Audi Magazine

Design

Mlle Jo, groots in kleine meubels

Mlle Jo, groots in kleine meubels

Studio Mlle Jo, ruim twee jaar geleden opgericht door Joan Bebronne, legt zich toe op de creatie van exclusieve meubels met strakke lijnen. De kleinschalige lokale productie combineert vergeten vakmanschap met moderne technologieën, zoals bijvoorbeeld met de laser geproduceerd inlegwerk en metaal geschilderd met anodische verven.

Ontdek de creaties van Mlle Jo
Behangpapier nieuwe stijl

Behangpapier nieuwe stijl

Behangpapier ouderwets? Integendeel. Pascale Risbourg toont hoe de traditionele kunst van wanddecoratie nieuwe vormen kan aannemen dankzij innovatieve technologieën. Digitaal printen en augmented reality laten de creaties van de ontwerpster uitgroeien tot hedendaags topdesign.

Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Lichtend voorbeeld

  Vooral in de details herkent men een meesterlijk design: een handgreep, de welving van een koplamp, een scherpe lijn in het koetswerk ... Audi levert hiervan het bewijs bij elk van zijn modellen. En wat voor een wagen geldt, is net zo bij interieurarchitectuur. Dankzij een discreet maar functioneel ontwerp wordt een elektrische schakelaar een decoratief element van hoog niveau. Maak kennis met Atelier Luxus, een specialist op het vlak van schoonheid.

  Ontdek hun visie
 • HEADER2.jpg
  Benoît Mintiens : de rebel achter Ressence

  De Antwerpse designer Benoît Mintiens gooit internationaal hoge ogen met zijn eigenzinnige en knappe horlogemerk Ressence. Omdat op de bandjes na werkelijk elk onderdeel in Zwitserland wordt geproduceerd, staat er ‘Made in Switserland’ in zijn uurwerkkasten gegraveerd. Al zal hij voor de klassieke horlogewereld in Genève en omstreken altijd een vreemde eend in de bijt blijven. De techniek, de esthetiek, het gestileerd Antwerps handje als logo: werkelijk alles is uniek aan een Ressence.

  Lees het artikel
 • Audi_A3_Sportback_design_Header.jpg
  De nieuwe Audi A3 Sportback: focus op design

  Op naar een vierde succesgeneratie? De nieuwe Audi A3 Sportback is alvast een veelbelovende route ingeslagen. Om zijn bestemming te bereiken, vertrouwt hij op een uniek en innovatief ontwerp, waardoor vernieuwing mogelijk blijft.

  Lees het artikel
 • A186773_1920x1080.jpg
  De nieuwe Audi A1 Sportback:
  design in een digitale fase

  Wat gebeurt er wanneer je 4.300 laptops combineert met vakmanschap? Om dat te weten te komen, ging onze reporter op stap in het Audi Design Center, in het gezelschap van de nieuwe Audi A1 Sportback.

  Lees het artikel