Audi Sport > Audi Experience > Audi België
sport

Audi Sport

#OwnEverySecond

Audi en de autosport: een succesvol liefdesverhaal

Sinds zijn deelname aan het Wereldkampioenschap Rally begin jaren 80, laat Audi Sport zijn vier ringen schitteren tijdens races wereldwijd. Eerst met de ontwikkeling van de quattro vierwielaandrijving in rally en tijdens de internationale klimkoers van Pikes Peak, en vervolgens op het circuit, met opvallende winsten in races voor Super Tourismewagens. Daarna volgden een aantal ongelooflijke technische innovaties, getest en goedgekeurd tijdens de 24 uur van Le Mans – met 13 zeges! – in het World Endurance Championship.Vandaag zet Audi Sport zijn weg verder op het hoogste niveau van de autosport, met deelnames aan de FIA Formule E (met 100% elektrische wagens) en aan de prestigieuze DTM. Naast die twee officiële programma's bestaat sinds 2009 ook Audi Sport customer racing. Die commerciële tak biedt producten en diensten aan klanten die de competitie in Audi willen beleven. Er bestaan twee raceversies van de Audi R8. De wereldwijd beschikbare Audi R8 LMS GT3 behaalde al vier keer de overwinning tijdens de TOTAL 24 Hours of Spa. Daarnaast is er de Audi R8 LMS GT4, die iets toegankelijker is en bedoeld voor Gran Turismo-toegangswedstrijden. Bovendien voldoet de Audi RS 3 LMS aan de technische voorschriften van de TCR. Zo zorgt de wagen voor een aanwezigheid van Audi op heel wat tourwagenraces. De FIA WTCR World Cup, de TCR Europe en de TCR Benelux behoren tot zijn 'jachtterreinen'.

 • 1920x1080_ARS5_181006.jpg
  Eén en al kracht, vinnigheid en vitaliteit.

  Ontdek de sportieve Audi R- en RS-modellen.

  Stap in
 • e-tron-adventure-lapland-img1.jpg
  Audi experiences

  Dé context waarin u onze pk's en baanbrekende technologieën tot het uiterste kunt testen.

  Laat u verwonderen
 • 1920x1080_03_R8-GT4.jpg
  Customer Racing: leverancier van winnaars

  In de GT3, GT4 en TCR-races, levert Audi zijn klantenteams high performance-racewagens. En de resultaten zijn er tijdens de wedstrijden: de vier ringen van het merk schitteren overal ter wereld.

  Meer weten
 • 1920x1080_01_Audi_DTM.jpg
  DTM: de top van de tourwagens

  Het Duitse tourwagenkampioenschap is één van de populairste ter wereld, dat zichzelf in de loop der jaren heruitvond. Een prestigieuze wedstrijd waarin Audi uitblinkt met zijn expertise.

  Meer weten
 • 1920x1080_04_Formula-E.jpg
  Formule E: performance-laboratorium

  Als de wagens hetzelfde zijn, dan moeten de constructeurs het verschil maken met hun expertise in elektrische technologie. Met positieve gevolgen voor de volgende generatie seriewagens. De toekomst van de mobiliteit. Simpel.

  Meer weten