Een Audi RS 4 Avant kopen? | Audi België

Accelereer naar nieuwe avonturen.
De Audi RS 4 Avant.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: 10,1–9,7 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 229–218 g/km
Contacteer uw concessiehouder voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Is het onmogelijk om de high performance van een sportwagen te combineren met de functionaliteit van een gezinswagen? Toch niet. Dat bewijst de Audi RS 4 Avant². Zijn onconventioneel design en compromisloos silhouet maken het duidelijk: hier is sportiviteit standaard. Daarom is de Audi RS 4 Avant² de ideale wagen voor moderne gezinnen.

High-performance in beeld

Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-rs4-avant-my2021-1501.jpg
1920x1080-audi-rs4-avant-my2021-1501.jpg
  • Zijn gespierde exterieurdesign maakt van de Audi RS 4 Avant² een eyecatcher en de ideale wagen voor gezinnen die leven op adrenaline.

  • Achteraan benadrukken de RS bumper en de opvallende diffusor de sportieve look.

  • "De V6-TFSI-motor van 2.9 liter (Gecombineerd brandstofverbruik¹: WLTP: 10,0–9,6 l/100km (NEDC: 9,2–9,2 l/100 km); gemiddelde CO₂ emissie¹: WLTP: 228–218 g/km (NEDC: 211–210 g/km)) levert 331 kW (450 pk) en beschikt over een maximumkoppel van 600 newtonmeter "

  • In de Audi RS 4 Avant² zal niemand snel vragen wanneer we er eindelijk zijn. De wagen accelereert van 0 tot 100 km/u in 4,1 seconden (Gecombineerd brandstofverbruik¹: WLTP: 10,0–9,6 l/100km (NEDC: 9,2–9,2 l/100 km); gemiddelde CO₂ emissie¹: WLTP: 228–218 g/km (NEDC: 211–210 g/km)).

  • Aan de RS-specifieke voorkant van de Audi RS 4 Avant² overtuigt het autonome design van de optionele Matrix ledkoplampen, afgewerkt in een donkere contrastkleur.

  • Wie belang hecht aan rijplezier is met de Audi RS 4 Avant² op de goede weg. Zijn high performance en design maken van hem de ideale begeleider.

  • Met zijn verbrede wielkasten en het nieuwe wieldesign benadrukt de Audi RS 4 Avant² zijn sportiviteit.

  • De laadcapaciteit van 495 liter van de Audi RS 4 Avant² biedt voldoende plaats voor grote en kleine gezinsuitstapjes.

  • De standaard RS-sportzetels vooraan in de Audi RS 4 Avant² zijn uitgevoerd in fijn zwart nappaleder met crescendorood honingraatpatroon, voor een elegant accent.

Zijn sportieve karakter in cijfers

Vermogen

331

kW*

(450 pk)

Versnelling

4,1

s*

0 tot 100 km/u

Koppel

600

Nm*

Maximaal

* Gemiddeld brandstofverbruik* 10,1–9,7 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie : WLTP: 229–218 g/km

Krachtige aandrijving

De V6-TFSI-motor van 2.9 liter (Gecombineerd brandstofverbruik¹: 10,1–9,7 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 229–218 g/km) in de Audi RS 4 Avant² biedt met 331 kW (450 pk) en een maximumkoppel van 600 newtonmeter rijplezier voor het hele gezin. De wagen sprint in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/u. Zijn topsnelheid bedraagt 250 km/u – en kan met het optionele RS Dynamic-pakket nog verhoogd worden tot 280 km/u. De permanente quattro vierwielaandrijving met sportdifferentieel zorgt hierbij voor een autonome tractie en flexibele wegligging.

Dynamische rijervaring

Met het optionele RS Dynamic-pakket in de Audi RS 4 Avant² voelt u de wetten van de fysica aan uw hele lichaam. Daarvoor zorgen de dynamische stuurinrichting, de quattro vierwielaandrijving met sportdifferentieel en het RS-sportchassis plus met Dynamic Ride Control (DRC). Het standaard systeem voor rijdynamiek Audi drive select geeft de rijervaring een fascinerende bandbreedte, voor de motor bij een maximumsnelheid van 280 km/u elektronisch begrensd wordt. U komt veilig tot stilstand dankzij het standaard RS-remsysteem met remklauwen in optioneel rood of de als optie verkrijgbare keramische RS-remmen met remklauwen in grijs, rood of blauw.

Dynamic front view Audi RS 4 Avant

Gespierd exterieurdesign

Grenzeloze power en overweldigende prestaties. Daarop wijst de gespierde look van de Audi RS 4 Avant² al bij stilstand. Hiervoor zorgen RS-specifieke designkenmerken zoals de gebalde, volledig herwerkte RS-voorkant met nieuw Singleframe-rooster, nieuw geïnterpreteerde honingraatstructuur en de RS voorbumper met nieuw ontwikkelde opbouwdelen. Achteraan benadrukken de RS bumper en de opvallende diffusor de sportieve look. Het nieuwe velgontwerp en de verbrede wielkasten leggen opvallende accenten. Net zoals de verschillende exterieurdesignpakketten in zwart, koetswerkkleur of carbon.

Front and side view Audi RS 4 Avant

Progressief interieur met plaats voor ontplooiing

De Audi RS 4 Avant² overtuigt niet alleen aan de buitenkant met zijn sportief karakter, maar ook in het interieur. Hiervoor zorgen het standaard onderaan afgevlakte, multifunctionele lederen RS-sportstuur met aluminium schakelpeddels en RS-sportzetels vooraan in zwart fijn nappaleder met honingraatpatroon in Crescendorood. Wie wil, legt met het als optie verkrijgbare RS-designpakket rood bijkomende accenten of benadrukt het stijlvolle totaalplaatje met het optionele meerkleurige sfeerverlichtingspakket.

Interior Audi RS 4 Avant
MMI system in the Audi RS 4 Avant

Luistert naar uw commando’s: het MMI

Het ruime en tactiele 10,1 inch MMI aanraakscherm met touch response maakt het eenvoudig om het infotainmentsysteem met het optionele MMI navigatiesysteem plus te gebruiken en toegang te krijgen tot de digitale diensten van Audi connect³. U kunt het MMI systeem ook intuïtief bedienen met een spraakcommando - vanuit het menu of via de bediening op het stuurwiel. Het specifieke menu bij de RS modellen geeft u informatie over de temperatuur van de belangrijkste onderdelen van het voertuig zoals de motor, de transmissie en het quattro-sportdifferentieel. Het geeft ook het vermogen en het koppel weer, evenals het bandenspanningscontrolesysteem met gegevens over de spanning en de temperatuur van de vier banden.

Krachtig zoals een sportwagen, functioneel zoals een Avant

Wie de voorkant van de Audi RS 4 Avant² ziet, denkt alleen aan rijplezier, maar niet aan gebruiksgemak. Dit wordt pas duidelijk als u hem van naderbij bekijkt. Onder het gespierde Avant-koetswerk biedt de Audi RS 4 Avant² meer dan voldoende plaats voor het dagelijkse leven van uw gezin. Praktische features zoals de standaard in 3 delen (40:20:40) neerklapbare achterbank bieden veel bagageruimte. Om comfortabel te kunnen laden, opent u de kofferklep in combinatie met de optionele comfortsleutel en de sensorbediening eenvoudig met een voetbeweging. Een optioneel opberg- en bagageruimtepakket zorgt voor orde in de bagageruimte, net als het als optie verkrijgbare railsysteem met bevestigingsset.

Family sits in the trunk with the tailgate open
Smartphone with the myAudi App and Functions on Demand
 

Functions on demand

Met functions on demand biedt Audi zijn klanten nog meer flexibiliteit bij het kiezen van uitrustingselementen. Tal van functies kunnen op ieder moment worden toegevoegd. De myAudi-app maakt het kiezen van functies intuïtief en snel.

1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Gecombineerd brandstofverbruik¹: 10,1–9,7 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 229–218 g/km
3
Meer informatie over Audi connect vindt u op www.nl.audi.be/connect of bij uw Audi verdeler.