Opladen als premium ervaring

Audi charging hub: comfortabel opladen in de stad

Audi Magazine

Niet elke bestuurder van een elektrische wagen heeft oplaadmogelijkheden thuis, denk maar aan mensen die in een stad wonen. Hoe kan opladen voor hen toch uitgroeien tot een snelle en comfortabele ervaring, zeker op momenten wanneer er een piek is in de vraag? Vanuit deze vraag ontwikkelde het merk met de vier ringen een vernieuwend concept dat openstaat voor alle bestuurders van elektrische wagens: de Audi charging hub, die momenteel al getest wordt in Duitsland.

Het groeiende aantal elektrische wagens doet de vraag naar laadinfrastructuur stijgen. Vooral in steden, waar niet alle bestuurders thuis over een laadpaal beschikken, ziet Audi een mogelijkheid om in de toekomst een echte premium ervaring aan te bieden. Een oplossing is alvast de nieuwe Audi charging hub, waar mensen tijdens het opladen kunnen werken en ontspannen in een stijlvolle lounge. Dit Audi laadstation is bovendien ontworpen om tegemoet te komen aan toekomstige pieken in de vraag naar opladen in stedelijke gebieden.

Audi Charging Hub: comfortabel opladen in de stad
Hergebruikte lithium-ionbatterijen

Hergebruikte lithium-ionbatterijen

Met een pilootopstelling in het Duitse Nürnberg test Audi voor het eerst dit nieuwe flexibele laadconcept. Dankzij een ingenieuze constructie met zogenaamde “cubes” of containers kan deze opstelling in slechts enkele dagen opgebouwd worden, in verschillende constellaties. Hierbij volstaat een groenestroomaansluiting van 200 kW op het aanwezige laagspanningsnet.

Hergebruikte lithium-ionbatterijen - zogeheten “second-life” batterijen die uit ontmantelde ontwikkelingsvoertuigen worden gehaald - doen hierbij dienst als opslagsystemen. Dit maakt een complexe infrastructuur met hoogspanningsleidingen en dure transformatoren overbodig. Bovendien leveren zonnepanelen op het dak tot 30 kW extra groene stroom, waardoor klanten hun elektrische wagens kunnen opladen met maximum 320 kW vermogen.

Extra services

Extra services

Zowel klanten van Audi als niet-klanten kunnen een laadpaal reserveren via de myAudi app, waarna ze kunnen genieten in de VIP-lounge gedurende de 20 tot 30 minuten die nodig zijn om de wagen tot 80 procent op te laden. Ze kunnen er relaxen of werken, of gebruik maken van een aantal extra services die Audi aanbiedt: een uitleenservice van elektrische scooters, een testrit maken met een Audi Q4 e-tron of RS e-tron GT, een maaltijd laten bezorgen …

0,31 cent/kWh

0,31 cent/kWh

Op dit moment kan iedereen met een Audi charging-contract de Audi oplaadhub in Nürnberg gebruiken voor 0,31 cent/kWh. Dat maakt de Audi charging hub een echt alternatief voor opladen thuis. De hub is zelfs toegankelijk voor bestuurders van wagens van andere merken.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels