Audi S5 Sportback > Audi A5 > Audi België
  • stage_exterior_front.jpg
Audi S5 Sportback

S5 Sportback

Sportief, dynamisch en elegant.
De Audi S5 Sportback.

Gecombineerd brandstofverbruik*: 6,2 l/100 km
Gecombineerde CO₂-uitstoot*: 161-163 g/km

De Audi S5 Sportback combineert sportief rijplezier met elegant design en veelzijdigheid. Zowel het interieur als het koetswerk onderstrepen het dynamische karakter van dit model met talrijke typische elementen van de S-reeks.

Download alle
00:00 | 00:00
  • De Audi S5 Sportback¹ wordt standaard geleverd met 18 duims velgen. Velgen van 19” of 20” zijn beschikbaar als opties.

  • Vanuit elke hoek is het design van de Audi S5 Sportback¹ een weerspiegeling van zijn sportieve karakter en dynamische aard.

  • Dankzij zijn 255 kW (347 pk) 3,0 TDI-motor (gecombineerd brandstofverbruik*: 6,2 l/100 km, gecombineerde CO₂-uitstoot*: 161-163 g/km) sprint de Audi S5 Sportback in 4,9 seconden van 0 tot 100 km/u.

  • De optionele Audi Matrix-ledkoplampen verlichten de weg minutieus.

  • Het optionele glazen panoramadak laat meer licht binnen en biedt de mogelijkheid tot bijkomende ventilatie.

  • Het optionele contour/sfeerverlichtingspack zorgt voor een sfeerrijk interieur.

  • De optionele Audi virtual cockpit en het MMI-systeem geven u alle belangrijke informatie.

  • Het optionele Bang & Olufsen Sound System biedt u een verbluffende geluidservaring dankzij de 3D-sound.

  • Stoer, slank en sportief: de Audi S5 Sportback¹ combineert elegantie, veelzijdigheid en comfort.

Sportwagenprestaties in cijfers¹

Vermogen

255

kW

(347 pk)

Koppel

700

Nm

Acceleratie

4.9

seconden

van 0 tot 100 km/u

1
Gecombineerd brandstofverbruik: 6,2 l/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot*: 161-163 g/km.

Krachtige aandrijving

De 3.0 liter V6-motor (gecombineerd brandstofverbruik*: 6,2 l/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot*: 161-163 g/km) in de Audi S5 Sportback maakt indruk met zijn vermogen en efficiëntie die mogelijk worden gemaakt door het mildhybridsysteem. We hebben het hier over de krachtigste upgrade van onze V6-dieselmotoren. De turbolader, het vermogen van 255 kW (347 pk) en het maximale koppel van 700 newtonmeter stuwen de Audi S5 Sportback in 4,9 seconden van 0 tot 100 km/u. De elektronisch begrensde maximumsnelheid bedraagt 250 km/u.

Voorkant van de Audi S5 Sportback
Meer over de aandrijving

Subliem en sportief -
het exterieur

De Audi S5 Sportback¹ ziet er vlot en sportief uit, maar op een gereserveerde manier. Herkenningspunten voor de kenners zijn de voorbumper met grote luchtinlaten en de opvallende dorpelafwerking. Veel van de toevoegingen zijn in discrete matte grijstinten uitgevoerd. Tegelijkertijd zorgen aluminium details voor een mooie accentuering. Het optionele glazen panoramadak is een stijlvolle optie. Het grote glasoppervlak laat meer licht naar binnen en biedt u de mogelijkheid om extra te ventileren. Een elektrisch bedienbare zonwering beschermt u tegen te fel zonlicht.

Glazen panoramadak Audi S5 Sportback
Meer over het exterieur

Oogstrelend en comfortabel –
het interieur

De sportieve lijnen van het exterieur worden doorgetrokken in het interieur van de Audi S5 Sportback¹. Horizontale lijnen kenmerken het design, terwijl een brede luchtinlaatstrook en een groot decoratief vlak het instrumentenpaneel optisch indelen. Van dak tot vloertapijtjes overheerst elegant zwart. Sportstoelen met S-logo’s zijn standaard, S-sportstoelen met geïntegreerde hoofdsteunen, diamantstikselpatroon en massagefunctie optioneel. Op de verlichte instaplijsten met aluminium inleg, het met leder beklede sportstuur met multifunctie plus en de afwerking van de tiptronic-hendel prijkt het S-logo met rode diamant: standaarduitrusting voor de deze reeks.

interieur Audi S5 Sportback

Bedieningsgemak

Het MMI-systeem aan boord van de Audi S5 Sportback¹ is uitermate intuïtief te bedienen. De optionele topversie is de MMI navigatie plus met MMI touch en een 8,3 duims groot scherm. Het systeem verbindt de Audi S5 Sportback¹ met het internet via LTE² en omvat ook een wifihotspot. De talloze internetdiensten van Audi connect³ horen er standaard bij. Denk daarbij aan online verkeersinformatie. Die dienst brengt je ruim op tijd en in real time op de hoogte van files en stelt overeenkomstig alternatieve trajecten voor, via de snelweg, gewestwegen en in de stad. De gratis myAudi App⁴ verbindt uw smartphone met de Audi S5 Sportback¹. De optionele Audi virtual cockpit toont alle belangrijke gegevens op het 12,3 duims groot scherm. U kiest zelf tussen drie verschillende weergavemodi.

Audi virtual cockpit Audi S5 Sportback
Meer over het Bang & Olufsen Sound System
Cockpit Audi S5 Sportback

Discrete assistentie

Een ruime waaier aan rijhulpsystemen⁵ maakt autorijden in de Audi S5 Sportback¹ nog ontspannender, comfortabeler en veiliger. De optionele systemen kunnen afzonderlijk of gecombineerd in vooraf geconfigureerde pakketten worden besteld, zoals het "city"-pack voor stadsverkeer en het "tour"-pack voor langere verplaatsingen. Een voorbeeld hiervan is de optionele afslag- en uitwijkassistent, die tijdens het afslaan naar links binnen de technische mogelijkheden op tegemoetkomend verkeer let en bij dreigend gevaar de auto kan stoppen.

Praktisch en veelzijdig voor elke dag

De royale bagageruimte van de Audi S5 Sportback¹ is 480 liter groot en met neergeklapte achterbank zelfs 1300 liter. Via de standaard elektrische achterklep is in- en uitladen kinderspel. Nog eenvoudiger werkt de klepbediening in combinatie met het optionele virtual pedal (voetsensor onder de achterbumper).

Audi S5 Sportback
1
Gecombineerd brandstofverbruik: 6,2 l/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot*: 161-163 g/km.
2
Gelieve voor de beschikbaarheid en het gebruik van LTE-ondersteuning contact op te nemen met uw Audi verdeler.
3
Meer informatie over Audi connect vindt u op www.nl.audi.be/connect of bij uw Audi verdeler.
4
Beschikbaarheid kan variëren naargelang het land. Compatibel met Apple iOS 7 en Android 4.1. Voorafgaande registratie op myaudi.be vereist. Actieve wifiverbinding tussen smartphone en Audi MMI vereist voor mediastreaming.
5
Denk eraan dat de assistentiesystemen de chauffeur enkel ondersteunen binnen de grenzen van het systeem. U behoudt als chauffeur steeds zelf de verantwoordelijkheid om uw aandacht bij het rijden te houden.