Een Audi A6 Avant TFSI e kopen? | Audi België

Geëlektrificeerd en functioneel.
De Audi A6 Avant TFSI e.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: 2,1–1,9 l/100 km - stroomverbruik: 18,1–17,6 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie¹: 48–44 g/km

Dankzij zijn innovatieve plug-in hybride aandrijving biedt de Audi A6 Avant TFSI e het complete spectrum van rijplezier, zowel in de stad als op het platteland. Zoals u mag verwachten van een Avant is hij uiterst geschikt voor dagelijks gebruik en biedt hij voldoende ruimte voor vijf personen.

Achteraanzicht voor een laadstation van de Audi A6 Avant TFSI e

Plug-in hybride – sportief en efficiënt

Combineer een krachtige verbrandingsmotor met een efficiënte elektromotor en u krijgt een plug-in hybride aandrijving. In de Audi A6 Avant TFSI e ontwikkelen ze samen een vermogen van 270 kW (brandstofverbruik gecombineerd¹: 1,6–1,5 l/100 km; Elektrisch stroomverbruik gecombineerd¹: 18,1–17,5 kWh/100 km; CO₂-emissie gecombineerd¹: 37-34 g/km). Dankzij ultratechnologie kan de standaard voorziene quattro-vierwielaandrijving anticiperen wanneer er situatieafhankelijk vermogen moet worden geleverd.

Meer weten?
Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro in cijfers

Elektrische actieradius ca.

60-66

km*

Acceleratie

5.7

s**

0 tot 100 km/u

Systeemvermogen

270

kW**

(367 pk)

*Elektrische actieradius gecombineerd volgens WLTP, voor 19” tot 20” velgen.
**Brandstofverbruik gecombineerd¹: 1,6–1,5 l/100 km; Elektrisch stroomverbruik gecombineerd¹: 18,1–17,5 kWh/100 km; CO₂-emissie gecombineerd¹: 37-34 g/km.

Thuis opladen

Het standaard e-tron-laadsysteem compact regelt het proces voor thuis opladen. Het bestaat uit een bedieningseenheid met een voertuigaansluitkabel en twee verschillende netaansluitkabels (met huishoudelijke en industriële connectoren).

Thuis opladen Audi A6 Avant TFSI e
 
Openbaar opladen Audi A6 Avant TFSI e
 

Openbaar opladen

Geniet van de voordelen van de e-tron Charging Service²: meer dan 260.000 laadpunten in 26 Europese landen, individuele tarieven voor stadspendelaars en frequente reizigers, intelligente routebegeleiding en een overzicht van al uw laadbewerkingen en facturen.

Achteraanzicht Audi A6 Avant TFSI e

Voordelen van twee aandrijftypes

Met de elektromotor in de Audi A6 Avant TFSI e kunt u korte dagelijkse afstanden van ongeveer 60-66 kilometer (WLTP)³ afleggen in zuiver elektrische modus, zonder enige lokale uitstoot en zo goed als geruisloos, zodat u onderweg muziek kunt beluisteren in ongeëvenaarde kwaliteit. Voor langere ritten kunt u rekenen op de actieradius die u gewend bent van een verbrandingsmotor, zodat u uw bestemming probleemloos bereikt. En dankzij de boostfunctie⁴ trekt hij in 5,7 seconden op van 0 tot 100 km/u (brandstofverbruik gecombineerd¹: 1,6–1,5 l/100 km; Elektrisch stroomverbruik gecombineerd¹: 18,1–17,5 kWh/100 km; CO₂-emissie gecombineerd¹: 37–34 g/km), en kunt u genieten van alle aspecten van plezier aan het stuur.

De juiste modus kiezen: vier rijmodi

U kunt, ongeacht de rijmodus, aanpassen welk type aandrijving de Audi A6 Avant TFSI e gebruikt met vier verschillende rijmodi: volledig elektrisch rijden (EV), primair gebruik van de verbrandingsmotor om de acculading te behouden voor toekomstig elektrisch rijden (Hold) of de acculading verhogen (Charge), of een efficiënt samenspel van beide (Hybride).

Opmerking: Het hier getoonde scherm is van de Audi Q5 TFSI e.

Audi A6 Avant TFSI e EV Mode

De actieradius in het oog houden

Links in de Audi virtual cockpit toont de stroommeter de globale prestatie van het systeem, de aandrijfstatus en de laadtoestand van de accu. In het midden, net als in de myAudi-app⁶, wordt de resterende actieradius van de Audi A6 Avant TFSI e quattro² weergegeven.

Audi virtual cockpit van de Audi A6 Avant TFSI e
Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080-AA6_TFSIe_D_191005_3.jpg
1920x1080-AA6_TFSIe_D_191005_3.jpg
  • De stroommeter aan de linkerkant van de cockpit is een centraal instrument van het display.

  • In de myAudi-app⁶ op uw smartphone kunt u op elk moment de resterende actieradius van uw Audi A6 Avant TFSI e bekijken.

  • De standaarduitrusting van de Audi A6 Avant TFSI e omvat 19-inch velgen en roodgelakte remklauwen.

  • U genereert geen lokale uitstoot wanneer u de Audi A6 Avant TFSI e in volledig elektrische modus gebruikt.

  • De opvallende ledachterlichten van de Audi A6 Avant TFSI e springen meteen in het oog.

  • U kunt de Audi A6 Avant TFSI e thuis of onderweg snel en gemakkelijk opladen.

  • Een typisch kenmerk van de Audi A6 Avant TFSI e: De laadklep, linksachter.

  • Het MMI-bedieningssysteem boven de middenconsole bestaat uit twee grote aanraakschermen.

  • Op het onderste deel van het MMI-display krijgt u toegang tot de klimaatfuncties.

Standaard sportief design

De Audi A6 Avant 55 TFSI e quattro (brandstofverbruik gecombineerd¹: 1,6–1,5 l/100 km; Elektrisch stroomverbruik gecombineerd¹: 18,1–17,5 kWh/100 km; CO₂-emissie gecombineerd¹: 37–34 g/km) biedt standaard niet alleen uitstekende prestaties maar ook een sportieve uitrusting. Dit omvat 19-inch velgen, rood gelakte remklauwen, matrix-ledkoplampen, sportstoelen, voorkant en meer.

1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Ga naar https://e-tron.charging-service.audi/web/audi-gb voor meer informatie over de e-tron Charging Service.
3
Volledig elektrische actieradius gecombineerd (WLTP), voor 19” tot 20” velgen.
4
Bij het volledig intrappen van het gaspedaal wordt de elektromotor gedurende een korte periode geactiveerd (boost-functie). De beschikbaarheid en herhaling van deze functie is afhankelijk van verschillende factoren, bijvoorbeeld de laadtoestand van de accu en de temperatuur van de aandrijfcomponenten.
5
Kan leiden tot een verhoogd brandstofverbruik.
6
Afhankelijk van landspecifieke verkrijgbaarheid. De actuele compatibiliteit van het iOS/Android-besturingssysteem vindt u in de beschrijving van de myAudi-app in de betreffende App Store. U moet vooraf registreren op www.audi.com/myaudi.