Audi Magazine - Design

Audi Magazine

Design

SpaceOne Watches. Een ruimteschip aan uw pols

SpaceOne Watches. Een ruimteschip aan uw pols

Futuristische horloges die eruitzien als ruimteschepen en op het punt staan om tegen lichtsnelheid te vertrekken. Maak kennis met de creaties van het Franse SpaceOne, opgericht door ondernemer Guillaume Laidet en horlogemaker Théo Auffret, met designs die uit een ander sterrenstelsel lijken te komen.

In 1 sec naar het heelal
Milaan zet de toon voor design

Milaan zet de toon voor design

De nieuwe Audi Q6 e-tron wordt voorgesteld op een van de belangrijkste internationale designevents: de 62ste Salone del Mobile in Milaan. De crème de la crème van ontwerpers zal er aanwezig zijn: dé gelegenheid om de huidige trends en niet te missen nieuwigheden te ontdekken.

Lees het artikel
 • header-rsq8.jpg
  Een kleurrijke rijervaring

  Welke kleur kiezen? Dat is vaak de eerste vraag die beantwoord moet worden wanneer u de Audi van uw dromen samenstelt. Hoewel neutrale kleuren meer dan ooit in trek zijn, wordt het palet steeds diverser. Met eindeloos veel mogelijkheden om uw wensen te vervullen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Muller Van Severen: powerduo in Belgisch design

  Fien Muller is fotograaf en videomaker. Hannes Van Severen is beeldhouwer. Ze ontmoetten elkaar aan de Academie voor Schone Kunsten in Gent en begonnen in 2011 een samenwerking die de designwereld op zijn kop zette. Vandaag behoren de twee tot de meest gerenommeerde meubelontwerpers ter wereld, zoals blijkt uit hun titel ‘Designer(s) of the Year 2023’. Een Belgisch succesverhaal.

  Lees het artikel
 • Header_urbansphere_2022_4075.jpg
  Ruimtelijke identiteit: de onzichtbare kracht van een plek

  We kennen allemaal dat unieke gevoel van rust wanneer we in onze Audi stappen, waarbij we plots het comfort en de veiligheid ervaren van een vertrouwde omgeving. Maar hoe geeft Audi die ruimtelijke identiteit vorm? Welke rol speelt ze in onze rijervaring – en algemeen in onze perceptie van merken? Olivier Caluwier, oprichter van spatial design-studio 5AM, geeft tekst en uitleg.

  Lees het artikel
 • Header-©GermanSaiz.jpg
  Plantensculpturen die de lucht zuiveren

  Het Spaanse External Reference is een bijzonder architectenbureau, dat de grenzen doorbreekt tussen kunst, architectuur en design. Eén van hun nieuwe projecten is Pure Plants, plantensculpturen die de omgevingslucht zuiveren. Zo’n innovatief idee rond luchtfiltering zien we ook bij het merk met de vier ringen, met name de Audi Urban Purifier.

  Ontdek haar wereld
 • HEADER.jpg
  De kleurige dromen van Sabine Marcelis

  In Amsterdam prijkt een bijzondere Audi laadpaal met futuristische lijnen, die een nieuwe visie op mobiliteit belichaamt. Ze werd ontworpen door de Nederlandse Sabine Marcelis, een van de belangrijkste figuren van de hedendaagse designwereld.

  Ontdek haar wereld
 • HEADER.jpg
  Geluidsbarrières doorbreken

  Geluidsdesign maakt fundamenteel deel uit van Audi's identiteit: van de beroemde hartslag uit onze commercials tot het ontwerp van het geluid van de deuren, aangepast aan elk model. Cédric Engels, oprichter van de toonaangevende Belgische geluidsstudio Sonhouse, onthult de kracht van geluid en toont hoe het merken en objecten om ons heen mee vormgeeft.

  Lees het artikel
 • HEADER-Arboretum_1.jpg
  Een zakenwijk in massief hout

  Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? Hoe gaan we er ons verplaatsen? Hoe gaan we er werken? Het project Arboretum in Parijs – de grootste massief houten kantorencampus van Europa – biedt misschien wel het antwoord. Geïntegreerd in de natuur, aangesloten op de verkeersroutes, met een verminderde CO2-impact en een groene leefomgeving: het betonnen tijdperk loopt op zijn einde.

  Ontdek deze nieuwe wereld
 • Header.jpg
  Het schitterende metaal van Dim Atelier

  De hoogwaardige verlichtingsarmaturen van Vladimir Slavov, de creatieve geest achter Dim Atelier, worden dankzij hun bijzondere combinatie van metaal en licht geroemd door de groten der aarde. Van The Jane tot Mirazur en Dries Van Noten: allemaal zijn ze betoverd door de unieke kunstwerken die finesse en kracht uitstralen. Ontdek de verlichte kunstenaar.

  Lees het artikel
 • Header_Google-Earth_Matt-Farmer.png
  Innovaties getest gedurende 3,8 miljard jaar.

  Slimme ideeën uit de natuur als inspiratiebron voor de ontwikkeling van nieuwe producten, dat is biomimicry. Het principe werd gebruikt voor het design van de Japanse hogesnelheidstrein Shinkansen, maar ook voor de lichtgewicht aluminium carrosserie van sommige Audi modellen.

  Lees het artikel
 • HEADER-v1.jpg
  Audi introduceert de natuur in onze wagens

  Een onverwachte innovatie verschijnt voor het eerst in de nieuwe Audi Q8 e-tron: een plant in het interieur. In samenwerking met bloemenkunstenaar Daniel Ost lanceert Audi dit project, dat perfect aansluit bij de evolutie van onze mobiliteit en bij de verwachtingen van bestuurders, zoals blijkt uit een recent onderzoek bij 2.000 Belgen.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Re-Volt, verlichting met een vleugje soul

  Studio Re-Volt, winnaar van een prestigieuze Henry van de Velde Award, laat een verfrissende zeebries waaien door de designwereld. Het Oostendse duo speelt met trends en ontwerpt verlichting die zowel tijdloos als duurzaam is. Objecten die hun stempel drukken op de ruimte en tegelijk hun eigen visuele identiteit uitdrukken. Belgisch design op zijn mooist.

  Lees het artikel
 • HEADER_Studio-RAP_1920x1080.jpg
  Studio RAP. Digitaal vakmanschap.

  In zijn aanpak combineert Studio RAP digitaal design met innovatieve fabricagemethodes, om te komen tot expressieve en duurzame architectuur waarmee ze de wereld willen verrijken. In deze toekomstgerichte creativiteit via technologie vinden het Nederlandse architectenbureau en Audi elkaar. Gedreven door de passie voor vooruitgang.

  Lees verder
 • Miglot-header.jpg
  MIGLOT Fragrance Lab: parfums herleid tot de essentie.

  Geuren hebben een bijzondere invloed op onze psyche. Ze werken rechtstreeks in op onze emoties, in een ruimte creëren ze een sfeer die bepaalt hoe we ons gaan voelen en gedragen. Vanuit dit inzicht creëerde Audi twee exclusieve parfums, die voor een subtiele beleving zorgen in de Audi A8. Maar ook het Belgische parfumhuis MIGLOT vertrekt steeds vanuit de overtuiging dat geuren ons geluksgevoel beïnvloeden.

  Lees het artikel
 • Audi-crossroads-goose-v2.jpg
  Audi en GOOSE: licht als bron van inspiratie

  Lichttechnologie heeft zich de afgelopen jaren met een enorme snelheid ontwikkeld. Zo openen ledkoplampen tegenwoordig een wereld van nieuwe mogelijkheden, waarbij licht als een echt communicatiemiddel gebruikt kan worden. In deze innovatieve aanpak van lichttechnologie vinden Audi en elektrorockband GOOSE elkaar, en dit leidde tot een uniek gemeenschappelijk project waar muziek inzit.

  Ready to party?
 • HEADER_Mytaverse.jpg
  De metaverse. Virtuele omgeving vol innovatie.

  De metaverse is hot. Sinds juni 2022 van dit jaar maakt ook Audi gebruik van dit online platform, met gaming experiences in zijn wagens via holoride. Maar het online platform is veel meer dan dat. Zet uw VR headset op en duik mee in deze verbluffende virtuele wereld.

  Ga op verkenning
 • Header_Shigeru-Ban.jpg
  Shigeru Ban. Japanse houten toparchitectuur in de Scheldestad.

  Op Nieuw Zuid in Antwerpen werd recent gestart met de bouw van een heuse nieuwe landmark: BAN. Het project, dat bestaat uit een houten woontoren van 25 verdiepingen, twee lagere gebouwen in dezelfde stijl en een ruime binnentuin, werd ontworpen door de Japanse toparchitect Shigeru Ban. Meteen een primeur voor ons land.

  Lees het artikel
 • HEADER-Marjan-van-Aubel.jpg
  Zonnepanelen als kunstwerken

  Wat als zonnepanelen decoratieve elementen worden die zowel mooi als efficiënt zijn? Designer Marjan van Aubel ging de uitdaging aan en verandert hiermee onze kijk op deze hernieuwbare energiebron, die erg succesvol is in België. Fotovoltaïsche kleurige ramen, autonome lampen en tafels met fotosynthese: allemaal lichtende voorbeelden.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Mlle Jo, groots in kleine meubels

  Studio Mlle Jo, ruim twee jaar geleden opgericht door Joan Bebronne, legt zich toe op de creatie van exclusieve meubels met strakke lijnen. De kleinschalige lokale productie combineert vergeten vakmanschap met moderne technologieën, zoals bijvoorbeeld met de laser geproduceerd inlegwerk en metaal geschilderd met anodische verven.

  Ontdek de creaties van Mlle Jo
 • HEADER2.jpg
  Behangpapier nieuwe stijl

  Behangpapier ouderwets? Integendeel. Pascale Risbourg toont hoe de traditionele kunst van wanddecoratie nieuwe vormen kan aannemen dankzij innovatieve technologieën. Digitaal printen en augmented reality laten de creaties van de ontwerpster uitgroeien tot hedendaags topdesign.

  Lees het artikel
 • HEADER.jpg
  Lichtend voorbeeld

  Vooral in de details herkent men een meesterlijk design: een handgreep, de welving van een koplamp, een scherpe lijn in het koetswerk ... Audi levert hiervan het bewijs bij elk van zijn modellen. En wat voor een wagen geldt, is net zo bij interieurarchitectuur. Dankzij een discreet maar functioneel ontwerp wordt een elektrische schakelaar een decoratief element van hoog niveau. Maak kennis met Atelier Luxus, een specialist op het vlak van schoonheid.

  Ontdek hun visie
 • HEADER2.jpg
  Benoît Mintiens : de rebel achter Ressence

  De Antwerpse designer Benoît Mintiens gooit internationaal hoge ogen met zijn eigenzinnige en knappe horlogemerk Ressence. Omdat op de bandjes na werkelijk elk onderdeel in Zwitserland wordt geproduceerd, staat er ‘Made in Switserland’ in zijn uurwerkkasten gegraveerd. Al zal hij voor de klassieke horlogewereld in Genève en omstreken altijd een vreemde eend in de bijt blijven. De techniek, de esthetiek, het gestileerd Antwerps handje als logo: werkelijk alles is uniek aan een Ressence.

  Lees het artikel
 • HEADER-A212029_large.jpg
  Ontdek alles over het exterieurdesign van de nieuwe Audi Q4 e-tron.

  De toekomst van elektrische mobiliteit oogt alweer een stuk opwindender met de lancering van de nieuwe Audi Q4 e-tron en Q4 Sportback e-tron. Met hun sportieve design en talloze innovatieve designaccenten maken beide modellen meteen indruk.

  Lees het artikel
 • 1920x1080__MH13871.jpg
  Oog voor detail: het design van de Audi e-tron GT

  De Audi e-tron GT quattro en RS e-tron GT zijn de belichaming van een nieuwe vorm van mobiliteit bij Audi. En dat komt tot uiting in alle aspecten van het design. Van de vormgeving van het dashboard tot de wielkasten. Ontdek hoe design, duurzaamheid en hightech versmelten in deze gran turismo.

  Lees het artikel
 • marc-lichte_header.jpg
  Interview: designer Marc Lichte over de Audi e-tron GT quattro

  Twee jaar na de voorstelling van het concept is hij er eindelijk: de Audi e-tron GT quattro. De eerste 100% elektrische Gran Turismo van het merk. Hoog tijd voor een gesprek met de bezieler van de wagen: hoofd van Audi Design Marc Lichte. Een gesprek over esthetiek, efficiëntie en … fysica.

  Lees het artikel
 • e-design_HEADER_1920x1080.jpg
  E-design: hoe elektrificatie en ontwerp hand in hand gaan

  Met het ontwerpen van de e-tron modellen kwam het designteam van Audi voor heel wat ongeziene uitdagingen te staan. Wat de banden met aerodynamiek te maken hebben, en welke rol er voor de didgeridoo is weggelegd, ontdekt u in dit artikel.

  Lees het artikel
 • ITV Nikki RS6_Header_1920x1080.jpg
  In beeld: de Audi RS 6 Avant zoals u hem nog niet eerder zag

  Wat is het resultaat als je een Audi superfan en fotograaf met een Audi RS 6 Avant op pad stuurt? Een reeks beelden op om bij weg te dromen, natuurlijk. Nikki Vanherck trok naar de zee met de Audi RS 6 en legde deze sportieve break vast in al z’n facetten … en het allermooiste licht. Kijkt u even mee?

  Lees het artikel
 • q3-sportback-design-header.jpg
  “Om perfectie te bereiken, is passie nodig”

  Het ontwerp van de nieuwe Audi Q3 Sportback is van de hand van de Zuid-Koreaanse Seulah Park. Haar inspiratie voor het vloeiende, elegante silhouet van de wagen haalde ze niet alleen uit de rallywagens van Parijs-Dakar, maar evengoed uit de muziek van Bach en de mode in Milaan. Ontdek haar verhaal.

  Lees het artikel
 • interview-designer-HP.jpg
  De Audi e-tron Sportback verenigt geschiedenis met technologie

  Pronkstuk van de Brussels Motor Show 2020? Ongetwijfeld de gloednieuwe Audi e-tron Sportback. Op onze stand kreeg hij een terechte podiumplaats. Het gaat tenslotte om een stukje toptechnologie – en deze Sportback is bovendien een streling voor het oog.

  Lees het artikel
 • Audi_A3_Sportback_design_Header.jpg
  De nieuwe Audi A3 Sportback: focus op design

  Op naar een vierde succesgeneratie? De nieuwe Audi A3 Sportback is alvast een veelbelovende route ingeslagen. Om zijn bestemming te bereiken, vertrouwt hij op een uniek en innovatief ontwerp, waardoor vernieuwing mogelijk blijft.

  Lees het artikel
 • A186773_1920x1080.jpg
  De nieuwe Audi A1 Sportback:
  design in een digitale fase

  Wat gebeurt er wanneer je 4.300 laptops combineert met vakmanschap? Om dat te weten te komen, ging onze reporter op stap in het Audi Design Center, in het gezelschap van de nieuwe Audi A1 Sportback.

  Lees het artikel