11 miljoen wagens met quattro vierwielaandrijving. Maar wat maakt deze technologie zo bijzonder? En welke innovaties zien we vandaag?

  Lees het artikel
 • goose-1920x1080_Header.jpg
  Interview GOOSE: “De wagen is voor ons de ideale plek om naar muziek te luisteren”

  Voor het tienjarige jubileum van Synrise nam de Belgische elektroband GOOSE het nummer opnieuw op in een immersieve live-versie, met bijhorende videoclip. De perfecte gelegenheid om het nummer te beluisteren op het 3D-geluidssysteem van Bang & Olufsen in de nieuwe Audi A3 Sportback. Een gesprek over innovatie, durf en … R2D2.

  Lees het artikel
 • rs-e-tron-vs-r8-1920x1080_Header.jpg
  Tech Talk: opvolger Audi R8 LMS staat klaar met Audi RS e-tron GT concept

  GT Racing met elektrische wagens? Wél als het van Audi afhangt. De Audi RS e-tron GT maakte zopas zijn debuut op het circuit van Spa tijdens de Total 24 Hours. Meteen een eerste ontmoeting met de succesvolle Audi R8 LMS, en met het grote publiek. Bent u klaar voor een nieuw tijdperk?

  Lees het artikel
 • myaudi_Header_AA8_D_171038_1.jpg
  Verbind uw wagen met uw smartphone via myAudi

  U kunt sowieso elke dag op uw Audi rekenen. Maar u haalt nog meer uit uw wagen wanneer u hem verbindt aan uw smartphone via myAudi. Een innovatieve app, die u uw rijplezier tijdens elke rit nog verder vergroot. Ontdek meteen alle voordelen.

  Lees het artikel
Belgian Audi Club Team WRT, het beste team in de GT World Challenge Europe

Belgian Audi Club Team WRT, het beste team in de GT World Challenge Europe

De twee topwagens van Belgian Audi Club Team WRT finishten bij de 1000 km van het Circuit Paul Ricard in de top 5 en daarmee veroverde het team de titel in de rangschikking bij de teams in de GT World Challenge Europe Overall, het klassement dat de Sprint Cup en de Endurance Cup omvat. Belgian Audi Club Team WRT voegt hiermee een derde titel toe aan zijn palmares in 2020, nadat het team reeds de Sprint Cup-titel bij de teams en de rijders pakte (met Dries Vanthoor en Charles Weerts).

Lees het artikel
Beleef de herfstvakantie 5 x net even anders

Beleef de herfstvakantie 5 x net even anders

Is de charme van een chalet in de Ardennen er voor u af? En bent u uitgekeken op de bioscoop? Deze herfstvakantie is er eentje voor nieuwe avonturen. Audi zocht de meest verrassende uitstapjes voor u uit. Gooi de traditie overboord op een hotelboot in Gent, ontspoor op de sporen in Maredsous en sprankel weer na een bezoek aan Spa.

Lees het artikel
 • rast-titel-1920x1080_Header.jpg
  DTM: de volle pot voor Audi, derde titel voor Rast

  Het DTM sloot afgelopen zondag in Hockenheim een hoofdstuk in zijn geschiedenis af, een hoofstuk waarop Audi meer dan zijn stempel drukte. Net als in 2019 domineerde het merk met de vier ringen het spectaculaire Duitse kampioenschap voor toerismewagens. Na een intense strijd tijdens de laatste meeting, pakte René Rast zijn derde titel in vier jaar tijd. Naast de titel bij de rijders, verpletterde het merk uit Ingolstadt de concurrentie in de rangschikking bij de constructeurs (met 1253 punten, terwijl BMW zich moet tevredenstellen met 500 punten) en de teams, waar Audi Sport Team ABT Sportsline met de lauweren gaat lopen.

  Lees het artikel
 • grassi-rast-fia-header.jpg
  Formula E: di Grassi en Rast bevestigd bij Audi

  In 2021 zal de Formule E een officieel wereldkampioenschap worden, erkend door de FIA. Het Audi Sport ABT Schaeffler team zal aantreden met twee absolute toprijders: de ervaren Braziliaan Lucas di Grassi en de Duitser René Rast, die bij de seizoensfinale in Berlijn sterk voor de dag kwam.

  Lees het artikel
 • audi-kpmg-a3_Header.jpg
  “De Audi A3 Sportback past perfect bij onze medewerkers”

  Het internationale accountants- en adviesbureau KPMG wilt alleen het beste voor zijn mensen, en weet dat het daarvoor op Audi kan rekenen. 35 medewerkers namen onlangs hun gloednieuwe Audi A3 Sportback in ontvangst. Zij genieten voortaan elke dag van het uitzonderlijke design en ultramoderne connectiviteit van deze compacte wagen.

  Lees het artikel
 • 24h-spa-audi-1920x1080_Header.jpg
  Audi op het podium bij de 24U van Spa

  Voor de negende keer in tien jaar mocht Audi plaatsnemen op het podium van de Total 24 Hours of Spa, met dank aan een schitterende tweede plaats voor Audi Sport Team Attempto. De Belg Frédéric Vervisch nam plaats achter het stuur, aan de zijde van de Italiaan Mattia Drudi en de Zwitser Patric Niederhauser. Het Belgische Team WRT van zijn kant kon de pechduivel niet afschudden.

  Lees het artikel
 • audi-fod-1920x1080_Header.jpg
  Functions on demand: rust uw Audi uit volgens uw behoeften

  Wat als u weken of maanden na de aankoop nieuwe uitrusting aan uw wagen zou kunnen toevoegen? Dat is wat Audi u biedt met het nieuwe functions on demand. Zo maximaliseert u uw rijplezier gedurende de hele levensduur van uw Audi.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Opgehelderd: waarom zijn SUV's zo populair?

  De markt van SUV's groeit nog elk jaar – in 2019 was ze goed voor 42% van de nieuw ingeschreven wagens in de EU. Maar wat maakt dit type wagens zo populair? Welke soorten zijn er? En wat met hun uitstoot en veiligheid? Audi biedt een helder antwoord op uw vragen.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header_gaming.jpg
  Belgian League kroont eerste winnaar na Country Finals

  Vier teams die strijden om de kroon, dat zijn de Country Finals van de Belgian League. Sector One, KVM Esports, Aethra Esports en RSCA Esports zetten alles op alles om de titel én het mooie bedrag van 5.000 euro te winnen. Een terugblik op de Final Four, die alle verwachtingen inlosten, met Audi als belangrijkste partner.

  Lees het artikel
 • Addestino_Header_1920x1080.jpg
  15 nieuwe Audi A3 Sportback voor Addestino

  Consultingbedrijf Addestino kiest al tien jaar uitsluitend voor Audi voor zijn vloot. Onlangs mocht het bedrijf nog eens vijftien nieuwe Audi A3 Sportback gaan oppikken bij Audi verdeler Mertens in Lokeren. Tijd voor een gesprek over uitstraling, ambities en het belang van een goede service.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Het DTM-seizoen nadert zijn einde: Nico Müller maakt de balans op

  2020 zal voor altijd geboekstaafd staan als een van de meest bijzondere jaren uit de DTM-geschiedenis. En voor Nico Müller staat dit seizoen misschien wel synoniem met zijn eerste titel. Voor de finale van de prestigieuze wedstrijd in Hockenheim nam de Zwitser de tijd om de balans op te maken. Een gesprek waarin hij openhartig praat over zowel de gezonde concurrentie met teamgenoot Robin Frijns als zijn gezinsleven.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  “Site Audi Brussel is labo voor stedelijke biodiversiteit”

  Om zijn productie duurzamer te maken, werkt Audi niet alleen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Ook het thema biodiversiteit wint aan belang. Cathy Massart, experte bij Audi Brussel, legt uit wat het merk met de vier ringen doet om de fauna en flora rond haar fabrieken te stimuleren.

  Lees het artikel
 • r8-greenhell-1920x1080_Header.jpg
  Audi R8 green hell brengt hulde aan de ‘groene hel’

  Bent u een liefhebber van sportwagens? Opgelet. Want de Audi R8 green hell jaagt uw hartslag vast de hoogte in. Deze limited edition brengt hulde aan de Audi R8 LMS, vijfvoudig kampioen op de beruchte 'Groene Hel' van de Nürburgring. Eentje voor de happy few, want er worden er maar 50 van gemaakt. Bent u één van die gelukkigen? Dan sprint u van 0 naar 100 km/u in 3,1 seconden. Race alvast even mee ...

  Lees het artikel
 • october_news_header_1920x1080.jpg
  Audi en de autowereld: dit moet u weten in oktober

  Er valt in oktober boeiend nieuws te rapen in de autosector. Deze maand moet u alvast weten dat u best geen mondmasker aan uw binnenspiegel hangt en dat u het op de Brusselse Ring iets rustiger aan moet doen. Nog belangrijker: gebruik uw gsm nooit, maar dan ook nooit tijdens het rijden. Lees verder en ontdek hoe dat zit.

  Lees het artikel
 • dtm_rast_1920x1080_Header.jpg
  DTM Zolder: Rast domineert en neemt de leiding in de tussenstand

  Nadat René Rast vorige week bij de eerste van twee DTM-meetings in Zolder de tegenstand overvleugelde, knoopte hij dit weekend opnieuw aan met het succes op het Limburgse circuit. De Duitser bleef ongeslagen en pakte twee nieuwe zeges. Dat is echter niet het volledige verhaal! Dankzij zijn reeks van vier overwinningen op rij, staat de Audi Sport Team Rosberg-rijder op kop in de rangschikking bij de rijders.

  Lees het artikel
 • greentech-header-1920x1080.jpg
  Audi op het Greentech Festival: op weg naar de toekomst

  Audi zit op koers om zijn doelstelling van een koolstofneutrale productie te behalen tegen 2050. Dat tonen de meest recente initiatieven aan. Op het Greentech Festival in Berlijn presenteerde Audi de Audi Q4 Sportback e-tron en details van het Mission:Zero-programma.

  Lees het artikel
Belgian Audi Club Team WRT verovert alle titels in de Sprint Cup

Belgian Audi Club Team WRT verovert alle titels in de Sprint Cup

Na een weekend boordevol spanning veroverde Belgian Audi Club Team WRT de twee belangrijkste titels in de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe. De formatie uit Bergen werd niet enkel tot kampioen gekroond bij de teams, maar zag ook zijn twee Belgische rijders, Dries Vanthoor en Charles Weerts, de titel in de rangschikking bij de rijders claimen. Het volgende doel: de 24 Uur van Spa, van 22 tot en met 25 oktober!

Lees het artikel
 • e-design_HEADER_1920x1080.jpg
  E-design: hoe elektrificatie en ontwerp hand in hand gaan

  Met het ontwerpen van de e-tron modellen kwam het designteam van Audi voor heel wat ongeziene uitdagingen te staan. Wat de banden met aerodynamiek te maken hebben, en welke rol er voor de didgeridoo is weggelegd, ontdekt u in dit artikel.

  Lees het artikel
 • 24h-spa-header.jpg
  Audi Sport mikt op de zege in de Total 24 Hours of Spa

  Audi sport won de Total 24 Hours of Spa reeds viermaal in de laatste negen edities en is vastberaden om van 22 tot 25 oktober opnieuw met de zege aan te knopen in de Belgische klassieker. Om die ambitie kracht bij te zetten, ondersteunt de constructeur uit Ingolstadt drie verschillende teams: Team Attempto, Team Saintéloc en Team WRT, dat twee officiële R8 LMS GT3 zal inzetten. De Belgische fans zullen zeker de prestaties van Dries Vanthoor, Charles Weerts (beide bij WRT) en Frédéric Vervisch (Attempto) in de gaten houden

  Lees het artikel
 • 1920x1080_header.jpg
  Audi op een zucht van de zege in de 24 Uur van de Nürburgring

  De 24 Uur van de Nürburgring werd om gekende redenen uitgesteld tot het laatste weekend van september. Tijdens de nacht was er een lange onderbreking omwille van het weer. Op zondagochtend hernamen de debatten, waarbij de Audi R8 LMS GT3 constant in strijd lagen voor de zege. Uiteindelijk kwamen Mirko Bortolotti, Christopher Haase en Markus Winkelhock een luttele 15 seconden tekort om het merk met de vier ringen een zesde zege te schenken in de Eifel. De regerend kampioenen, de Belgen Dries Vanthoor en Frédéric Vervisch, streden voor de zege, maar een tijdstraf en een kleine schuiver deden hen uiteindelijk terugvallen tot de vijfde plaats.

  Lees het artikel
 • Laadtechnologie_Header_1920x1080.jpg
  Tweerichtingslaadtechnologie: verlicht uw woning met de accu van uw Audi e-tron

  Wist u dat u met een Audi e-tron ook uw woning potentieel van stroom kunt voorzien? Tenminste: als u thuis zonnepanelen heeft. In dat geval kan uw elektrische wagen het teveel aan geproduceerde energie opslaan, onafhankelijk van het elektriciteitsnet. Dat principe heet tweerichtingslaadtechnologie en wordt momenteel onderzocht door Audi en Hager Group. Lees hier hoe deze innovatieve, eenvoudige, goedkope en duurzame oplossing precies werkt.

  Lees het artikel
 • zandvoort_wrt_header.jpg
  Belgian Audi Club Team WRT blijft op kop

  Belgian Audi Club Team WRT heeft in Zandvoort een nieuwe zege gepakt in de GT World Challenge Europe. Ditmaal waren het de Japanner Ryuichiro Tomita en de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde die met hun Audi R8 LMS GT3 mochten juichen in de eerste race over een uur. Enkele uren later zouden Dries Vanthoor en Charles Weerts in race 2 als eerste onder het zwart-wit geblokt duiken. Helaas ontnam een penalty hen de zege in deze tweede race. Ondanks alles blijven de twee Belgen wel op kop in de tussenstand in de aanloop naar de finale in Barcelona!

  Lees het artikel
 • DTM_constructeurs_header_1920x1080.jpg
  DTM op de Nürburgring: twee zeges en de constructeurstitel voor Audi

  Nadat Audi de eerste vijf afspraken van het DTM domineerde, volgde opnieuw een uiterst succesvol weekend op de Nürburgring. Robin Frijns en Nico Müller, die de week voordien reeds wonnen, bevestigden dit weekend hun goede vorm en pakten elk opnieuw een zege. Daar bleef het echter niet bij! Dankzij een dubbel op zaterdag en een triple op zondag verzekerde het merk met de vier ringen zich in zijn laatste seizoen in het kampioenschap van de titel bij de constructeurs.

  Lees het artikel
 • Weetjes_Header_1920x1080v2.jpg
  Voor dit bijzondere begin van het nieuwe schooljaar, komt Audi met een aantal innovaties!

  Terwijl de activiteiten geleidelijk aan worden hervat, bruist Audi van de nieuwe ideeën. Met een drone kunnen voertuigen gemakkelijker worden gelokaliseerd op de productievestiging, een software vereenvoudigt het werk van Audi-werknemers en de kopers tonen meer interesse voor premium tweedehandswagens in september!

  Lees het artikel
 • Unique_quattro_header_1920x1080.jpg
  Audi quattro zet toon in tijdperk van elektrische mobiliteit

  Sinds 1980 geeft de permanente quattro vierwielaandrijving van Audi de toon aan. De aandrijflijn zorgde voor een ware paradigmaverschuiving in de autosport en op vlak van actieve veiligheid. Vandaag zet het merk 40 jaar quattro kennis in voor een volgende mijlpaal: de elektrische quattro in de e-tron modellen wijst de weg in dit tijdperk van elektrische mobiliteit. Rijplezier en efficiëntie vinden elkaar in een aantrekkelijk totaalpakket.

  Lees het artikel
 • TeamWRT_PatrickHecq_Header.jpg
  Belgian Audi Club Team WRT, Vanthoor en Weerts blijven op kop!

  Belgian Audi Club Team WRT kwam op het Circuit van Magny-Cours aan de start van de tweede manche van de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe. Met een derde en vierde plaats zijn de Belgen Dries Vanthoor en Charles Weerts erin geslaagd hun leiding in de tussenstand te vrijwaren, alvorens de blik op Zandvoort te richten, eind september.

  Lees het artikel
 • Batteries_Header_1920x1080.jpg
  Bent u klaar voor de elektrische revolutie?

  U bent misschien wel gewonnen voor het idee, maar een paar kwesties weerhouden u ervan om de knoop door te hakken. Is de batterij voldoende krachtig? Hoeveel kilometers kunnen ermee worden afgelegd? Is het wel zo gemakkelijk om op te laden? Audi beantwoordt uw vragen.

  Lees het artikel
 • Nina_Derwael_Header_1920x1080.jpg
  Gymnaste Nina Derwael is gloednieuwe Audi ambassadrice

  Op de brug met ongelijke leggers kent de Limburgse Nina Derwael (20) haar gelijke niet. Na goud op de wereldkampioenschappen in 2018 en 2019 moet olympisch goud volgend jaar de kers op de taart worden. Op vreugde met vijf ringen is het dus nog even wachten, maar dankzij haar Audi ambassadeurschap geniet ze vandaag al volop van rijplezier met vier ringen.

  Lees het artikel
 • maintenance_header_new_1920x1080.jpg
  Hou uw interieur in onberispelijke staat

  Audi wordt vaak gekozen voor zijn unieke design, maar evengoed voor zijn hoogwaardige interieur. Hou uw interieur als nieuw door het regelmatig schoon te maken. Touchscreens, lederen zetels, cockpit ... Met het productassortiment van Audi draagt u er de nodige zorg voor.

  Lees het artikel
 • Autoworld_quattro_Header_1920x1080.jpg
  ‘40 jaar Audi quattro’ is de expo die u dit jaar moet gezien hebben

  In Autoworld te Brussel loopt nog tot 7 oktober de expo ‘40 jaar Audi quattro’. Zin om de iconische eerste quattro en een twintigtal van zijn illustere nakomelingen te (her)ontdekken? Bezorg ons snel dan een foto van uw Audi quattro en maak kans op één van de 20 duotickets die we weggeven.

  Lees het artikel
 • e-tron_Bayern_Munchen_Header_1920x1080.jpg
  Bayern München kondigt officieel de komst van de Audi e-tron aan

  De nieuwste aanwinst van Bayern München verschijnt zelden of nooit op het oefenterrein. En toch ligt hij al erg goed in de groep. Hij draagt geen rugnummer, wel een nummerplaat. Alle spelers zijn gek op hem. Voortaan rijden ze namelijk allemaal met een Audi e-tron.

  Lees het artikel
 • belgian-league-mario-kart_Header_1920x1080.jpg
  Beweging in de esports: de competitie herneemt

  Audi is al een aantal jaar en met veel enthousiasme betrokken bij de ontwikkeling van esports, een snelgroeiende discipline waarin de allerbeste gamers het tegen elkaar opnemen. Als partner van grote toernooien zorgt Audi er mee voor dat duizenden fans hun passie kunnen beleven. Waaronder ook de studenten die gaan strijden in Mario Kart in de Belgische RIV4L College League!

  Lees het artikel
 • Audi_DTM_Nurburgring_GP_Header.jpg
  DTM op de Nürburgring: Audi heeft nu reeds de titels in het vizier

  Nadat Audi de eerste vier meetings van het DTM domineerde, bevestigde de constructeur op de Nürburgring de totale suprematie in het seizoen 2020, de laatste van het merk in dit kampioenschap. Nico Müller, leider in de tussenstand, diepte in de Eifel zijn voorsprong in het klassement uit met een nieuwe zege op zaterdag, terwijl Robin Frijns een Audi-kwintet aanvoerde op zondag.

  Lees het artikel
Audi Sport: GT World Challenge Europe

Audi Sport: GT World Challenge Europe

De GT World Challenge Europe, het meest vooraanstaande GT3-kampioenschap op het Oude Continent, kwam afgelopen weekend terug op kruissnelheid. Het kampioenschap dat Sprint en Endurance (waaronder de 24 Uur van Spa) combineert werkte namelijk op de Nürburgring zijn derde afspraak van het seizoen af.

Lees het artikel
 • Header_1920x1080.jpg
  Altijd goed geïnformeerd onderweg: alle nieuwigheden van augustus

  Wie met de wagen rijdt, weet graag wat er reilt en zeilt in de autowereld. En dus zette Audi alle belangrijke nieuwigheden van de afgelopen weken voor u op een rijtje, of het nu gaat om laadpalen, goedkopere verzekeringen, het belang van banden of het vrijmaken van een reddingsstrook.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De Audi e-tron, koning van de elektrische SUV’s

  Het eerste 100% elektrische productiemodel van Audi is een wereldwijd succes. Met snelladen, een groot bereik en een luxueus interieur als grootste troeven. En gezien het elektrische offensief dat Audi lanceert, lijkt de opvolging voor de komende jaren verzekerd.

  Lees het artikel
 • Tech Talk Hybrid_Header_1920x1080.jpg
  CNG, plug-inhybride, mild-hybride: hybridewagens te over bij Audi

  Steeds meer automobilisten willen hun CO2-uitstoot verlagen en kiezen daarom voor een hybridewagen. Bij Audi hebt u de keuze uit drie technologieën – omdat elke bestuurder nu eenmaal zijn eigen behoeften heeft. Ontdek alle voordelen van CNG, plug-inhybride- en mild-hybridesystemen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De nieuwe Audi S3 Sportback en S3 Berline doen hun erfenis eer aan

  20 jaar na de eerste generatie van compacte sportwagens, stelt Audi de nieuwe generatie van de Audi S3 Sportback en S3 Berline voor. Twee modellen die hun ‘S’ dubbel en dik verdienen dankzij hun uitzonderlijke prestaties, toptechnologieën en luxueuze interieurs.

  Lees het artikel
 • Header_1920x1080-2.jpg
  Audi en Bang&Olufsen: harmonieuzer kan een samenwerking niet zijn

  Autoliefhebbers houden van het geronk van de motor, maar ook aan de akoestiek in de wagen zelf hechten ze belang. Om op dat vlak topprestaties te kunnen leveren, vond Audi zijn ideale partner in audiospecialist Bang&Olufsen. En dat levert al 15 jaar lang een even innoverende als sprankelende samenwerking op.

  Lees het artikel
 • ITV Nikki RS6_Header_1920x1080.jpg
  In beeld: de Audi RS 6 Avant zoals u hem nog niet eerder zag

  Wat is het resultaat als je een Audi superfan en fotograaf met een Audi RS 6 Avant op pad stuurt? Een reeks beelden op om bij weg te dromen, natuurlijk. Nikki Vanherck trok naar de zee met de Audi RS 6 en legde deze sportieve break vast in al z’n facetten … en het allermooiste licht. Kijkt u even mee?

  Lees het artikel
 • Header_1920x1080.jpg
  5 redenen waarom Audi kiest voor digitale oleds op de Audi Q5

  Ze zijn zuiniger, veelzijdiger en leveren u heel wat voordelen op in het verkeer. Met de nieuwe generatie oledachterlichten toont Audi dat kleine innovaties soms een groot verschil maken. In vijf vragen en antwoorden ontdekt u wat deze technologie zo bijzonder maakt.

  Lees het artikel
 • SQ7_TFSI_Header_1920x1080.jpg
  Bent u er klaar voor? De nieuwe Audi SQ7 en Audi SQ8 V8 TFSI

  Tegen dit najaar komen ze eraan: de Audi SQ7 en Audi SQ8 met V8 TFSI-motor. Twee bijzonder krachtige SUV’s die daarbovenop een sublieme en soepele rijervaring bieden – u hebt alle controle. Bent u er klaar voor?

  Lees het artikel
 • Header_1920x1080.jpg
  Landelijke vakantie met de Audi e-tron Sportback: op ontdekking in Limburg

  Charlotte gaat vaak ver op reis. Maar dit jaar pakte ze het anders aan. Ze ging voor een staycation in eigen land, naar Limburg en zijn natuurlijke pareltjes. Omdat ze graag buiten de lijntjes kleurt, koos ze voor elektrisch vervoer, in de vorm van de Audi e-tron Sportback.

  Lees het artikel
 • Header_1920x1080.jpg
  "Het geheim van een groot rijbereik? Anticiperen"

  Met de Audi e-tron komt Audi zijn belofte na om een elektrische wagen te maken die geen compromissen sluit en geschikt is voor zowel dagelijks gebruik als lange verplaatsingen. Maar hoe maakt u het rijbereik van die voertuigen zo groot mogelijk? Alex, rij-instructeur en kenner van de 100% elektrische SUV, geeft enkele kostbare tips.

  Lees het artikel
 • Header_1920x1080.jpg
  Audi in de Formule E en DTM: de highlights van 2020

  Audi knalde in de DTM na de hervatting van het raceseizoen. En ook in de Formule E knokte het merk zich naar de top 6. Al moesten de racepiloten het dit keer uitzonderlijk zonder aanmoedigingen van het publiek stellen. Dit waren de highlights.

  Lees het artikel
 • Header_1920x1080.jpg
  Audi is koploper in patenten voor elektrische mobiliteit

  Sinds de lancering van de elektrische revolutie bij Audi staat de fabrikant zelf in voor de ontwikkeling van elektrische technologie. En op de afdeling technische ontwikkeling volgen de innovaties elkaar in een razend tempo op. Resultaat: Audi is vandaag de koploper in patenten voor elektrische mobiliteit.

  Lees het artikel
Q4 e-tron Sportback

Audi Q4 e-tron concept krijgt tweelingbroer in Sportback-versie

In 2019 stelde Audi de Audi Q4 e-tron concept voor op het Autosalon van Genève. De eerste compacte 100% elektrische SUV is binnenkort niet meer enig ​​in zijn assortiment. Hij wordt op de voet gevolgd door de Audi Q4 Sportback e-tron concept, waarvan de productie start in 2021. Voor wie nieuwsgierig is naar zijn looks – leest u vooral verder.

Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Twee nieuwe atleten in de familie: de Audi e-tron S en de Audi e-tron S Sportback

  Wereldprimeur bij Audi: de nieuwe Audi e-tron S en Audi e-tron S Sportback zijn de eerste wagens in massaproductie met drie elektromotoren, waarvan er twee in de achteras actief zijn. Dat betekent nog meer rijplezier en dynamiek – en natuurlijk meer veiligheid op de baan.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header_Paradise City.jpg
  Audi zorgt voor elektriciteit op Paradise City

  Wanneer duurzaamheid prioriteit is, loont het om de krachten te bundelen. Paradise City en Audi deden dat voor een speciale editie van het festival op 1 en 2 juli, waarbij het merk met de vier ringen 100% groene stroom leverde.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Audi-sponsort-esport_header.jpg
  Audi sponsort Belgische esportscompetitie

  Sportiviteit, dynamiek, innovatie en topprestaties. Het zijn woorden die perfect de spirit van Audi samenvatten, maar evengoed die van de esports. Het merk met de vier ringen was dan ook al langer een logische sponsor van de online competitie en zal nu ook de Belgische esports-sector structureel steunen.

  Lees het artikel
 • audi-e-tron-emergency-e-tron.jpg
  Audi e-tron biedt dringende hulp in Oslo

  Primeur in Noorwegen: voortaan rijdt er in Oslo een volledig elektrisch urgentievoertuig rond. Een Audi e-tron werd volledig omgebouwd met als doel snel ter plaatse te zijn, met het nodige materiaal, wanneer er dringend medische hulp nodig is. Een dokter kan zo de eerste zorgen toedienen nog voor de ziekenwagen arriveert.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Verhoog uw rijplezier met quattro-aandrijving

  Audi en quattro zijn al 40 jaar nauw met elkaar verbonden. Het revolutionaire aandrijfsysteem is tegenwoordig beschikbaar in bijna alle wagens van Audi. Maar hoe kwam quattro tot stand, en waarom is het zo’n meerwaarde?

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Met de wagen op reis in eigen land:
  minibreaks met overnachting

  U had er zo naar uitgekeken: de zomervakantie. Kuieren over Italiaanse piazza’s, tapas smullen in Spanje, met het hele gezin kamperen in Frankrijk, … nu kan het (nog) even niet. En toch: het hoeft uw plannen niet zodanig in de war te sturen als u misschien dacht.

  Lees het artikel
 • Drivers Diary_Header.jpg
  Zo ziet het leven van DTM-piloot Nico Mueller er vandaag uit

  Nico Mueller, sinds enkele jaren piloot voor Audi, is een hoog levenstempo gewoon. Toch schakelde hij de afgelopen weken noodgedwongen een paar versnellingen lager. Zonder daarom tot stilstand te komen. Ontdek zijn nieuwe routine, met toewijding en uithoudingsvermogen als sleutelwoorden.

  Lees het artikel
 • formula-e-restart-header.jpg
  6 races in 9 dagen: zinderende heropstart voor Formule E en Audi

  Hoog, hoog tijd was het. Vijf maanden na de opschorting van de Formule E hervatten de races eindelijk. En aangezien 2020 geen jaar is als alle andere, heeft de FIA ​​een stevige eindsprint gepland: zes races in negen dagen op de historische Tempelhof luchthaven in Berlijn.

  Lees het artikel
 • q3-sportback-design-header.jpg
  “Om perfectie te bereiken, is passie nodig”

  De rally van Parijs-Dakar. De kunst in het Musée D’Orsay in Parijs. De voelbare spanning van de modeweek in Milaan. Het zijn allemaal elementen die exterieurdesigner Seulah Park inspireerden voor het ontwerp van de nieuwe Audi Q3 Sportback.

  Lees het artikel
 • Header_CHARGING_SPEED.jpg
  Elektrisch rijden op lange afstand? Let op de laadsnelheid van uw batterij

  Denkt u na over de aankoop van een elektrische wagen en legt u vaak langere trajecten af? Kijk dan naast het laadvermogen zeker ook naar de laadsnelheid van de batterij. De vuistregel: hoe korter de laadduur, hoe korter de tussenstops.

  Lees het artikel
 • header_audi_aluminium_closed_loop.jpg
  Aluminium in gesloten circuit bewijst zijn nut bij Audi

  Om zijn ecologische voetafdruk te verlagen, lanceerde Audi in 2017 een recyclingprogramma voor aluminium. De resultaten zijn meer dan overtuigend: er werd al 350.000 ton CO₂ uitgespaard.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header_01.jpg
  WRT-team behaalt eerste overwinning in esports

  Het WRT-team heeft zijn eerste virtuele overwinningen beet: goud én zilver in de 12H Monza en goud voor Dries Vanthoor in de #RaceHome-serie.

  Lees het artikel
 • e-sports_teamWRT_header.jpg
  WRT-team in esports competitie: dat geeft vonken

  Nu de autoraces tijdelijk zijn opgeschort, waagt het WRT-team onder leiding van Vincent Vosse en Yves Weerts zijn kans in de esports. Na een mooie zevende plaats tijdens de 24 uur van Le Mans, is het team vast van plan het avontuur voort te zetten.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Zo bouwt Audi karakter: de geboorte van een RS-model

  Heel wat modellen van Audi hebben een extra sportieve dubbelganger, meteen herkenbaar aan twee letters: RS. Audi neemt u mee op een reis achter de schermen met deze topsporters – symbolen van prestaties, prestige, uitzonderlijk design en exclusiviteit.

  Lees het artikel
 • A6_Avant_TFSI_e_header.jpg
  Luxe in hybrideversie: de Audi A6 Avant TFSI e quattro

  Ruim, krachtig en met de meest geavanceerde technologie. De Audi A6 Avant is er nu ook als hybride, aangedreven door een intelligent systeem dat een grote autonomie, een laag verbruik en dynamische prestaties garandeert.

  Lees het artikel
 • Summer_Header.jpg
  Inspiratie voor een zomerse staycation

  De kans is groot dat onze avonturen deze zomer beperkt blijven tot de eigen landsgrenzen. Niet getreurd: ons landje verbergt heel wat parels (en dan hebben we het niet alleen over de Ardennen). Van verbluffende architectuur tot fietspaden tussen de boomtoppen: genoeg redenen om in uw Audi te stappen en op verkenning te gaan.

  Lees het artikel
 • Charging points _ Header.jpg