Een Audi Q5 TFSI e kopen? | Audi België

De kracht van efficiëntie.
De Audi Q5 TFSI e.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: Benzine : 1,8–1,4 l/100km | Stroomverbruik: 21,5–20,1 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 42–34 g/km

Met de Audi Q5 TFSI e geniet u van de combinatie van een TFSI-verbrandingsmotor en een krachtige elektromotor. Zonder dat u de typische Audi dynamiek hoeft te missen. En in volledig elektrische modus stoot u lokaal geen gram CO2 uit.

Vooraanzicht Audi Q5 TFSI e

Altijd de juiste aandrijving

Rijden met de Audi Q5 TFSI e combineert de sterke punten van een elektromotor met de voordelen van een verbrandingsmotor. De ideale aandrijving hangt af van de situatie: elektromotor, verbrandingsmotor of een combinatie van beide (hybride). Voor efficiënt, comfortabel en sportief rijden. Dankzij de 7-speed S tronic-versnellingsbak inclusief quattro vierwielaandrijving gaan prestaties en efficiëntie hand in hand.

De Audi Q5 55 TFSI e quattro in cijfers

Koppel

500

Nm*

Maximum

Acceleratie

5,3

sec*

0 tot 100 km/u

Systeemvermogen

270

kW*

(367 pk)

* Gemiddeld brandstofverbruik* Benzine : 1,8–1,4 l/100km | Stroomverbruik: 21,5–20,1 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie : WLTP: 42–34 g/km

Veel voordelen in één wagen

De elektromotor is perfect voor uw korte, dagelijkse ritten. En voor langere ritten kunt u rekenen op de actieradius die u gewend bent van een verbrandingsmotor, zodat u uw bestemming probleemloos bereikt. Deze modus spaart de batterij en laadt ze zelfs bij via recuperatie. Zo kunt u op het einde van een lange rit over autosnelwegen en landwegen overschakelen naar de volledig elektrische modus, om ontspannen door de stad te rijden.

MMI system Audi Q5 TFSI e

Rij zoals u wilt: vier rijmodi

U bepaalt hoe u rijdt. In de Audi Q5 TFSI e hebt u de keuze uit vier rijmodi: puur elektrisch rijden (EV), primair gebruik van de verbrandingsmotor om het batterijniveau te behouden (Hold) of te verhogen (Charge)² om later elektrisch te rijden, of efficiënte interactie (Hybrid).

vermogensmeter Audi Q5 TFSI e

Een heldere blik op de weg

Dankzij de vermogensmeter links in de Audi virtual cockpit houdt u altijd een oog op het totale vermogen van het systeem, de rijmodus en het batterijniveau. In het midden ziet u de huidige resterende actieradius, zowel voor de elektromotor als de verbrandingsmotor. Bovendien heeft u in de myAudi App³ altijd een overzicht van uw bereik.

Thuis opladen

Wilt u thuis opladen? Daarvoor is er het standaard e-tron compact laadsysteem. Dat bestaat uit een control unit, inclusief oplaadkabel en twee verschillende verlengkabels (met huishoudelijke en industriële stekkers).

Side view Audi Q5 TFSI e side
 
Side view Audi Q5 TFSI e
 

Onderweg opladen

Geniet van de voordelen van de e-tron Charging Service: meer dan 200.000 oplaadpunten in 25 Europese landen, individuele tarieven voor pendelaars in de stad en voor wie veel rijdt, intelligente routebegeleiding en een overzicht van al uw laadprocessen en facturen.

Een nieuwe manier om mobiliteit te beleven

Beleef mobiliteit op een nieuwe manier, bijvoorbeeld door muziek te beluisteren in ongeëvenaarde kwaliteit. Tijdens het volledig elektrisch rijden brengt u namelijk heel weinig geluid en geen enkele lokale uitstoot voort. Een rustgevende manier om iets goeds te doen, voor uzelf en voor het milieu. En als u toch even wilt genieten van de typische Audi dynamiek, trapt u het gaspedaal in tot voorbij het weerstandspunt: de boostfunctie¹ zal u versteld doen staan.

Rear view  Audi Q5 TFSI e

Kleuren en wielen

Combineer verschillende lakkkleuren en velgen om uw ​​Audi Q5 TFSI e helemaal naar uw hand te zetten.
6Y6Y_54U_AVP2D_A_2_000.jpg
Daytona grijs, pareleffect Daytona grijs, pareleffect
Quantum grijs Quantum grijs
District groen, metallic District groen, metallic
Ultra blauw, metallic Ultra blauw, metallic
Navarrablauw, metallic Navarrablauw, metallic
20" Audi Sport lichtmetalen velgen met 5 spaken, sterdesign, Antracietzwart, gepolijst 20" Audi Sport lichtmetalen velgen met 5 spaken, sterdesign, Antracietzwart, gepolijst
20" Audi Sport lichtmetalen velgen met 5 spaken, offsetdesign, Antracietzwart, gepolijst 20" Audi Sport lichtmetalen velgen met 5 spaken, offsetdesign, Antracietzwart, gepolijst
21" Audi Sport lichtmetalen velgen met 5 spaken, polygondesign 21" Audi Sport lichtmetalen velgen met 5 spaken, polygondesign
360 degree animation Audi Q5 TFSI e

Bekijken in 360°

Bekijk de Audi Q5 TFSI e vanuit verschillende hoeken in deze 360°-animatie.

Nieuwe verlichtingsscenario’s

"Met de optionele oled-achterlichten kunt één van drie achterlichtsignaturen kiezen als opvallend kenmerk om uw Audi Q5 TFSI e¹ te personaliseren. Bovendien verandert het karakter van de achterlichtsignatuur automatisch afhankelijk van de rijmodus die u kiest.

De digitale oleds zijn ook voorzien van nabijheidsdetectie³: wanneer het voertuig stilstaat en een andere weggebruiker nadert tot op minder dan twee meter achter het voertuig, worden alle oledsegmenten automatisch geactiveerd om een grotere zichtbare zone te creëren."

OLED-Rücklichtanimation Audi Q5 TFSI e
Goed om te weten: bij aankoop van de wagen hebt u de keuze uit drie achterlichtsignaturen om uw Audi Q5 TFSI e te personaliseren. De animatie toont de dynamische lichtscène van achterlichtvariant 2.
  • 1920x1080-audi-q5-tfsi-e-oled-v3-my2021.jpg
    Achterlichtsignatuur 1
  • 1920x1080-audi-q5-tfsi-e-oled-v1-my2021.jpg
    Achterlichtsignatuur 2
  • 1920x1080-audi-q5-tfsi-e-oled-v2-my2021.jpg
    Achterlichtsignatuur 3

Doorbreek de dagelijkse sleur

De nieuwe Audi Q5 TFSI e combineert ruimte, sportieve prestaties en functionaliteit tot een hoogwaardige SUV voor dagelijks gebruik. De rugleuning van de achterbank, die uit drie segmenten bestaat, kunt u makkelijk naar voor of naar achteren verstellen. Ook de hoek kunt u aanpassen.

In combinatie met de optionele comfortsleutel volstaat een voetbeweging onder de achterkant van de wagen om het kofferdeksel elektrisch te openen en te sluiten. Bovendien kunt u de wagen makkelijker in- en uitladen wanneer u het voertuigniveau verlaagt via de optionele adaptive air suspension.

Animated rear seats Audi Q5 TFSI e
Ontdek het interieur
Interieur Audi Q5 TFSI e

Massa's ruimte voor uw persoonlijkheid

De Q5 TFSI e biedt een royaal ruimteconcept met massa’s ruimte voor vijf mensen, inclusief veel hoofd- en beenruimte. De zitpositie verschaft een goed overzicht over de verkeerssituatie. De horizontale koetswerklijn van de wagen versterkt de indruk van breedte en comfort. Een markante sierstrip loopt over de volledige breedte van het instrumentenpaneel en rondt de globale indruk van elegantie op stijlvolle wijze af. Het nieuwe uitrustingslijn- en pakketconcept bevat een uitgebreid assortiment aan kleuren en materialen.

1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Kan leiden tot een hoger brandstofverbruik.
3
Afhankelijk van de verkrijgbaarheid in uw land. Compatibel met Apple iOS 10.0 en Android 6 en hogere versies. Registreer u wel vooraf op www.audi.com/myaudi.
4
Alleen leverbaar in combinatie met Audi active lane assist, Audi adaptive cruise control of lane departure warning. Hou er rekening mee dat rijhulpsystemen u als bestuurder tijdens het rijden maar kunnen helpen binnen de limieten van het systeem. De verantwoordelijkheid blijft altijd bij u als bestuurder: hou uw aandacht op elk moment op de weg en bij het rijden.