Audi A8 TFSI e | Audi België
  • stage_exterior_front.jpg
 Audi A8 60 TFSI e quattro

Audi A8 60 TFSI e quattro

Een luxeberline met het rijgevoel van morgen.
De Audi A8 60 TFSI e quattro.


Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Een combinatie van een elegante luxeberline en een innovatieve plug-in hybride aandrijving: dat is de Audi A8 60 TFSI e quattro². Zijn aandrijfsysteem omvat een efficiënte elektromotor om plaatselijk uitstootvrij te rijden en een krachtige interne verbrandingsmotor. Dankzij de ruime waaier aan infotainment- en entertainmenttechnologieën kunnen de chauffeur en passagiers, zowel voor- als achterin, hun digitale dagelijkse leven gewoon voortzetten in de auto.

Plug-in hybride – superieur en efficiënt

In combinatie met de krachtige 3,0-liter TFSI V6-motor genereert de aandrijving een systeemvermogen van 330 kW waarmee het voertuig in slechts 4,9 seconden optrekt van 0 tot 100 km/u (gecombineerd brandstofverbruik¹: 2,6–2,5 l/100 km; gecombineerd stroomverbruik¹: 21,2–20,8 kWh/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 60–57 g/km). De elektronisch begrensde topsnelheid is 250 km/u; in volledig elektrische modus bedraagt de topsnelheid 135 km/u.

De Audi A8 60 TFSI e quattro in cijfers

Systeemprestaties

330

kW¹

(449pk)

Versnelling

4,9

0 tot 100 km/u

Elektrisch bereik

43-47

km**

*
** Volledig elektrische actieradius gecombineerd volgens WLTP, voor 19" tot 20" velgen
Audi A8 TFSI e rear

Voordelen gecombineerd

Ons plug-in hybride concept voor de Audi A8 60 TFSI e quattro² combineert het beste van twee aandrijfwerelden. Met de efficiënte elektromotor veroorzaakt u zo goed als geen geluid en geen enkele lokale uitstoot; dankzij de zuivere elektrische actieradius van minstens 43 kilometer³ in de stad kunt u de meeste van uw dagelijkse verplaatsingen in volledig elektrische modus maken.

Weergave van de actieradius

De stroommeter links in de Audi virtual cockpit toont de globale prestaties van het systeem, de aandrijfmodus en de laadtoestand van de batterij. De resterende actieradius kunt u aflezen in het midden, net als in de myAudi-app⁴.

The remaining range shown in the MMI of an Audi A8 TFSI e

Exclusief loungekarakter: het interieur

In het interieur van de Audi A8 60 TFSI e quattro² kunt u genieten van functies als de standaard hulpklimaatregeling, die het interieur koelt of verwarmt vóór u vertrekt. U kunt deze eenvoudig inschakelen via de myAudi-app⁴. Met de optionele automatische comfortklimaatregeling met 4 zones kunnen de temperatuur en luchtverdeling afzonderlijk worden ingesteld voor de passagiers achterin. De wagen is bovendien uitgerust met een interieurfilter om stof en geuren te filteren, om de concentratie stofdeeltjes, kwalijke geuren en allergenen in het interieur te verlagen. Maak een proefrit in de optionele Comfort Individual Contour-zetel voorin. Naast de pneumatische verstelfuncties voor de zijkussens van zitting en rugleuning, zijn er ook verwarmings-, ventilatie- en massagefuncties met diverse programma’s verkrijgbaar.

Kleuren en velgen

Combineer verschillende koetswerkkleuren en velgen met elkaar om een Audi A8 60 TFSI e quattro¹ te ontwerpen die geheel aan uw voorstelling voldoet.
Z8Z8_C9W-Pyramid_AU65x_A8_004_00.jpg
Terragrijs Terragrijs
Moessongrijs Moessongrijs
Mythoszwart Mythoszwart
Vesuviusgrijs Vesuviusgrijs
Maneschijnblauw Maneschijnblauw
20" Lichtmetalen velgen 5 spaken Turbine design, magnesium afwerking, gepolijst 20" Lichtmetalen velgen 5 spaken Turbine design, magnesium afwerking, gepolijst
20" Lichtmetalen velgen 10 spaken Parallel design, contrastgrijs, gepolijst 20" Lichtmetalen velgen 10 spaken Parallel design, contrastgrijs, gepolijst
20'' Lichtmetalen velgen 20 spaken Structure design contrastgrijs, gepolijst 20'' Lichtmetalen velgen 20 spaken Structure design contrastgrijs, gepolijst
20" Lichtmetalen velgen Audi Sport 10 spaken Y EVO design 20" Lichtmetalen velgen Audi Sport 10 spaken Y EVO design
20'' Lichtmetalen velgen Audi Sport 5 spaken V Star design antracietzwart, gepolijst 20'' Lichtmetalen velgen Audi Sport 5 spaken V Star design antracietzwart, gepolijst
Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080_AA8_TFSIe_191012.jpg
1920x1080_AA8_TFSIe_191012.jpg
  • De Audi A8 60 TFSI e quattro² biedt 390 liter bagageruimte. De vlakke laadvloer maakt een comfortabel gebruik van de bagageruimte mogelijk.

  • De plug-in hybride is meteen herkenbaar aan een lichtsignatuur in de voorbumper.

  • De Audi A8 60 TFSI e quattro² is een sportieve luxeberline met een innovatieve aandrijving.

  • De plug-in hybride aandrijving van de Audi A8 60 TFSI e quattro² ontwikkelt een systeemvermogen van 330 kW (gecombineerd brandstofverbruik¹: 2,6–2,5 l/100 km; gecombineerd stroomverbruik¹: 21,2–20,8 kWh/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 60–57 g/km).

  • Veel ruimte voor alle inzittenden en hoogwaardige materialen zijn enkele van de hoofdkenmerken van het interieur van de Audi A8 60 TFSI e quattro².

  • De Audi virtual cockpit toont u onder meer specifieke plug-in hybride-informatie.

  • Het MMI-display geeft de heersende vermogensverdeling van het voertuig weer.

  • Het optionele Bang & Olufsen Sound System met 3D-sound staat in voor een concertzaalwaardige muziekervaring.

  • Een duidelijk signaal op de achterkant van de Audi A8 60 TFSI e quattro²: Dit is een plug-in hybride wagen die u het rijgevoel van de toekomst verschaft tijdens uw dagelijkse ritten.

Audi exclusive

Maak uw Audi A8 60 TFSI e quattro² inspirerend uniek – met Audi exclusive⁵. Met geselecteerde inlegplaatjes, gekleurd leder en aangepaste lakafwerkingen in een breed scala aan kleuren. Precies zoals u het wilt.

1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
3
Volledig elektrische actieradius gecombineerd volgens WLTP, voor 19" tot 20" velgen
4
Compatibel vanaf Apple iOS 10.0 en Android 6. Voorafgaande registratie op www.audi.be vereist.
5
Audi exclusive is een optie van Audi Sport GmbH. Neem contact op met uw Audi-verdeler of kijk op www.audi.com voor gedetailleerde informatie over standaarduitrustingen en opties.