Onderweg opladen met Audi charging

Audi België Laden
Onderweg opladen met Audi charging

Onderweg opladen

Audi charging biedt laadgemak in heel Europa¹. Met toegang tot zo'n 500.000 openbare oplaadlocaties en de snelladers van IONITY is het een van de grootste netwerken van Europa.

Nieuw per 1 januari 2023: Audi charging

Eenvoudig opladen

Eenvoudig opladen

Audi charging¹ biedt een van de uitgebreidste dekkingen van openbare laadpunten in Europa.

 • Betaalgemak: Plug & Charge² of contactloos via de myAudi-app
 • Drie tariefgroepen: basic, plus en pro
 • Zo'n 500.000 openbare laadpunten in 27 Europese landen
 • Alle belangrijke info onder handbereik in de myAudi-app
Drie abonnementen

Drie abonnementen

 • Handig opladen: korting bij IONITY-laadstations met het Audi charging pro abonnement.
 • Geen bezettingskosten voor AC-laden tussen 21.00 en 9.00 uur.
 • Met het Audi charging pro abonnement krijgen alle Audi-klanten met een nieuwe 100% elektrische auto het eerste jaar een gratis abonnement*.

* Onder voorbehoud van naleving van de voorwaarden³

Kies ook voor Audi charging
1.

Installeer de myAudi-app, registreer een voertuig en een primaire gebruiker⁷.

2.

Kies Audi charging basic, plus of pro.

3.

Laad uw auto op via de app of laadkaart.

QR Code myAudi

myAudi App

Teken vanaf 01/01/2023 een laadcontract met Audi in de gratis myAudi app⁸.

Behoud het overzicht

Behoud het overzicht

Ook voor opladen en alles wat daarbij komt kijken, is de myAudi-app ideaal.

 • Laadsessie starten en stoppen
 • Laadpaal zoeken inclusief navigatie erheen
 • Alle facturen bij de hand
 • Zoek laadstations en plan uw route (Audi laadstations zijn gemarkeerd met Audi ringen).
 • Beheer uw Audi laadkaarten om de Audi Wallbox plus en Audi Wallbox pro te activeren.

e-tron Charging Service⁹ nog steeds beschikbaar

De voorganger van Audi charging is de e-tron Charging Service¹⁰. Deze blijft beschikbaar tot en met 31 december 2023. Abonnementen op de e-tron Charging Service zijn alleen nog in 2022 af te sluiten.
Meer info over de e-tron Charging Service

IONITY netwerk

Snelladen bij IONITY

Snelladen bij IONITY

IONITY is een Europees snellaadnetwerk dat vooral langs de grotere doorgaande wegen is gevestigd. De Audi e-tron GT quattro¹¹ kan er in ongeveer 22,5 minuten¹² voldoende stroom laden om weer honderden kilometers vooruit te kunnen. Ter info: snellaadstations zijn enkel geschikt voor 100% elektrische wagens.

 • Het High Power Charging (HPC)-netwerk, met laadvermogens tot 350 KW, ondersteunt elektromobiliteit over lange afstanden.
 • Gemakkelijke toegang 24 uur per dag, 7 dagen per week
 • Handige facturatie via Audi charging
Bezoek de IONITY websiteAudi charging hub

Het high-end laadstation van Audi

Het high-end laadstation van Audi

Sinds 23 december 2021 kunt u uw elektrische auto opladen bij de Audi oplaadpunten in Neurenberg en Zürich. Opladen in Neurenberg wordt een waar genoegen dankzij de premium Audi Lounge en zijn unieke sfeer. Bovendien gebruikt Audi second-life lithium-ion-accu's voor het opladen, die dienen als opslagaccu voor de gelijkstroom. De ideale plek om uw kostbare tijd optimaal te benutten.

Meer weten
De procedure bij de Audi charging hub

Aankomen

1.

Na ontgrendeling van de terminal en authenticatie begint het laadproces en kunt u de Audi Lounge betreden. Voor extra gemak kunnen Audi-rijders gebruik maken van de exclusieve reserveringsfunctie.

Ga zitten

2.

In de Audi Lounge kunt u de vrijgekomen tijd gebruiken om te ontspannen, te eten, te werken... Er zijn duurzame snacks en drankjes te koop. U kunt altijd genieten van een rustige en vriendelijke sfeer.

Zet uw reis voort

3.

De laadtijd bij de HPC-snellaadstations, met een laadcapaciteit tot 320 kW, varieert afhankelijk van het voertuigmodel. Via het centrale dashboard of de myAudi-app kunt u op elk moment de voortgang van het laden van uw auto controleren. Eenmaal opgeladen kunt u uw reis voortzetten.

Exclusief voor Audi bestuurders

Exclusief voor Audi bestuurders

Profiteer als Audi bestuurder van de voordelen van de Audi charging hub. Door te zoeken naar interessante punten in de buurt, kunt u in de myAudi-app de Audi oplaadhub van uw keuze vinden en een plek reserveren voor uw oplaadbeurt. Dit zorgt voor een zo aangenaam mogelijke ervaring.Veelgestelde vragen

Wat is Audi charging?

Audi charging is een dienst om bij laadpalen te betalen. Dat werkt contactloos met de Audi charging-laadpas of myAudi-app of zelfs volledig automatisch met Plug & Charge.

Hoe begin ik met Audi charging?

Download de myAudi-app, vul uw gegevens in en die van uw auto. Kies een abonnementsvorm van Audi charging. U krijgt ook een Audi charging-laadpas toegestuurd.
Zodra app en pas aan elkaar gekoppeld zijn, kunt u ze gebruiken om te laden.

Wat is het verschil tussen AC en DC?

AC is de Engelse afkorting voor ‘alternating current’, ofwel wisselstroom. DC staat voor ‘direct current’ en dat is gelijkstroom. Auto’s kunnen met beide stroombronnen opladen. In de aandrijfaccu zit gelijkstroom. Thuis, op de zaak, langs de straat, in parkeergarages en op veel andere locaties gebruikt u AC-laden. De auto zet AC om in DC. Bij snelladers is dat omzetten niet nodig en gaat er meteen gelijkstroom in de accu.

Waarvoor staat HPC?

Laadcapaciteiten van 50 kW DC en meer worden snelladen genoemd. Niet alle elektrische voertuigen kunnen een dergelijk hoog vermogen aan. Voor steeds sneller laden zijn er nu al laadstations tot 350 kW beschikbaar. HPC*-laden vindt meestal plaats op snelwegen om korte oplaadtijden en dus kortere stops mogelijk te maken. Dit verkort aanzienlijk uw reistijd.

HPC-laden wordt meestal gebruikt tussen 20% en 80% SOC**, omdat het laden van 80% tot 100% langer duurt dan gemiddeld.

* HPC (High Performance Charging of High Power Changing) laden = laadvermogen van 100 kW en meer.
**SOC (state of charge) = ladingstoestand van een hoogspanningsbatterij uitgedrukt als percentage.

Is de informatie over de laadstations up-to-date?

De informatie over laadstations in de myAudi-app en in het navigatiesysteem van de wagen worden dagelijks bijgewerkt. Informatie over de beschikbaarheid van laadstations wordt ook voortdurend bijgewerkt, maar kent een kleine vertraging van enkele minuten.

Als uw voertuig zich bijvoorbeeld in een ondergrondse parkeergarage bevindt, kunnen de gegevens alleen worden bijgewerkt wanneer het voertuig een online verbinding tot stand heeft gebracht (kort na het verlaten van de ondergrondse parkeergarage).

1
Audi charging wordt aangeboden door Volkswagen Group Charging GmbH (Elli), Mollstrasse 1, 10178 Berlijn, Duitsland. Toegang en netwerk: het aantal toegankelijke laadpunten is voortdurend in ontwikkeling. Audi charging is alleen te gebruiken voor de geëlektrificeerde modellen van Audi. Als verificatiebewijs dient het voertuigidentificatienummer. Europese beschikbaarheid: op 1 januari 2023 was Audi charging beschikbaar in België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland. Het aantal aangesloten laadpunten is voortdurend in ontwikkeling. Dit aantal verschilt per land en is afhankelijk van het tempo waarin de infrastructuur voor elektrisch rijden wordt ontwikkeld. Audi Charging geeft niet het prviliege van toegang tot elke laadlocatie in elk land. AUDI AG is niet verantwoordelijk en niet aansprakelijk voor de werking, de beschikbaarheid, het geleverde vermogen en andere eigenschappen van de laadinfrastructuur. De informatie over de locatie van en het aantal laadaansluitingen wordt regelmatig bijgewerkt, maar de volledigheid ervan is niet te garanderen. Voor authenticatie via de myAudi-app i.c.m een qr-code op de laadpaal is een actieve dataverbinding nodig. De mogelijkheden voor authenticatie kunnen per laadlocatie verschillen. Binnen een Europees land zijn de tarieven gelijk, maar tussen de landen kunnen ze verschillen.
2
Om gebruik te maken van Plug & Charge is een abonnement nodig op Audi charging (basic, plus, pro) en moet zowel de auto als laadpaal compatibel zijn met Plug & Charge. Plug & Charge werkt met ingang van het tweede kwartaal van 2023, onder meer bij IONITY.
3
Voor klanten met een Audi charging Pro-abonnement en een volledig elektrische Audi is het abonnement het eerste jaar gratis. Na een jaar bent u het reguliere maandtarief verschuldigd. Deze aanbieding geldt alleen voor het eerste abonnement dat wordt afgesloten en is niet overdraagbaar. Voorwaarde is een auto van het huidige of vorige modeljaar. Bij het afsluiten van een abonnement wordt deze aanbieding van AUDI AG in de myAudi-app getoond aan de hoofdgebruiker. De aanbieding is geldig vanaf 1 januari 2023 en is niet compatibel met plug-in hybrides.
4
De getoonde laadtarieven en de laadpas zijn afkomstig van Volkswagen Group Charging GmbH (Elli). De tarieven gelden met een myAudi-account en de myAudi-app. In de myAudi-app moeten de volledig elektrische Audi (op basis van voertuigidentificatienummer) en een hoofdgebruiker zijn vastgelegd.
5
Het abonnement heeft een vaste looptijd van 12 maanden en zal automatisch verlopen na deze 12 maanden. Het verbreken van het contract tijdens de looptijd van het abonnement is niet mogelijk.
6
Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw. Deze webpagina is gebaseerd op informatie voor de Duitse markt. Voor de juiste prijzen in België en andere landen raadpleegt u de myAudi-app.
7
Om uw auto in de myAudi-app aan te melden, heeft u het voertuigidentificatienummer nodig.
8
Abonnementen kunnen afgesloten worden vanaf 01/01/2023.
9
De Audi e-tron Charging Service wordt aangeboden door Digital Charging Solutions GmbH, Mies-van-der-Rohe-Strasse 6, 80807 München, Duitsland.
10
Toegang en netwerk: het aantal toegankelijke laadpunten is voortdurend in ontwikkeling. De e-tron Charging Service is alleen te gebruiken voor geëlektrificeerde modellen van Audi. Als bewijs dient het voertuigidentificatienummer. Europese beschikbaarheid: de e-tron Charging Service is beschikbaar in 26 landen en wordt voortdurend uitgebreid. Het aantal aangesloten laadpunten is voortdurend in ontwikkeling. Dit aantal verschilt per land en is afhankelijk van het tempo waarin de infrastructuur voor elektrisch rijden wordt ontwikkeld. Er bestaat geen recht op toegang tot elke laadlocatie in een land. AUDI AG is niet verantwoordelijk en niet aansprakelijk voor de werking, de beschikbaarheid, het geleverde vermogen en andere eigenschappen van de laadinfrastructuur. De informatie over de locatie van en het aantal laadaansluitingen wordt regelmatig bijgewerkt, maar de volledigheid ervan is niet te garanderen. De e-tron Charging Service-laadpas werkt 24 uur na kaartactivatie. Voor authenticatie via de myAudi-app i.c.m. een qr-code op de laadpaal is een actieve dataverbinding nodig. De mogelijkheden voor authenticatie kunnen per laadlocatie verschillen. Binnen een Europees land zijn de tarieven gelijk, maar tussen de landen kunnen desze verschillen. Kijk voor actuele tarieven en contractinformatie op www.e-tron.charging-service.audi.
11
Stroomverbruik gecombineerd in kWh/100 km: 21,6–19,9 (WLTP); Gecombineerde CO₂-emissies in g/km: 0. De cijfers over het elektriciteitsverbruik en de CO₂ uitstoot in de bereiken zijn afhankelijk van de uitrusting die voor het voertuig is gekozen.
12
De laadduur van de baterij is mede afhankelijk van factoren zoals de buitentemperatuur, de laadpaal, de temperatuur van de batterij en het gebruik van elektrische verbruikers zoals de interieurvoorverwarming. Opladen via een huishoudstopcontact duurt langer dan met een speciaal laadpunt voor elektrische auto’s.