Ontdek uw nieuwe elektrische wagen bij Audi
Het Audi e-tron gamma: 100 % elektrisch, 100 % Audi

Het Audi elektrische gamma

Ontdek onze modellen

Gecombineerd stroomverbruik*: WLTP: 16,7 - 28,0 kWh/100 km
Gecombineerde CO₂-emissie*: WLTP: 0 g/km

Wat begon met een ambitie, is vandaag de realiteit. In 2019 deed de eerste 100% elektrische SUV van Audi zijn intrede op de markt, het begin van de elektrische revolutie van het merk. Twee jaar later, in 2021, omvat het Audi gamma al meer dan acht volledig elektrische wagens. Vanaf 2025 zullen er meer dan 20 volledig elektrische Audi modellen zijn.

 • q8e_2022_4488-L.jpg
  Compromisloos rijden

  De elektrische modellen van Audi zijn het bewijs dat je ook zonder klassieke brandstoffen verre afstanden kan afleggen. Ze hebben een grote autonomie (tot 600 km WLTP) met een hoog koppel en ze zijn uitgerust met innovatieve technologie zoals intelligent energiebeheer.

 • SQ8e_ae_2022_4509_without_Cast-L.jpg
  Uw elektrische wagen herladen is kinderspel

  Met een zuiver elektrische Audi wordt herladen kinderspel. Het systeem is super simpel, de mogelijkheden zijn enorm uitgebreid. U kunt op uw Audi verdeler rekenen om het juiste laadsysteem voor thuis te kiezen. Onderweg heeft u toegang tot meer dan 10.000 laadpunten in België en 400.000 in Europa dankij Audi charging. Met de EDI pas is ook het IONITY, Fastned en Allego netwerk beschikbaar... U loopt dus erg weinig risico op een lege batterij.

  Lees meer op onze laadpagina's
EDI: de makkelijke laadoplossing

EDI: de makkelijke laadoplossing

In alle rust elektrisch rijden? EDI begeleidt u van A tot Z, vanaf de analyse van uw elektrische aansluiting tot de certificering van uw installatie. Thuis en op kantoor biedt EDI u een reeks laadstations die compatibel zijn met alle Audi modellen, evenals automatische terugbetaling (split billing) van het elektriciteitsverbruik dankzij de geconnecteerde laadstations. Vertrekt u naar het buitenland? Geen probleem: met de EDI-laadpas hebt u gratis toegang tot een van de grootste netwerken van laadpalen in 25 Europese landen.

Ontdek EDI
audi

Waarom kiezen voor een elektrische wagen?

- Om u 100% ecologisch te verplaatsen.
- Om stiller te rijden.
- Om van fiscale voordelen te genieten.
- Om toegang te krijgen tot Lage Emissie Zones.
- Om nog meer vermogen te hebben.
- Om uw brandstofkosten te verminderen.
- Om uw onderhoudskosten te verminderen.

Weet u niet welke alternatieve brandstof het meest geschikt is voor u?
Vertrouw op Audi om de juiste keuze te maken. U vindt meer informatie over alle alternatieven op deze pagina.

Maak de juiste keuze met Audi
audi

Talrijke fiscale voordelen

Elektrische wagens laten u ook genieten van heel wat fiscale voordelen. Zo bieden ze als enige 100% fiscale aftrekbaarheid. In Vlaanderen zijn elektrische wagens vrijgesteld van verkeersbelasting en van belasting op inverkeersstelling (BIV), alsook van investeringsbelasting. In Wallonië en het Brussel Hoofdstedelijk Gewest worden minimumbedragen toegepast: € 61,50 BIV en € 83,95 verkeersbelasting. Plaatst u als particulier een laadpaal, dan geniet u 30% aftrekbaarheid in 2023, en 15% van 1 januari 2024 tot 31 augustus 2024.

Ontdek hier alle fiscale voordelen
audi

Het tijdperk van elektrische mobiliteit heet e-tron

Om zijn 100% elektrische ambities te ondersteunen, ontwikkelt Audi een compleet gamma. Verschillende wagens, die gebaseerd zijn op dezelfde kwaliteiten: een grote actieradius, snel en gemakkelijk opladen, een hoge mate van connectiviteit en natuurlijk topprestaties. Modellen gemaakt voor u en voor de mobiliteit van morgen.

*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Elektriciteit volgens Audi: een gamma dat groeit

Alles begon met de Audi e-tron en sindsdien heeft Audi in een sneltempo al verschillende andere 100% elektrische wagens op de markt gebracht. Ontdek alle volledig elektrische modellen.

 • Q8e_2022_4387_withoutCast-v2-L.jpg
  Audi Q8 e-tron: leider in de elektrische revolutie

  Maak kennis met het topmodel onder de elektrische SUV's van het merk met de 4 ringen. De Audi Q8 e-tron maakt indruk met zijn avant-gardistische design, premium interieur, innovatieve technologieën en rijbereik tot 582 km (WLTP).

  Ontdek hem
 • Q8e_2022_4444_withoutCast-L.jpg
  Audi Q8 Sportback e-tron: elektrisch en krachtig

  De Audi Q8 Sportback e-tron maakt elektrisch rijden nóg opwindender. Daarvoor zorgen zijn sportieve lijn, premium interieurdesign en technologieën zoals virtuele buitenspiegels en digitale Matrix ledkoplampen. Bovendien biedt hij u tot 600 km autonomie (WLTP).

  Ontdek hem
 • SQ8e_2022_4491-L.jpg
  Elektrisch en snel: de Audi SQ8 e-tron

  Driedubbele kracht vooruit. Met zijn drie elektromotoren zorgt de 100% elektrische Audi SQ8 e-tron voor adembenemende prestaties. Zo sprint hij haast geruisloos van 0 tot 100 km/u in 4,5 seconden. Zijn actieradius van 494 km (WLTP) met één enkele lading is al even indrukwekkend, net als zijn opvallende wendbaarheid en tractie.

  Ontdek hem
 • SQ8e_2022_4513-L.jpg
  Sportief, elegant: de Audi SQ8 Sportback e-tron

  Niet alleen het design van de 100% elektrische Audi SQ8 Sportback e-tron is verbluffend atletisch. Zijn prestaties vertellen precies hetzelfde: in slechts 4,5 seconden sprint hij van 0 naar 100 km/h, met een autonomie van 513 km (WLTP). Stap in en geniet van premium sportiviteit en technologie in het interieur.

  Ontdek hem
 • TEASER5_1920x1080_egt_2021_2314.jpg
  Audi e-tron GT quattro: elektrische Gran Turismo

  Deze Audi kent zijn gelijke niet. Zijn ontwerp voorspelt een sensationele toekomst. Zijn kracht bepaalt de parameters van de 100% elektrisch Gran Turismo. En zijn dynamiek garandeert een uitzonderlijke stuurcontrole. Het is duidelijk: deze vierdeurs coupé neemt u mee naar een nieuw tijdperk van mobiliteit.

  Ontdek hem
 • TEASER8_1920x1080_RSeGT_2021_2359.jpg
  Audi RS e-tron GT: opwindende prestaties

  "Wat krijg je als je de elektrische filosofie van Audi en de verbluffende kwaliteiten van een Audi RS combineert?
  De Audi RS e-tron GT. Snelladen met 800 V, een vermogen tot 440 kW, van 0 tot 100 in 3,3 seconden: alle ingrediënten voor een duizelingwekkende elektrische rijervaring."

  Ontdek hem
 • TEASER6_1920x1920_Q4_2021_2467_without_cast.jpg
  Audi Q4 e-tron: opent uw geest. Verbreedt uw horizon

  De Audi Q4 e-tron voegt een compacte variant toe aan de elektrische revolutie van Audi, met dezelfde voordelen wat betreft prestaties, veiligheid en technologische mogelijkheden. Maak kennis met deze nieuwe SUV: 100% elektrisch, 100% e-tron.

  Ontdek hem
 • 1920x1080_Q4_Sportback_e-tron.jpg
  Audi Q4 Sportback e-tron: toonbeeld van vooruitgang

  Nog sportiever. Nog dynamischer. En efficiënt en hoogtechnologisch als vanouds. De intrede van Audi Q4 Sportback e-tron in het 100% elektrische gamma van Audi gaat zeker niet onopgemerkt voorbij. Zijn atletische schoonheid, ruime interieur en krachtige motoren zijn allemaal kenmerken die hem meteen tot een vaste waarde in het Audi-universum katapulteren.

  Ontdek hem