Audi A5 Sportback > Audi A5 > Audi België
Skip video

De Audi A5 Sportback

De Audi A5 Sportback verenigt een elegant design rijk aan emoties met optimale functionaliteit en uitgebreid comfort in het interieur. De gezinsvriendelijke wagen is maximaal geconnecteerd en biedt de nieuwste infotainmentfuncties, een nieuw ontwikkeld onderstel, krachtige motoren en innovatieve rijbijstandssystemen.

00:00 | 00:00
Manhattangrijs metaalkleur Manhattangrijs metaalkleur
Mythoszwart metaalkleur Mythoszwart metaalkleur
Gletsjerwit metaalkleur Gletsjerwit metaalkleur
Tangorood metaalkleur Tangorood metaalkleur
Lichtmetalen velgen Audi Sport 5 spaken Rotor, titanium mat, 9 x 20, banden 265/30 R20 Lichtmetalen velgen Audi Sport 5 spaken Rotor, titanium mat, 9 x 20, banden 265/30 R20
Lichtmetalen velgen Audi Sport 5 dubbele spaken, titanium mat, 8,5 x 19, banden 255/35 R19 96Y xl Lichtmetalen velgen Audi Sport 5 dubbele spaken, titanium mat, 8,5 x 19, banden 255/35 R19 96Y xl
Lichtmetalen velgen 5 spaken Parallel, 8,5 x 19, banden 255/35 R 19 Lichtmetalen velgen 5 spaken Parallel, 8,5 x 19, banden 255/35 R 19
Lichtmetalen velgen 15 spaken, contrast grijs, 8,5 x 19, banden 255/35 R 19 Lichtmetalen velgen 15 spaken, contrast grijs, 8,5 x 19, banden 255/35 R 19
Configureren
Download alle
00:00 | 00:00
  • De golfvormige schouderlijn verleent de A5 Sportback emotionele elegantie. Ze werd nog sterker beklemtoond dan bij de voorganger en werd driedimensionaal uitgewerkt, waardoor een knap spel van licht en schaduw ontstaat. De krachtig gewelfde wielkasten benadrukken de quattro-genen van het model. De achterzijde onderscheidt zich door horizontale en eveneens bijzonder precieze lijnen. De langgerekte kofferklep loopt uit in een karakteristieke spoilerrand.

  • De klant heeft voor de nieuwe Audi A5 Sportback de keuze tussen twee TFSI- en drie TDI-motoren, met een vermogen van 140 kW (190 pk) tot 210 kW (286 pk). Vergeleken met het vorige model realiseerde Audi een verbruiksdaling tot 22 % en een vermogenstoename tot 17 %.

  • Manuele zesversnellingsbak, S tronic-zevenversnellingsbak met dubbele koppeling of achttraps tiptronic – voor iedere motorversie biedt Audi een technologie op maat voor de krachtoverbrenging. Standaard wordt de A5 sportback op de voorwielen aangedreven, als optie is ook de vierwielaandrijving quattro in twee versies verkrijgbaar. Op de 3.0 TDI met 210 kW (286 pk) is ze standaard.

  • Binnenin is de Audi A5 Sportback duidelijk gegroeid. De interieurlengte nam met 17 mm toe, de breedte op schouderhoogte voor de bestuurder en passagier vooraan met 11 mm en de beenruimte achterin met 24 mm. Typisch voor Audi zijn de hoogwaardige materialen, de uiterst precieze afwerking en de perfect op elkaar afgestemde kleuren in het interieur. De horizontale architectuur van het instrumentenbord creëert een riant gevoel van ruimte. De optionele sfeerverlichting met keuze uit 30 kleuren zorgt steeds voor de passende sfeer. Met een koffervolume van 480 l behoort de A5 Sportback tot de beste in zijn klasse. De standaard elektrisch bediende kofferklep laat zich naar wens ook via een sensor automatisch openen en sluiten.

  • Dankzij het fundamenteel nieuwe weergave- en bedieningsconcept inclusief zoekfunctie met vrije tekstinvoer kan de bestuurder alle functies moeiteloos en intuïtief bedienen. Als alternatief voor de standaard analoge ronde instrumenten is ook de Audi virtual cockpit beschikbaar, die met zijn verschillende weergaveopties nog meer comfort biedt voor de bestuurder. Het grote tft-display van 12,3 duim levert dankzij de hoge resolutie een bijzonder detailrijke beeldkwaliteit. Het optionele head-up display projecteert alle relevante informatie in de vorm van overzichtelijke symbolen en cijfers op de voorruit in het directe gezichtsveld van de bestuurder, zodat hij geconcentreerd kan blijven op het verkeer.

  • Videos

De nieuwe A5 Sportback...
... en de vorige

Bij de vormgeving van de nieuwe A5 Sportback verenigden de designers van Audi emotierijke vormen met atletisch gespannen vlakken. De langgerekte wielbasis, de korte overhangen en de lange, tot de flanken doorlopende motorkap met 'power dome' onderstrepen de dynamiek van de vijfdeurs coupé. Het Singleframe-rooster is driedimensionaal vormgegeven en duidelijk vlakker en breder dan bij de voorganger.

Koetswerk

Het koetswerk van de nieuwe Audi A5 sportback is het lichtste in zijn segment. Dankzij een intelligente materiaalmix is het 15 kg lichter dan bij de voorganger. Zo daalde het totaalgewicht van de nieuwe generatie met maximaal 85 kg tot slechts 1.470 kg excl. bestuurder.

Infotainment en Audi connect

Als topuitrusting biedt Audi het systeem MMI Navigatie plus met MMI touch aan. Dat omvat onder andere een flashgeheugen van 10 GB, een dvd-speler, Audi connect-diensten voor drie jaar, tot vijf gratis kaartupdates voor de navigatie en een 8,3"-display met een resolutie van 1.024 x 480 pixels. Audi MMI Navigatie plus werkt nauw samen met tal van bijstands- en veiligheidssystemen.

Meer weten over infotainment, Audi Connect en rijbijstandssystemen
Action Printemps 2018

Audi exclusive

Audi exclusive biedt tal van individualiseringsmogelijkheden volgens persoonlijke wensen, om u in staat te stellen de kunst om een uiterst individuele levensstijl uniek te maken naar waarde te schatten!

Meer weten over
Let op, geld lenen kost ook geld.
Alle vermelde prijzen in de car configurator zijn indicatieve prijzen incl. btw. Op enkele uitzonderingen na stemmen deze overeen met de actuele prijzen. Gelieve voor gedetailleerde en exacte prijsinformatie contact op te nemen met uw concessiehouder. Alle informatie onder voorbehoud van wijzigingen op het vlak van modelvarianten, constructie, uitrusting, technische gegevens, mogelijke opties, prijzen of typfouten. De in deze configurator afgebeelde voertuigen zijn deels uitgerust met optionele uitrusting die verkrijgbaar is tegen meerprijs en stemmen niet overeen met uw selectie. Gelieve informatie in te winnen over de standaarduitrusting en de prijs van uw wagen alvorens een verkoopovereenkomst te ondertekenen.