Audi A1 Sportback > Audi A1 > Audi België
De nieuwe Audi A1 Sportback

Audi A1 Sportback

Epic mode on.

Waarom gaan voor gewoon.
Als het ook buitengewoon kan zijn.

Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 7,0–5,6 l/100km (NEDC*: 6,0–4,7 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 159–126 g/km (NEDC*: 137–107 g/km)
Contacteer uw concessiehouder voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Met deze tweede generatie geeft de nieuwe Audi A1 Sportback met succes een nieuwe richting aan het segment van de compacte auto’s. Zijn opvallende design met indrukwekkende, atletische lijnen doet onmiskenbaar denken aan de sportieve Ur-quattro. Het hele interieur is gericht op de bestuurder, met een adembenemend design dat op ieders wensen kan worden afgestemd. “Het sportiefste interieur in de compacte klasse creëren”, dat was de opdracht. Met zijn uitgebreide infotainment- en rijbijstandssystemen is de Audi A1 Sportback net als u altijd geconnecteerd.

Download alle
00:00 | 00:00
  • Met de S line uitrusting benadrukt Audi het sportieve karakter met talrijke functies.

  • Ruim, sportief, expressief. De nieuwe Audi A1 Sportback.

  • De brede lijnen en korte uitsteeksels van de nieuwe Audi A1 Sportback bieden een sportieve en pittige uitstraling. Het brede en lage Singleframe-rooster en de impliciete zijdelingse luchtinlaten domineren het onderscheidende front.

  • Het profiel van de nieuwe A1 Sportback vertoont grote gelijkenissen met de Audi Ur-quattro en Sport quattro. De brede, platte C-vormige pilaar lijkt de auto zelfs bij stilstand naar voren te duwen.

  • Het dynamische segmentatiepatroon is ook opgenomen in de achterlichten om de onmiddellijke herkenning van de heldere grafische weergave van de Audi A1 te verbeteren.

  • De carrosserie van de nieuwe Audi A1 Sportback bestaat uit warmgevormde stalen onderdelen die de ruggengraat van de cockpit vormen.

  • De rijhulpsystemen van de Audi A1 Sportback zijn grotendeels geïnspireerd op zijn grote broers. Ze zorgen voor een ideale afstand met de voorligger, waardoor de bestuurder op zijn rijstrook blijft en hem ook helpt bij het parkeren.

  • De optionele Audi virtuele cockpit met een breed scala aan functies biedt uitgebreide en gevarieerde informatie, zoals geanimeerde navigatiekaarten en afbeeldingen van bepaalde rijhulpsystemen in het directe gezichtsveld van de bestuurder.

  • Het interieur van de nieuwe Audi A1 Sportback is gericht op de bestuurder, met zijn expressieve en aanpasbare ontwerp.

testrit A1 Sportback

Eenmaal de weg op,
bent u er weg van.

Volledig geconnecteerd, een adembenemend design en uitzonderlijk pittig.
Met deze Audi A1 Sportback moet u gewoon gereden hebben.

Test de Audi A1 Sportback
Waar moet u rekening mee houden na het boeken van een testrit?
Op uw lijf geschreven.
De nieuwe Audi A1 Sportback is verkrijgbaar in tien verschillende kleuren die de designtaal op onovertroffen wijze in de verf zetten. Het dak van het compacte model kan naar keuze afgewerkt worden in een contrasterende kleur vanaf de A-stijl tot aan de dakrandspoiler. Ook de spiegelkappen, de zijkanten van de spoiler vooraan en de zijdelingse dorpels kunnen in een contrasterende kleur worden afgewerkt.
Meer over de uitvoering

Het exterieur: opvallend en mannelijk.

Het brede en laaggeplaatste Singleframe-rooster en de zijdelingse luchtinlaten domineren de opvallende voorkant. Onder de rand van de motorkap bevinden zich drie platte sleuven: een duidelijke hommage aan de Sport quattro, het rally-icoon van het merk. De opvallende tekeningen op de dagrijlichten van de optionele fullledverlichting doen denken aan de dynamische vorm van draagvleugels. Het sportieve uiterlijk wordt nog eens extra benadrukt door de lage, gebalde look in combinatie met de kleine ruitjes aan de bovenkant van de koplampen.

Front
Meer info over het design van het exterieur

Volledig geconnecteerd en altijd up-to-date: Infotainment en Audi connect.

De nieuwe Audi A1 Sportback is helemaal klaar voor de digitale toekomst. Zelfs het basismodel is standaard uitgerust met een volledig digitaal instrumentenpaneel met hoge resolutie, 10,25-duims scherm en een multifunctioneel stuur. De optionele Audi virtual cockpit met een ruime waaier aan functies biedt de bestuurder in één oogopslag omvattende en uiteenlopende informatie, zoals geanimeerde navigatiekaarten en beelden van enkele rijbijstandssystemen. De Audi smartphone interface zorgt ervoor dat u in de nieuwe Audi A1 Sportback steeds op een veilige manier bereikbaar blijft. De interface voor iOS- en Android-smartphones geeft bovendien toegang tot Apple CarPlay en Android Auto. Wie in zijn auto graag geniet van muziek van topkwaliteit, zal bijzonder opgetogen zijn met de Digital Audio Broadcasting-tuner, het Audi Sound System en het Bang & Olufsen Premium Sound System.

Infotainment
Meer over infotainment

Een krachtige en performante motor

Of u nu in de stad rijdt of op weekend gaat, de krachtige motoren van de Audi A1 Sportback zorgen voor een permanent rijplezier. Verschillende krachtige benzinemotoren zijn beschikbaar, met vermogens variërend van 70 kW (95 pk) tot 147 kW (200 pk). De turbolader, directe injectie en een deeltjesfilter zijn standaard.

Motoren
Meer informatie over het dynamische rijplezier

De ophanging: sportief en evenwichtig

De assen van de nieuwe Audi A1 Sportback maken de auto gemakkelijk te besturen en laten de bestuurder genieten van een sportieve en evenwichtige rij-ervaring. Naast de basisophanging is er optioneel ook een strakkere sportophanging verkrijgbaar. Dynamische packs op maat van iedere motoruitvoering en uitrustingsopties geven de Audi A1 Sportback een nog sportievere stijl. De remmen van de nieuwe Audi A1 Sportback reageren uiterst precies en dragen zo bij tot de strakke en responsieve rijstijl. De optionele Hold Assist zorgt voor meer veiligheid bergop en bergaf door te vermijden dat de auto na het stoppen terug of verder bolt. Wielen zijn verkrijgbaar in 15 tot 18 duim. Het Audi drive select dynamic handling-systeem is optioneel bij de nieuwe Audi A1 Sportback. Met dat systeem kan de bestuurder kiezen uit vier rijstijlen die de manier van rijden beïnvloeden: auto, dynamic, efficiency en individual.

Sportief en evenwichtig

De rijbijstandssystemen: veiligheid voorop.

De rijbijstandssystemen van de Audi A1 Sportback zijn dezelfde als die van de grote modellen: ze houden de compacte auto op de juiste afstand van zijn voorligger, maken het de bestuurder gemakkelijker om op zijn eigen rijstrook te blijven en maken van parkeren kinderspel. De standaard Lane Departure Warning helpt de auto vanaf een snelheid van 65 km/u op zijn eigen rijstrook te blijven. De adaptieve snelheidsregelaar houdt de Audi A1 Sportback op de gewenste afstand van zijn voorligger, en de Audi pre sense front herkent mogelijk gevaarlijke situaties, zoals andere voertuigen, overstekende voetgangers of fietsers voor de auto. Met de nieuwe versie van de parkeerassistent parkeert de Audi A1 Sportback nu ook automatisch vooruit in parkeerplaatsen die dwars op de rijrichting liggen, desnoods in verschillende keren. Daarnaast helpt het systeem de auto om parkeerplaatsen parallel langs de rijbaan uit te rijden.

Veiligheid eerst

Meer ruimte. Meer comfort.

De nieuwe Audi A1 Sportback is veel ruimer – waardoor bestuurder en passagiers voor- en achteraan veel comfortabeler zitten. De Audi A1 Sportback werd ook een stuk langer – 56 millimeter om precies te zijn, wat de totale lengte op 4,03 meter brengt. De breedte bleef nagenoeg gelijk: 1,74 meter. Het nieuwe model is amper 1,41 meter hoog, 1,43 meter als uw de antenne meetelt. De bagageruimte werd 65 liter groter. Standaard is die 335 liter, maar als de achterste stoelen worden neergeklapt, haalt hij een inhoud van 1090 liter. De laaddrempel bevindt zich op een comfortabele 67 cm. De nieuwe Audi A1 Sportback kan besteld worden vanaf de zomer van 2018 en wordt in het najaar van 2018 bij uw Audi verdeler verwacht.

Ruimte en Comfort
Meer informatie over de ruimte en het comfort

De tweede generatie Audi A1 Sportback

De Audi A1 Sportback is maar liefst 56 millimeter langer dan zijn voorganger, wat zijn totale lengte op 4,03 meter brengt. De breedte daarentegen is nagenoeg gelijk gebleven, namelijk 1,74 meter. Het nieuwe model van deze tweede generatie is slechts 1,41 meter hoog, en 1,43 meter als u de antenne meetelt.

A1 Sportback Tweede Generatie
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.