Audi A6 Berline TFSI e | Audi België
Audi A6 Sedan TFSI e

A6 Berline TFSI e

Zijn tijd ver vooruit.
De Audi A6 Berline TFSI e

Gecombineerd brandstofverbruik¹: 2,1–1,9 l/100 km - stroomverbruik: 17,4-17,9 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie¹: 47–43 g/km
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

De Audi A6 Berline TFSI e biedt een efficiënte plug-in hybride aandrijving, een baanbrekend bedieningsconcept en een atletisch design.

Iedere vooruitgang vereist een motor... of twee

Efficiëntie overheerst in de Audi A6 Berline TFSI e, dankzij de progressieve combinatie van verbrandingsmotor en elektromotor. De 50 TFSI e quattro variant (gecombineerd brandstofverbruik¹: 2,0–1,7 l/100 km; gecombineerd stroomverbruik¹: 17,7–16,6 kWh/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 46–39 g/km) heeft een systeemvermogen van 220 kW (299 pk). Met een vermogen van 270 kW (367 pk) in de 55 TFSI e quattro (gecombineerd brandstofverbruik¹: 2,1–1,9 l/100 km; gecombineerd stroomverbruik¹: 17,9–17,4 kWh/100 km; gecombineerde CO2-uitstoot¹: 47–43 g/km) accelereert de wagen van 0 tot 100 km/u in 5,6 seconden, en haalt hij een topsnelheid van 250 km/u.

Audi A6 Berline 55 TFSI e quattro in cijfers

Systeemvermogen

270

kW*

(367 pk)

Acceleratie

5.6

s*

0 tot 100 km/u

Elektrische actieradius

≈ 46–55

km**

* Gecombineerd brandstofverbruik¹: 2,1–1,7 l/100 km; gecombineerd stroomverbruik¹: 17,9–16,6 kWh/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 47–39 g/km.
** Elektrische actieradius gecombineerd volgens WLTP, voor 19" tot 20" velgen.
Woman gets into an Audi A6 Sedan TFSI e

Toonbeeld van efficiëntie

De slimme technologieën in de Audi A6 Berline TFSI e bevorderen efficiënt en zuinig rijden. Kies tussen drie verschillende rijmodi om actief te bepalen of de wagen hoofdzakelijk moet worden aangedreven door de elektromotor, de verbrandingsmotor of een combinatie van beide. In alle rijmodi wordt elektrische energie gerecupereerd door het regeneratieve remsysteem, voor een vergroting van de elektrische actieradius. Bovendien verzamelt de A6 Berline TFSI e routegegevens om u zo efficiënt mogelijk en met een maximaal gebruik van de elektromotor op uw bestemming te brengen.

Houd de actieradius in het oog

Links in de Audi virtual cockpit toont de stroommeter de globale prestatie van het systeem, de aandrijfstatus en de laadtoestand van de batterij. In het midden wordt de resterende actieradius van de Audi A6 Berline 55 TFSI e weergegeven.

Range display in the Audi A6 Sedan 55 TFSI e quattro

De juiste modus kiezen

De MMI laat u kiezen uit drie rijmodi: zuiver elektrisch (EV), primair gebruik van de verbrandingsmotor om batterijlading te sparen (HOLD), of een efficiënte wisselwerking tussen beide (AUTO). In alle modi maakt de wagen gebruik van navigatiegegevens om u zo efficiënt mogelijk tot op uw bestemming te brengen met een maximaal gebruik van de elektromotor.

Driving modes of the Audi A6 saloon TFSI e

Exclusief loungekarakter: het interieur

In het interieur van de Audi A6 Berline TFSI e kunt u genieten van functies zoals de standaard hulpklimaatregeling, die het interieur koelt of verwarmt vóór u vertrekt. Met de optionele automatische comfortklimaatregeling met 4 zones kunnen de temperatuur en luchtverdeling afzonderlijk worden ingesteld voor de passagiers achterin. De wagen is bovendien uitgerust met een interieurfilter om stof en geuren te filteren, om de concentratie stofdeeltjes, kwalijke geuren en allergenen in het interieur te verlagen. Neem plaats in de optionele gepersonaliseerde comfortzetels voorin. Naast de pneumatische verstelfuncties voor de zijkussens van zitting en rugleuning, zijn er ook verwarmings-, ventilatie- en massagefuncties met diverse programma’s verkrijgbaar.

Audi A6 Limousine TFSI e lädt

Sportief design standaard

De Audi A6 Berline 55 TFSI e quattro variant (gecombineerd brandstofverbruik¹: 2,1–1,9 l/100 km; gecombineerd stroomverbruik¹: 17,9–17,4 kWh/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 47–43 g/km) biedt niet alleen schitterende prestaties maar ook een sportieve standaarduitrusting: 19" velgen, rood gelakte remzadels, sportzetels voorin, en meer.

Nu configureren
1
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.