A8 TFSI e > Audi A8 > Audi België

Een efficiënte luxeberline.
De Audi A8 60 TFSI e quattro.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: WLTP: Benzine : 2,5–2,2 l/100km | Stroomverbruik: 21,2–20,3 kWh/100 km (NEDC: ) | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 58–50 g/km (NEDC: )
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Een combinatie van een elegante luxeberline en een innovatieve plug-inhybride: dat is de Audi A8 60 TFSI e quattro. Zijn aandrijfsysteem omvat een efficiënte elektromotor om plaatselijk uitstootvrij te rijden en een krachtige interne verbrandingsmotor. Dankzij de ruime waaier aan infotainment- en entertainmenttechnologieën kunnen de chauffeur en passagiers, zowel voor- als achterin, hun digitale dagelijkse leven gewoon voortzetten in de auto.

Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080_AA8_TFSIe_191011.jpg
1920x1080_AA8_TFSIe_191011.jpg
  • Het standaard verchroomde exterieurpack omvat een radiatorrooster en zijdelingse luchtinlaten met een titaniumzwarte afwerking.

  • De Audi A8 60 TFSI e quattro¹ is een sportieve luxeberline met een innovatief aandrijfsysteem.

  • De plug-inhybride aandrijving van de Audi A8 60 TFSI e quattro¹ levert een systeemvermogen van 330 kW (449 pk).

  • De Audi A8 60 TFSI e quattro¹ heeft een bagagevolume van 390 liter. De vlakke laadvloer maakt het gebruik van de koffer extreem comfortabel.

  • Het interieur van de Audi A8 60 TFSI e quattro¹ wordt gekenmerkt door zeeën van ruimte voor bestuurder en passagiers en door het gebruik van kwaliteitsmaterialen.

  • Optioneel kunnen ook de passagiers achterin genieten van een uitgebreid entertainmentaanbod.

  • De kleurenschermen van het standaard infotainmentsysteem MMI Navigation plus met MMI touch response geven haptische en akoestische feedback wanneer u op een knop drukt.

  • Het optionele Bang & Olufsen Sound System met 3D-sound staat in voor een concertzaalwaardige muziekervaring.

  • Een duidelijke aanwijzing op de achterkant van de Audi A8 60 TFSI e quattro¹: dit is een plug-inhybride.

Plug-inhybride aandrijving in cijfers¹

Systeemprestaties

330

kW¹

(449 pk)

Versnelling

4.9

0 tot 100 km/u

Koppel

700

Nm¹

Maximum

1
Gecombineerd brandstofverbruik¹: WLTP: Benzine : 2,5–2,2 l/100km | Stroomverbruik: 21,2–20,3 kWh/100 km (NEDC: ) | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 58–50 g/km (NEDC: )

Het beste van twee werelden - de aandrijving

Ons plug-inhybride systeem in de Audi A8 60 TFSI e quattro combineert het beste van twee aandrijfsystemen (Gecombineerd brandstofverbruik¹: WLTP: Benzine : 2,5–2,2 l/100km | Stroomverbruik: 21,2–20,3 kWh/100 km (NEDC: ) | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 58–50 g/km (NEDC: )). Met de efficiënte elektromotor rijdt u plaatselijk uitstootvrij en dankzij het zuiver elektrische rijbereik van minstens 40 kilometer in de stad legt u de meeste van uw dagelijkse verplaatsingen zuiver elektrisch af. Samen met de V6 3.0-liter TFSI-motor haalt de auto een totaal systeemvermogen van 330 kW (449 pk) en trekt hij in 4,9 seconden op van 0 tot 100 km/u. De elektronisch begrensde topsnelheid is 250 km/u, de topsnelheid van de elektromotor alleen is 135 km/u. Dankzij het lage geluidsniveau van het aandrijfsysteem en de standaard luchtophanging geniet u van een heerlijk ontspannen trip.

Achteraanzicht van de Audi A8 60 TFSI e quattro

Efficiënt rijden en laden

Intelligente technologieën staan in voor een efficiënte en zuinige rijstijl in de Audi A8 60 TFSI e quattro¹. Dankzij de predictieve bedieningsstrategie analyseert de auto proactief alle routegegevens en stelt de aandrijving zo efficiënt mogelijk in, wat dan weer goed nieuws is voor het rijbereik. Kiest u uw rijstijl liever zelf? Dat kan dankzij drie verschillende rijmodi. Om uw auto op te laden, bieden we u heel wat praktische oplossingen. Zo krijgt u met de Audi e-tron Charging Services toegang tot ruim 110.000 openbare laadpunten verspreid over Europa.

Achteraanzicht van de Audi A8 60 TFSI e quattro

Exclusief loungekarakter:
het interieur

Uw comfort staat centraal in het interieur van de Audi A8 60 TFSI e quattro¹. Zo geniet u van de standaard stationaire klimaatregeling die het interieur opwarmt of koelt nog voor u de motor start. Gebruik gewoon de myAudi-app² om de functie te activeren en in te stellen. Met de optionele automatische klimaatregeling met 4 comfortzones kunt u de temperatuur en luchtverdeling voor de passagiers achterin afzonderlijk instellen. Bovendien is er ook een stof- en geurallergenenfilter. Of u kiest optioneel voor een op maat gemaakt systeem. Neem plaats in de optionele Individual Comfort Contour Seats. Naast een pneumatisch verstelbare zetel en rugsteun kunt u hier op vraag ook kiezen voor zetelverwarming en -ventilatie.

Interieur van de Audi A8 60 TFSI e quattro

Ervaar de digitale mogelijkheden

De Audi A8 60 TFSI e quattro¹ is uitgerust met tal van nuttige functies die u allerlei informatie leveren en uw trip aangenamer maken. Het standaard MMI navigatie plus met MMI touch response is het zenuwcentrum voor de chauffeur en biedt toegang tot onze ruime waaier aan Audi connect²-diensten. De standaard Audi virtual cockpit bevat de belangrijkste voertuiggegevens. Passagiers achterin kunnen gebruikmaken van de optionele Rear Seat Remote om onder andere de klimaatregeling, hun zithouding en comfortfuncties achterin te bedienen. Het optionele Rear Seat Entertainment met twee verwijderbare tablets geeft toegang tot streaming, voertuiggegevens en navigatiefuncties.

Rear Seat Entertainment in de Audi A8 60 TFSI e quattro
Meer over bediening en infotainment

Uitgesproken stijlvol design

Visueel straalt de Audi A8 60 TFSI e quattro¹ sportieve elegantie en verfijning uit. Daarbovenop benadrukken enkele designelementen zijn unieke karakter als plug-inhybride, zoals de opvallende verlichtingssignatuur in de voorbumper en de 19-duimsvelgen van gietaluminium met 5-spakig turbinedesign. Het standaard verchroomde exterieurpack geeft de auto een nog exclusievere look.


1
Gecombineerd brandstofverbruik¹: WLTP: Benzine : 2,5–2,2 l/100km | Stroomverbruik: 21,2–20,3 kWh/100 km (NEDC: ) | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 58–50 g/km (NEDC: )
2
Beschikbaarheid kan variëren naargelang het land. Compatibel vanaf Apple iOS 10.0 en Android 6. Voorafgaande registratie op www.audi.com/myaudi vereist. Actieve WLAN-verbinding tussen smartphone en Audi MMI vereist voor mediastreaming.
3
Meer informatie over Audi connect vindt u op www.nl.audi.be/connect of bij uw Audi verdeler.
4
Google en het Google-logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Google Inc.
5
Houd er rekening mee dat rijhulpsystemen de bestuurder tijdens het rijden maar kunnen helpen binnen de limieten van het systeem. De verantwoordelijkheid blijft altijd bij de bestuurder, die zijn aandacht op elk moment op de weg en bij het rijden moet houden.
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.