Audi video tutorials
Woman looks back over her shoulder from the passenger seat of an Audi e-tron Sportback

Audi video tutorials

Of u nu net een nieuwe Audi heeft gekocht of gewoon nieuwsgierig bent naar nieuwe technologieën, in de video tutorials van Audi vindt u alles wat u wilt weten. Eenvoudig samengevat en duidelijk uitgelegd. U vindt er onder meer uitleg over infotainment en Audi connect, verlichting, rijhulpsystemen, bedieningselementen en interieurs, maar ook over het opladen van elektrische auto’s en plug-inhybride voertuigen.

Het beeldmateriaal op deze pagina dient louter ter illustratie. De modellen kunnen verschillen van land tot land en zijn mogelijk geen correcte weerspiegeling van de vermelde vanaf-prijs.

Infotainment en Audi connect

Met Audi connect vinden tal van digitale diensten hun weg naar het interieur. Vergrendel en ontgrendel bijvoorbeeld jouw deuren vanop afstand, beantwoord berichten met stembediening of zoek parkeerplaatsen op bestemming. Navigatie en afstandsbediening via de myAudi-app maken ook deel uit van Audi connect. In de volgende video’s ziet u enkele voorbeelden van hoe de verschillende functies uw dagelijks leven vergemakkelijken.

Man with smartphone in front of an Audi e-tron Sportback

Lichtpakketten

Voor een beter zicht en een aangenamere sfeer: de Audi-lichtpakketten. Met de HD Matrix-ledkoplampen ziet u meer zonder tegenliggers te verblinden. En als u wilt, vergroot het Audi-laserlicht de afstand zelfs nog meer. De OLED-achterlichten zijn bijzonder goed zichtbaar en maken een progressief lichtdesign mogelijk. De volgende video’s tonen u de andere voordelen van de technologieën en hoe ze werken.

Rear light of an Audi R8 RWD

Displays en bedieningen

Uw Audi biedt een ruime waaier van opties voor de bediening van de digitale en analoge systemen. Natuurlijk ligt de nadruk hoofdzakelijk op de ingebouwde displays, die ook alle informatie over de wagen weergeven. Al de belangrijke instellingen zijn binnen handbereik via bedieningselementen op het stuur en de middenconsole. De volgende video’s over de Audi-displays en -bedieningen tonen welke dat zijn en hoe u ze gemakkelijk kunt bereiken.

Driver operates the MMI system in the Audi RS Q3

Interieur

Het Audi-interieur is uw ruimte en comfortzone. Er zijn tal van extraatjes en instellingen waarmee u het optimaal naar uw hand zet. Met een uitgebreide selectie sturen en zetels richt u uw interieur probleemloos in volgens uw persoonlijke voorkeuren. In de volgende video’s maakt u kennis met de speciale features die beschikbaar zijn.

The cockpit of the Audi RS Q8 in red Contour/ambient lighting

Laden

Met de Audi e-tron kunt u zuiver elektrisch rijden. Als alternatief biedt Audi ook plug-inhybrides (PHEV) met de TFSI e-modellen: daarmee kunt u kortere zuiver elektrische ritten maken zonder gebruik van de verbrandingsmotor. In beide gevallen moeten ze worden opgeladen met netstroom. U kunt uw wagen thuis of onderweg opladen. Daar heeft Audi eigen diensten voor, zoals de e-tron Charging Service. Wat er schuilgaat achter de Audi-oplaadsystemen en hoe ze werken, komt u hier te weten.

The Audi e-tron at a public charging station

Rijhulpsystemen

De rijhulpsystemen van Audi bieden u meer comfort tijdens lange reizen en extra veiligheid in gevaarlijke situaties. Ze helpen u bijvoorbeeld om in uw rijstrook te blijven, te remmen in noodsituaties en verkeersborden te detecteren om u te wijzen op de geldende snelheidsbeperkingen. Dat veronderstelt een grote hoeveelheid slimme technologie. In de volgende video’s komt u te weten welke rijhulpsystemen verkrijgbaar zijn en hoe ze werken.

The Audi RS Q8 in dynamic pass-by