Audi A6 allroad quattro > Audi A6 > Audi België
A6 allroad quattro

Audi A6 allroad quattro

Luxe. De allroad versie.
De nieuwe Audi A6 allroad quattro

Gecombineerd brandstofverbruik¹: 9,0–5,8 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 204–153 g/km (NEDC: 177–132 g/km)
Contacteer uw concessiehouder voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Het comfort en de veelzijdigheid van een Audi Avant. En de flexibiliteit en souplesse van een permanente quattro vierwielaandrijving. Een rijervaring die al uw zintuigen prikkelt met een breed scala aan digitale technologieën. De in 1999 gelanceerde Audi A6 allroad quattro viert zijn 20-jarig jubileum met een robuuste, veelzijdige en comfortabele versie van de vierde generatie. Met een adembenemend design en een verbluffende rijervaring. Kijk de weg altijd recht in de ogen.

Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080_AA6_181017.jpg
1920x1080_AA6_181017.jpg
  • Dankzij de instelbare luchtvering, specifiek voor allroadgebruik, is de Audi A6 allroad quattro perfect geschikt om offroad te rijden.

  • De Audi A6 allroad quattro beschikt standaard over quattro permanente vierwielaandrijving.

  • Heel wat kenmerken van deze Audi A6 allroad quattro verwijzen naar zijn typische offroadkarakter, bijvoorbeeld de wielkastranden in een contrasterende kleur.

  • De Audi A6 allroad quattro heeft een opvallend grille-ontwerp met verticale chroomspijlen.

  • De Audi A6 allroad quattro heeft een trekkracht van maximaal 2,5 ton.

  • Voor nog meer karakter is er het allroad-interieurpakket met onder meer aluminium dorpellijsten en allroadbedrukking.

  • Een eerste blik op het interieur van de Audi A6 allroad quattro: de ruiten met frame in aluminiumlook stralen klasse uit.

  • U kunt het interieur van de Audi A6 allroad quattro aankleden volgens uw eigen smaak – bijvoorbeeld met gepersonaliseerde zetelbekleding en decoratieve elementen.

  • De menu’s van het MMI-navigatiesysteem zijn aangepast aan de technische capaciteiten van de Audi A6 allroad quattro. Zo is op het bovenste touchscreen de carrosseriehoek inzichtelijk te maken tijdens het offroad rijden.

Intense rijervaring

Wat rijdynamiek en comfort betreft, is de Audi A6 allroad quattro een echte allrounder. De standaard quattro vierwielaandrijving levert een goede tractie op en draagt bij aan de veiligheid en een goede wendbaarheid. De geïntegreerde ultra-technologie registreert permanent de rijomstandigheden en past de aandrijving aan, afhankelijk van de conditie van de voor-en achteras. De eveneens standaard luchtvering met adaptieve dempers regelt automatisch de rijhoogte. Ten opzichte van de A6 Avant is maximaal 45 millimeter extra bodemspeling beschikbaar. Met Audi drive select beïnvloedt u daarnaast diverse parameters. Er zijn zeven instellingen, waaronder allroad en offroad.

Onder de motorkap ligt altijd een 3.0 V6 TDI-motor met 48-volt elektrificatie (Gecombineerd brandstofverbruik¹: 9,0–5,8 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 204–153 g/km (NEDC: 177–132 g/km)). Kies voor een vermogen van 170 kW/231 pk, 210 kW/286 pk of 257 kW/349 pk. De Audi A6 allroad quattro is daarmee een serieus snelle auto, die in de sterkste versie in 5,2 seconden van 0 naar 100 km/u kan.

A6 allroad quattro
Meer over de rijdynamiek
Meer over de bagageruimte

Digitaal dashboard

Alle infotainmenttechnologieën vindt u in één oogopslag en binnen handbereik. De optionele ‘Audi virtual cockpit plus’ is een volledig digitaal instrumentarium. Op dit 12,3 inch high-res HD-scherm ziet u de gebruikelijke snelheidsmeter en toerenteller. U hebt de keuze uit de Classic, Dynamic of Sport versies. Het optionele MMI navigatie plus-systeem met MMI touch response geeft u toegang tot Audi connect¹. De bediening verloopt via de beide touchscreens in de middenconsole en met spraaksturing.

Cockpit Audi A6 allroad quattro
Meer over bediening en infotainment

Opvallende en doeltreffende verlichting

De vooruitstrevende koplampen passen naadloos bij de strakke uitstraling van de Audi A6 allroad quattro. De standaard led-units zijn optioneel te vervangen door HD-matrix led-koplampen. Ook dynamische knipperlichten zijn dan inbegrepen. Uw auto heeft zo hoogwaardige, goed herkenbare verlichting die voor meer veiligheid zorgt voor u en uw medeweggebruikers.

Light technology Audi A6 allroad quattro
1
Meer informatie over Audi connect vindt u op www.nl.audi.be/connect of bij uw Audi verdeler.
2
Houd er rekening mee dat rijhulpsystemen de bestuurder tijdens het rijden maar kunnen helpen binnen de limieten van het systeem. De verantwoordelijkheid blijft altijd bij de bestuurder, die zijn aandacht op elk moment op de weg en bij het rijden moet houden.
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.