Audi S5 Sportback > Audi A5 > Audi België
De nieuwe Audi A5 Sportback

Audi S5 Sportback TDI

Krachtig en aantrekkelijk.
De Audi S5 Sportback TDI

Gecombineerd brandstofverbruik*/¹: WLTP: 7,4–7,1 l/100km (NEDC: 6,4–6,4 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie*/¹: WLTP: 194–185 g/km (NEDC: 169–167 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

De Audi S5 Sportback TDI biedt ruimte voor het hele gezin – met de kracht van een sportwagen. Het ruimere interieur en de krachtige TDI-motor geven de vijfdeurs werkelijk iets speciaals. De Audi S5 Sportback is bovendien een streling voor het oog dankzij de nieuwe designtaal en de specifieke S-elementen aan de buitenkant.

Het grote geheel tot in het kleinste detail

Het hertekende design van de Audi S5 Sportback TDI¹ zorgt voor een sportieve en sexy uitstraling, van welke kant u hem ook bekijkt. De standaard specifieke S-elementen zorgen voor een speciale toets aan de buitenkant: de S-bumper, het radiatorrooster in honingraatstructuur van mat zwart titanium met matte, zilverkleurige inzetstukken van aluminium, de brede luchtinlaten in het rooster en de voorspoiler van zilverkleurig mat aluminium vooraan. Aan de zijkant hebben we de 18-duimswielen en S-sportophanging, buitenspiegels van zilverkleurig mat aluminium en verlichte deurdrempellijsten vooraan met S-embleem. De S-diffusor met doorlopende sierlijst van zilverkleurig mat aluminium, de verchroomde dubbele specifieke S-uitlaatpijpen en de S-spoiler achteraan accentueren de brede achterkant van de Audi S5 Sportback TDI¹.

Audi S5 Sportback TDI
Audi S5 Sportback

Baden in het licht

Koplampen met ledtechnologie zijn standaard bij de Audi S5 Sportback. Optioneel kunt u ook kiezen voor Matrix-ledkoplampen met Audi laserlight. Dat vormt bij snelheden vanaf 70 km/u een aanvulling op het ledgrootlicht. Doordat het bereik bijna dubbel zo groot is als dat van het ledgrootlicht, gaat de veiligheid er aanzienlijk op vooruit. Nog inbegrepen in het verlichtingspack zijn de dynamische verlichtingseffecten van de Coming and Leaving Home-functie en de dynamische richtingaanwijzers.

Zijn bedoeling? Al uw wensen vervullen

Het interieur van de Audi S5 Sportback TDI¹ ademt sportiviteit met zijn specifieke S-elementen, zoals de optionele S-sportzetels, de standaard inzetstukken van geborsteld mat aluminium en het driespakige lederen stuurwiel met multifunctie plus, S-embleem en contrasterende stiksels. De nieuwe designtaal omvat uitgesproken horizontaal gestileerde elementen, kwaliteitsmaterialen en geavanceerde infotainmentfuncties, die samen zorgen voor een bijzonder ruimtelijk gevoel, dat u bovendien aan uw eigen wensen kunt aanpassen met het Audi exclusive-portfolio.

Audi S5 Sportback TDI

Intuïtief? Alles in één oogopslag.

Functies zoals het optionele MMI navigatie plus in de Audi S5 Sportback TDI¹ bedient u intuïtief via het 10.1-inch MMI-aanraakscherm met haptische feedback of door spraakbediening. Daarnaast is voor de Audi S5 Sportback TDI¹ ook de optionele Audi virtual cockpit plus beschikbaar, die alle belangrijke voertuiggegevens kristalhelder en direct in uw blikveld weergeeft op het duidelijke 12.3-inch scherm in full HD. In het specifieke S-design wordt het toerental van de motor op de voorgrond getoond en met zijn aanpasbare bediening, intuïtieve menunavigatie en naar de bestuurder gerichte scherm is hij bijzonder gebruiksvriendelijk.

Audi S5 Sportback TDI
Sportiviteit in cijfers

Vermogen

255

kW¹

(347 pk)

Koppel

950

Nm¹

Maximum

Topsnelheid

250

km/u¹

Begrensd

1
Gecombineerd brandstofverbruik*/¹: WLTP: 7,4–7,1 l/100km (NEDC: 6,4–6,4 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie*/¹: WLTP: 194–185 g/km (NEDC: 169–167 g/km)

Een sportief gevoel? Dat start al op de baan

Van 0 naar 100 km/u in minder dan vijf seconden. Een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. Dankzij de 3.0-liter TDI-motor (Gecombineerd brandstofverbruik*/¹: WLTP: 7,4–7,1 l/100km (NEDC: 6,4–6,4 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie*/¹: WLTP: 194–185 g/km (NEDC: 169–167 g/km)) met 255 kW (347 pk) en een maximaal koppel van 950 Nm gaat u met sprekend gemak de baan op. En dan is er ook nog de quattro vierwielaandrijving met sportdifferentieel, die de trekkracht actief en variabel over de assen verdeelt, gecombineerd met de comfortabele rijsensatie van de dynamische stuurinrichting, die de stuurverhouding en stuurkracht van het voertuig voortdurend aan de rijsnelheid aanpast. Het 48V Mild Hybrid-systeem verhoogt de efficiëntie. En met Audi drive select en de verschillende modi - dynamic, comfort, auto, individual en efficiency - oefent u rechtstreeks invloed uit op het rijgedrag van de wagen.

Der Audi S5 Sportback TDI in der seitlichen Frontansicht
1
Gecombineerd brandstofverbruik*/¹: WLTP: 7,4–7,1 l/100km (NEDC: 6,4–6,4 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie*/¹: WLTP: 194–185 g/km (NEDC: 169–167 g/km)
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.