De Audi AI:ME: mobiliteit voor de megasteden van morgen

De Audi AI:ME: mobiliteit voor de megasteden van morgen

Audi Magazine

Audi introduceerde op Auto Shanghai 2019 een visionair mobiliteitsconcept, op maat van de steden van de toekomst. De Audi AI:ME verenigt compacte afmetingen met een ruim en futuristisch interieur en een zelfrijdend besturingssysteem. Dat laat de inzittenden toe om zich helemaal te ontspannen tijdens de rit.

AI:ME:
AI:ME:

Schijn bedriegt

4,30 meter lang, 1,90 meter breed, 1,52 meter hoog en een wielbasis van 2,77 m. Ondanks zijn compacte afmetingen, is het interieur van deze Audi bedrieglijk ruim. Dat dankzij de architectuur van de elektrische aandrijving, die zich op de achteras bevindt.

Dat compacte aandrijfgeheel biedt de passagiers een enorme veelzijdigheid en een hoog comfortgehalte, met veel ruimte.

Zelflerende, autonome technologie

Zelflerende, autonome technologie

De Audi AI:ME werd ontworpen met het stadsverkeer in het achterhoofd en biedt autonome mogelijkheden van niveau 4 – het op een na hoogste niveau. Dat betekent dat de chauffeur de rijtaken volledig aan het systeem kan overlaten. Hij neemt pas de controle weer over wanneer de wagen de specifieke zones voor volautomatisch rijden weer verlaat.

De Audi AI:ME combineert technologieën die autonoom rijden en een intelligente interactie mogelijk maken. De Audi AI-systemen zijn in staat om zelf te leren en te denken en tonen zich tegelijk proactief en persoonlijk. Ze communiceren continu met hun inzittenden en de omgeving, om zich beter dan ooit af te stemmen op de eisen van de passagiers.

Een rijdende living

Een rijdende living

De Audi AI:ME is tegelijk wagen en leefruimte. Zijn interieur is het pronkstuk: veel opbergruimte, comfortabele zetels, materialen zoals je ze in een echte living vindt en zelfs echte planten (!) toveren deze auto om tot een knusse cocon. Geluids- en geurfilters maken komaf met storende elementen zoals stof en lawaai, zodat u plaatsneemt in een echte oase van rust.

Verlichting als communicatiemiddel

Verlichting als communicatiemiddel

Bij de zelfrijdende wagens van de toekomst vervult de verlichting een nieuwe rol: communicatie met andere weggebruikers. Daarom zijn de koplampen op de Audi AI: ME hoger geplaatst, zodat ze 360° zichtbaar zijn. En dankzij matrix-LED-technologie zijn ze in staat om zowel voor zichzelf als voor andere gebruikers risico’s te detecteren.

Vlot door de stad

Vlot door de stad

Audi koos voor een gerichte aanpak om van de Audi AI:ME een echte stadswagen te maken. De ingenieurs opteerden voor een vrij eenvoudige, lichte basisconfiguratie. Zo volstaat een batterijpakket met een opslagcapaciteit van 65 kWh in de meeste gevallen – een permanente synchroonmotor kan, als het nodig is, tot 125 kW (170 pk) leveren. Bovendien blinkt de Audi AI:ME dankzij zijn remenergierecuperatie en vrij lage gewicht uit in het stadsverkeer, en legt hij een uiterst laag energieverbruik voor.

De mobiliteit van morgen

De mobiliteit van morgen

De Audi AI:ME verandert vervelende, dagelijkse routinetrajecten van A naar B in aangename vrijetijdsmomenten. Passagiers arriveren ontspannen en goedgehumeurd op hun bestemming, zonder zich zorgen te hoeven maken over het vinden van een parkeerplek of laadpaal. Want de Audi AI: ME keert op eigen houtje terug naar zijn depot.

Audi on demand: innovatieve verkoopsformules

Audi on demand: innovatieve verkoopsformules

Na de Audi AIcon, die in 2017 debuteerde op het Internationale Autosalon en de sportwagen Audi PB 18, die in de zomer van 2018 werd voorgesteld, is de Audi AI:ME al het derde conceptmodel van Audi dat mikt op een specifieke niche of toepassing.

Terwijl de Audi AIcon de kwaliteiten van een businessvlucht voor lange afstanden biedt, leent de PB 18 zich voornamelijk voor occasionele circuituitstapjes. De Audi AI:ME is dan weer de perfecte bondgenoot voor ritten in en rond de stad. Een vierde conceptmodel komt eraan op het Internationale Autosalon in Frankfurt in september 2019.

Met zijn conceptmodellen wil Audi hooggespecialiseerde wagens ontwikkelen. Die bestelt u in functie van uw specifieke vereisten en personaliseert u volledig volgens een ‘on-demand’-formule.