Magazine > Audi België

Audi Magazine

Saville Boats, de elegantste manier van varen

Savile Boats, de elegantste manier van varen

Elegant of performant? Benoît Loicq besloot niet te kiezen, en combineert beide kwaliteiten in roeiboten die zowel kunstwerken als sportartikelen zijn. De realisatie ervan werd mogelijk dankzij de bijdrage van studenten die normaal gezien prototypes van wagens ontwerpen. Lees het interview met de oprichter van Savile Boats over design en technologie.

Lees het artikel
De carwash: stralend nieuw

De carwash: stralend nieuw

Elke dag worden er over de hele wereld zo’n 8 miljoen wagens gewassen. Roll-over of ultramoderne geautomatiseerde wasstraat: de technieken evolueren voortdurend. Om te weten hoe u uw Audi op de juiste manier schoonmaakt, ging Audi op zoek naar de nieuwste trends.

Lees het artikel
 • ©-Visit-French-Wine_Header.jpg
  Reims, parel van de Champagne

  Een wondermooie omgeving, schitterend architecturaal erfgoed, prestigieuze wijnen en uitzonderlijke restaurants: op maar drie uur rijden van Brussel biedt Reims u alles voor een topweekend. Bovendien vindt u er ook parkings met laadpalen voor uw geëlektrificeerde Audi. Op naar de Champagnestreek!

  Lees het artikel
 • ©-Space-One_Header.jpg
  SpaceOne Watches. Een ruimteschip aan uw pols

  Futuristische horloges die eruitzien als ruimteschepen en op het punt staan om tegen lichtsnelheid te vertrekken. Maak kennis met de creaties van het Franse SpaceOne, opgericht door ondernemer Guillaume Laidet en horlogemaker Théo Auffret, met designs die uit een ander sterrenstelsel lijken te komen.

  In 1 sec naar het heelal
 • A235298_large.jpg
  Audi Belgium schrijft geschiedenis in 2024

  50 jaar passie voor vooruitgang, het is een mijlpaal waar Audi Belgium bijzonder trots op is. Sinds 1974 is Audi Belgium de Belgische invoerder van het merk met de vier ringen. Gedurende deze 5 decennia kende Audi een voortdurende groei dankzij de lancering van talloze iconische technologieën en modellen, en ook Audi Belgium groeide mee op het ritme van deze successen.

  Duik mee in 50 jaar Audi
 • Header.jpg
  Litro de Luz, lichtpuntjes voor Braziliaanse gemeenschappen

  Audi en licht, daarbij denken we aan zaken als state-of-the-art Matrix ledkoplampen. Maar heel soms krijgt dit een totaal andere invulling. Zo maakt Audi het verschil in het leven van Braziliaanse families zonder permanente toegang tot elektriciteit, via een project rond duurzame basisverlichting.

  Steek uw licht op
 • Heaader_Nina Derwael_11.jpg
  e-tron stories: Nina Derwael laadt zich op voor Parijs

  Amper zes maanden na haar schouderoperatie heeft Nina Derwael haar ticket voor de Olympische Spelen beet. Wat vindt onze Belgische topgymnaste van de dagelijkse rit in haar Audi Q4 e-tron naar de training, waar ze zich klaarstoomt voor Parijs?

  Lees Nina’s verhaal
 • Header_chateau-compiegne.jpg
  Een keizerlijk weekendje weg

  Wanneer u onderweg bent richting Parijs komt u – op minder dan drie uur rijden van Brussel – langs het departement Oise. De perfecte omgeving voor een rustgevend weekendje vol natuur, cultuur, plezier en gastronomie. Stap in uw Audi en stel uw gps in op Compiègne en Senlis.

  Lees het artikel
 • HEADER_V1.jpg
  Banden die voorsprong creëren

  Van het circuit van de Dakar Rally, over de paddock van Francorchamps, tot de Belgische wegen: alle bestuurders weten hoe belangrijk banden zijn voor de prestaties van hun wagen. Een terugblik op enkele lekke banden die geholpen hebben bij Audi's overwinning in de Dakar Rally 2024, en nieuwe bandentechnologie met een belangrijke impact op onze rijsensaties.

  Lees het artikel
 • Header_V1.jpg
  Welkom in de digitale wereld van Audi

  Een wereld waarin u uw Audi naadloos integreert met uw dagelijkse routine, zodat u onderweg geniet van hetzelfde comfort als thuis. Stel uw gewenste temperatuur in voordat u instapt en geniet van het gemak van uw vertrouwde smartphoneapps binnen handbereik. Benieuwd naar de innovatieve digitale toepassingen die uw leven onderweg gemakkelijker maken? Ontdek ze hier.

  Lees het artikel
 • header_1920x1080.png
  Milaan zet de toon voor design

  De nieuwe Audi Q6 e-tron wordt voorgesteld op een van de belangrijkste internationale designevents: de 62ste Salone del Mobile in Milaan. De crème de la crème van ontwerpers zal er aanwezig zijn: dé gelegenheid om de huidige trends en niet te missen nieuwigheden te ontdekken.

  Lees het artikel
 • header-d-crbn_1920x1080.png
  D-CRBN, van CO₂ naar nieuwe grondstoffen

  Niet alleen de automobielindustrie doet z’n uiterste best om zijn CO₂-uitstoot te reduceren, ook in andere sectoren is dit een van de hete hangijzers. Wat als je ervoor kan zorgen dat CO₂ in industriële schoorsteengassen niet langer in de atmosfeer terecht komt, maar meteen opgevangen wordt en omgezet in nieuwe grondstoffen? Dat is alvast de oplossing die het Belgische klimaattechbedrijf D-CRBN bedacht.

  Lees het artikel
 • Header-battery.jpg
  Solid-state batterijen, het nieuwe elektrische tijdperk

  Krachtiger, veiliger en compacter: solid-state batterijen zijn de oplossing van de toekomst voor hybride of elektrische wagens. Audi speelt een belangrijke rol bij het onderzoek op dit gebied, met als doel de actieradius te vergroten.

  Lees het artikel
 • header-rs6gt.jpg
  De Audi RS 6 Avant GT: het hoogtepunt van een icoon

  Een model op zijn hoogtepunt: dat is de beste definitie van de nieuwe Audi RS 6 Avant GT. Hoe kwam dit model met zijn adembenemende prestaties, vooruitstrevende design en ultraprecieze handling tot stand? Het begon allemaal met een afstudeerproject ...

  Lees het artikel
 • header-rsq8.jpg
  Een kleurrijke rijervaring

  Welke kleur kiezen? Dat is vaak de eerste vraag die beantwoord moet worden wanneer u de Audi van uw dromen samenstelt. Hoewel neutrale kleuren meer dan ooit in trek zijn, wordt het palet steeds diverser. Met eindeloos veel mogelijkheden om uw wensen te vervullen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Jeanologia, vintage look via toekomstgerichte technologie

  In hun streven naar duurzamere productieprocessen werken veel bedrijven aan de reductie van hun waterverbruik. Bij Audi worden op dit vlak al grote inspanningen geleverd, maar ook in de textielindustrie is nog veel ruimte voor verbetering. Het Spaanse Jeanologia creëert baanbrekende technologieën waarmee de productie van jeans een pak duurzamer verloopt.

  Van S tot XXL impact
 • header-BeFC-©Nearfuture.jpg
  BeFC, de papieren revolutie van batterijen

  Batterijen vervangen door nieuwe elektriciteitsbronnen gemaakt van papier en enzymen, dat is de missie van het Franse bedrijf BeFC. De technologie zorgt voor een prima alternatief voor miniatuurbatterijen die complex, duur en lastig te recycleren zijn.

  Lees het artikel
 • Header-q4_as_2022_4015.jpg
  Knallen op de latten met Audi

  Het wintersportseizoen is nog steeds in volle gang. Wil u optimaal genieten van de besneeuwde toppen, dan zijn een grondige voorbereiding en geschikt materiaal van groot belang. Audi helpt u op weg en gidst u naar de vijf mooiste skigebieden van Europa.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Muller Van Severen: powerduo in Belgisch design

  Fien Muller is fotograaf en videomaker. Hannes Van Severen is beeldhouwer. Ze ontmoetten elkaar aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent en begonnen in 2011 een samenwerking die de designwereld op zijn kop zette. Vandaag behoren de twee tot de meest gerenommeerde meubelontwerpers ter wereld, zoals blijkt uit hun titel ‘Designer(s) of the Year 2023’. Een Belgisch succesverhaal.

  Lees het artikel
 • HEADER_Q8e-tron_edt._Dakar.jpg
  Geïnspireerd door de woestijn: de Audi Q8 e-tron edition Dakar

  Met de prestaties van de Audi RS Q e-tron en zijn elektrische aandrijving tijdens de Dakar Rally mag Audi zich nu al in de hall of fame van het evenement plaatsen. Audi liet zich erdoor inspireren om een exclusieve versie uit te brengen van de topper uit het elektrische gamma: de Audi Q8 e-tron edition Dakar. Uw toekomstige compagnon de route?

  Ontdek dit model
 • HEADER-Nunam.jpg
  Gerecyclede batterijen en elektrische riksja’s

  Gebruikte batterijen uit de testvloot van Audi e-tron krijgen vandaag een tweede leven. Dit dankzij de Duits-Indiase start-up Nunam, die elektrische riksja's produceert. Het project ontwikkelt nieuwe recyclingoplossingen en ondersteunt de lokale economie, met de steun van de Audi Environmental Foundation. Op naar Bangalore, de hoofdstad van de staat Karnataka, in het zuiden van India.

  Meer weten
 • HEADER.jpg
  Slim energie verbruiken en uw Audi opladen

  Nu we met z’n allen evolueren richting steeds meer elektrische toestellen en wagens, wordt slim energie gebruiken belangrijker dan ooit. Door uw verbruik te spreiden of te concentreren op momenten waarop er veel (groene) energie beschikbaar is, kunt u immers veel besparen. Nieuwe technologieën kunnen u daarbij helpen.

  Laad binnenkort extra slim
 • HEADER-v3.jpg
  Dakar: Een historische zege voor Audi!

  Vernieuwen en met avantgardistische technologieën weten te winnen in de autosport, dat heeft altijd al deel uitgemaakt van het DNA van Audi Sport. Door met een Audi RS Q e-tron prototype uitgerust met elektrische aandrijving met hoogspanningsbatterij en een energieomvormer de Dakar te winnen schreef Audi Sport geschiedenis in de rallyraid. Het voegt zo een nieuw succes aan zijn al uitzonderlijke erelijst in de autosport toe.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Lia Block: “Ik ben hier om de beste te zijn”

  Met haar keuze voor de autosport treedt Lia Block in de voetsporen van haar vader, de Amerikaanse rallypiloot Ken Block die in januari 2023 overleed. In de bergen rond het Italiaanse San Remo maakt Lia Block kennis met succesvolle rallyiconen uit het verleden, en vooruitstrevende technologieën in de Audi S1 e-tron quattro Hoonitron.

  Stap gerust in
 • HEADER.jpg
  XenomatiX, Belgische leider in LiDAR

  In de voorbije jaren zagen we hoe de meeste automerken onderzoek verrichten naar zelfrijdende voertuigen. Om deze evolutie mogelijk te maken, moeten wagens uitgerust zijn met rijhulpsystemen die de omgeving kunnen scannen. In 2017 was Audi de eerste constructeur die hiervoor gebruik maakte van LiDAR, laserstralen die objecten detecteren en afstanden nauwkeurig inschatten, en dit in de Audi A8. Het Belgische XenomatiX bouwt verder op deze technologie om rijhulpsystemen voor o.a. automatisch geleide voertuigen en weginspecties te ontwikkelen.

  Kijk met ons mee
 • Header_urbansphere_2022_4075.jpg
  Ruimtelijke identiteit: de onzichtbare kracht van een plek

  We kennen allemaal dat unieke gevoel van rust wanneer we in onze Audi stappen, waarbij we plots het comfort en de veiligheid ervaren van een vertrouwde omgeving. Maar hoe geeft Audi die ruimtelijke identiteit vorm? Welke rol speelt ze in onze rijervaring – en algemeen in onze perceptie van merken? Olivier Caluwier, oprichter van spatial design-studio 5AM, geeft tekst en uitleg.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Er hangt elektriciteit in de lucht

  De ontwikkeling van elektrische vervoersmiddelen – van auto’s tot fietsen en scooters – verandert voortdurend onze energiebehoeften. Dankzij innovatieve technologische oplossingen slagen onderzoekers en ingenieurs erin om elektriciteit te halen uit de meest onverwachte hoeken: uit water en zelfs … uit de lucht.

  Lees het artikel
 • header.jpg
  Audi, de soundtrack van de motor

  Ongewenste geluiden wegnemen, een geluidsidentiteit voor elektrische motoren ontwerpen en wageninterieurs akoestisch optimaliseren, … Het geluid van een Audi is geen toeval. Duik in een wereld van harmonie en beheerste stiltes.

  Lees het artikel
 • header-Q4.jpg
  Interessante perspectieven voor fleetklanten bij Audi

  Vanop de Zoute Grand Prix 2023 introduceert kersvers Fleet Manager Audi Belgium Elias Van Den Broeck enkele nieuwe 100% elektrische modellen die binnenkort het Audi gamma vervoegen. Hij bespreekt ook de sterke punten van een fleettopper van Audi die pas een flinke upgrade kreeg.

  Lees het artikel
 • Header-©GermanSaiz.jpg
  Plantensculpturen die de lucht zuiveren

  Het Spaanse External Reference is een bijzonder architectenbureau, dat de grenzen doorbreekt tussen kunst, architectuur en design. Eén van hun nieuwste projecten is Pure Plants, plantensculpturen die de omgevingslucht zuiveren. Zo’n innovatief idee rond luchtfiltering zien we ook bij het merk met de vier ringen, met name de Audi Urban Purifier.

  Lees het artikel
 • header-©Speedski.jpg
  Speedskiën: Formule 1 op latten

  Van 0 naar 200 km/u in minder dan 6 seconden … We hebben het voor één keer niet over het nieuwste Audi RS model, maar wel over de acceleratie in het speedskiën. Een gesprek met Joost Vandendries, houder van het Belgische snelheidsrecord, over een sport die heel wat gemeenschappelijk heeft met autoracen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  NSU Prinz: Audi erfgoed herrijst dankzij e-tron technologie

  Een eerbetoon dat slechts weinig wagens ontvangen. De NSU Prinz 4L, die al sinds 1973 niet meer rondrijdt, werd opnieuw tot leven gewekt dankzij een project van twaalf gepassioneerde leerling-monteurs. Ontdek de herrijzenis van de NSU EP4, een droomcadeau voor de 150e verjaardag van de Neckarsulm-site.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_HEADER - IMG_9760.jpg
  Aube Vandingenen: messcherpe sportieve prestaties

  Dankzij de combinatie van elegantie, precisie en snelheid spreekt schermen al eeuwenlang tot de verbeelding. In België krijgt de sport vandaag weliswaar minder aandacht, maar daar komt de komende jaren misschien verandering in. De 22-jarige topschermster Aube Vandingenen is alvast een talent om in de gaten te houden.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Bloc-4-NextMind.jpg
  Geconnecteerde hersenen: de nieuwe technologische grens

  Zullen we ooit met de wagen kunnen rijden via onze gedachten, zonder het stuur vast te houden? Gaan we onze emoties rechtstreeks omzetten in video’s, teksten of afbeeldingen? Zullen we kunnen blijven lopen nadat we de controle over onze benen hebben verloren? Door een verbinding te maken tussen de hersenen en een computer worden al deze zaken mogelijk. Een technologie die ongetwijfeld deel zal uitmaken van ons dagelijks leven, misschien zelfs sneller dan u verwacht.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_HEADER-Climeworks.jpg
  CO2-positief is het nieuwe koolstofneutraal

  Met de overstap naar elektrische mobiliteit zet Audi belangrijke stappen in de strijd tegen de klimaatverandering. Een ander belangrijk initiatief bestaat uit het filteren van CO2 uit de lucht. Hoe dit gas gebruikt kan worden voor de productie van sportschoenen, parfums of voetpaden, leest u hier.

  Ga voor CO2-positief
 • 1920x1080_Header.jpg
  Audi Q6 e-tron: ruimte vol ervaringen

  Om wagens te creëren, moet men de behoeften van de inzittenden perfect kennen. Op basis hiervan ontwierpen de Audi designers het interieur van de Audi Q6 e-tron, met een ruimtelijke architectuur waarvan de esthetiek en de ergonomie perfect afgestemd zijn op bestuurder en passagiers. Stap in en ontdek de nieuwe designfilosofie van Audi.

  Lees het artikel
 • header-2.jpg
  Gran Turismo: virtuele bolides en echte prestaties

  Zo’n 26 jaar geleden veranderde Kazunori Yamauchi de geschiedenis van videogames – en voor een stuk ook die van de auto. Met Gran Turismo zorgde de Japanse ontwerper ervoor dat het genre van de racesimulators volwassen werd, met als gevolg miljoenen fans van de hyperrealistische drifts in de 'Grootste racegame aller tijden'. Een verhaal in zeven hoofdstukken, waarin Audi een hoofdrol speelde.

  Doe mee aan de race
 • HEADER.jpg
  De kleurige dromen van Sabine Marcelis

  In Amsterdam prijkt een bijzondere Audi laadpaal met futuristische lijnen, die een nieuwe visie op mobiliteit belichaamt. Ze werd ontworpen door de Nederlandse Sabine Marcelis, een van de belangrijkste figuren van de hedendaagse designwereld.

  Ontdek haar wereld
 • header-Bicloo.jpg
  Een tweede leven voor banden

  Niet alleen banden, maar ook veiligheidsgordels, PVC uit dashboards, binnenbanden en zetelbekleding worden vandaag hergebruikt door creatieve ontwerpers. Van de fietsaccessoires van het Belgische Bicloo tot met de hand beschilderde tassen van het Spaanse Pinzat: een overzicht van enkele van de mooiste projecten.

  Ontdek de projecten
 • header-Kobe_Pauwels_TCR_Europe.jpg
  Kobe Pauwels, de nieuwe diamant van de Belgische autosport

  Nadat hij in 2022 aan het stuur van een Audi Europees kampioen rallycross werd, stapte Kobe Pauwels dit seizoen over naar de circuitracerij. Met een RS 3 LMS van het Comtoyou team strijdt Pauwels nu om de titel in TCR Europe en recent toonde de 18-jarige Limburger ook zijn talent aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3. Het parcours van een jonge kerel vol talent en ambitie!

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De Audi Q6 e-tron. Nieuw licht op de toekomst

  Audi tilt de lichttechnologie van zijn wagens naar een hoger niveau. Hun lichten worden niet alleen slim en functioneel, ze communiceren ook met andere weggebruikers om zowel het rijden als de verkeersveiligheid te verbeteren. Deze innovatie ontdekt u op de toekomstige Audi Q6 e-tron.

  Lees het artikel
 • header-21-GT3-PR-2023.jpg
  Maxime Soulet: “Me samen met Audi en Comtoyou herlanceren”

  Gedurende zes jaar was hij fabrieksrijder in de GT-racerij. Maar dan werd nogal plots de pauzeknop van zijn carrière ingedrukt. Nochtans heeft Maxime Soulet op zijn 40ste nog niets van zijn talent of zijn motivatie ingeboet. In 2023 wil hij aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3 van Comtoyou Racing zijn carrière opnieuw lanceren.

  Alles over deze innovatie
 • HEADER-audi-integre-youtube.jpg
  Audi integreert YouTube in verschillende modellen

  Binnenkort kunnen eigenaars van Audi-voertuigen tijdens het opladen of tijdens rijpauzes livestreams bekijken, het nieuws volgen en genieten van allerlei creatieve content via YouTube. Ontdek alles over deze exclusieve nieuwigheid.

  Alles over deze innovatie
 • HEADER.jpg
  Geluidsbarrières doorbreken

  Geluidsdesign maakt fundamenteel deel uit van Audi's identiteit: van de beroemde hartslag uit onze commercials tot het ontwerp van het geluid van de deuren, aangepast aan elk model. Cédric Engels, oprichter van de toonaangevende Belgische geluidsstudio Sonhouse, onthult de kracht van geluid en toont hoe het merken en objecten om ons heen mee vormgeeft.

  Lees het artikel
 • HEADER_q4_2021_2516_without_cast.jpg
  Veelbelovende innovaties om nóg makkelijker op te laden

  Elektrisch rijden moet voor iedereen toegankelijk zijn. Hiervoor is een aanbod van wagens nodig dat aan de behoeften van alle bestuurders beantwoordt, evenals voldoende en efficiënte laadinfrastructuur. Hoe gaan we morgen opladen? Audi bespreekt een aantal veelbelovende innovaties.

  Lees het artikel
 • header.jpg
  De Audi TT is 25: een tijdloos designicoon

  Een kwarteeuw geleden verraste de Audi TT de autowereld toen hij werd voorgesteld op het autosalon van Frankfurt. Met dit model schreef Audi een schitterende pagina in de designgeschiedenis van sportwagens. Terugblik op een succesverhaal.

  Lees het artikel
 • header-ia.jpg
  AI. Audi Intelligence.

  Dat Artificiële Intelligentie (AI) een grote impact zal hebben op alle sectoren, staat nu al vast. Ook in de automobielsector zal deze technologie in de komende jaren voor heel wat verandering zorgen. Audi neemt alvast het voortouw.

  Duik mee in de toekomst
 • HEADER-Stephex.jpg
  Daniel Deusser. Obstakels overwinnen in de race naar succes

  In showjumping, waarbij een hindernissenparcours moet afgelegd worden binnen een bepaalde tijd, leveren paard en ruiter topprestaties. Daarvoor is niet alleen veel training nodig, maar ook een bijzondere band tussen paard en ruiter. Dat vertelt topruiter Daniel Deusser, die u eind augustus aan het werk kunt zien tijdens de Stephex Masters Brussels, een prestigieuze wedstrijd waarvan Audi partner is.

  Lees het artikel
 • header-Vestre.jpg
  Vestre. Staal dat minder doorweegt op het milieu

  Bruggen, windmolens, gebouwen, meubilair, wagens … allemaal bevatten ze staal. Het materiaal is dan ook letterlijk een van de bouwstenen van onze samenleving. Helaas legt de productie ervan een hoge druk op ons milieu, aangezien ze voor een hoge uitstoot van broeikasgassen zorgt. Daarom gaan bedrijven zoals de fabrikant van outdoormeubelen Vestre, maar ook Audi, vandaag op zoek naar alternatieve productiemethodes.

  Lees het artikel
 • HEADER-100-ans-24h-le-mans.jpg
  De rol van Audi in de geschiedenis van de 24 Uur van Le Mans

  De 24 Uur van Le Mans vierden hun 100ste verjaardag. Wist u dat Audi enkele van de mooiste hoofdstukken van de race heeft geschreven? Tussen 1999 en 2016 wist het merk niet minder dan 13 keer te winnen. Vernieuwende technologie? Menselijke topprestaties? Een nieuw boek vertelt u alles!

  Lees het artikel
 • header-bilan-24h-spa.jpg
  24u van Spa: Beker van de Koning voor Audi

  Audi was opnieuw één van de hoofdrolspelers in de 24 Uur van Spa, met een derde plaats voor het Scherer Sport PHX team. Dankzij de gezamenlijke prestaties van zijn teams wist Audi ook de Beker van de Koning te winnen, de trofee voor de constructeur die over alle klassen heen het beste presteerde.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi Urban Purifier: elektrische wagens filteren de lucht

  Voor een pilootproject werkt Audi samen met leverancier MANN+HUMMEL aan de ontwikkeling van een fijnstoffilter voor elektrische wagens. De eerste testresultaten van deze innovatie zijn alvast veelbelovend.

  Lees het artikel
 • HEADER-Arboretum_1.jpg
  Een zakenwijk in massief hout

  Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? Hoe gaan we er ons verplaatsen? Hoe gaan we er werken? Het project Arboretum in Parijs – de grootste massief houten kantorencampus van Europa – biedt misschien wel het antwoord. Geïntegreerd in de natuur, aangesloten op de verkeersroutes, met een verminderde CO2-impact en een groene leefomgeving: het betonnen tijdperk loopt op zijn einde.

  Ontdek deze nieuwe wereld
 • Header-2.jpg
  Plastic wordt bio

  Kunnen we nog zonder plastic? De impact van deze kunststof op ons milieu is ondertussen bewezen, en toch produceren we er steeds meer van. Audi lanceerde verschillende projecten om de hoeveelheid plastic in zijn wagens te verminderen, maar wat zijn de alternatieven? Een overzicht van de meest innovatieve bioplastics.

  Lees het artikel
 • HEADER - Boutsen_VDS_Audi_Prologue24H_Spa_SRO_1.jpg
  24 uur van Spa: twee Belgische Audi-teams gaan voor een vijfde zege

  Dertien Audi’s R8 LMS GT3 proberen Audi aan een vijfde overwinning in de CrowdStrike 24 Hours of Spa te helpen. Daarbij ook vijf bolides die worden ingezet door twee Belgische teams (Comtoyou en Boutsen VDS), met niet minder dan vijf Belgische rijders aan het stuur van een Audi.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Halfgeleiders. Bouwstenen van moderne elektronica

  Een woord dat de voorbije jaren veelvuldig en in één adem met de automobielindustrie werd genoemd, is halfgeleiders. Maar wat zijn precies deze essentiële onderdelen van digitale toestellen, wat is hun functie in een Audi en waarom is er vandaag nog steeds een tekort?

  Alles over halfgeleiders
 • AQ3_191001.jpg
  Adembenemend rijplezier: 5 onvergetelijke roadtrips

  Het belangrijkste is niet de bestemming, maar de reis. Toen hij deze woorden schreef, kon de beroemde schrijver Robert Louis Stevenson niet vermoeden dat ze ooit perfect van toepassing zouden zijn op reizen met de wagen. Op deze 5 iconische routes ervaart u het zelf.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  Driven by progress. Red Lions en Red Panthers.

  Vooruitgang zit in het DNA van Audi. Niet enkel in onze wagens, maar in alles wat we doen. Samen boeken we vooruitgang, vanuit een grote innerlijke gedrevenheid en de ambitie om steeds beter te doen. Diezelfde ambitie vinden we terug bij onze Belgische hockeyteams, de Red Lions en Red Panthers, waarvan Audi trouwe partner is. Wij polsten naar hun ideeën hierover.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  Een idee dat de weg vrijmaakt

  Om te kunnen genieten van echt schone lucht volstaat het verminderen van de CO₂-uitstoot niet meer. We moeten extra maatregelen nemen om de lucht maximaal te zuiveren. Een student van de Universiteit Antwerpen heeft mogelijk een oplossing gevonden ... op onze wegen.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  Het schitterende metaal van Dim Atelier

  De hoogwaardige verlichtingsarmaturen van Vladimir Slavov, de creatieve geest achter Dim Atelier, worden dankzij hun bijzondere combinatie van metaal en licht geroemd door de groten der aarde. Van The Jane tot Mirazur en Dries Van Noten: allemaal zijn ze betoverd door de unieke kunstwerken die finesse en kracht uitstralen. Ontdek de verlichte kunstenaar.

  Lees het artikel
 • Header-smart-mobility.jpg
  Data regelen het verkeer in de stad van de toekomst

  Geconnecteerde technologieën helpen om onze steden te transformeren naar aangenamere en veiligere plekken. Slim verkeersmanagement speelt daarin een hoofdrol. Om meer inzicht te krijgen in onze verplaatsingen verzamelden twee Belgische bedrijven verkeersgegevens in Helsinki en maakten ze inzichtelijk.

  Lees het artikel
 • Header-Paradise-City.jpg
  Meer muziek, minder CO2

  Sinds de eerste editie in 2015 blijft Paradise City zijn impact op het milieu verkleinen door in te zetten op duurzaamheid. Het avant-garde dancefestival is vandaag een van de meest ecologische ter wereld, met Audi als partner. Een inspirerend voorbeeld.

  Lees het artikel
 • Header-future-mobility-competition-dezeen.png
  Mobiliteit van de toekomst: ode aan de verbeelding

  Om creatieve mobiliteitsoplossingen van morgen onder de aandacht te brengen, reikt het Britse tijdschrift Dezeen elk jaar prijzen uit aan innovatieve projecten. Elektrische tractors, veerboten op zonne-energie of autonome vrachtwagens: een terugblik op de meest verrassende ideeën van 2022.

  Lees het artikel
 • Header_Google-Earth_Matt-Farmer.png
  Innovaties getest gedurende 3,8 miljard jaar.

  Slimme ideeën uit de natuur als inspiratiebron voor de ontwikkeling van nieuwe producten, dat is biomimicry. Het principe werd gebruikt voor het design van de Japanse hogesnelheidstrein Shinkansen, maar ook voor de lichtgewicht aluminium carrosserie van sommige Audi modellen.

  Lees het artikel
 • HEADER.png
  Zonnecellen dunner dan een mensenhaar

  De energietransitie en de toename van elektrische mobiliteit vragen om een groter aanbod van schone, duurzame energie. Gelukkig wordt dit aanbod steeds diverser en innovatiever, zoals blijkt uit het werk van een team onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Zij ontwikkelden flinterdunne zonnecellen die op bijna elk oppervlak kunnen worden bevestigd, zelfs op textiel. En nog indrukwekkender? Ze wekken ongeveer 18 keer meer vermogen per kilogram op dan conventionele zonnepanelen.

  Lees het artikel
 • HEADER_1.jpg
  Zij schrijven het verhaal van de nieuwe Audi Q8 e‑tron

  Bij Audi Brussels draait de elektrische revolutie op volle toeren. Sinds de Belgische fabriek in 2018 startte met de bouw van de Audi e-tron, de 100% elektrische pionier van het merk, demonstreert ze jaar na jaar haar knowhow. Vandaag is dat de nieuwe Audi Q8 e-tron. Maak kennis met de mensen die de perfecte elektrische wagen volgens Audi bouwen.

  Ontdek hun portret
 • HEADER.jpg
  Elektrisch rijden: acht bestuurders doen de test

  Zijn we klaar voor elektrische mobiliteit? Om deze vraag te beantwoorden, bood Audi een panel van testers - uiteenlopende profielen uit verschillende streken in België - de kans om een ​​week lang te rijden met een Audi Q4 e-tron. Achteraf deelden ze hun indrukken, inclusief enkele verrassingen.

  Ontdek de resultaten
 • HEADER.jpg
  Duurzaam cruisen

  Niet alleen autobouwers zoals Audi oriënteren zich vandaag richting duurzame premium mobiliteit. Zaha Hadid Architects ontwierp voor de Italiaanse scheepsbouwer Rossinavi een luxueus jacht aangedreven door zonne-energie en artificiële intelligentie. Met de creatie van de luxueuze Oneiric wil Rossinavi zijn inzet voor groene technologie tonen, alsook zijn bekommernis om de gezondheid van de oceaan.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Het nieuwe tijdperk van spraakherkenning

  Met uw ogen op de weg gericht vraagt u uw GPS om het dichtstbijzijnde tankstation te zoeken en de route te berekenen. Vervolgens zet u de muziek op pauze en dicteert u, nog steeds zonder het stuur los te laten, een bericht om uw aankomsttijd te bevestigen aan de persoon met wie u hebt afgesproken. De spraakinterface wordt de norm, en niet alleen in wagens. Achter deze technologieën zit veel artificiële intelligentie … en een beetje hulp uit België.

  Lees het artikel
 • HEADER-v1.jpg
  Audi introduceert de natuur in onze wagens

  Een onverwachte innovatie verschijnt voor het eerst in de nieuwe Audi Q8 e-tron: een plant in het interieur. In samenwerking met bloemenkunstenaar Daniel Ost lanceert Audi dit project, dat perfect aansluit bij de evolutie van onze mobiliteit en bij de verwachtingen van bestuurders, zoals blijkt uit een recent onderzoek bij 2.000 Belgen.

  Lees het artikel
 • Header-Audi-electric-mountain-bike.jpg
  Verken nieuwe wegen met de Audi electric mountain bike powered by Fantic

  Hoewel het merk vooral bekendstaat om zijn rijplezier, comfort en prestaties op vier wielen, biedt Audi u nu ook dezelfde sensaties op twee wielen. Maak kennis met de Audi electric mountain bike powered by Fantic, een elektrische mountainbike geschikt voor elke ondergrond, met een ontwerp geïnspireerd door het sportieve DNA van Audi.

  Lees het artikel
 • HEADER-a6e_r_2022_3936.jpg
  De toekomst van premium mobiliteit volgens Audi

  Audi ontwerpt vandaag de wereld van morgen met revolutionaire conceptwagens, innovatieve nieuwe modellen en het streven naar CO₂-neutraliteit tegen 2050. Audi is er immers van overtuigd dat duurzame vooruitgang de wereld positief verandert, in het belang van elke mens.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Re-Volt, verlichting met een vleugje soul

  Studio Re-Volt, winnaar van een prestigieuze Henry van de Velde Award, laat een verfrissende zeebries waaien door de designwereld. Het Oostendse duo speelt met trends en ontwerpt verlichting die zowel tijdloos als duurzaam is. Objecten die hun stempel drukken op de ruimte en tegelijk hun eigen visuele identiteit uitdrukken. Belgisch design op zijn mooist.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Morrow vindt de autofocale bril uit

  In een oogwenk overschakelen van dichtbij naar ver zien, met één druk op de knop. De Belgische start-up Morrow ontwikkelde een innovatieve en volledig nieuwe autofocale bril die het leven van zijn dragers ingrijpend zal veranderen. Ook achter het stuur, waar het makkelijker wordt om de gps te checken terwijl u de ogen op de weg houdt. Laat u verbazen door deze nieuwe technologie.

  Lees meer
 • HEADER.jpg
  Urban Crop Solutions. Planten kweken op Aarde en Mars

  Niet alleen autobouwers zoals Audi streven vandaag naar meer duurzaamheid. Ook in de landbouw zien we belangrijke initiatieven in die richting, aangezien deze sector heel wat energie, water en grondstoffen verbruikt, en verantwoordelijk is voor een belangrijke uitstoot van broeikasgassen. Het Belgische bedrijf Urban Crop Solutions bewijst hoe dat kan via indoor vertical farming, en onderzoekt terloops ook nog even hoe we straks brood kunnen bakken op Mars.

  Lees meer
 • HEADER.jpg
  Audi activesphere concept: het avontuur lonkt

  Naar de toekomst kijken, het zit in de genen bij de Audi sphere familie. Elk lid zorgt voor unieke ervaringen in een volledig herdacht interieur, op een zelfrijdende manier en voorzien van technologieën die zorgen voor nog meer comfort en veiligheid. Ontdek de jongste telg: de Audi activesphere concept, ontworpen op maat van het actieve leven van zijn gebruikers.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi elektrificeert de Belgische markt

  De vergroening van ons nationale wagenpark zit op kruissnelheid. In 2022 was meer dan één op de drie nieuwe wagens geëlektrificeerd. Het merk met de vier ringen doet zelfs nog beter: vorig jaar waren ruim 50% van alle verkochte Audi modellen in België voorzien van een stekker. Een ideale manier om in te spelen op de veranderende autofiscaliteit in 2023.

  Lees het artikel
 • HEADER_DAKAR_1920x1080.jpg
  Dakar Rally: Afspraak in 2024 voor Audi Sport!

  Sport is geen exacte wetenschap en dat geldt zeker voor de autosport! Dat ondervond het Audi Sport team aan den lijve in de Dakar Rally, de meest befaamde en zwaarste woestijnrally ter wereld. Ondanks puike prestaties, hebben de Audi RS Q e-tron niet de verhoopte resultaten behaald na verschillende wedstrijdincidenten. Afspraak in 2024, met als doel het podium!

  Lees het artikel
 • HEADER_APPLE_1920x1080.jpg
  Leder krijgt een makeover

  Net zoals Audi ondertussen interieurs zonder dierlijk leder aanbiedt op verschillende modellen – met name de Audi e-tron GT quattro – bestuderen ontwerpers en onderzoekers plantaardige alternatieven voor leder in o.a. autozetels, schoenen of tassen. Een nieuw en duurzaam materiaal dat de toekomst van de circulaire technologie introduceert.

  Lees het artikel
 • HEADER_Studio-RAP_1920x1080.jpg
  Studio RAP. Digitaal vakmanschap.

  In zijn aanpak combineert Studio RAP digitaal design met innovatieve fabricagemethodes, om te komen tot expressieve en duurzame architectuur waarmee ze de wereld willen verrijken. In deze toekomstgerichte creativiteit via technologie vinden het Nederlandse architectenbureau en Audi elkaar. Gedreven door de passie voor vooruitgang.

  Lees verder
 • HEADER.jpg
  Vier op een rij voor Audi Sport in 2023!

  Voor Audi zijn er in 2023 niet enkel vier ringen, maar ook vier pijlers wat betreft de sportieve programma’s. Enkele daarvan zijn uiterst actueel, terwijl anderen eerder projecten op lange termijn zijn. Houdt u van Audi en van autosport? Woestijnrally, GT, toerismewagens en… Formule 1: alles wat u moet weten om 2023 goed af te trappen!

  Lees het artikel
 • Tredje-natur-header.jpg
  Een parking die de stad heruitvindt

  Parkeerruimte is een cruciaal probleem in alle grote steden. Het Deense architectenbureau Tredje Natur, met zijn innovatieve stedenbouwkundige filosofie, bedacht een revolutionaire oplossing die rekening houdt met budgettaire en ecologische vereisten, en rationeel beheer van openbare ruimte. Hierbij wordt het principe van Archimedes gebruikt om de impact van overstromingen te verminderen en tegelijk de mobiliteit vlotter te maken.

  Lees het artikel
 • Miglot-header.jpg
  MIGLOT Fragrance Lab: parfums herleid tot de essentie.

  Geuren hebben een bijzondere invloed op onze psyche. Ze werken rechtstreeks in op onze emoties, in een ruimte creëren ze een sfeer die bepaalt hoe we ons gaan voelen en gedragen. Vanuit dit inzicht creëerde Audi twee exclusieve parfums, die voor een subtiele beleving zorgen in de Audi A8. Maar ook het Belgische parfumhuis MIGLOT vertrekt steeds vanuit de overtuiging dat geuren ons geluksgevoel beïnvloeden.

  Lees het artikel
 • Header_ALT.jpg
  Ready. Set. Game. De mooiste racing simulator ter wereld

  Er lijkt geen rem te staan op de populariteit van racegames. De drang bij fans om de sensaties achter het stuur van een snelheidsmonster te ervaren, zorgt ervoor dat softwareontwikkelaars steeds realistischer ogende games op de markt brengen. De ultieme kick beleven digitale petrolheads in een racing simulator, een toestel dat vandaag ook bij professionele piloten onmisbaar is als voorbereiding op wedstrijden.

  Lees het artikel
 • HEADER_A225511_medium.jpg
  Dakar Rally: winnen wordt het doel voor de Audi RS Q e-tron E2

  De eerste autoconstructeur worden die met een elektrisch aangedreven wagen de Dakar Rally weet te winnen, en zo een belangrijke technologische stap weet te zetten. Dat is het ambitieuze doel dat Audi Sport in januari voor ogen heeft.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Feit vs fictie: mythes omtrent zelfrijdende wagens

  Autonoom rijden is geen fantasie: op een dag wordt het realiteit. De auto-industrie gelooft hier rotsvast in, en Audi zeker. Het merk met de vier ringen heeft al drie conceptcars gepresenteerd waarin deze technologie centraal staat. Maar wat weten we vandaag over zelfrijdende wagens?

  Audi maakt de balans op
 • HEADER_Stv-foto-3-220803.jpg
  Laadstations vandaag en morgen

  Nu steeds meer mensen kiezen voor een elektrische wagen, is ook de markt van de laadstations zich volop aan het ontwikkelen. Hoever staat de technologie op dit moment, welke innovaties luiden de toekomst in, en wat is de beste keuze voor particulieren en bedrijven? Een gesprek met Steven Vansina, Head of Fleet, Marketing & Partnerships van EDI (Electric by D’Ieteren).

  Lees het artikel
 • HEADER_BrightheadMedia_Gerondal_magazine+1.jpg
  Gerondal, haute couture ski’s

  Dit jaar zullen opnieuw meer dan 700.000 Belgen naar de skipistes trekken. Geïnspireerd door deze passie voor de sport vervaardigt Pierre Gerondal uitzonderlijke houten ski's op maat in zijn atelier in Malmédy. Gedreven door de zoektocht naar elegantie en verschillende andere waarden die hij deelt met Audi: technologisch meesterschap, uitmuntende knowhow en duurzaamheid.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  FIA WTCR : Audi, Comtoyou en Magnus in de finale

  Aan het einde van zijn vijfde seizoen, schreef het FIA WTCR afgelopen zondag in Saudi-Arabië een nieuwe pagina in zijn geschiedenisboeken. De Audi RS 3 LMS van het Belgische team Comtoyou hebben op een deel van het Formule 1-circuit van Jeddah het seizoen in schoonheid afgerond met zeges van Nathanaël Berthon en Gilles Magnus en podiumplaatsen voor Tom Coronel en Viktor Davidovski. Het merk met de vier ringen eindigde in het eindklassement op het podium bij zowel de rijders als de teams.

  Lees het artikel
 • HEADER-2.jpg
  TCR en GT3 met Audi voor Comtoyou Racing in 2023

  Naast zijn programma in TCR trekt Comtoyou Racing in 2023 ook richting GT3. Het team uit Gembloux en Frameries blijft zo de Audi-kleuren hoog in het vaandel voeren. Niet alleen met de Audi’s RS 3 LMS in TCR World Tour en TCR Europe, maar ook in Fanatec GT World Challenge Europe met de Audi’s R8 LMS GT3 Evo II. Bij de hoogtepunten van het seizoen hoort alvast een eerste deelname aan de 24 Uur van Spa-Francorchamps!

  Lees het artikel
 • Audi-crossroads-goose-v2.jpg
  Audi en GOOSE: licht als bron van inspiratie

  Lichttechnologie heeft zich de afgelopen jaren met een enorme snelheid ontwikkeld. Zo openen ledkoplampen tegenwoordig een wereld van nieuwe mogelijkheden, waarbij licht als een echt communicatiemiddel gebruikt kan worden. In deze innovatieve aanpak van lichttechnologie vinden Audi en elektrorockband GOOSE elkaar, en dit leidde tot een uniek gemeenschappelijk project waar muziek inzit.

  Lees het artikel
 • HEADER_A225342_medium.jpg
  Audi RS Q e-tron E2: intensieve voorbereiding in Marokko

  Bij Audi Sport telt men af naar 31 december, wanneer de nieuwe Audi RS Q e-tron E2 aan de start zal staan van de Dakar Rally in Saudi-Arabië. Audi Sport bereidt zijn tweede deelname aan de zwaarste woestijnrally ter wereld nauwgezet voor, meer bepaald met een deelname aan de Rally van Marokko.

  Lees het artikel
 • HEADER_A225222_large.jpg
  Nieuwe prestaties in het Audi R en RS gamma

  Het sportieve summum bij Audi beleeft u aan het stuur van een Audi R of RS. Modellen waarbij Audi de lat telkens weer hoger legt, om uw rijplezier in pole position te houden. Van de Audi RS 3 performance edition tot de Audi R8 Coupé V10 GT RWD, ontdek de indrukwekkende nieuwe modellen.

  Lees het artikel
 • HEADER_PKCarsport-StienesLongin-NicolasSaelens-AudiR8LMSGT2EuropeanChampionsGT2_7.jpg
  PK Carsport en Comtoyou schenken Audi nog twee titels extra

  Het regent titels! De Belgische renstallen PK Carsport en Comtoyou Racing hebben Audi twee nieuwe Europese titels bezorgd, respectievelijk in de Fanatec GT2 European Series en in TCR Europe.

  Lees het artikel
 • HEADER_Mytaverse.jpg
  De metaverse. Virtuele omgeving vol innovatie.

  De metaverse is hot. Sinds juni 2022 van dit jaar maakt ook Audi gebruik van dit online platform, met gaming experiences in zijn wagens via holoride. Maar het online platform is veel meer dan dat. Zet uw VR headset op en duik mee in deze verbluffende virtuele wereld.

  Ga op verkenning
 • HEADER.jpg
  Audi R8 LMS GT2 Belcar-kampioen

  Negen jaar na de titel van PK Carsport in BRCC wist opnieuw een team met een Audi naar de titel in het Belgische endurancekampioenschap te rijden. Het trio Bert Longin, zijn zoon Stienes en Peter Guelinckx wist met een Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van (opnieuw!) PK Carsport de oppergaai in het Belcar Endurance Championship te veroveren. Ze wonnen onderweg ook vier van de zes wedstrijden, waarbij de 24 Uur van Zolder.

  Lees het artikel
 • HEADER_A221782_large.jpg
  Glasheldere toekomstvisie voor afgedankte autoruiten

  Onze grondstoffen zijn niet onuitputtelijk, daarom moeten we er efficiënt mee omspringen. Ook Audi zet in op het hergebruik van afgedankte materialen. Kapotte autoruiten worden nog niet verwerkt tot nieuwe exemplaren, maar een nieuw pilootproject maakt dat in de toekomst misschien toch mogelijk.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Nicolas Baert, racepiloot en VIP-chauffeur bij Audi Brussels

  Nicolas Baert, die bij de Family Day van de fabriek van Audi Brussels dienst deed als VIP-chauffeur, sprak met ons over zijn nog jonge autosportcarrière. Een gesprek aan boord van de Audi e-tron!

  Lees het artikel
 • HEADER_Q3TFSIe.jpg
  Over fiscaliteit, TCO en elektrificatie.

  Met de huidige elektrische transitie wordt de TCO van wagens belangrijker dan ooit bij de samenstelling van uw vloot. Een overzicht van de aankomende fiscale veranderingen, met een vergelijking van de TCO van 3 verschillende Audi modellen.

  Lees het artikel
 • HEADER_audi_sprint-cup.jpg
  Audi, Weerts en Vanthoor opnieuw kampioen!

  Charles Weerts en Dries Vanthoor, beide officieel Audi-rijder, hebben voor de derde opeenvolgende keer de Sprint Cup van de Fanatec GT World Challenge Europe gewonnen. Team WRT veroverde met zijn Audi R8 LMS GT3 zijn negende titel in tien jaar tijd in het klassement voor de teams.

  Lees het artikel
 • HEADER_bartbonte3.jpg
  Slow gaming, speelse avant-garde

  Ze mogen dan wel visueel oogverblindend zijn, het ontbreekt de blockbusters van de videogame-industrie vaak aan creativiteit. Slow gaming vormt hier het alternatief. Specialist Bart Bonte vertelt ons alles over dit speelse avant-garde universum, dat open staat voor iedereen en eerder gericht is op ontspanning en meditatie, dan op stress en verslaving.

  Lees het artikel
 • HEADER-Protealis.jpg
  Wat eten we morgen?

  Net als onze mobiliteit is ook onze voeding in volle evolutie. Hoe kunnen we een planeet met tien miljard mensen duurzaam blijven voeden? Met welke middelen? Drie Belgische vernieuwers tonen ons hun visionaire projecten. Op het menu: algen, insecten en plantaardige eiwitten.

  Lees het artikel
 • Header_Shigeru-Ban.jpg
  Shigeru Ban. Japanse houten toparchitectuur in de Scheldestad.

  Op Nieuw Zuid in Antwerpen werd recent gestart met de bouw van een heuse nieuwe landmark: BAN. Het project, dat bestaat uit een houten woontoren van 25 verdiepingen, twee lagere gebouwen in dezelfde stijl en een ruime binnentuin, werd ontworpen door de Japanse toparchitect Shigeru Ban. Meteen een primeur voor ons land.

  Ontdek het project
 • Header_Audi_RS_Q_E-tron_E2_8.jpg
  Audi RS Q e-tron E2: Efficiënter dan ooit!

  Stilstaan is achteruitgaan. Bij Audi Sport heeft men lessen getrokken uit de eerste wedstrijden van de Audi RS Q e-tron met het oog op de ontwikkeling van een nieuwe versie van het hybrideprototype. Het doel: de zege bij de volgende Dakar Rally!

  Lees het artikel
 • Header-Audi-A6-e-tron-concept..jpg
  Verleden en toekomst gaan hand in hand op de Zoute Grand Prix

  Grote premières vinden steevast plaats tijdens prestigieuze evenementen. De Sportback variant van de Audi A6 e-tron concept verschijnt voor het eerst in België op het podium in de PRADO tijdens de Zoute Grand Prix in Knokke. Een knappe brug tussen verleden en toekomst van de automobiel.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Waarom Audi vanaf 2026 in de Formule 1 zal zitten

  Om technologie en zijn imago te ontwikkelen in een competitie die populairder is dan ooit: waarom Audi in 2026 naar de Formule 1 trekt!

  Lees het artikel
 • HEADER-2.jpg
  EStor-Lux: opgeladen voor de elektrische transitie

  In de toekomst gaan we steeds meer overschakelen naar hernieuwbare energiebronnen als zonnepanelen en windturbines. Maar aangezien wind en zon niet constant zijn, is hun elektriciteitsproductie niet voorspelbaar. Om ons hoogspanningsnet in evenwicht te helpen houden, werd in Bastenaken de grootste actieve batterijsite in de Benelux geïnstalleerd door EStor-Lux.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  ​​Stephan Conter (Stephex Group). Altijd de lat hoger leggen.

  Van 23 tot en met 27 augustus tekent de internationale top van de paardensport present in ons land voor een van de meest prestigieuze jumpingwedstrijden ter wereld: de Brussels Stephex Masters, waarvan Audi partner is. De drijvende kracht achter de Stephex Group is Stephan Conter. Een gesprek over topprestaties, zowel op sportief als op zakelijk vlak.

  Spring naar het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Elektrisch opladen: split billing en de nieuwste belastingvoordelen

  Is uw bedrijf bezig met de overstap naar elektrische mobiliteit of staat u op het punt dit te doen? Naast de keuze van de wagens is opladen een essentieel onderdeel van uw nieuwe wagenparkbeleid, en dit op uw werkplek en bij uw medewerkers thuis. Hoe zit het met de facturatie van de kosten en installatie van de laadpunten? Ontdek zeer interessante voordelen.

  Lees het artikel
 • HEADER-Marjan-van-Aubel.jpg
  Zonnepanelen als kunstwerken

  Wat als zonnepanelen decoratieve elementen worden die zowel mooi als efficiënt zijn? Designer Marjan van Aubel ging de uitdaging aan en verandert hiermee onze kijk op deze hernieuwbare energiebron, die erg succesvol is in België. Fotovoltaïsche kleurige ramen, autonome lampen en tafels met fotosynthese: allemaal lichtende voorbeelden.

  Lees het artikel
 • Header-24H-zolder-2022.jpg
  Zolder: Eerste algemene zege voor de Audi R8 LMS GT2 in een race over 24 uur

  Gelukt! Aan het stuur van de Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport wisten Peter Guelinckx, Bert en Stienes Longin, Dries Vanthoor en Nicolas Saelens de 44ste editie van de 24 Uur van Zolder op hun naam te schrijven. Meteen ook goed voor de eerste overwinning van een R8 LMS GT2 in een etmaalrace.

  Lees het artikel
 • HEADER1.jpg
  Digitale revolutie in de kunstwereld

  Tussen de kunstwereld en nieuwe technologieën ontstonden altijd al interessante kruisbestuivingen. Zo verwierf het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen recent een schilderij van James Ensor via Art Security Tokens, virtuele aandelen gebaseerd op blockchain-technologie van het Belgische platform Rubey. Het werk wordt een van de blikvangers bij de heropening van het museum op 24 september.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  24H Spa: klassezege voor Audi

  De TotalEnergies 24 Hours of Spa 2022 was voor Audi een wedstrijd met twee gezichten. Ongelukkige race-incidenten voorkwamen een goede eindklassering, maar de zege in de Silver Cup en een tweede plaats in de Gold Cup waren een mooie beloning voor de fighting spirit en het doorzettingsvermogen van de Audi R8 LMS GT3-rijders.

  Lees het volledige artikel
 • HEADER.jpg
  Audi Brussel verlengt de levenscyclus van haar water

  Audi blijft haar duurzame initiatieven uitbreiden. Een daarvan is het gebruik en hergebruik van de grondstoffen in het productieproces. Vooral water neemt daarbij een belangrijke plaats in. Omdat elke druppel telt, zet Audi Brussels zich in om het watergebruik op de productiefaciliteit drastisch te verlagen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  FIA WTCR: Gilles Magnus en Audi winnen in Vallelunga

  Dankzij een tweede zege in 2022 en een nieuwe podiumplaats, is Gilles Magnus in zijn Audi RS 3 LMS van Comtoyou Team Audi Sport opnieuw opgerukt naar de vierde plaats in de tussenstand van de wereldbeker voor toerismewagens.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Bert Longin: “Eigenlijk heb ik twee beroepen”

  Bert Longin (56) combineert al jaren zijn activiteiten van drukbezette ondernemer met een geslaagde racecarrière, niet zelden aan het stuur van een Audi. Door beide bezigheden op een professionele manier aan te pakken blijkt de Leuvenaar in staat om de beide met succes te combineren.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  Dressr lanceert premium kledingverhuur in België

  Geconfronteerd met de gigantische impact van kledij op het milieu, besloot Caroline Baeten de zaken anders aan te pakken. Ze lanceerde daarom Dressr, een online platform waarop duurzame, voornamelijk Belgische designerkledij gehuurd kan worden.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Wallonië bedenkt de snelweg van de toekomst

  Dankzij een plan om zijn verlichting te moderniseren, gaat Wallonië voor een resoluut toekomstgericht wegennet. Het dimmen van de lichtintensiteit in functie van de verkeersomstandigheden verhoogt de veiligheid en bespaart 76% energie, terwijl een reeks sensoren de basis legt voor de eerste geconnecteerde snelweg in Europa.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Mlle Jo, groots in kleine meubels

  Studio Mlle Jo, ruim twee jaar geleden opgericht door Joan Bebronne, legt zich toe op de creatie van exclusieve meubels met strakke lijnen. De kleinschalige lokale productie combineert vergeten vakmanschap met moderne technologieën, zoals bijvoorbeeld met de laser geproduceerd inlegwerk en metaal geschilderd met anodische verven.

  Ontdek de creaties van Mlle Jo
 • HEADER.jpg
  Nina Derwael, een gouden turnster

  Voor het eerst in de geschiedenis van het turnen won een Belgische Olympisch goud. In 2021 bereikte een stralende Nina Derwael de absolute top van de sport in Tokio. Een jaar later blaakt de jonge kampioene nog steeds van ambitie, zeker met de wereldkampioenschappen van 2023 in Antwerpen in het vooruitzicht. Hoe bereik je zo'n prestatieniveau? Hoe ga je om met de druk? En hoe ontwikkel je nieuwe technieken? U leest het in ons exclusieve interview.

  Ontdek het interview met Nina Derwael
 • HEADER.jpg
  “Belgische” Audi domineert Fanatec GT World Challenge in Misano

  Dries Vanthoor en Charles Weerts bleken ongenaakbaar in hun Audi R8 LMS GT3 Evo van Team WRT op het circuit van Misano, plaats van afspraak voor de vierde en voorlaatste meeting van de Fanatec GT World Challenge Europe Sprint Cup. Met twee pole posities en twee zeges slaan de tweevoudige regerende een kloofje in de tussenstand voor het kampioenschap.

  Lees het artikel
 • HEADER1.jpg
  24u van Spa: Audi mikt op een vijfde zege

  Met twaalf ingeschreven R8 LMS GT3 zal Audi een van de sterkst vertegenwoordigde merken zijn bij de volgende editie van de TotalEnergies 24 Hours of Spa. Twee Belgische teams (Team WRT en Boutsen Racing) en niet minder dan zes van onze landgenoten zijn vastberaden om het merk met de vier ringen te laten schitteren in de Belgische Ardennen. Het doel: Audi aan een vijfde zege helpen in de belangrijkste GT-race ter wereld!

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Holoride: rijden als bron van meeslepend virtueel plezier.

  Wanneer onze wagens straks autonoom rijden, kunnen tijd en ruimte in het interieur helemaal anders ingevuld worden dan vandaag. Dit toekomstgerichte idee van verplaatsingen als bron van intense ervaringen vinden we nu al terug bij holoride, een spin-off van Audi. Het bedrijf lanceert een revolutionaire beleving in Virtual Reality, die u binnenkort kunt ervaren op de achterbank van nieuwe Audi modellen.

  Lees het artikel
 • HEADER2.jpg
  Behangpapier nieuwe stijl

  Behangpapier ouderwets? Integendeel. Pascale Risbourg toont hoe de traditionele kunst van wanddecoratie nieuwe vormen kan aannemen dankzij innovatieve technologieën. Digitaal printen en augmented reality laten de creaties van de ontwerpster uitgroeien tot hedendaags topdesign.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  De Red Panthers veroveren de wereld

  De Red Panthers blijven erop vooruitgaan en maken ondertussen deel uit van de vijf beste teams ter wereld. Het dameshockeyteam, waarvan Audi een trouwe partner is, bereidt zich voor op een confrontatie met de internationale top tijdens het WK dat start op 1 juli. Kapitein Barbara Nelen en coach Raoul Ehren vertellen over hun ambities en visie op presteren op het hoogste niveau.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Al dansend je ecologische voetafdruk verkleinen

  In de schaduw van kasteel Ribaucourt in Perk wordt straks weer één van de sfeervolste en tegelijk groenste festivals ter wereld georganiseerd. Van bij z’n ontstaan heeft Paradise City als missie om duurzaamheid te verbinden met plezier. Een visie waarin Audi zich als trotse partner perfect kan vinden.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Ongeëvenaarde personalisaties bij Audi

  Onszelf heruitvinden, nieuwe wegen inslaan: Audi doet dit voortdurend om u modellen aan te bieden die perfect bij u passen. Omdat elke Audi bestuurder uniek is, stellen we voortdurend nieuwe kleuren, uitrusting en technologieën voor waarmee hij/zij zijn/haar wagen kan personaliseren. Ontdek de nieuwigheden die u de komende maanden te wachten staan.

  Lees het artikel
 • HEADER_1920x1080-min.jpg
  Tobania trekt alle blikken naar zich toe met de Audi A1 Sportback

  Jezelf als dynamische onderneming in de kijker plaatsen, overal waar je voorbijkomt met de wagen? Een koud kunstje voor de specialisten van het Belgische Tobania, een snelgroeiend Business & Technology Consulting bedrijf. Een vloot van 50 knalgele, premium uitgeruste Audi A1 Sportback modellen is hierbij het geheime wapen bij uitstek.

  Lees het artikel
 • HEADER2.jpg
  Elsa Verbist: “Je moet jezelf steeds bewijzen”

  Elsa Verbist legde een atypisch parcours af. Nadat ze werkte in de organisatie van de kampioenschappen van SRO Motorsports Group, is ze vandaag Team Manager van Comtoyou Team Audi Sport in het FIA WTCR, de wereldbeker voor toerismewagens.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi, Vanthoor en Vervisch triomferen in de Groene Hel

  Audi heeft met het kwartet Dries Vanthoor, Frédéric Vervisch, Kelvin van der Linde en Robin Frijns de 50e editie van de 24 uur van de Nürburgring gewonnen. Het is de zesde zege voor het merk met de vier ringen sinds 2012.

  Ontdek hun visie
 • HEADER-ESPORTS-2022.jpg
  Audi en esports: prestaties en precisie

  Gamewedstrijden – of esports – zijn ook in België uitgegroeid tot een spektakel voor het grote publiek. Een vol Antwerps Sportpaleis en 150 miljoen online toeschouwers: neem een ​​kijkje achter de schermen van dit fenomeen.

  Ontdek hun visie
 • HEADER2.jpg
  ecoBirdy. Mooi design voor een schonere wereld.

  Duurzaamheid voegt een belangrijke dimensie toe aan creativiteit. Op deze manier kan je komen tot premium design dat - letterlijk - toekomstgericht is in elke vezel. Audi bewijst dit bijvoorbeeld met het tapijt van de Audi e-tron GT quattro, dat 100% gerecycleerd nylon bevat uit productieafval, tapijten en visnetten. Het Antwerpse bedrijf ecoBirdy creëert dan weer prachtige designobjecten uit o.a. gerecycleerde plastic. Opdrichters en designers Vanessa Yuan en Joris Vanbriel delen hun visie.

  Ontdek hun visie
 • HEADER.jpg
  Lichtend voorbeeld

  Vooral in de details herkent men een meesterlijk design: een handgreep, de welving van een koplamp, een scherpe lijn in het koetswerk ... Audi levert hiervan het bewijs bij elk van zijn modellen. En wat voor een wagen geldt, is net zo bij interieurarchitectuur. Dankzij een discreet maar functioneel ontwerp wordt een elektrische schakelaar een decoratief element van hoog niveau. Maak kennis met Atelier Luxus, een specialist op het vlak van schoonheid.

  Ontdek hun visie
 • HEADER.jpg
  Para-atlete Gitte Haenen: “When life punches you, punch back harder”

  Met een positieve mindset en een niet-aflatende focus kan je je grenzen overstijgen, dat bewijst atlete Gitte Haenen. Nadat een mooie carrière in het thaiboksen haar ontglipte door een ongeval, maakte ze een knappe comeback als para-atlete in de sprint en het verspringen. Een verhaal over topprestaties op fysiek, mentaal en technologisch vlak.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De Audi RS 3 LMS wil schitteren met Comtoyou Racing

  Kracht, stabiliteit, concentratie. De onvoorspelbare invloed van het terrein en de elementen. Golf is een intense sport die zeker op mentaal vlak het uiterste vraagt van zijn spelers, en waarbij ook technologische evoluties in de uitrusting het verschil kunnen maken. Enkele Audi quattro Cup specialisten delen hun ervaringen met u.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Golf spelen vraagt een indrukwekkende drive

  Kracht, stabiliteit, concentratie. De onvoorspelbare invloed van het terrein en de elementen. Golf is een intense sport die zeker op mentaal vlak het uiterste vraagt van zijn spelers, en waarbij ook technologische evoluties in de uitrusting het verschil kunnen maken. Enkele Audi quattro Cup specialisten delen hun ervaringen met u.

  Lees het artikel
 • HEADER2.jpg
  Benoît Mintiens : de rebel achter Ressence

  De Antwerpse designer Benoît Mintiens gooit internationaal hoge ogen met zijn eigenzinnige en knappe horlogemerk Ressence. Omdat op de bandjes na werkelijk elk onderdeel in Zwitserland wordt geproduceerd, staat er ‘Made in Switserland’ in zijn uurwerkkasten gegraveerd. Al zal hij voor de klassieke horlogewereld in Genève en omstreken altijd een vreemde eend in de bijt blijven. De techniek, de esthetiek, het gestileerd Antwerps handje als logo: werkelijk alles is uniek aan een Ressence.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Gilles Magnus: “En dan te bedenken dat ik bijna met alles gestopt was…”

  Hij lijkt altijd een glimlach op zijn gezicht te dragen. Van bij zijn eerste stappen in de karting laat Gilles Magnus zich kenmerken door zijn levensvreugde, zijn sympathiek kantje en… zijn talent. De 22-jarige Antwerpenaar kende enkele moeilijke jaren, maar mag zich vanaf vandaag officieel Audi Sport customer racing-rijder noemen!

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  IoT, de revolutie van geconnecteerde apparaten

  Verbonden apparaten zien we steeds vaker opduiken. Het netwerk dat ze vormen - het Internet of Things (IoT) of internet der dingen - verandert onze levensstijl, vooral in combinatie met andere technologieën zoals artificial intelligence (AI), virtual reality (VR) of augmented reality (AR). Van het op afstand regelen van de temperatuur van uw woonkamer tot het duurzaam beheren van de Antwerpse haven, ga mee op verkenning naar een nu al zeer actuele toekomst.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  Duurzaam culinair genieten volgens Elliott Van de Velde

  Een tweede leven geven aan onverkochte voedingsmiddelen, gastronomie zonder afval, en bijdragen aan sociale solidariteit door te koken voor kansarmen: met zijn Hearth Project wijst de jonge chef Elliott Van de Velde ons de weg naar duurzame voeding, zonder belerend te worden of zijn gevoel voor verfijnd genieten te verliezen. Ontdek een getalenteerde innovator die deze lente een nieuwe locatie opent in hartje Brussel.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De Noordkaap veroveren met een Audi 100: missie geslaagd voor Belgian Icebreaker!

  Voor wie de drang naar avontuur in het bloed heeft, is niets onmogelijk. Benoît en Nicolas aarzelden dan ook geen seconde om zich in te schrijven voor de uitdagende Baltic Sea Circle Winter. Naast hun motivatie en moed konden ze rekenen op een topwagen om hen naar hun bestemming te brengen: een Audi 100. Een opmerkelijke prestatie voor een goed doel.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi Brussels blinkt uit in innovatie

  Feest bij Audi Brussels: op 17 januari reikte de Vlerick Business School zijn eerste Belgian Industrial Excellence Award uit aan Audi Brussels. Een prijs die de uitzonderlijke transformatie beloont die in gang gezet werd door de fabriek in Vorst, die een echte pionier is op het vlak van elektromobiliteit.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Hebben elektrische wagens andere banden nodig?

  In veel opzichten komen elektrische wagens overeen met modellen met een brandstofmotor. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen, en net die zorgen ervoor dat er specifieke eisen gesteld worden aan de banden van elektrische wagens.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Hoe u vanaf 1 juli kunt besparen op de laadkost van uw elektrische Audi

  Misschien hebt u in de voorbije maanden al vernomen dat Vlaanderen op 1 juli 2022 het capaciteitstarief voor elektriciteit introduceert. Door hier op een slimme manier mee om te gaan, kunt u besparen op uw elektriciteitsfactuur, dus ook die van uw elektrische wagen. Audi vertelt u hoe.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Autonoom rijden: op weg naar het hoogste niveau

  Audi blijft innoveren om de grenzen van mobiliteit te verleggen en u ultiem comfort onderweg te bieden. Hiervoor blijft het merk met de vier ringen investeren in autonoom rijden, waarmee bestuurders verschillende taken kunnen overlaten aan de wagen en de veiligheid van alle weggebruikers vergroot wordt. De ontwikkelingen gaan steeds sneller: zonet werd een belangrijke nieuwe mijlpaal bereikt.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De mooiste paaseieren vindt u in deze drie steden

  De paasklokken mogen dan wel uit Rome komen, u hoeft niet noodzakelijk naar deze stad om de sfeer van dit traditionele lentefeest op te snuiven. Zin om er even tussenuit te knijpen? Audi selecteerde drie bestemmingen waar u Pasen kunt vieren zoals het hoort, maar die als stad nog veel meer te bieden hebben.

  Lees het artikel
 • HEADER_Abu_Dhabi_Desert_2.jpg
  Abu Dhabi Desert Challenge: historische zege voor de Audi RS Q e‑tron

  Veel Belgen genieten graag van de winter tijdens een verblijf in de skigebieden. Voor de meesten blijft de wagen het ideale vervoermiddel om makkelijk en snel naar hun wintersportbestemming te rijden. Het comfort en de sfeer onderweg zijn verzekerd dankzij het advies en de Originele Audi Accessoires®.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Op weg naar de skipistes: de ingrediënten voor een geslaagde rit

  Veel Belgen genieten graag van de winter tijdens een verblijf in de skigebieden. Voor de meesten blijft de wagen het ideale vervoermiddel om makkelijk en snel naar hun wintersportbestemming te rijden. Het comfort en de sfeer onderweg zijn verzekerd dankzij het advies en de Originele Audi Accessoires®.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi Charging Hub: comfortabel opladen in de stad

  Niet elke bestuurder van een elektrische wagen heeft oplaadmogelijkheden thuis, denk maar aan mensen die in een stad wonen. Hoe kan opladen voor hen toch uitgroeien tot een uiterst comfortabele ervaring? Vanuit deze vraag ontwikkelde het merk met de vier ringen een vernieuwend concept dat openstaat voor alle bestuurders van elektrische wagens: de Audi Charging Hub, die momenteel al getest wordt in Duitsland.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Passie voor retro: 10 niet te missen oldtimer-events in 2022

  De autowereld evolueert voortdurend, maar ook de modellen die ooit geschiedenis hebben geschreven blijven inspireren. Historische wagens doen immers dromen, en stralen elegantie, luxe en knowhow uit. Wilt u deze iconen bewonderen tijdens uitzonderlijke evenementen? Ontdek de selectie van Audi in Knokke, Spa-Francorchamps, Sankt Moritz of Monte-Carlo.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De batterijen opladen in Luxemburg met de Audi Q4 e-tron

  Als mensen denken aan vakantie, denken maar weinigen aan Luxemburg. Het Groothertogdom heeft nochtans alles om u een onvergetelijke uitstap te bieden. Bovendien is dit een ideale bestemming voor een roadtrip met een elektrische wagen. Dat ondervonden de reisbloggers van TravelRebel, het toonaangevende platform in België op het gebied van duurzaam reizen, die op verkenning gingen met de Audi Q4 e-tron. Ontdek hun beste tips.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Valentino Rossi opteert voor Audi en WRT

  Levende legende uit de motoracerij Valentino Rossi heeft zijn oog laten vallen op Audi en Team WRT voor zijn overstap naar vier wielen. De Italiaan zal aan de start verschijnen van de tien manches van de GT World Challenge Europe, waaronder de 24 uur van Spa, met een Audi R8 LMS GT3. In de aanloop naar het seizoen, vertelt hij over zijn verwachtingen.

  Lees het artikel
 • HeaderV2.jpg
  Audi en de vier ringen: geboorte van een symbool

  Zelfs zonder vermelding van de naam herkennen mensen Audi. Het iconische logo met zijn sterke symboliek volstaat om de aanwezigheid van het merk te bevestigen. Weet u hoe het tot stand kwam? Dompel uzelf onder in het ontstaan van de vier ringen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Belgisch kwartet bij Audi Sport customer racing

  Het contingent Audi Sport customer racing-rijders heeft in 2022 een zeer sterke Belgische link. Van de in totaal 18 namen, dragen er niet minder dan vier de Belgische driekleur op hun overal: Frédéric Vervisch, Dries Vanthoor, Charles Weerts en nieuwkomer Gilles Magnus.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  Opnieuw een titel voor Audi in de Intercontinental GT Challenge

  Bij de 9 uur van Kyalami, de slotmanche van de Intercontinental GT Challenge die in Zuid-Afrika werd verreden, veroverde Audi voor de vierde keer in zes jaar de constructeurstitel. Het bleek een succesvol seizoen, met één zege en een Audi op het podium bij elk van de drie verreden wedstrijden!

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  De toekomst van mobiliteit: hoe rijden we morgen?

  Hoe kunnen we onze mobiliteit vlotter en efficiënter maken, en tegelijkertijd de CO2-uitstoot verminderen? Dat is een van de grote uitdagingen van onze samenleving. De mogelijkheden zijn legio en de ontwikkelingen veelbelovend. Audi volgt dit alles op de voet en werkt ook aan eigen concepten.

  Lees het artikel
 • HEADER1.jpg
  Technologie tilt veiligheid naar een hoger niveau

  Bij een wagen is veiligheid net zo belangrijk als plezier of comfort. Tegenwoordig wordt elk Audi model steeds veiliger en elke dag verschijnen er nieuwe innovaties, die binnenkort ook in uw wagen aanwezig kunnen zijn.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_HEADER.jpg
  De Audi RS 3 LMS uitgeroepen tot TCR-model van het jaar

  Dankzij zijn wereldwijde prestaties werd de Audi RS 3 LMS bekroond met de titel van “TCR Model of the Year” van het jaar 2021. Het is de tweede keer in vier jaar dat de 340 pk sterke bolide van Audi Sport customer racing deze eer te beurt valt.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  24U Dubai: dubbel voor Audi en Team WRT!

  Team WRT heeft een schitterende dubbel gepakt bij de 24 Uur van Dubai met zijn Audi R8 LMS GT3. Daarnaast was er ook nog de zege in de GTX-klasse van de Audi R8 LMS GT2 van PK Carsport en de 2e plaats in de TCR-klasse van de Audi RS 3 LMS van AC Motorsport.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Waarom zal de handgeschakelde versnellingsbak verdwijnen?

  Manueel of automatisch? Waarschijnlijk zal deze vraag binnenkort overbodig worden, aangezien er een radicale verandering voor de versnellingsbak op til is. Hierbij ziet het ernaar uit dat we in de toekomst met z’n allen automatisch zullen rijden. Om welke redenen?

  Lees het artikel
 • HEADER1.jpg
  Zo pakt u de vergroening van uw wagenpark aan

  Vanaf 2026 zullen enkel 100% elektrische voertuigen nog 100% fiscaal aftrekbaar zijn. Bovendien verliezen ook plug-in hybrides vanaf 1 juli 2023 al een deel van hun belastingvoordeel. Hoe pakt u de elektrische transitie van uw wagenpark best aan? Audi geeft u toelichting bij de belangrijkste punten.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  2022, een zeer sportief jaar voor Audi

  Audi blijft ook in 2022 trouw aan zijn DNA en zal in heel wat sportieve programma’s betrokken zijn. Met de blik op onder meer Rally-Raid, GT-racerij, wedstrijden voor toerismewagens en zelfs een rol als technische partner van een team in het wereldkampioenschap Formule E zijn de vier ringen vastberaden om opnieuw te schitteren in wedstrijden overal ter wereld. Hierbij een overzicht!

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi schrijft geschiedenis in de Dakar

  Audi heeft zich bij zijn eerste deelname aan de Dakar, de meest bekende en moeilijkste Rally-Raid ter wereld, al verzekerd van een plaatsje in de geschiedenisboeken van de mythische wedstrijd. De Audi RS Q e-tron, elektrisch aangedreven prototypes, pakten liefst vier etappezeges. De datum voor de editie 2023 staat al met stip in de agenda!

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De Audi Sport quattro S1 E2 en Ken Block. Pedal to the metal.

  Als er één Audi model is waar elke rallyfan van droomde in de jaren ’80, dan is het wel de legendarische Audi Sport quattro S1 E2. Een wagen die ook de Amerikaanse rallyrijder - en sinds kort Audi ambassadeur - Ken Block kippenvel bezorgde. Na een ritje met deze droomwagen én enkele andere buitengewone privileges zal hij zich z’n nieuwe partnership vast niet beklagen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Vlot de winter door met uw elektrische Audi

  Bestuurders van elektrische wagens maken zich vaak zorgen over een verlies van rijbereik tijdens de wintermaanden. Bij elektrische Audi modellen is deze bezorgdheid onnodig. Dankzij een intelligent thermomanagement zorgt het merk met de vier ringen voor uitstekende prestaties en een dito rijbereik in het koude seizoen. Bovendien kunt u zelf het verlies van rijbereik nog verder beperken. Het sleutelwoord: voorconditionering.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi e-tron GT en Audi Q4 e-tron: van concept tot winnaars

  Aanvankelijk waren het "slechts" concepten, maar vanuit een duidelijke visie gaf Audi ze de tijd om te groeien. Een visie die vandaag wordt bekroond voor de Audi e-tron GT en Audi Q4 e-tron, die nu speerpunten zijn van het 100% elektrische Audi gamma.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  5 tips voor extra veiligheid met een elektrische step

  De voorbije jaren is de elektrische step een vaste waarde in het stadsbeeld geworden. Ook bij Audi vindt u een model in het gamma: de Audi Electric Kick Scooter powered by Segway. Audi geeft u 5 belangrijke aanbevelingen voor een zorgeloze rit, in alle veiligheid.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Van het racecircuit naar de woestijn: het veiligheidsconcept van de Audi RS Q e-tron.

  Met een geëlektrificeerd voertuig deelnemen aan de Dakar Rally 2022 is een belangrijke primeur voor Audi. Niet in het minst omdat de Audi RS Q e-tron speciaal hiervoor “from scratch” werd gebouwd, in iets meer dan 12 maanden. Gelukkig kon Audi hierbij putten uit zijn jarenlange ervaring in andere racedisciplines.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi opent een competentiecentrum gericht op hoogspanningsbatterijen

  Om zich te onderscheiden op het vlak van vermogen, autonomie en elektrische prestaties, is het essentieel om hoogspanningsbatterijen te produceren. Audi wil zich hierin specialiseren door een eigen productie- en R&D-afdeling te starten. Dit is precies wat Audi gaat doen in Neckarsulm.

  Lees het artikel
 • race-header.jpg
  Vincent Vosse, gewend om te winnen

  Vincent Vosse is de Team Principal van een van de beste autosportteams ter wereld. Team WRT blijft met Audi de zeges aan elkaar rijgen en de voormalig racepiloot praat bijgevolg wat graag over het bijzondere parcours dat het team tot dusver afwerkte.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Deze DKW F7 uit 1938 fonkelt weer als nieuw

  Oldtimers zijn net zo waardevol als hedendaagse modellen. Ze zijn het symbool van de evolutie van wagens. Voor autobouwers kunnen ze inspiratie bieden voor de mobiliteit van morgen, voor bestuurders zorgen ze voor een unieke ervaring. En bij Tijs Michiels vormen ze een link naar het familieverleden. Daarom wilde hij zo graag zijn DKW F7 Front Luxus uit 1938 restaureren, die hij erfde van zijn grootvader.

  Lees het artikel
 • HEADER1.jpeg
  Audi verheldert: een beter zicht op de weg

  Het verantwoord gebruik van uw lichten is essentieel bij slecht weer of duisternis. Ze zorgen immers voor een beter zicht, maar bij een verkeerd gebruik kunnen ze andere weggebruikers storen of verblinden. Gelukkig kunt u vertrouwen op de vernieuwende lichttechnologieën van Audi.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  IONITY: sneller en makkelijker overal opladen

  Het grote voordeel van IONITY? Uw elektrische wagen razendsnel opladen zonder kaart of app, via een netwerk van laadpalen verspreid over heel Europa. De handige “Plug & Charge” functionaliteit van IONITY is vanaf nu ook beschikbaar op Audi e-tron modellen. Bovendien zal dit netwerk de komende jaren nog sterk aangroeien. Alweer een sterk argument om te kiezen voor elektrisch rijplezier.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi, Vervisch en Comtoyou tweede in de wereldbeker FIA WTCR!

  De nieuwe Audi RS 3 LMS heeft zijn entree op de internationale scene allerminst gemist! De tweede generatie van de wagen, die door het “customer racing” departement van Audi Sport werd ontwikkeld volgens het TCR-reglement, debuteerde dit jaar in het FIA WTCR, ofwel de wereldbeker voor toerismewagens. Dankzij het Comtoyou team en rijders Frédéric Vervisch en Gilles Magnus heeft het succes van de nieuwkomer ook een zeer sterk Belgisch kantje.

  Lees het artikel
 • HEADER_Q4_2021_2472.jpg
  Wordt 2023 het jaar waarin ook u overstapt naar geëlektrificeerd rijden?

  De cijfers in België spreken boekdelen: vorig jaar waren meer dan 50% van de verkochte Audi modellen voorzien van een stekker. Steeds meer bestuurders stappen over naar geëlektrificeerde mobiliteit, en terecht. De drempel om met dit type wagens te rijden, wordt immers steeds kleiner.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  myAudi en Google Maps: twee apps voor efficiënt elektrisch rijplezier

  Plug-in hybride en 100% elektrische Audi modellen zijn ontworpen om de CO2-uitstoot te verminderen. Om dit doel te bereiken, moeten de meeste bestuurders nog wennen aan deze nieuwe technologie. Gelukkig bestaan er veel tools die hen hierbij helpen. Deze twee apps laten u toe om uw laadproces en autonomie beter te beheren.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De Audi vijfcilinder en quattro. Een legendarisch duo.

  De quattro vierwielaandrijving en de Audi vijfcilindermotor zijn technologieën met een grote geschiedenis, die zelfs 40 jaar na hun première nog niets van hun fascinatie verloren hebben. Duik mee in het verhaal van 2 rasechte iconen van de "Vorsprung durch Technik" filosofie.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi, veiligheidspartner van het Circuit van Spa-Francorchamps

  In de autosport draait veiligheid ook om ultrasnelle hulpverlening bij ongevallen. Daarom beschikt elk circuit over ervaren interventieploegen en aangepaste interventievoertuigen. Vier Audi RS4 en een Audi R8 staan op het Circuit van Spa-Francorchamps ter beschikking van de interventieploegen op het “mooiste circuit ter wereld”.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Minder plastic in het water dankzij Audi en CLEAR RIVERS

  Audi wil onze planeet helpen door zijn ecologische voetafdruk te verkleinen. Het bedrijf wil hierbij verder gaan dan zijn hoofdactiviteit, en ingrijpen waar mogelijk. Zo heeft het merk met de vier ringen een innovatieve opstelling geïnstalleerd om watervervuiling tegen te gaan. Een succesvol initiatief dat gelanceerd werd in Brussel, en zich stilaan verspreidt naar andere steden.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De nieuwe Audi RS 3: ongeëvenaarde sportiviteit voor dagelijks gebruik

  Van 0 tot 100 in 3,8 seconden, een topsnelheid tot 290 km/u, RS Torque Splitter en specifieke RS-rijmodi: de nieuwe Audi RS 3 biedt u dynamische eigenschappen van topniveau en de beste cijfers in zijn segment. Met zijn 294 kW (400 pk) sterke vijfcilinder combineert hij bliksemsnelle acceleraties met een verslavende sound. Bovendien zou zijn design niet misstaan in competitiemodellen.

  Lees het artikel
 • HEADER_grandsphere_2021_3385_rgb.jpg
  Audi grandsphere concept. First class voor de toekomst.

  Met de Audi grandsphere concept toont Audi zijn visie op de limousine van de toekomst. Deze concept car laat zien hoe luxueus comfort er in toekomst zal uitzien: 100% elektrisch, autonoom, intuïtief en met een persoonlijke ruimte voor meeslepende ervaringen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Stéphane Peterhansel: “De Audi RS Q e-tron biedt veel rijplezier”

  Op zondag 2 januari start de Dakar Rally 2022 in Haïl, in Saudi-Arabië. Op dat ogenblik gaat Audi Sport een van de grootste technologische uitdagingen uit de moderne autosport aan. Audi-rijder Stéphane Peterhansel vertelt ons over de Audi RS Q e-tron.

  Lees het artikel
 • HEADER_A217495_large.jpg
  Nieuwe Audi R8 V10 performance RWD. De overtreffende trap.

  Als een Audi model het etiket “performance” krijgt, dan mag u zich verwachten aan nog meer vermogen en plezier. Bij de nieuwe Audi R8 V10 performance RWD hebben de ingenieurs van Audi Sport GmbH alweer de limieten opgezocht. Zijn duizelingwekkende vermogen, dynamische stuurinrichting, technologische hoogstandjes en achterwielaandrijving zorgen voor een nieuw sportief hoogtepunt.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_A213457_large.jpg
  Er even tussenuit met Allerheiligen? Audi stelt u 5 bestemmingen voor

  Voor een echt vakantiegevoel hoeft u niet noodzakelijk ver te rijden. Een verandering van landschap volstaat eigenlijk al. Hebt u de kans om er even tussenuit te knijpen, maar ontbreekt het u aan inspiratie? Dan helpt Audi u graag. Naar zee, in de natuur, een culinaire verwennerij of leuke stadjes: waar hebt u zin in?

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  “Het is belangrijk om altijd het juiste evenwicht te vinden”

  Een jaar geleden vroegen we Cathy Massart, biodiversiteitsmanager bij Audi Brussels, hoe de biodiversiteit gestimuleerd kan worden op de fabriekssite. Vandaag vertelt ze ons over twee projecten die ondertussen het licht zagen. Een ideale gelegenheid om dit belangrijke thema binnen de duurzaamheidsmissie van Audi verder te bespreken.

  Lees het artikel
 • HEADER_MScd21_GTWCH_Brands-Hatch_06148.jpg
  Wim Everaerts (ingenieur bij Team WRT): “Ik ben een competitiebeest”

  Het hele seizoen 2021 was hij aanwezig, in de schaduw. Terwijl zijn piloten in hun Audi R8 LMS GT3 de zeges en podiumplaatsen aan elkaar regen, trad hij nooit in de schijnwerpers. Nochtans had hij een belangrijk aandeel in het succes van Dries Vanthoor en Charles Weerts in de GT World Challenge Europe. De 37-jarige Wim Everaerts schopte het tot een van de sleutelfiguren bij Team WRT als “ingenieur van de #32” zoals hij het zelf omschrijft.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Synergieën versnellen transitie naar elektrische mobiliteit

  Om elektrische wagens steeds bereikbaarder te maken, gebruiken de verschillende merken van de Volkswagen Group gemeenschappelijke platformen en productielijnen. Deze visie past ook binnen de strategie van Audi. In de toekomst zal steeds meer gewerkt worden met dit type synergieën, waarbij zorgvuldig gewaakt wordt over de eigenheid van elk merk.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Een uitzonderlijk seizoen voor Audi dankzij WRT, Vanthoor en Weerts

  Audi drukte nadrukkelijk zijn stempel op het seizoen 2021 van de GT World Challenge Europe. Het Belgische WRT en zijn rijders, Dries Vanthoor en Charles Weerts, kunnen terugblikken op een geslaagd seizoen waarin ze vijf van de zes titels veroverden. Ondanks een podiumplaats bij de finale in Barcelona, grijpen de troepen van Vincent Vosse naast de titel in het rijdersklassement van de Endurance Cup. Daarentegen legden ze wel beslag op de trofee bij de teams.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi Brussels geeft hoogspanningsbatterijen een tweede leven.

  Om de staat van gerecupereerde hoogspanningsbatterijen te testen, ontwikkelde de kwaliteitsafdeling van Audi Brussels een sneltest, die momenteel al gebruikt wordt bij verschillende merken van de Volkswagen Group. Op basis van deze test kan nauwkeurig bepaald worden op welke manier batterijen hergebruikt kunnen worden.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Zoute Grand Prix. Knappe bolides en kunst, met zicht op zee.

  Knokke-Le Zoute en exclusieve wagens, ze lijken wel voor elkaar gemaakt. Liefhebbers van een verfijnde levensstijl en premium rijplezier vinden elkaar in de mondaine badplaats. Eén van de hoogtepunten is ongetwijfeld de gerenommeerde Zoute Grand Prix in oktober. Dit jaar maakt Audi er ook deel uit van een uniek concept op het strand: PRADO ZOUTE, een museum met kunst én meesterwerken op wielen.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  Audi en Belgen domineren in de GT World Challenge Europe!

  Zoals zijn naam doet vermoeden, is de GT World Challenge Europe het belangrijkste kampioenschap voor GT-wagens, en in het bijzonder voor GT3-wagens, op Europese bodem. Audi nam het – via zijn klantenteams – op tegen de meest prestigieuze constructeurs ter wereld. De Belgen Dries Vanthoor en Charles Weerts hebben met hun Audi R8 LMS GT3 van Team WRT op twee races van het einde de titel vervoverd in dit prestigieuze kampioenschap.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi grandsphere concept. Reis door de tijd in eerste klasse.

  De Audi grandsphere concept werd gepresenteerd op de IAA 2021. Een stuur en pedalen die verdwijnen om het volume van het interieur te vergroten. Meer ruimte, meer luxe, meer comfort voor deze tweede conceptstudie van de Audi sphere familie. Het doel? Een ongeëvenaarde premium ervaring bieden aan wie zich in vervoering laat brengen door deze formidabele elektrische Audi van morgen.

  Lees het artikel
 • HEADER (2)_HD.jpg
  Laadpalen: geef voorrang aan hoffelijkheid

  Het groeiende succes van elektrische wagens laat zich zien op de wegen. En dus ook bij de laadpalen. Hoe gaat u het best om met het gebruik van en het wachten bij de laadinfrastructuur? Onze tips en aanbevelingen leest u hier.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Audi, WRT, Vanthoor en Weerts opnieuw kampioen!

  Nadat ze het in 2020 tot kampioen schopten in de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe, verlengen Dries Vanthoor en Charles Weerts hun titel en dat zelfs voor de laatste afspraak van het seizoen. In Brands Hatch, waar de vierde van vijf meetings van de Sprint Cup werd verreden, scoorde het duo van de Audi R8 LMS GT3 #32 een vierde zege op acht races. Team WRT won overigens voor de achtste keer (!) de titel bij de teams in deze Sprint Cup.

  Lees het artikel
 • HEADER_Q4_2021_2504.jpg
  Probeer andere levensstijlen met het Audi e-tron gamma

  Nood aan een pauze, of wilt u er even tussenuit? Eén dag kan wonderen doen om uw gedachten te verzetten. Met een elektrische actieradius tot meer dan 500 km kan u erop rekenen dat de Audi e-tron modellen u met één laadbeurt wegvoeren van de dagelijkse sleur, of u een andere levensstijl laten ontdekken. Hier zijn enkele ideeën om u te inspireren.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_HEADER.jpg
  Audi skysphere concept. De elektrische luxe roadster van morgen

  De toekomst van de automobielsector, die vindt u tijdens de Monterey Car week op het legendarische Pebble Beach in Californië. Elk jaar worden hier met veel grandeur de concept cars van morgen tentoongesteld. En ja, ook Audi staat klaar met ideeën voor de toekomst.

  Lees het artikel
 • 1920xx1080_Header visual episode 2.jpg
  Audi en Paradise City: de kracht van adaptability

  Als ondernemer moet je flexibel kunnen inspelen op verandering. Zo zorgde Corona voor een enorme uitdaging voor de bezielers van Paradise City, die hier op een slimme manier mee omgingen. Resultaat: een reeks vernieuwende concepten. Met de steun van Audi.

  Lees het artikel
 • HEADER_AA5_191008.jpg
  Uw smartphone wordt de sleutel van uw rijplezier

  Tijd verliezen door naar uw autosleutels te zoeken? Met de digitale sleutel wordt dit verleden tijd. Uw smartphone volstaat om niet alleen uw wagen, maar ook een wereld van nieuwe mogelijkheden te openen. Ontdek wat er verandert.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header-visua-episode-1.jpeg
  Audi en Paradise City: op het kruispunt van duurzame vooruitgang

  Als twee partners in dezelfde richting bewegen, dan moet dat wel leiden tot een inspirerende samenwerking. Audi en Paradise City delen immers dezelfde waarden: actief bijdragen aan de transitie naar een duurzamere wereld, zonder compromissen te sluiten. Maak kennis met de basis van dit engagement.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_HEADER.jpg
  Dakar Rally: de Audi RS Q e-tron wil geschiedenis schrijven!

  Audi Sport heeft op minder dan zes maanden voor de start van ’s werelds beroemdste Rally Raid zijn RS Q e-tron voorgesteld. Het is zonder twijfel het technologisch meest geavanceerde prototype ooit in de discipline.

  Lees het artikel
 • HEADER_R8LMS-GT3_A213896_large.jpg
  Audi R8 LMS. Gebouwd voor records.

  Midden 2021 bereikte de Audi R8 LMS de kaap van 138 geproduceerde exemplaren, waarmee de tweede generatie het officieel nóg beter doet dan zijn succesvolle voorganger. Van 29 juli tot 1 augustus 2021 zal dit model met extra verbetenheid strijden voor een podiumplaats op de TotalEnergies 24 hours of Spa.

  Lees het artikel
 • HEADER_Aerodynamik-winkanal-05621B04.jpg
  Audi RS e-tron GT. Als een speer door de lucht.

  Bij elektrische wagens zoals de Audi RS e-tron GT wordt het belang van aerodynamica steeds groter. Een vermindering van de luchtweerstand heeft immers een directe invloed op de actieradius van de wagen. Het design werd daarom tot in de perfectie geoptimaliseerd in de windtunnel van Audi.

  Lees het artikel
 • Header.jpg
  Razendsnelle eeuweling. Het circuit van Spa-Francorchamps bestaat 100 jaar.

  Het circuit van Spa-Francorchamps, volgens velen het mooiste ter wereld, viert in 2021 zijn 100ste verjaardag. In de voorbije eeuw was dit het terrein van talloze legendarische rijprestaties en sportieve successen. Hoog tijd dus voor een terugblik op zijn geschiedenis, waarvan Audi uiteraard ook deel uitmaakt.

  Lees het artikel
 • HEADERv2_A214415_1920x1080.jpg
  Volle puntenbuit in Misano voor Vanthoor, Weerts en Audi

  Dries Vanthoor en Charles Weerts waren in Misano ongenaakbaar op hun Audi R8 LMS van Team WRT en haalden zwaar uit in de GT World Challenge Europe. De twee Belgen wonnen beide Sprint Cup races en boosten zo het moraal van Team WRT in de aanloop naar de belangrijkste afspraak van het seizoen: de 24 Hours of Spa.

  Lees het artikel
 • howtowashyouraudi-HEADER.jpg
  Laat uw Audi schitteren op de weg

  Uw Audi is van nature mooi, maar hoe bewaart u zijn prachtige looks? Door hem zorgvuldig schoon te maken, behoudt hij jaar na jaar zijn glans. Maak gebruik van onze tips om uw Audi te doen stralen deze zomer.

  Lees het artikel
 • HEADER_A213513_large.jpg
  Audi razendsnel richting e-mobiliteit

  De beslissing is gevallen: de allerlaatste nieuw ontwikkelde Audi met verbrandingsmotor gaat over slechts vier jaar in productie. Vanaf 2026 zullen wereldwijd alleen nog maar 100% elektrische nieuwe modellen op de markt gebracht worden. Uiterlijk in 2050 wil Audi de kaap van nul uitstoot bereiken.

  Lees het artikel
 • HEADER_q5_2020_2192.jpg
  De Audi Q5 Sportback overtuigt elke bestuurder

  Sommigen kiezen een wagen omwille van zijn design. Anderen voor zijn sportieve prestaties, of zelfs voor de geavanceerde technologieën. Bij de Audi Q5 Sportback hoeft u niet te kiezen: hij beschikt over alle troeven om elk type bestuurder te overtuigen.

  Lees het artikel
 • HEADER_q4_2021_2468_1920x1080.jpg
  Ruimte in overvloed: de Audi Q4 e-tron brengt u overal deze zomer.

  Audi breidt zijn elektrische offensief alweer uit met de nieuwe Audi Q4 e-tron, de eerste 100% elektrische compacte SUV in het gamma. Maar bij Audi betekent compact niet klein. Dankzij de vindingrijkheid van de ontwerpers biedt deze SUV meer ruimte dan u zou denken. Ontdek hem in detail.

  Lees het artikel
 • HEADER_A213906_large.jpg
  Audi R en RS: de race naar elektrische topprestaties

  2020 was een uitstekend jaar voor Audi Sport GmbH, met een recordcijfer op het vlak van verkoop. Maar de constructeur van high performance-modellen blijft niet op zijn lauweren rusten, en gaat door met innoveren. Een belangrijke stap in dit segment is 100% elektrisch rijden, waarvan de nieuwe Audi RS e-tron GT het eerste resultaat is.

  Lees het artikel
 • HEADER_Q4_2021_2472.jpg
  De avant-gardistische tweede natuur van Audi

  Z’n tijd vooruit zijn? Dat is perfect normaal bij Audi. Zopas werd dit opnieuw bewezen met de lancering van de Audi Q4 e-tron. Of het nu gaat om de motor, het design, de prestaties of de technologie, het merk met de vier ringen is steeds opnieuw grensverleggend. Deze elf modellen bewijzen het.

  Lees het artikel
 • HEADER_A212842_large.jpg
  Richtinggevend. Het hoogtechnologische stuur van de Audi Q4 e-tron.

  Het stuur van de Audi Q4 e-tron en Audi Q4 Sportback e-tron zet nieuwe maatstaven op het gebied van design, ergonomie en functionaliteit. Het integreert in totaal 18 functies, die voor het eerst kunnen bediend worden via touchscreens met een black panel-look.

  Lees het artikel
 • HEADERv2_Bel-Neth M 0028.jpg
  Audi vergroot de slagkracht van onze nationale hockeyteams

  Met de uitstekend presterende Red Lions en Red Panthers is Audi bijzonder verheugd dat de vier ringen op de T-shirts van beide teams prijken.

  Lees het artikel
 • HEADER_AR8_181016_1_previewImage.jpg
  Audi cabriolets: rijplezier met de haren in de wind.

  Zoals elk jaar heeft iedereen uitgekeken naar de terugkeer van de zomers dagen. En ook voor sommige wagens is dit goed nieuws. Zo staan de Audi ​​cabrio’s klaar om u tijdens elke rit volop te laten genieten van de zon. Zin om er even tussenuit te knijpen?

  Lees het artikel
 • HEADER_A211972_large.jpg
  De Audi Q4 e-tron in 4 grensverleggende cijfers.

  De nieuwe 100% elektrische Audi Q4 e-tron laat zich nog het best omschrijven in superlatieven. Maar ook de cijfers liegen er niet om. We selecteerden voor u 4 opmerkelijke getallen waarin de wagen z’n superioriteit bewijst, zwart op wit.

  Lees het artikel
Audi wil het meest complete elektrische gamma aanbieden aan bedrijven.

Audi wil het meest complete elektrische gamma aanbieden aan bedrijven.

De Belgische regering heeft zopas een belangrijke beslissing genomen: vanaf 2026 zullen enkel nog elektrische wagens 100% fiscaal aftrekbaar zijn. Zijn de Belgische bedrijven klaar om hun wagenpark aan te passen? Philip Copmans, Fleet Manager bij Audi, verheldert de situatie en vertelt hoe Audi hierbij kan helpen.

Lees het artikel
Een belangrijk nieuw fiscaal voordeel op laadsystemen

Een belangrijk nieuw fiscaal voordeel op laadsystemen

De Belgische overheid ondersteunt elektrisch rijden steeds meer. Na de 100% fiscale aftrek voor bedrijfswagens krijgen laadstations nu een boost van de fiscus, zowel voor bedrijven als voor particulieren. Ontdek hoeveel u kunt besparen.

Lees het artikel
 • HEADER_Dakar_Teams_A213426_medium.jpg
  Een Dream Team voor Audi Sport in de Dakar

  Door een beroep te doen op Stéphane Peterhansel, Carlos Sainz en Mattias Ekström voor de deelname aan de volgende Dakar Rally, maakt Audi Sport indruk. Het merk met de vier ringen, dat in januari volgend jaar als eerste een elektrisch voertuig inzet bij de meest prestigieuze Rally Raid ter wereld, schept daarmee nu reeds duidelijkheid over zijn ambities!

  Lees het artikel
 • 1920x1080_A1911133_medium.jpg
  Dries Vanthoor, de kleine broer is groot geworden

  In het zog van oudere broer Laurens, ontpopte Dries Vanthoor zich tot een van de referenties aan het stuur van een Audi R8 LMS GT3. Als speerpunt van het Belgische Team WRT, blijft de 23-jarige fabrieksrijders trofeeën toevoegen aan zijn nu reeds indrukwekkend palmares.

  Lees het artikel
 • HEADER_A211593_large.jpg
  Focus op de tools die een tekening omzetten in een Audi Q4 e-tron.

  De emotie die een tekening oproept, omzetten in een productiemodel is specialistenwerk. Om dit mogelijk te maken, zijn mallen nodig die elk element tot op de millimeter kunnen vormgeven. Neem een kijkje achter de schermen en ontdek hoe de Audi Q4 e-tron ontstaat dankzij fenomenale perstools, geperfectioneerd om de visie van de designers haarscherp te vertalen.

  Lees het artikel
 • HEADER-A212293_large.jpg
  Audi A6 e-tron concept: nieuwe elektrische evolutie

  Om zijn 100% elektrische gamma verder te diversifiëren, pakt Audi uit met een vertrouwde naam, maar wel volledig heruitgevonden: de Audi A6 e-tron concept. Deze krijgt een nieuw platform én uitzonderlijke eigenschappen: 700 km autonomie en snelladen aan 270 kW. Een knappe prestatie binnen een gamma dat maar blijft groeien.

  Lees het artikel
 • HEADER-Q4_ed1_2021_2496.jpg
  In perfecte harmonie: de geluidsfilosofie van Audi

  De geluidservaring is een essentieel onderdeel van de ontwikkeling van elke Audi. Om harmonie te creëren in het interieur, gaan Audi ingenieurs op zoek naar ongewenste geluiden, zwakken ze af en installeren een geluidssysteem dat in staat is om de best mogelijke klank te verspreiden, voor alle passagiers.


  Lees het artikel
 • HEADER-A212029_large.jpg
  Ontdek alles over het exterieurdesign van de nieuwe Audi Q4 e-tron.

  De toekomst van elektrische mobiliteit oogt alweer een stuk opwindender met de lancering van de nieuwe Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron. Met hun sportieve design en talloze innovatieve designaccenten maken beide modellen meteen indruk.

  Lees het artikel
 • HEADER-q2_as_2020_1295.jpg
  Trek eropuit met uw Audi en uw fiets.

  U houdt ervan om nieuwe bestemmingen op te zoeken met uw Audi, maar ook met uw fiets? Neem uw tweewieler overal mee met de Audi fietsendragers. Op het dak of achter uw wagen: ontdek de oplossing die het best bij u past.

  Lees het artikel
 • HEADER - Q4_2021_2768.jpg
  Audi kiest Sonos als nieuwe audiopartner

  De mooiste klank in een Audi? Uw hartslag die versnelt. Tenzij u liever geniet van het nieuwe Sonos audiosysteem. Bestuurders van de Audi Q4 e-tron en Audi Q4 Sportback e-tron kunnen hier in première van genieten, andere modellen volgen binnenkort.

  Lees het artikel
Pourquoi ne pas croire tout ce que l’on dit sur la conduite électrique ?

Waarom u niet zomaar moet geloven wat ze zeggen over elektrisch rijden

Over elektrische wagens doen heel wat broodjeaapverhalen de ronde. Dat ze niet ‘schoner’ zouden zijn dan wagens met een verbrandingsmotor, bijvoorbeeld. Tijd om de feiten op een rijtje te zetten. Wat kunt u nu écht verwachten van een elektrische wagen?

Lees het artikel
 • HEADER-Le_Mans_Ambiance_6.jpg
  De 24 Uur van Daytona en de 24 Uur van Le Mans in het vizier van het nieuwe prototype van Audi


  De prestaties van Audi in de 24 Uur van Le Mans hebben geleid tot liefst 13 zeges. In 2023, het jaar waarin de beroemdste uithoudingsrace 100 kaarsjes mag uitblazen, zal Audi opnieuw aan de start staan met een prototype dat voldoet aan het LMDh technische reglement. Een woordje uitleg.


  Lees het artikel
 • 1920x1080_Weerts_Charles_A1915111.jpg
  Charles Weerts: “Ik droom ervan om ooit Spa en Le Mans te winnen”

  Charles Weerts won op 19-jarige leeftijd de Sprint Cup van de GT World Challenge Europe en werd daarmee in 2020 de jongste winnaar ooit. Sindsdien vertegenwoordigt hij officieel Audi in GT-races en is vastberaden om de grootste uithoudingsklassiekers op zijn naam te schrijven. Een gesprek met de jonge Belg die in razend tempo furore maakt!

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Step_Header.jpg
  5 redenen waarom een elektrische step iets voor u is

  Ontspannen naar het werk, en ook ontspannen thuiskomen. Even naar de bakker of de pakjesautomaat. Snel vrienden of familie bezoeken … Is het nodig om dan de wagen te nemen? Wij denken van niet. Maar bent u óók te vinden voor een duurzame, milieubewuste oplossing? Daar zijn we bijna zeker van.

  En ja, een elektrische wagen is zeker een oplossing voor duurzaamheid en een beter milieu. Het enige nadeel? U kan hem niet opvouwen. Daarom hebben we het hier over de elektrische step, en de vijf redenen waarom het sowieso iets voor u is.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Aftersales_Onderhoud_Header.jpg
  Eerst op onderhoud, dan op vakantie

  U houdt ervan om op vakantie zijn, toch? Maar op vakantie vertrekken, dat is nog iets anders. Alles inpakken. Wat voor weer wordt het? Niets vergeten? Om uw vertrek zo zorgeloos mogelijk te maken, zorgt u er maar beter voor dat ook uw wagen helemaal in orde is. Lees wat waar u best rekening mee houdt, wat u zelf kan onderhouden, en wat u beter overlaat aan de expert.

  Lees het artikel
 • accessoires-seizoen-header.jpg
  Deze accessoires maken uw autorit aangenamer

  Gaat u met uw wagen op vakantie? Denk dan zeker aan de nodige accessoires voor uw Audi. Hiermee maakt u uw rit nóg aangenamer en comfortabeler. De dakkoffer, fietsendrager, kinderzitje of zelfs een kajakdrager. Waar u ook heen rijdt, u bent goed voorbereid met de accessoires van Audi.

  Lees het artikel
 • SpeedDate_1_1920x600_Header.jpg
  Audi en Lamborghini combineren sportiviteit en elektrificatie

  Geen twijfel mogelijk: de toekomst van mobiliteit is elektrisch. Kunnen sportwagens hier deel van uitmaken, zonder in te boeten aan pure kracht en snelheid? Voor Audi en Lamborghini kunnen sportiviteit en elektrificatie in elk geval perfect samengaan. Ontdek hun visie aan de hand van twee zeer concrete voorbeelden.


  Lees het artikel
 • AGW_P_161016_header.jpg
  Met deze 5 tips koopt u een kwaliteitsvolle tweedehandswagen

  Eén op drie wagens op de Belgische wegen is tweedehands. De tweedehands automarkt doet het dus vrij goed. Maar hoe bent u er zeker van dat u een wagen koopt die in goede staat verkeert? Met het professionele advies van Audi geraakt u al een heel eind verder.

  Lees het artikel
 • q5_2020_2148_header.jpg
  Tech talk: zo veilig bent u in uw Audi

  Fietser in uw dode hoek? Uw Audi signaleert het u. IJzel op de weg? U weet het voor u het ziet. Met tal van technische innovaties verbetert Audi dag na dag uw veiligheid en die van andere weggebruikers. Ontdek hoe.

  Lees het artikel
Frédéric Vervisch, duizendpoot

Frédéric Vervisch, duizendpoot

De Belg Frédéric Vervisch vertegenwoordigt Audi zowel in wedstrijden voor toerismewagens (FIA WTCR) als in de meest prominente GT-races, waardoor hij eigenlijk een buitenbeentje is in een wereld waar specialisatie de norm geworden is. Een gesprek met de man bij wie de liefde voor de racerij door de aderen stroomt!

Lees het artikel
De nieuwe Audi Q4 e-tron: beleef de elektrische revolutie van binnenuit

De nieuwe Audi Q4 e-tron: beleef de elektrische revolutie van binnenuit

Nog voor zijn officiële marktintroductie op 14 april 2021, onthult de Audi Q4 e-tron al de troeven van zijn interieur. De compacte elektrische SUV wordt de nieuwe referentie op het gebied van comfort en controle en maakt indruk met zijn ruimteconcept, zijn innovatieve stuur en zijn gebruik van augmented reality. Welkom aan boord.

Lees het artikel
 • _MH14673_header.jpg
  De 5 records van de Audi e‑tron GT

  In de sportwereld draait alles rond topprestaties. Zo ook voor de Audi e-tron GT quattro en RS e-tron GT. Hun gespierde looks kon u al ontdekken. Maar wist u ook welke cijferrecords deze helden breken?

  Lees het artikel
 • A209041_medium_header.jpg
  Inpluggen … en de wereld veranderen: het hybride gamma van Audi

  Wilt u uw dagelijkse uitstoot verminderen met behoud van alle comfort en rijplezier? Ontdek het plug-inhybride gamma van Audi. Een compacte wagen, een luxeberline of een SUV: aan u de keuze. Een ding is in elk geval zeker: deze wagens bieden u een duurzaam en kwaliteitsvol alternatief, volgens uw behoeften.

  Lees het artikel
 • 1920x1080__MH13871.jpg
  Oog voor detail: het design van de Audi e-tron GT

  De Audi e-tron GT quattro en RS e-tron GT zijn de belichaming van een nieuwe vorm van mobiliteit bij Audi. En dat komt tot uiting in alle aspecten van het design. Van de vormgeving van het dashboard tot de wielkasten. Ontdek hoe design, duurzaamheid en hightech versmelten in deze gran turismo.

  Lees het artikel
Laat uw wagen praten: slimme communicatie met elektriciteitsnet voorkomt black-outs

Laat uw wagen praten: slimme communicatie met elektriciteitsnet voorkomt black-outs

Zullen elektrische wagens ons elektriciteitsnet niet overbelasten? Niet als het van Audi afhangt. Want alle nieuwe Audi e-tron modellen zijn uitgerust met slimme technologie. Die zal er in de toekomst voor zorgen dat het oplaadvermogen vermindert tijdens piekuren en vermeerdert tijdens de dalmomenten. Hoe dat precies werkt? Lees vooral verder.

Lees het artikel
 • marc-lichte_header.jpg
  Interview: designer Marc Lichte over de Audi e-tron GT quattro

  Twee jaar na de voorstelling van het concept is hij er eindelijk: de Audi e-tron GT quattro. De eerste 100% elektrische Gran Turismo van het merk. Hoog tijd voor een gesprek met de bezieler van de wagen: hoofd van Audi Design Marc Lichte. Een gesprek over esthetiek, efficiëntie en … fysica.

  Lees het artikel
 • header-2.jpg
  Kies voor meer rijplezier met Audi drive select

  Hoe verzekert u zich van rijplezier in alle omstandigheden? Audi vond de oplossing met Audi drive select. Met deze innovatieve technologie kunt u de rijeigenschappen van uw Audi afstemmen op uw persoonlijke behoeften. Hebt u graag meer dynamiek of comfort? Aan u de keuze ...

  Lees het artikel
 • Bertrand_Fermine_Virgin_Racing_Formula_E_1_header.jpg
  Een Formula E-race in goede banen leiden: een hele kunst!

  De Formula E is een relatief nieuwe en innovatieve tak in de autosport en dwingt rijders en ingenieurs tot een andere benadering. De Belgische ingenieur Bertrand Fermine, die aan de Audi’s van het Envision Virgin Racing team werkt in het wereldkampioenschap voor elektrische eenzitters, vertelt ons waarom

  Lees het artikel
 • A210242_medium_header.jpg
  Wat zijn de nieuwste duurzame initiatieven van Audi?

  Een duurzaam bedrijf zijn over de hele lijn: dat is de duidelijke ambitie van Audi voor de nabije toekomst. En om die te verwezenlijken, neemt het merk heel wat succesvolle initiatieven. Ontdek waarom Audi werd beloond voor zijn aluminiumrecyclageprogramma, hoeveel liter afvalwater de fabriek in Mexico wist te recuperen en wat de plannen zijn om de Donau op te kuisen.

  Lees het artikel
 • Allan_mcnish_header.jpg
  Allan McNish: “De autosport is mijn bestaansreden”

  Toen hij in 2013 afscheid nam als racepiloot, wist Allan McNish diep van binnen dat hij niet lang zou wegblijven van het circuit. Als drievoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans bleef hij altijd nauw verbonden met Audi Sport. En sinds 2017 staat hij aan het hoofd van het Formule E-team van het merk. Portret van een gedreven racefanaat.

  Lees het artikel
Eindelijk: Android Auto beschikbaar in België

Eindelijk: Android Auto beschikbaar in België

U zat er misschien al even op te wachten, maar dit jaar is het zover: Google lanceert Android Auto nu ook in België. Daardoor kunt u nu – net als met Apple CarPlay – uw telefoon koppelen met het infotainmentsysteem van uw wagen. Kies uw favoriete navigatie-app en zet uw lievelingsplaylist op, en rijden maar!

Lees het artikel
 • jubilea-2021-Header_2.jpg
  Kent u eigenlijk de oorsprong van de slogan ‘Vorsprung durch Technik’?

  Elk jaar lijst Audi Tradition, de historische divisie van Audi, de belangrijkste jubilea van het merk met de vier ringen op. En daar vallen altijd een paar verrassende historische feiten tussen te spotten. Wist u bijvoorbeeld dat er ooit een auto bestond waarin bestuurder en passagier niet naast, maar tegenover elkaar zaten? Bovendien vieren we dit jaar ook de 50ste verjaardag van de slogan ‘Vorsprung durch technik’.

  Lees het artikel
 • 3d-e-tron-gt-header.jpg
  Audi zet virtual reality in voor productie van de Audi e-tron GT

  Innovatie maakt integraal deel uit van het DNA van Audi. Voor zijn eerste 100% elektrische GT-coupé pakt het merk met de vier ringen dan ook uit met een grote primeur: de productie van dit model gebeurde op basis van virtual reality en 3D-scanning. Ontdek deze efficiënte, precieze en duurzame technologie en stap in de toekomst van de autoproductie.

  Lees het artikel
 • using-AR-header.jpg
  Audi verbetert zijn logistiek dankzij augmented reality

  Logistieke planning is geen gemakkelijke opdracht. Om alles nog sneller en efficiënter te laten verlopen, bedacht Audi een innovatieve oplossing die gebruik maakt van augmented reality. Geen fysieke prototypes meer nodig: dankzij een database en een softwaretoepassing blijft het overzicht bewaard, zelfs vanop afstand. Maak kennis met dit innovatieve proces

  Lees het artikel
 • carbon-neutral-production-header.jpg
  De nieuwe Audi e-tron GT: CO2-neutrale productie bij Böllinger Höfe

  De nieuwe Audi e-tron GT is 100% elektrisch en vermindert bovendien zijn uitstoot over de hele lijn. Zijn bakermat is Böllinger Höfe, op de Neckarsulm-site: de eerste gecertificeerd CO2-neutrale Audi fabriek in Duitsland. Maar hoe kwam die tot stand?

  Lees het artikel
 • header-roadtrip.jpg
  Roadtrip naar Polen met de Audi e-tron Sportback

  Meer dan 1000 kilometer afleggen naar Polen in een elektrische wagen: velen zouden het niet doen. Maar Charlotte van Travel Rebel koos de naam van haar blog niet voor niets. Samen met twee vrienden effende ze voor u het pad in de Audi e-tron Sportback. Ontdek hoe ze het ervan af brachten!

  Lees het artikel
 • interieur-ambiance-header.jpg
  Sfeervol in het donker: opties voor meer comfort in uw interieur

  Zachte verlichting in uw favoriete kleuren. Een sterrenhemel in uw panoramisch dak. Een korte massage in uw relaxatiezetel. Er zijn heel wat manieren om meer sfeer en comfort te brengen in het interieur van uw Audi. Zo worden die ritten tijdens de donkerste periode van het jaar plots heel wat lichter ...

  Lees het artikel
 • audi-e-tron-routeplanner-header.jpg
  Tech Talk: de Audi e-tron routeplanner

  Een slimme assistent in uw elektrische wagen. Dat is de Audi e-tron routeplanner. Want hij berekent voor u de snelste route van A naar B en houdt daarbij rekening met laadstops, beschikbare laadpalen én uw persoonlijke rijstijl. En er is nog meer mogelijk … Ontdek alle details.

  Lees het artikel
 • Header_rs6-gto-concept.jpg
  Kijken en nog eens kijken: Audi RS 6 GTO concept steelt de show

  Herinnert u zich nog hoe de Audi 90 quattro IMSA GTO de Amerikanen in hun hemd zette in 1989? Ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van quattro, brengt Audi hulde aan deze legende met de Audi RS 6 GTO concept. Leuk om te weten: de basis voor deze conceptcar is een afstudeerproject van stagiairs aan de Audi Akademie.

  Lees het artikel
 • road-to-sustainablity-header_1920x1080.jpg
  De weg naar 2050: hoe Audi zijn CO₂-neutrale missie waarmaakt

  Er zijn heel wat manieren om duurzamer om te gaan met grondstoffen en je ecologische voetafdruk te verlichten. In zijn ambitie om tegen 2050 koolstofneutraal te zijn, verkent Audi meerdere opties. Ontdek hoe een autofabriek CO₂-neutraal kan zijn en hoe ‘afval’ een tweede leven krijgt als onderdeel van het interieur of de carrosserie.

  Lees het artikel
Audi e-tron GT concept

Audi e-tron GT concept: een uniek geluid en productieproces

Het volledig elektrische gamma van Audi wint binnenkort nog aan kracht met de komst van de Audi e-tron GT. De vierdeurs coupé zal in 2021 op de weg te zien zijn. Ondertussen nodigt Audi u uit om een ​​kijkje achter de schermen te nemen bij de assemblage en de creatie van zijn unieke geluidssignatuur. Een echte sprong voorwaarts.

Lees het artikel
Audi electric kick scooter

De Audi electric kick scooter powered by Segway

Leg 65 km af in één laadbeurt.
Voortaan legt u de eerste en laatste kilometers op uw traject stressvrij af. Want met de gloednieuwe elektrische scooter van Audi en Segway vermijdt u gemakkelijk alle files. En dankzij het handige inklapsysteem neemt u hem makkelijk mee in uw wagen of op het openbaar vervoer. Zo brengt Audi duurzame mobiliteit tot bij u. Binnenkort verkrijgbaar … ontdek nu al alle details!

Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Audi Hongarije: de tweede CO2-neutrale site van Audi

  Audi’s Mission:Zero zit op koers en boekte recent een nieuw succes. Na Audi Brussel in 2018, is Audi Hongarije de tweede site van Audi die gecertificeerd CO2-neutraal is. Een geweldige erkenning, die de fabriek verkreeg door te focussen op drie belangrijke troeven: zonnepanelen, een geothermische centrale en koolstofkredietprojecten.

  Lees het artikel
 • four-times-quattro-1920x1080_Header.jpg
  Audi viert 40 jaar quattro: wat u moet weten over deze technologie

  Het principe van quattro vierwielaandrijving is al 40 jaar lang een hoeksteen van Audi. Sinds de eerste quattro zijn debuut maakte op het Autosalon van Genève in 1980, bouwde Audi al ruwweg 11 miljoen wagens met quattro vierwielaandrijving. Maar wat maakt deze technologie zo bijzonder? En welke innovaties zien we vandaag?

  Lees het artikel
 • goose-1920x1080_Header.jpg
  Interview GOOSE: “De wagen is voor ons de ideale plek om naar muziek te luisteren”

  Voor het tienjarige jubileum van Synrise nam de Belgische elektroband GOOSE het nummer opnieuw op in een immersieve live-versie, met bijhorende videoclip. De perfecte gelegenheid om het nummer te beluisteren op het 3D-geluidssysteem van Bang & Olufsen in de nieuwe Audi A3 Sportback. Een gesprek over innovatie, durf en … R2D2.

  Lees het artikel
 • myaudi_Header_AA8_D_171038_1.jpg
  Verbind uw wagen met uw smartphone via myAudi

  U kunt sowieso elke dag op uw Audi rekenen. Maar u haalt nog meer uit uw wagen wanneer u hem verbindt aan uw smartphone via myAudi. Een innovatieve app, die u uw rijplezier tijdens elke rit nog verder vergroot. Ontdek meteen alle voordelen.

  Lees het artikel
 • audi-kpmg-a3_Header.jpg
  “De Audi A3 Sportback past perfect bij onze medewerkers”

  Het internationale accountants- en adviesbureau KPMG wilt alleen het beste voor zijn mensen, en weet dat het daarvoor op Audi kan rekenen. 35 medewerkers namen onlangs hun gloednieuwe Audi A3 Sportback in ontvangst. Zij genieten voortaan elke dag van het uitzonderlijke design en ultramoderne connectiviteit van deze compacte wagen.

  Lees het artikel
 • audi-fod-1920x1080_Header.jpg
  Functions on demand: rust uw Audi uit volgens uw behoeften

  Wat als u weken of maanden na de aankoop nieuwe uitrusting aan uw wagen zou kunnen toevoegen? Dat is wat Audi u biedt met het nieuwe functions on demand. Zo maximaliseert u uw rijplezier gedurende de hele levensduur van uw Audi.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Opgehelderd: waarom zijn SUV's zo populair?

  De markt van SUV's groeit nog elk jaar – in 2019 was ze goed voor 42% van de nieuw ingeschreven wagens in de EU. Maar wat maakt dit type wagens zo populair? Welke soorten zijn er? En wat met hun uitstoot en veiligheid? Audi biedt een helder antwoord op uw vragen.

  Lees het artikel
 • Addestino_Header_1920x1080.jpg
  15 nieuwe Audi A3 Sportback voor Addestino

  Consultingbedrijf Addestino kiest al tien jaar uitsluitend voor Audi voor zijn vloot. Onlangs mocht het bedrijf nog eens vijftien nieuwe Audi A3 Sportback gaan oppikken bij Audi verdeler Mertens in Lokeren. Tijd voor een gesprek over uitstraling, ambities en het belang van een goede service.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  “Site Audi Brussel is labo voor stedelijke biodiversiteit”

  Om zijn productie duurzamer te maken, werkt Audi niet alleen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Ook het thema biodiversiteit wint aan belang. Cathy Massart, experte bij Audi Brussel, legt uit wat het merk met de vier ringen doet om de fauna en flora rond haar fabrieken te stimuleren.

  Lees het artikel
 • r8-greenhell-1920x1080_Header.jpg
  Audi R8 green hell brengt hulde aan de ‘groene hel’

  Bent u een liefhebber van sportwagens? Opgelet. Want de Audi R8 green hell jaagt uw hartslag vast de hoogte in. Deze limited edition brengt hulde aan de Audi R8 LMS, vijfvoudig kampioen op de beruchte 'Groene Hel' van de Nürburgring. Eentje voor de happy few, want er worden er maar 50 van gemaakt. Bent u één van die gelukkigen? Dan sprint u van 0 naar 100 km/u in 3,1 seconden. Race alvast even mee ...

  Lees het artikel
 • october_news_header_1920x1080.jpg
  Audi en de autowereld: dit moet u weten in oktober

  Er valt in oktober boeiend nieuws te rapen in de autosector. Deze maand moet u alvast weten dat u best geen mondmasker aan uw binnenspiegel hangt en dat u het op de Brusselse Ring iets rustiger aan moet doen. Nog belangrijker: gebruik uw gsm nooit, maar dan ook nooit tijdens het rijden. Lees verder en ontdek hoe dat zit.

  Lees het artikel
 • e-design_HEADER_1920x1080.jpg
  E-design: hoe elektrificatie en ontwerp hand in hand gaan

  Met het ontwerpen van de e-tron modellen kwam het designteam van Audi voor heel wat ongeziene uitdagingen te staan. Wat de banden met aerodynamiek te maken hebben, en welke rol er voor de didgeridoo is weggelegd, ontdekt u in dit artikel.

  Lees het artikel
 • Laadtechnologie_Header_1920x1080.jpg
  Tweerichtingslaadtechnologie: verlicht uw woning met de accu van uw Audi e-tron

  Wist u dat u met een Audi e-tron ook uw woning potentieel van stroom kunt voorzien? Tenminste: als u thuis zonnepanelen heeft. In dat geval kan uw elektrische wagen het teveel aan geproduceerde energie opslaan, onafhankelijk van het elektriciteitsnet. Dat principe heet tweerichtingslaadtechnologie en wordt momenteel onderzocht door Audi en Hager Group. Lees hier hoe deze innovatieve, eenvoudige, goedkope en duurzame oplossing precies werkt.

  Lees het artikel
 • Unique_quattro_header_1920x1080.jpg
  Audi quattro zet toon in tijdperk van elektrische mobiliteit

  Sinds 1980 geeft de permanente quattro vierwielaandrijving van Audi de toon aan. De aandrijflijn zorgde voor een ware paradigmaverschuiving in de autosport en op vlak van actieve veiligheid. Vandaag zet het merk 40 jaar quattro kennis in voor een volgende mijlpaal: de elektrische quattro in de e-tron modellen wijst de weg in dit tijdperk van elektrische mobiliteit. Rijplezier en efficiëntie vinden elkaar in een aantrekkelijk totaalpakket.

  Lees het artikel
 • Batteries_Header_1920x1080.jpg
  Bent u klaar voor de elektrische revolutie?

  U bent misschien wel gewonnen voor het idee, maar een paar kwesties weerhouden u ervan om de knoop door te hakken. Is de batterij voldoende krachtig? Hoeveel kilometers kunnen ermee worden afgelegd? Is het wel zo gemakkelijk om op te laden? Audi beantwoordt uw vragen.

  Lees het artikel
 • Nina_Derwael_Header_1920x1080.jpg
  Gymnaste Nina Derwael is gloednieuwe Audi ambassadrice

  Op de brug met ongelijke leggers kent de Limburgse Nina Derwael (20) haar gelijke niet. Na goud op de wereldkampioenschappen in 2018 en 2019 moet olympisch goud volgend jaar de kers op de taart worden. Op vreugde met vijf ringen is het dus nog even wachten, maar dankzij haar Audi ambassadeurschap geniet ze vandaag al volop van rijplezier met vier ringen.

  Lees het artikel
 • maintenance_header_new_1920x1080.jpg
  Hou uw interieur in onberispelijke staat

  Audi wordt vaak gekozen voor zijn unieke design, maar evengoed voor zijn hoogwaardige interieur. Hou uw interieur als nieuw door het regelmatig schoon te maken. Touchscreens, lederen zetels, cockpit ... Met het productassortiment van Audi draagt u er de nodige zorg voor.

  Lees het artikel
Audi Sport: GT World Challenge Europe

Audi Sport: GT World Challenge Europe

De GT World Challenge Europe, het meest vooraanstaande GT3-kampioenschap op het Oude Continent, kwam afgelopen weekend terug op kruissnelheid. Het kampioenschap dat Sprint en Endurance (waaronder de 24 Uur van Spa) combineert werkte namelijk op de Nürburgring zijn derde afspraak van het seizoen af.

Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  De nieuwe Audi S3 Sportback en S3 Berline doen hun erfenis eer aan

  20 jaar na de eerste generatie van compacte sportwagens, stelt Audi de nieuwe generatie van de Audi S3 Sportback en S3 Berline voor. Twee modellen die hun ‘S’ dubbel en dik verdienen dankzij hun uitzonderlijke prestaties, toptechnologieën en luxueuze interieurs.

  Lees het artikel
 • Header_1920x1080-2.jpg
  Audi en Bang&Olufsen: harmonieuzer kan een samenwerking niet zijn

  Autoliefhebbers houden van het geronk van de motor, maar ook aan de akoestiek in de wagen zelf hechten ze belang. Om op dat vlak topprestaties te kunnen leveren, vond Audi zijn ideale partner in audiospecialist Bang&Olufsen. En dat levert al 15 jaar lang een even innoverende als sprankelende samenwerking op.

  Lees het artikel
 • ITV Nikki RS6_Header_1920x1080.jpg
  In beeld: de Audi RS 6 Avant zoals u hem nog niet eerder zag

  Wat is het resultaat als je een Audi superfan en fotograaf met een Audi RS 6 Avant op pad stuurt? Een reeks beelden op om bij weg te dromen, natuurlijk. Nikki Vanherck trok naar de zee met de Audi RS 6 en legde deze sportieve break vast in al z’n facetten … en het allermooiste licht. Kijkt u even mee?

  Lees het artikel
 • Header_1920x1080.jpg
  5 redenen waarom Audi kiest voor digitale oleds op de Audi Q5

  Ze zijn zuiniger, veelzijdiger en leveren u heel wat voordelen op in het verkeer. Met de nieuwe generatie oledachterlichten toont Audi dat kleine innovaties soms een groot verschil maken. In vijf vragen en antwoorden ontdekt u wat deze technologie zo bijzonder maakt.

  Lees het artikel
 • Header_1920x1080.jpg
  Landelijke vakantie met de Audi e-tron Sportback: op ontdekking in Limburg

  Charlotte gaat vaak ver op reis. Maar dit jaar pakte ze het anders aan. Ze ging voor een staycation in eigen land, naar Limburg en zijn natuurlijke pareltjes. Omdat ze graag buiten de lijntjes kleurt, koos ze voor elektrisch vervoer, in de vorm van de Audi e-tron Sportback.

  Lees het artikel
 • Header_1920x1080.jpg
  "Het geheim van een groot rijbereik? Anticiperen"

  Met de Audi e-tron komt Audi zijn belofte na om een elektrische wagen te maken die geen compromissen sluit en geschikt is voor zowel dagelijks gebruik als lange verplaatsingen. Maar hoe maakt u het rijbereik van die voertuigen zo groot mogelijk? Alex, rij-instructeur en kenner van de 100% elektrische SUV, geeft enkele kostbare tips.

  Lees het artikel
 • Header_1920x1080.jpg
  Audi is koploper in patenten voor elektrische mobiliteit

  Sinds de lancering van de elektrische revolutie bij Audi staat de fabrikant zelf in voor de ontwikkeling van elektrische technologie. En op de afdeling technische ontwikkeling volgen de innovaties elkaar in een razend tempo op. Resultaat: Audi is vandaag de koploper in patenten voor elektrische mobiliteit.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Twee nieuwe atleten in de familie: de Audi e-tron S en de Audi e-tron S Sportback

  Wereldprimeur bij Audi: de nieuwe Audi e-tron S en Audi e-tron S Sportback zijn de eerste wagens in massaproductie met drie elektromotoren, waarvan er twee in de achteras actief zijn. Dat betekent nog meer rijplezier en dynamiek – en natuurlijk meer veiligheid op de baan.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header_Paradise City.jpg
  Audi zorgt voor elektriciteit op Paradise City

  Wanneer duurzaamheid prioriteit is, loont het om de krachten te bundelen. Paradise City en Audi deden dat voor een speciale editie van het festival op 1 en 2 juli, waarbij het merk met de vier ringen 100% groene stroom leverde.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Verhoog uw rijplezier met quattro-aandrijving

  Audi en quattro zijn al 40 jaar nauw met elkaar verbonden. Het revolutionaire aandrijfsysteem is tegenwoordig beschikbaar in bijna alle wagens van Audi. Maar hoe kwam quattro tot stand, en waarom is het zo’n meerwaarde?

  Lees het artikel
 • q3-sportback-design-header.jpg
  “Om perfectie te bereiken, is passie nodig”

  De rally van Parijs-Dakar. De kunst in het Musée D’Orsay in Parijs. De voelbare spanning van de modeweek in Milaan. Het zijn allemaal elementen die exterieurdesigner Seulah Park inspireerden voor het ontwerp van de nieuwe Audi Q3 Sportback.

  Lees het artikel
 • Header_CHARGING_SPEED.jpg
  Elektrisch rijden op lange afstand? Let op de laadsnelheid van uw batterij

  Denkt u na over de aankoop van een elektrische wagen en legt u vaak langere trajecten af? Kijk dan naast het laadvermogen zeker ook naar de laadsnelheid van de batterij. De vuistregel: hoe korter de laadduur, hoe korter de tussenstops.

  Lees het artikel
 • header_audi_aluminium_closed_loop.jpg
  Aluminium in gesloten circuit bewijst zijn nut bij Audi

  Om zijn ecologische voetafdruk te verlagen, lanceerde Audi in 2017 een recyclingprogramma voor aluminium. De resultaten zijn meer dan overtuigend: er werd al 350.000 ton CO₂ uitgespaard.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header_01.jpg
  WRT-team behaalt eerste overwinning in esports

  Het WRT-team heeft zijn eerste virtuele overwinningen beet: goud én zilver in de 12H Monza en goud voor Dries Vanthoor in de #RaceHome-serie.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_Header.jpg
  Zo bouwt Audi karakter: de geboorte van een RS-model

  Heel wat modellen van Audi hebben een extra sportieve dubbelganger, meteen herkenbaar aan twee letters: RS. Audi neemt u mee op een reis achter de schermen met deze topsporters – symbolen van prestaties, prestige, uitzonderlijk design en exclusiviteit.

  Lees het artikel
 • A6_Avant_TFSI_e_header.jpg
  Luxe in hybrideversie: de Audi A6 Avant TFSI e quattro

  Ruim, krachtig en met de meest geavanceerde technologie. De Audi A6 Avant is er nu ook als hybride, aangedreven door een intelligent systeem dat een grote autonomie, een laag verbruik en dynamische prestaties garandeert.

  Lees het artikel
 • Charging points _ Header.jpg
  Audi investeert 100 miljoen euro in elektrische infrastructuur

  “Als we écht de omschakeling willen maken naar een duurzame mobiliteit, dan moet elektrisch rijden voor iedereen toegankelijk zijn.” Het is die filosofie die Audi omarmt door fors te investeren in een netwerk van publiek toegankelijke elektrische laadpalen.

  Lees het artikel
 • Safety_header.jpg
  Audi en veiligheid: een familiekwestie

  Audi blijft innoveren om de maximale veiligheid voor alle weggebruikers te garanderen. Dankzij de knowhow van 200 specialisten, behoren de wagens vandaag tot de veiligste ter wereld.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_A1916229.jpg
  Nood aan wat RS-capisme?

  Laat Audi's sportieve en krachtige RS-gamma u meevoeren op een denkbeeldige reis. Download de Audi RS-wallpapers en doorbreek uw dagregime met een fikse dosis fun.

  Lees het artikel
 • Quality_Header.jpg
  Kwaliteit heeft een naam: Audi

  De geschiedenis herhaalt zich voor Audi. Ook in 2020 komt het merk opnieuw als absolute winnaar uit de poll ‘Best Brands in All Classes’ van het Duitse magazine Auto Bild. Lezers roemen vooral de kwaliteit en het design van de wagens.

  Lees het artikel
INTERVIEW: “Voor ‘Captain America: Civil War’ filmden we wekenlang in een tunnel”

INTERVIEW: “Voor ‘Captain America: Civil War’ filmden we wekenlang in een tunnel”

Romantisch. Geanimeerd. Vol actie. Zo kunnen we het huwelijk tussen Audi en Hollywood beschrijven. Al bijna 40 jaar flitsen de vier ringen van Audi over het witte doek. Maar hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Expert productplacement Kai Mensing vertelt ...

Lees het artikel
 • Audi_A3_Sportback_design_Header.jpg
  De nieuwe Audi A3 Sportback: focus op design

  Op naar een vierde succesgeneratie? De nieuwe Audi A3 Sportback is alvast een veelbelovende route ingeslagen. Om zijn bestemming te bereiken, vertrouwt hij op een uniek en innovatief ontwerp, waardoor vernieuwing mogelijk blijft.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_A_E-TRON.jpg
  Een nieuwe dimensie van licht: digitale Matrix ledkoplampen

  Innovatie gaat bij Audi ook over lichttechnologie. De nieuwe digitale Matrix ledkoplampen van de Audi e-tron Sportback verlichten de weg voor u met de grootste precisie.

  Lees het artikel
 • audi_blomqvist_ekstrom_Header.jpg
  Twee generaties quattro ontmoeten elkaar

  Om het legendarische verleden van quattro opnieuw tot leven te wekken, zijn Stig Blomqvist en Mattias Ekström de perfecte kandidaten. De twee oud-wereldkampioenen blikken terug op hun verleden als Audi quattro-piloten en maken zich klaar voor de toekomst in de nieuwe Audi e-tron S met quattro-aandrijving.

  Lees het artikel
 • 1920x1080_block_A3SB.jpg
  Plastic flessen recycleren als zetelbekleding

  Audi wil de productie over de hele lijn duurzaam maken. Om de zetels van de nieuwe Audi A3 te bekleden, gebruikt het merk herbruikbaar textiel… van gerecycleerde flessen. Ontdek alle stappen in het recyclageproces.

  Lees het artikel
 • 5G_Header.jpg
  Audi neemt voorsprong met 5G

  5G, de vijfde generatie van het mobiele netwerk, is ultrasnel en super betrouwbaar. Data-stromen gaan veel sneller, waardoor voertuigen beter met elkaar kunnen communiceren. Dat heeft verstrekkende gevolgen op vele gebieden, maar vooral toch voor Audi dat de 5G standaard ontwikkelt, test en ondersteunt.

  Lees het artikel
 • Header_On_Tour.jpg
  Op citytrip met de Audi e-tron: Berlijn en Lissabon

  Is de ervaring van elektrisch rijden in het buitenland anders dan in uw vertrouwde omgeving? We vroegen het aan locals uit twee Europese topsteden (en kregen meteen wat tips voor fijne adresjes).

  Lees het artikel
De nieuwe A3 Sportback

De nieuwe Audi A3 Sportback: meer dynamiek, meer rijplezier

Hij debuteert binnenkort op de Geneva Motor Show. En daarna is hij er ook voor u. De gloednieuwe Audi A3 Sportback pakt uit met een totaal nieuwe look en een verbeterde rijdynamiek. De testwagen waarmee wij recent mochten kennismaken was uitgerust met quattro-aandrijving, progressieve stuurinrichting en adaptieve schokdemping – elementen die zorgen voor nog meer sportiviteit, rijplezier en comfort.

Lees het artikel
 • audistream-header-1920x1080.jpg
  Bezoek het hart van het Audi universum vanuit uw zetel

  Ongeveer 642 km. Dat is de afstand van Brussel tot Audi Ingolstadt. Vandaag kunt u die afstand in enkele klikken overbruggen dankzij AudiStream … en op ontdekkingstocht gaan in het universum van Audi.

  Lees het artikel
 • Ionity_changes_header_2.jpg
  Elektrisch laden: altijd voordeliger met Audi

  Audi biedt sinds kort ook de Charging Service e-tron aan. Een eenvoudig systeem waarmee u met één kaart toegang krijgt tot het meest uitgebreide netwerk van laadpalen, terwijl u profiteert van uitzonderlijke tarieven – voordelen die vandaag blijven evolueren.

  Lees het artikel
 • A0conceptwagens_header_1920x1080_02.jpg
  Een radicaal andere visie op autorijden

  Vier AI conceptwagens, met als laatste wapenfeit de AI:TRAIL, die werd voorgesteld op de IAA motorshow in Frankfurt. Vier wagens ontworpen volgens een unieke designfilosofie: de chauffeur staat niet in het middelpunt van de belangstelling (die eer is voor de passagiers weggelegd). Vier ritjes naar de toekomst: rijdt u even mee?

  Lees het artikel
 • aitrail_header_1920x1080_01.jpg
  De Audi AI:TRAIL quattro: offroader van de toekomst

  Alsof hij ontwikkeld is voor een missie naar Mars. Zo futuristisch oogt de gloednieuwe elektrische conceptwagen van Audi. De Audi AI:TRAIL quattro lijkt het concept ‘offroad’ wel érg letterlijk te nemen … en toch is hij bedoeld voor ontdekkingsreizen op onze eigen aardbol. Dit is hoe Audi zich de toekomst van de mobiliteit inbeeldt.

  Lees het artikel
 • nationalgeographic_header_1920x1080_boat_01.jpg
  Audi x National Geographic: Drie haltes op weg naar een duurzame toekomst voor België

  Hoe tekent de elektrische evolutie zich af in België? Nucleair ingenieur Leslie Dewan ging in opdracht van National Geographic magazine op zoek naar plekken, bedrijven en gebouwen op het scherpst van de snede op het vlak van technologische innovatie en vooruitstrevendheid. Met een glansrol voor de Brusselse Audi fabriek, de eerste volledig CO2-neutrale fabriek voor elektrische voertuigen.

  Lees het artikel
 • nationalgeographic2_header_1920x1080_01.jpg
  Brengt elektrische mobiliteit ons binnenkort verder dan ooit?

  Hoe we ons verplaatsen van A naar B (en van C naar D) heeft een enorme impact op de klimaatverandering. Zelfs een eenvoudige trip naar de winkel draagt bij aan de luchtverontreiniging en de opwarming van de aarde.

  Lees het artikel
 • esport2_header_1920x1080_01b.jpg
  Audi’s esportsgids voor dummies

  Audi engageert zich al enkele jaren voor de beste esporters en toernooien over de hele wereld. In België komt de nieuwe tak van sport momenteel pas écht op gang. Audi startte begin 2019 met de eerste sponsoring. Veel Belgen onderschatten het fenomeen nog. Hoog tijd voor een korte bloemlezing uit 47 jaar esportsgeschiedenis.

  Lees het artikel
 • 24hetron_header_1920x1080_01.jpg
  10 landen in 24 uur: van Slovenië naar Nederland met de Audi e-tron

  De beste manier om een ster te promoten? Een wereldtournee. Om zijn kwaliteiten nog meer in de schijnwerpers te zetten, vertrok de Audi e-tron op een bijzondere roadtrip. Doel: tien landen doorkruisen in 24 uur.

  Lees het artikel
 • header-1920x1080.jpg
  10 dingen die u nog niet wist over de airco in uw wagen

  Als u ooit al in volle zon hebt geparkeerd, of in de zomervakantie op reis bent vertrokken met de auto, weet u hoe onmisbaar uw airco is. Maar hoe haalt u het beste uit dit nuttige accessoire? Deze tien dingen wist u vast nog niet ...

  Lees het artikel
 • travel-with-e-tron-headerv2.jpg
  Op reis met de Audi e-tron: tips en tricks

  Op reis vertrekken met een elektrische wagen opent een hele nieuwe wereld. De stilte tijdens het rijden, de krachtige aandrijving en het bewuster omgaan met het klimaat maken reizen met de Audi e-tron erg aantrekkelijk.

  Lees het artikel
 • article1_hybride_header_01.jpg
  Op reis naar de noordpoolcirkel met de Audi e-tron

  Schrijfster Lieselot De Brauwer en fotograaf Nico Babot kwamen op het fantastische idee om een reis naar de noordpoolcirkel te maken met een elektrische wagen. Audi, altijd in voor een ultieme test, gaf hun de 100% elektrische Audi e-tron mee. In ruil natuurlijk voor dit uitgebreid verslag mét prachtige foto’s…

  Lees het artikel
 • trafficlight.jpg
  Groen licht dankzij slimme Audi-technologie

  Iedereen die ooit wel eens rondreed in de stad, weet dat stadsverkeer vrij stresserend kan zijn. Audi, dat altijd manieren zoekt om uw ritten aangenamer te maken, stelt een revolutionaire oplossing voor: onze nieuwste seriemodellen worden via een netwerk geconnecteerd met de verkeerslichten in de stad. Een wereldprimeur die nu ook in Europa wordt uitgerold.

  Lees het artikel
 • header_VR_1920x1080-a.jpg
  Audi tovert de auto om in een 3D bioscoopzaal

  Dankzij het nieuwe ‘in car entertainment’ concept van Audi krijgt autorijden een nieuwe dimensie. Met de VR headset belanden passagiers in een nieuwe interactieve realiteit die bovendien reageert op de echte bewegingen van de wagen.

  Lees het artikel
 • Audi_PebbleBeach_Seite_Sportmodus_03_1920x1080.jpg
  De Audi PB18 e-tron:
  concept car voor het circuit en de straat.

  In het Californische Monterey stelde Audi eind augustus de Audi PB18 e-tron voor tijdens de Pebble Beach Automotive Week. Een spectaculaire concept car of beter nog: de sportwagen van morgen. Wat mag u verwachten van dit buitengewone elektroconcept?

  Lees het artikel
 • Q8-Testfahrt-China_Q8_fährt_im_Regen-883x496.jpg
  De nieuwe Audi Q8: dwars door Chinese regen

  Er is maar één manier om te weten te komen hoe een auto het doet op de weg. Je moet hem testen in uitzonderlijke omstandigheden, en hem tot het uiterste drijven. En dat is precies wat we hebben gedaan met de nieuwe Audi Q8. In China.

  Lees het artikel
 • A185479_1920x1080.jpg
  Van het circuit naar de stad: het laboratorium van de Formula E

  Al vier seizoenen rijgt de Formula E in de schaduw van zijn grote broer, de Formule 1, de ene spannende race na de andere aan elkaar. En al sinds het begin van het verhaal verschijnt ook Audi steevast aan de start. Niet alleen omwille van de autosport, maar ook voor die unieke meerwaarde: de nieuw uitgewerkte technologieën uittesten om ze later te kunnen integreren in in serie geproduceerde auto’s.

  Lees het artikel
 • A186773_1920x1080.jpg
  De nieuwe Audi A1 Sportback: design in een digitale fase

  Wat gebeurt er wanneer je 4.300 laptops combineert met vakmanschap? Om dat te weten te komen, ging onze reporter op stap in het Audi Design Center, in het gezelschap van de nieuwe Audi A1 Sportback.

  Lees het artikel