A8 L TFSI e > Audi A8 > Audi België
Der neue Audi A0

Audi A8 L 60 TFSI e quattro

Luxueus, comfortabel en innovatief.
De Audi A8 L 60 TFSI e quattro

Gecombineerd brandstofverbruik¹: WLTP: Benzine : 2,6–2,2 l/100km | Stroomverbruik: 21,3–20,5 kWh/100 km (NEDC: ) | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 60–52 g/km (NEDC: )
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Exclusieve luxe, een hoge mate aan comfort en digitale technologieën verdeeld over een totale lengte van 5,3 meter: dat is de Audi A8 L 60 TFSI e quattro. Deze luxueuze berline maakt niet alleen indruk met zijn sportieve uiterlijk, maar ook met zijn innovatieve plug-inhybride aandrijving, die een efficiënte elektromotor combineert met een krachtige verbrandingsmotor.

Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080_AA8_E-TRON_171008.jpg
1920x1080_AA8_E-TRON_171008.jpg
  • Het brede en platte singleframe-rooster, de opvallende koplampen en de brede, zijdelingse luchtinlaten vormen de krachtige voorkant van de Audi A8 L 60 TFSI e quattro¹.

  • Dankzij zijn totale lengte van 5,3 meter biedt de Audi A8 L 60 TFSI e quattro zijn inzittenden zeeën van ruimte.

  • De Audi A8 L 60 TFSI e quattro¹ laadt u gemakkelijk op bij u thuis of onderweg.

  • 19-duimswielen van gietaluminium met een 5-spakig turbinedesign zijn standaard op deze auto.

  • De uitlaatpijpranden van de Audi A8 L 60 TFSI e quattro¹ zijn afgewerkt met chroom.

  • Het standaard chroom-exterieurpack omvat een radiatorrooster en zijdelingse luchtinlaten met een titaniumzwarte afwerking.

  • Opvallend aan de Audi A8 L 60 TFSI e quattro¹ is de optionele achterzetel achteraan rechts.

  • De aanraakschermen van de Audi A8 L 60 TFSI e quattro¹ geven bij iedere aanraking haptische en akoestische feedback.

  • De naam verwijst naar de combinatie van een verbrandingsmotor, elektromotor en de quattro vierwielaandrijving.

Plug-inhybride aandrijving in cijfers

Prestaties

330

kW¹

(449 pk)

Versnelling

4,9

seconden¹

0 tot 100 km/u

Koppel

700

Nm¹

Maximum

1
Gecombineerd brandstofverbruik¹: WLTP: Benzine : 2,6–2,2 l/100km | Stroomverbruik: 21,3–20,5 kWh/100 km (NEDC: ) | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 60–52 g/km (NEDC: )

Innovatief en dynamisch: de aandrijving

Van 0 tot 100 km/u in 4,9 seconden (Gecombineerd brandstofverbruik¹: WLTP: Benzine : 2,6–2,2 l/100km | Stroomverbruik: 21,3–20,5 kWh/100 km (NEDC: ) | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 60–52 g/km (NEDC: )) – de Audi A8 L 60 TFSI e quattro dankt die spectaculaire versnellingswaarde aan zijn systeemvermogen van 330 kW (449 pk). De plug-inhybride omvat twee elementen: een efficiënte elektromotor die instaat voor de meeste dagelijkse verplaatsingen – tot 46 kilometer (gemeten volgens WLTP) – zuiver elektrisch, en een V6 3.0-liter TFSI-motor die u als een echte atleet naar uw verder afgelegen bestemmingen brengt. De topsnelheid van de elektromotor is 135 km/u. Dankzij het lage geluidsniveau van het aandrijfsysteem en de standaard luchtophanging geniet u van een heerlijk ontspannen trip.

A8

Efficiënt rijden, eenvoudig laden

Intelligente technologieën staan in voor een efficiënte en zuinige rijstijl in de Audi A8 L 60 TFSI e quattro¹. Dankzij de predictieve bedieningsstrategie analyseert de auto proactief alle routegegevens en stelt de aandrijving zo efficiënt mogelijk in, wat dan weer goed nieuws is voor het rijbereik. Kiest u uw rijstijl liever zelf? Dat kan dankzij drie verschillende rijmodi. Om uw auto op te laden, bieden we u heel wat praktische oplossingen. Zo krijgt u met de Audi e-tron Charging Services toegang tot ruim 110.000 openbare laadpunten verspreid over Europa.

A8

Stap in en geniet – het interieur

Dat comfort een belangrijke rol speelt in de Audi A8 L 60 TFSI e quattro¹, voelt u zodra u plaatsneemt. De geavanceerde zetels bieden u een hoge mate aan comfort en een goede zijdelingse ondersteuning, niet alleen voor de passagiers vooraan maar ook achteraan. Maak uw keuze uit verschillende designmogelijkheden. Boven aan het gamma staat de optionele Comfort Individual Contour-zetel. Dat is een pneumatische zetel met verstelbare rugsteun maar op vraag ook met verwarming en ventilatie. Beide functies kunnen in drie standen worden versteld. De standaarduitrusting omvat een lederen multifunctiestuur, verwarmde zetels voor- en achteraan, vaste klimaatregeling, bedieningsknoppen in glaslook en decoratieve inlegelementen van hoge kwaliteit.

A8
Meer over het comfort

Digitale technologieën

De Audi A8 L 60 TFSI e quattro¹ is uitgerust met tal van nuttige functies die u allerlei informatie leveren en uw trip aangenamer maken. De standaard MMI navigatie plus met MMI touch response is het zenuwcentrum voor de chauffeur en biedt toegang tot onze ruime waaier aan Audi connect²-diensten. De standaard Audi virtual cockpit bevat de belangrijkste voertuiggegevens. Passagiers achterin kunnen gebruikmaken van de optionele Rear Seat Remote om onder andere de klimaatregeling, hun zithouding en comfortfuncties achterin te bedienen. Het optionele Rear Seat Entertainment met twee verwijderbare tablets geeft toegang tot streaming, voertuiggegevens en navigatiefuncties.

A8
Meer over bediening en infotainment


A8
A8
1
Gecombineerd brandstofverbruik¹: WLTP: Benzine : 2,6–2,2 l/100km | Stroomverbruik: 21,3–20,5 kWh/100 km (NEDC: ) | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 60–52 g/km (NEDC: )
2
Meer informatie over Audi connect vindt u op www.nl.audi.be/connect of bij uw Audi verdeler.
3
Google en het Google-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Google Inc.⁴
4
Beschikbaarheid kan variëren naargelang het land. Compatibel vanaf Apple iOS 10.0 en Android 6. Voorafgaande registratie op www.audi.com/myaudi vereist. Actieve WLAN-verbinding tussen smartphone en Audi MMI vereist voor mediastreaming.
5
Houd er rekening mee dat rijhulpsystemen de bestuurder tijdens het rijden maar kunnen helpen binnen de limieten van het systeem. De verantwoordelijkheid blijft altijd bij de bestuurder, die zijn aandacht op elk moment op de weg en bij het rijden moet houden.
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.