Update over de levering van Audi wagens | Audi België
Groepsfoto voor de ringen

U bent onze prioriteit

De auto-industrie wordt momenteel getroffen door een beperkte beschikbaarheid van halfgeleiders, wat leidt tot vertragingen in de wereldwijde toeleveringsketen. Daarom doen we bij Audi ons uiterste best om uw droomwagen zo snel mogelijk te leveren. Maak kennis met enkele Audi medewerkers, hun verantwoordelijkheden en de passie waarmee ze de uitdagingen aangaan waarmee ze worden geconfronteerd. U kunt erop vertrouwen: perfectie en topservice blijven onze prioriteit.

00:00 | 00:00

Veelgestelde vragen

Waarom zijn de leveringstijden momenteel zo lang, en waarom kan er voor een nieuwe Audi geen vaste leveringsdatum worden gegeven?
Deze situatie kan verband houden met een tekort aan halfgeleiders of elektronische chips. Andere mogelijke redenen: vertragingen in toeleveringsketens, wat leidt tot knelpunten bij leveranciers en in de productie van wagens. We raden u aan contact op te nemen met uw Audi verdeler voor meer informatie.
Waarom zijn halfgeleiders of microchips plotseling schaars?
De vraag naar halfgeleiders neemt momenteel in een versneld tempo toe, en fabrikanten van elektronische chips kunnen dit niet bijhouden. Door de vooruitgang van de digitalisering zijn er in de auto-industrie en in bijna alle sectoren steeds meer van deze componenten nodig. Lokale gebeurtenissen en tijdelijke fabriekssluitingen hebben de situatie verslechterd, en dit heeft geleid tot productieonderbrekingen bij microchipfabrikanten.
Wat zijn halfgeleiders?
Halfgeleiders zijn het hoofdbestanddeel van elektronische chips. Ze worden in de auto-industrie vooral gebruikt om voertuigfuncties binnen regeleenheden te koppelen. Ze maken niet alleen de implementatie van rijhulp- en veiligheidssystemen mogelijk, maar ook eenvoudige comfortfuncties zoals het elektrisch openen van ramen of panoramische daken. Daarnaast zijn ze essentieel voor de communicatie van de wagen met zijn omgeving, bijvoorbeeld het ontvangen van weer- en verkeersgegevens.
Een Audi RS e-tron GT* is uitgerust met zo'n 10.000 halfgeleiders. Een tekort aan bepaalde halfgeleiders kan een impact hebben op individuele functies of complete configuratiesets van een wagen, waardoor deze niet meer geproduceerd kunnen worden. Dit verlengt de leveringstijd aanzienlijk.

*Gecombineerd vermogen in kWh/100 km: 19,3 - 20,2 (NEDC); 20,6 - 22,6 (WLTP); gecombineerde CO₂-emissies in g/km: 0. De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw Audi verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
Kan Audi niet gewoon van chipfabrikant wisselen?
Omdat voor auto-onderdelen bepaalde technische eisen gesteld worden, hebben ze speciaal voor dit doel geteste halfgeleiders nodig. De complexiteit ervan is meestal erg hoog en in sommige gevallen zijn ongeveer 600 afzonderlijke fabricagestappen vereist. Wereldwijd voldoen slechts een handvol productiebedrijven aan de kwaliteitsnormen en veiligheidseisen van autofabrikanten.
Wat doet Audi om vertragingen in de levering aan te pakken?
Indien bepaalde features (tijdelijk) niet beschikbaar zijn door een tekort aan halfgeleiders, past Audi het aanbod en de betreffende configuratiepakketten zo snel mogelijk aan. Dit gebeurt bijvoorbeeld door alternatieve configuratiepakketten samen te stellen. Uw Audi verdeler wordt snel geïnformeerd en kan vervolgens uw bestaande bestelling aanpassen om snellere montage en kortere leveringstijden mogelijk te maken.
Wat moet ik doen als ik absoluut een wagen nodig heb?
Voor vragen i.v.m. de mogelijkheden van vervangwagens in het kader van het beheer van de leveringsdatum neemt u best contact op met uw Audi verdeler. Hij gaat na of een vervangwagen, een huurauto of de verlenging van een bestaand leasecontract kan worden aangeboden.
Wat zijn de huidige leveringstijden?
Uw Audi verdeler beantwoordt graag al uw specifieke vragen.
Een verdeler in uw buurt

Een verdeler in uw buurt

Uw Audi verdeler beantwoordt graag al uw vragen of adviseert u bij de configuratie van uw nieuwe Audi.

Vind uw verdeler
myAudi

myAudi

Ontdek nu de myAudi-app om u voor te bereiden op uw nieuwe Audi. Zijn innovatieve functies en diensten zorgen binnenkort voor meer comfort in uw leven.

Downloaden