Een Audi S5 Sportback kopen? | Audi België
Audi S5 Sportback TDI

Audi S5 Sportback TDI

Krachtig en aantrekkelijk.
De Audi S5 Sportback TDI.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: 7,4–7,1 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 194–185 g/km
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

De S5 Sportback TDI² biedt heel veel ruimte en het vermogen van een sportwagen. Een vergroot interieur en een krachtige TDI-motor maken iets heel bijzonders van dit vijfdeursvoertuig. De indrukwekkende look van de S5 Sportback TDI² wordt bepaald door zijn designtaal en de specifieke S-elementen aan de buitenkant.

Wat bepaalt het grote geheel? Ieder detail

Standaard S-specifieke elementen aan de buitenkant van de Audi S5 Sportback TDI² beklemtonen zijn sportieve design: de S-bumper, het radiatorrooster in honingraatstructuur van mat zwart titanium met matte, zilverkleurige inzetstukken van aluminium, de brede luchtinlaten in het rooster en de voorspoiler van zilverkleurig mat aluminium vooraan. Aan de zijkant hebben we de 18-duimswielen en S-sportophanging, buitenspiegels van zilverkleurig mat aluminium en verlichte deurdrempellijsten vooraan met S-embleem. En om de breedte van de achterkant te benadrukken zijn er de horizontale sierlijsten in mat aluminium zilver rondom de S-diffusor, de S-specifieke dubbele uitlaatpijpen in chroom en de S-spoiler achteraan.

Audi S5 Sportback TDI in rearview
Meer over exterieurdesign
Audi S5 Sportback Matrix LED headlight

Baden in het licht

Koplampen met ledtechnologie zijn nu standaard in de Audi S5 Sportback TDI². Matrix-ledkoplampen met Audi laserlight zijn verkrijgbaar als optie. Het Audi laserlight vult het ledgrootlicht aan bij hoge snelheden en verschaft merkelijk meer veiligheid en comfort door het visueel bereik bijna te verdubbelen. Ook de dynamische verlichtingseffecten van de coming home/leaving home-functie en de dynamische richtingaanwijzers maken deel uit van het verlichtingspakket.

Wat hij wil? Niets te kort komen

Ook het interieur van de Audi S5 Sportback TDI² is opvallend sportief dankzij specifieke S-elementen zoals de optionele S-sportzetels plus voorin, de standaard inzetstukken in mat geborsteld aluminium en het met leder beklede stuur in 3-spakig design met multifunctie plus, S-embleem en contrasterende stiksels. De horizontale designelementen, de hoogwaardige materialen en het state-of-the-art infotainmentplatform scheppen een bijzonder ruimtelijk gevoel.

Cockpit Audi S5 Sportback TDI

Intuïtie? En alles scherp weergegeven

In de Audi S5 Sportback TDI² kunnen functies als de optionele MMI navigatie plus met MMI touch intuïtief worden bediend via de 10,1-inch MMI touch-display met haptische feedback of door spraakbediening³. De optionele Audi virtual cockpit plus geeft de belangrijkste informatie voor de bestuurder weer op een 12,3-duimse full HD-display. Het S-specifieke design zet het toerental van de motor centraal, met intuïtieve menunavigatie en en een naar de bestuurder gericht scherm.

Audi virtual cockpit Audi S5 Sportback TDI
Sportiviteit in cijfers

Vermogen

251

kW*

(341 pk)

Maximumkoppel

700

Nm*

Topsnelheid

250

km/u*

begrensd

* Gemiddeld brandstofverbruik* 7,4–7,1 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie : WLTP: 194–185 g/km

Een sportief gevoel? Dat start al op de baan

Met zijn 3,0-liter TDI-motor met 251 kW (341 pk, gecombineerd brandstofverbruik¹: 6,2–6,1 l/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 162–160 g/km) en een maximumkoppel van 700 Nm accelereert de Audi S5 Sportback TDI² van 0 tot 100 km/u in 4,9 seconden en verder tot zijn elektronisch geregelde topsnelheid van 250 km/u. Daarnaast is er de quattro vierwielaandrijving met sportdifferentieel, die de trekkracht actief en variabel over de assen verdeelt. De optionele dynamische stuurinrichting past de stuuroverbrengingsverhouding en de stuurbekrachtiging aan, aan de voertuigsnelheid. Met Audi drive select en de verschillende modi - dynamic, comfort, auto, individual en efficiency - oefent u rechtstreeks invloed uit op het rijgedrag van de wagen.

Audi S5 Sportback driving
1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Gecombineerd brandstofverbruik¹: 6,2–6,1 l/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 162–160 g/km.
3
Verkrijgbaar in geselecteerde talen. Afhankelijk van landspecifieke verkrijgbaarheid.