Audi S5 Coupé > Audi A5 > Audi België
  • stage_exterior_front.jpg

Audi S5 Coupé

Sportieve elegantie.
De Audi S5 Coupé

Gecombineerd brandstofverbruik*: 6,2 l/100 km
Gecombineerde CO₂-uitstoot*: 161-163 g/km

Een ontwerp vol emoties en prestaties in sportwagenformaat – dat is wat u krijgt met de Audi S5 Coupé. Het kwaliteitsinterieur is stijlvol en elegant en voorzien van de nieuwste intuïtieve infotainmenttechnologieën.

Download alle
00:00 | 00:00
  • De sterke countouren van de instaplijsten van de Audi S5 Coupé komen goed tot hun recht in zijaanzicht.

  • De brede, laag in het design verwerkte singleframe-grille verleent de Audi S5 Coupé een extra sportief uiterlijk.

  • De Audi S5 Coupé¹ wordt standaard geleverd met 18 inch-wielen. 19" en 20"-wielen zijn optioneel.

  • De Audi S5 Coupé versnelt van 0 naar 100 km/u in 4,8 seconden (gecombineerd brandstofverbruik*: 6,2 l/100 km; gecombineerde CO₂-emissie*: 161–163 g/km)

  • De Audi S5 Coupé¹ toont zijn vooruitstrevende, sportieve karakter.

  • Een hoogtepunt in het interieur van deze reeks zijn de standaard sportzetels met S-embleem.

  • De optionele virtuele Audi cockpit bevindt zich in recht in uw gezichtsveld.

  • Sfeerverlichting is standaard in de Audi S5 Coupé¹. Kies optioneel voor het verlichtingspakket contour/ambient met instelbare kleuren.

  • U bedient de triptonic-versnellingsbak met acht snelheden – standaard in deze reeks – via de versnellingspook met S-embleem in de middenconsole.

Sportiviteit in cijfers¹

Vermogen

255

kW

(347 pk)

Koppel

700

Nm

(516,3 lb-ft)

Acceleratie

4.8

seconden

van 0 tot 100 km/u

1
Gecombineerd brandstofverbruik: 6,2 l/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot*: 161-163 g/km.

Motor met hoog koppel

De 3.0 TDI-motor (gecombineerd brandstofverbruik*: 6,2 l/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot*: 161-163 g/km) in de Audi S5 Coupé maakt indruk met zijn vermogen en efficiëntie die mogelijk worden gemaakt door het mildhybridsysteem. We hebben het hier over de krachtigste upgrade van onze V6-dieselmotoren. De turbolader, het vermogen van 255 kW (347 pk) en het hoge koppel van 700 newtonmeter stuwen de Audi S5 Coupé in 4,8 seconden van 0 tot 100 km/u. De elektronisch begrensde maximumsnelheid bedraagt 250 km/u.

Meer over de aandrijving

Dynamisch exterieur

Grote vlakken, scherpe lijnen en een intrigerend spel van licht en schaduw: het uiterlijk van de Audi S5 Coupé¹ sluit nauw aan bij onze progressieve vormtaal. De doorlopende schouderlijn die golvend over de flanken loopt, benadrukt optisch de aanwezigheid van de quattro permanente vierwielaandrijving. Het brede, laaggeplaatste Singleframe-rooster met dubbele, plastisch gevormde aluminium lamellen is vooraan het dominante stijlelement en wordt geflankeerd door de standaard ledkoplampen. De voorbumper komt nadrukkelijk driedimensionaal in beeld en is sportief afgewerkt. De koetswerkkleuren van de Audi S5 Coupé¹ omvatten tinten als Quantum Gray, Daytona Gray en Turbo Blue als optie. Daarmee contrasteren de optioneel rood gespoten zeszuiger-remzadels met S-logo’s heel mooi.

Meer over het exterieur

Sportief karakter

De sportieve lijnen van het exterieur worden doorgetrokken in het interieur van de Audi S5 Coupé¹. Horizontale lijnen kenmerken het design, terwijl een brede luchtinlaatstrook en een groot decoratief vlak het instrumentenpaneel optisch indelen. Van dak tot vloertapijtjes overheerst elegant zwart. Sportstoelen met S-logo’s zijn standaard, S-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, diamantstikselpatroon en massagefunctie optioneel. Op de verlichte instaplijsten met aluminium inleg, het met leder beklede sportstuur met multifunctie plus en de afwerking van de tiptronic-hendel prijkt het S-logo met rode diamant: standaarduitrusting voor de Audi S5 Coupé¹.

Bedieningsgemak

Het MMI-systeem aan boord van de Audi S5 Coupé¹ is uitermate intuïtief te bedienen. De optionele topversie is de MMI navigatie plus met MMI touch en een 8,3 duims groot scherm. Het systeem verbindt de Audi S5 Coupé¹ met het internet via LTE² en omvat ook een wifihotspot. De talloze internetdiensten van Audi connect³ horen er standaard bij. Denk daarbij aan online verkeersinformatie. Die dienst brengt je ruim op tijd en in real time op de hoogte van files en stelt overeenkomstig alternatieve trajecten voor, via de snelweg, gewestwegen en in de stad. De gratis myAudi App⁴ verbindt uw smartphone met de Audi S5 Coupé¹. De optionele Audi virtual cockpit toont alle belangrijke gegevens op het 12,3 duims groot scherm. U kiest zelf tussen drie verschillende weergavemodi.

Meer over het Bang & Olufsen Sound System

Discrete assistentie

Een ruime waaier aan rijhulpsystemen⁵ maakt autorijden in de Audi S5 Coupé¹ nog ontspannender, comfortabeler en veiliger. De optionele systemen kunnen afzonderlijk of gecombineerd in vooraf geconfigureerde pakketten worden besteld, zoals het "city"-pack voor stadsverkeer en het "tour"-pack voor langere verplaatsingen. Een voorbeeld hiervan is de optionele afslag- en uitwijkassistent, die tijdens het afslaan naar links binnen de technische mogelijkheden op tegemoetkomend verkeer let en bij dreigend gevaar de auto kan stoppen.

1
Gecombineerd brandstofverbruik: 6,2 l/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot*: 161-163 g/km.
2
Gelieve voor de beschikbaarheid en het gebruik van LTE-ondersteuning contact op te nemen met uw Audi verdeler.
3
Meer informatie over Audi connect vindt u op www.nl.audi.be/connect of bij uw Audi verdeler.
4
Beschikbaarheid kan variëren naargelang het land. Compatibel met Apple iOS 7 en Android 4.1. Voorafgaande registratie op myaudi.be vereist. Actieve wifiverbinding tussen smartphone en Audi MMI vereist voor mediastreaming.
5
Denk eraan dat de assistentiesystemen de chauffeur enkel ondersteunen binnen de grenzen van het systeem. U behoudt als chauffeur steeds zelf de verantwoordelijkheid om uw aandacht bij het rijden te houden.