Audi A8 L TFSI e | Audi België
  • stage_exterior_front.jpg
Audi A8 L 60 TFSI e quattro

Audi A8 L 60 TFSI e quattro

Luxueus, comfortabel en innovatief.
De Audi A8 L 60 TFSI e quattro.


Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Exclusieve luxe, een hoge mate aan comfort en digitale technologieën verdeeld over een totale lengte van 5,3 meter: dat is de Audi A8 L 60 TFSI e quattro. Deze luxueuze berline maakt niet alleen indruk met zijn sportieve uiterlijk, maar ook met zijn innovatieve plug-in hybride aandrijving, die een efficiënte elektromotor combineert met een krachtige interne verbrandingsmotor.

Plug-in hybride innovatief en dynamisch

Systeemprestaties

330

kW¹

(449pk)

Versnelling

4,9

seconden¹

Van 0 tot 100 km/h

Elektrisch bereik

42 - 46

km**

*
** Volledig elektrische actieradius gecombineerd volgens WLTP, voor 19" tot 20" velgen

Deze plug-in hybride combineert twee componenten, te beginnen met een efficiënte elektromotor. De volledig elektrische topsnelheid is 135 km/u. Dan is er de 3,0-liter TFSI V6-motor, die u op lange reizen op een sportieve manier naar uw bestemming brengt. De Audi A8 L 60 TFSI e quattro² dankt zijn acceleratie van 0 naar 100 km/u in 4,9 seconden aan zijn systeemvermogen van 330 kW ().

Audi A8 L TFSI e front

Dagelijkse ritten in volledig elektrische rijmodus

De elektrische actieradius bedraagt tot 42 kilometer³ volgens de WLTP-norm. Dankzij het in het algemeen lage geluidsniveau van de aandrijving en de standaardluchtvering kunt u genieten van een ontspannen rijervaring.

Weergave van de actieradius

De stroommeter links in de Audi virtual cockpit toont de globale prestaties van het systeem, de aandrijfmodus en de laadtoestand van de batterij. De resterende actieradius kunt u aflezen in het midden, net als in de myAudi-app⁴.

Reichweitenanzeige im Audi A8 L TFSI e

Geniet van rust en stilte

Speciaal ontworpen voor de lange versie van deze wagen bieden wij u een uitzonderlijk optioneel comfortpakket. Eén van zijn features is de optionele relax-comfortstoel⁵ achter de zetel van de voorpassagier. Ontspan met de hulp van de elektrisch uitschuifbare en verwarmde voetensteun met massagefunctie en de volledig met leder beklede middenconsole met armsteun. De zetel is uitsluitend verkrijgbaar in combinatie met een elektrisch verstelbare hoofdsteun, zetelverwarming en massagefunctie.

 

Kleuren en velgen

Combineer verschillende koetswerkkleuren en velgen met elkaar om een Audi A8 L 60 TFSI e quattro¹ te ontwerpen die geheel aan uw voorstelling voldoet.
W1W1_CW4-Pyramid_AU65x_A8_004_00.jpg
Maanlichtblauw Maanlichtblauw
Terragrijs Terragrijs
Moessongrijs Moessongrijs
Mythoszwart Mythoszwart
Vesuviusgrijs Vesuviusgrijs
19” Lichtmetalen velgen 15 spaken design 19” Lichtmetalen velgen 15 spaken design
20" light alloy wheels, 20 spoke structure design, graphite grey, shiny 20" light alloy wheels, 20 spoke structure design, graphite grey, shiny
20" Lichtmetalen velgen 5 spaken Turbine design, magnesium afwerking, gepolijst 20" Lichtmetalen velgen 5 spaken Turbine design, magnesium afwerking, gepolijst
20" Lichtmetalen velgen 10 spaken Y design, 20" Lichtmetalen velgen 10 spaken Y design,
20'' Lichtmetalen velgen 20 spaken Parallel design, contrastgrijs, gepolijst 20'' Lichtmetalen velgen 20 spaken Parallel design, contrastgrijs, gepolijst
Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-a8-l-tfsi-e-interior-AA8_TFSIe_D_191001_1.jpg
1920x1080-audi-a8-l-tfsi-e-interior-AA8_TFSIe_D_191001_1.jpg
  • Het interieurdesign van de Audi A8 L 60 TFSI e quattro² oogt bijzonder uitnodigend, en bevat extra optionele uitrustingselementen zoals de matrix-ledleeslampjes en het sfeerverlichtingspakket plus.

  • Dankzij zijn totale lengte van 5,3 meter biedt de Audi A8 L 60 TFSI e quattro² zijn inzittenden zeeën van ruimte.

  • De Audi A8 L 60 TFSI e quattro² laadt u gemakkelijk op bij u thuis of onderweg.

  • De uitlaatpijpen van de Audi A8 L 60 TFSI e quattro² zijn afgewerkt met chroom.

  • De plug-in hybride is meteen herkenbaar aan een lichtsignatuur in de voorbumper en aan het standaard chroomexterieurpakket.

  • Opvallend aan de Audi A8 L 60 TFSI e quattro² s de optionele relax-comfortstoel⁵ rechts achterin

  • De Audi virtual cockpit toont u onder meer specifieke plug-in hybride-informatie.

  • Het MMI-display geeft de heersende vermogensverdeling van het voertuig weer.

  • De extragrote getinte ruit van het optionele panoramische glazen dak zorgt voor een aangename sfeer in het interieur.

Man drawing on a tablet

Ervaar digitalisering

Passagiers achterin kunnen gebruikmaken van de optionele Rear Seat Remote om onder andere de klimaatregeling, hun zithouding en comfortfuncties achterin te bedienen. Het optionele Rear Seat Entertainment met twee verwijderbare tablets geeft toegang tot streaming, voertuiggegevens en navigatiefuncties.

Audi exclusive

Maak uw Audi A8 L 60 TFSI e quattro² inspirerend uniek – met Audi exclusive⁷. Met geselecteerde inlegplaatjes, gekleurd leder en aangepaste lakafwerkingen in een breed scala aan kleuren. Helemaal zoals u het wilt.

1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
3
Volledig elektrische actieradius gecombineerd volgens WLTP, voor 19" tot 20" velgen.
4
Compatibel met Apple iOS 10.0 en Android 6 en hogere versies. Voorafgaande registratie op www.audi.com/myaudi is vereist.
5
Neem contact op met uw Audi-verdeler om te weten wanneer dit kenmerk beschikbaar is.
6
Neem contact op met uw Audi-verdeler om te weten wanneer dit kenmerk beschikbaar is. De functies van de schermen achterin kunnen van regio tot regio verschillen en hangen af van de diensten die voor het klanttoestel worden aangeboden door de provider van de mobiele diensten/app. Een klanttoestel (smartphone, tablet, enz.) is essentieel om gebruik te kunnen maken van de schermen. De schermen worden bediend via de Media Control-app (verkrijgbaar via de gebruikelijke download portals en stores). Neem contact op met uw Audi-verdeler voor meer informatie over de weergeefbare content. Er kunnen mobiele-telefoonkosten worden aangerekend.
7
Audi exclusive is een optie van Audi Sport GmbH. Neem contact op met uw Audi-verdeler of kijk op www.audi.com voor gedetailleerde informatie over standaarduitrustingen en opties.