Goed om te weten
Audi connect Hilfe: Sie haben sich einen Audi mit Audi connect gekauft. Hier finden Sie wichtige Informationen zur Einrichtung der digitalen Dienste.
Audi België Audi connect
Goed om te weten

Mijn Audi connect

Heeft u een auto gekocht met de uitrusting ‘Audi connect Navigatie & Infotainment’ en wenst u deze nuttige functies nu te gebruiken? Hier vindt u gedetailleerde informatie. In het overzicht met de veelgestelde vragen leggen wij onder andere uit hoe aanmelding en verificatie bij myAudi werken, hoe u in uw auto een hoofdgebruiker aanmeldt en hoe u de myAudi-app optimaal benut. In de overzichten van Audi connect-toepassingen en de features per model staat meer informatie over wat u kunt verwachten en in welk model.

Het klantenportaal myAudi

myAudi

myAudi is uw toegang tot de digitale wereld van Audi. U kunt er belangrijke auto-informatie bekijken, uw gegevens beheren via de portal of de app en uw toepassingen configureren en personaliseren. Digitale onderhoudsherinneringen, persoonlijke autodetails, een autostatusrapport of Audi nieuws: dit en nog veel meer is met een druk op de knop beschikbaar, thuis op uw pc of onderweg in de myAudi-app. Na aanmelding in de myAudi-app of in de myAudi-portal kunt u als Audi connect-gebruiker bovendien op u persoonlijk toegesneden features benutten, zoals het met de smartphone bedienen van de portiersloten van uw auto. U kunt ook de instellingen van de door u gebruikte functies veranderen en navigatiebestemmingen naar uw Audi versturen.

Bezoek de myAudi-portal
De myAudi-app verbindt uw Audi met uw dagelijkse bezigheden en draagt bij aan het rijcomfort dankzij innovatieve features en services.

myAudi-app

De myAudi-app verbindt uw Audi met uw dagelijkse bezigheden en draagt bij aan het rijcomfort dankzij innovatieve features en services. Ontvang op elk gewenst moment realtime informatie van uw auto en blijf zo op de hoogte van tankinhoud, actieradius, onderhoudsafspraken, waarschuwingsmeldingen en veel meer. Plan eenvoudig ritten met uw app en verstuur bestemmingen en routes direct naar uw auto. Ook de klimaatregeling en portiervergrendeling zijn op afstand bedienbaar. De beschikbaarheid van specifieke diensten is afhankelijk van het automodel en de uitrusting.

Lees verder over de myAudi-app
In order to be able to take full advantage of the Audi connect service, you must first register with myAudi. Go to myaudi.com or download the myAudi app.

Hoe maak ik een koppeling met mijn auto?

De toepassingen werken in veel Europese landen. De verbinding werkt via een in de auto ingebouwde simkaart. De kosten voor deze dataverbinding zijn inbegrepen in de prijs van de Audi connect-toepassingen. De kosten voor de wifi-hotspot, het gebruik van online mediastreaming, online radio, hybride en andere functies in de Audi smartphone-app zijn niet inbegrepen. De dataverbinding voor deze features komt ook tot stand via de in de auto ingebouwde simkaart, maar voor het gebruik ervan is een betaalde databundel van de Audi provider nodig. Kijk voor informatie over tarieven en bestellen op www.audi.nl/myaudi. Als er een externe simkaart in de kaartlezer zit, gaat alle datagebruik (zowel voor de Audi connect-toepassingen als voor de wifi-hotspot) via deze externe simkaart. De daarmee gemoeide kosten zijn dan uitsluitend voor rekening van de simkaartabonnee. Deze kosten zijn absoluut niet op Audi te verhalen. Voor sommige functies, bijvoorbeeld het ver- en ontgrendelen van de auto met Audi connect Remote & Control, is registratie bij myAudi en verificatie als hoofdgebruiker nodig. Op die manier is uw auto beschermd tegen toegang door onbevoegden. Informatie over het aanmeldproces is in dit gedeelte van de website te vinden. Ook uw Audi dealer kan u helpen. Als u bepaalde synchronisatiefuncties van de myAudi-app wenst te gebruiken, zoals het versturen van navigatiebestemmingen naar uw auto, moet u in de auto met uw myAudi-account zijn ingelogd.

Met Audi connect SIM werkt Audi connect nog gemakkelijker

Audi connect SIM

Audi connect SIM is een vast in de auto ingebouwde simkaart. Dit wordt ook “embedded sim” genoemd. Deze simkaart is letterlijk en figuurlijk een vast onderdeel van Audi connect, net zoals de 4G-/3G-router aan boord met een downloadsnelheid van 100 Mbit/s. De databundel voor de meeste Audi connect-diensten is inbegrepen. Wanneer u door heel Europa reist, krijgt onze in-car dataservice automatisch toegang tot een provider van het land waarin u zich bevindt, zonder verborgen extra kosten en vervelende pushmeldingen. Verder kunt u databundels kopen voor een wifi-hotspot in de auto. Die is ook te gebruiken voor online mediastreaming (bijvoorbeeld Amazon Prime Music) en het beluisteren van online radiostations.

Houd u er rekening mee dat voor de volgende services een databundel van Cubic Telecom nodig is: online radio, hybride radio, online mediastreaming en andere app-based streamingdiensten.

Via de wifi-hotspot hebben acht apparaten in uw auto internettoegang.

Wifi-hotspot

Eén van de grote voordelen van een Audi connect-abonnement is dat u wifi in de auto heeft, waaraan maximaal acht apparaten zijn te koppelen. Bovendien is wifi ideaal in combinatie met apparaten die meestal niet zijn verbonden met het telefoonnetwerk, zoals tablets en laptops. Gebruik 4G-internet met een smartphone, tablet, laptop of een ander mobiel apparaat. Ideaal voor snelle up- en downloads, gaming, social media, streaming HD-films en videobellen. De data is versleuteld voor een veilige en stabiele internetverbinding in uw Audi.

Met embedded sim (een in de auto ingebouwde simkaart die bij Audi connect is inbegrepen) zijn de databundels van Audi partner Cubic Telecom aan te schaffen via uw myAudi-account of direct in MMI in de auto*. Er gelden geen contractuele verplichtingen en er zijn geen verborgen kosten. Deze mogelijkheid om op te waarderen zorgt ervoor dat u uw gebruik en uitgaven perfect aan uw eigen levensstijl kunt aanpassen. Geen rekeningen, geen verrassingen.

* Bundels aanschaffen via MMI in de auto werkt niet in alle modellen. Vraag uw Audi dealer om meer informatie.

Ga naar Cubic Telecom
Als u in uw auto over het pakket Audi connect Noodoproep & Service beschikt, mag u na een lichte aanrijding automatisch hulp verwachten van de Audi schadeservice.

Audi schadeservice

Als u in uw auto over het pakket Audi connect Noodoproep & Service beschikt, mag u na een lichte aanrijding (de airbags zijn ongebruikt, geen persoonlijk letsel) automatisch hulp verwachten van de Audi schadeservice. Op het moment dat de autosensoren een lichte aanrijding detecteren, wordt u automatisch ondersteuning aangeboden. Op het MMI-scherm ziet u dan twee keuzemogelijkheden: volledige assistentie bij de schadeafhandeling en versturen van een noodmelding. Vanzelfsprekend kunt u de Audi klantenservice ook direct benaderen via de bijbehorende knop in de auto. In alle gevallen wordt u te woord gestaan door speciaal geschoolde Audi servicemedewerkers die de coördinatie van alle vervolgstappen op zich nemen. De benodigde autogegevens heeft uw Audi dan al aan Audi klantenservice verzonden. Naar wens wordt meteen contact opgenomen met een Audi dealer in de buurt, die u direct verder helpt. Audi klantenservice is ook telefonisch te contacteren.
De voordelen van de Audi schadeservice:

  • Snelle en moeiteloze hulp bij een aanrijding, direct vanuit de auto geregeld
  • Rechtstreeks contact met de Audi dealer
  • Professioneel schadeherstel met werkzaamheden en onderdelen van vertrouwde Audi kwaliteit
  • Gegarandeerde mobiliteit, bijvoorbeeld in de vorm van vervangend vervoer
Contacteer de Audi klantenservice
U weet precies wanneer uw auto onderhoud nodig heeft. In de myAudi-portal zijn nieuwe werkplaatsafspraken en de status van uw auto zichtbaar.

myAudi werkplaatsafspraak

U weet precies wanneer uw auto onderhoud nodig heeft. In de myAudi-portal zijn nieuwe werkplaatsafspraken en de status van uw auto zichtbaar. Bepaalde modellen laten ook actuele waarschuwingsmeldingen zien, net zo goed als aankomende onderhouds- en inspectiebeurten. In myAudi kunt u ook de Audi dealer van uw voorkeur opslaan, zodat u alle contactgegevens van de garage snel paraat heeft. Mocht er een onderhoudsbeurt aan zitten te komen, dan kan de in myAudi opgeslagen dealer u proactief een datum voor een afspraak voorstellen. Indien gewenst zijn de autogegevens online naar de Audi dealer te versturen. Hierdoor zijn reparaties sneller en kosteneffectiever uit te voeren. Gebruik myAudi voor uw servicemanagement:

  • Bewaar de Audi dealer van uw voorkeur
  • Maak snel en gemakkelijk een onderhoudsafspraak
  • Verstuur de benodigde autogegevens tijdbesparend online
Maak direct een afspraak

FAQ's

Veelgestelde vragen en antwoorden over Audi connect