Audi e-tron & A6 Avant 'Lease Car of the Year awards'

Audi e-tron en Audi A6 Avant
stelen show tijdens
'Lease Car of the Year 2019’ awards

Audi Magazine

Op 25 april organiseerde Alphabet, expert in mobiliteitsoplossingen voor bedrijven, de grote finale van de verkiezing van de Lease Car of the Year 2019. De Audi e-tron en Audi A6 Avant staken er elk in hun categorie met kop en schouders bovenuit.

Bedrijven die op zoek zijn naar groenere premium bedrijfswagens zullen wellicht met meer dan gewone belangstelling de uitslagen van deze verkiezing bekijken. Twee modellen van het Duitse merk werden elk in hun segment verkozen tot 'Best in Class'. De Audi e-tron werd eerste in de categorie 'Zero Emission' en de Audi A6 Avant stak de concurrentie de loef af in het hoogste segment, met name in de categorie 'Executive'. Een mooie beloning voor de Audi e-tron, de speerpunt van de elektrische ambities van het merk, en de Audi A6 Avant, die al dikwijls in de prijzen is gevallen.

e-tron
A6 Avant

Een praktijktest die niets aan het toeval overlaat

Om een titel te verdienen, moeten de wagens uiteraard eerst hun kunnen tonen. Tijdens een praktijktest worden ze beoordeeld op motorisatie, transmissie, rijeigenschappen, uitrusting, bagageruimte, interieur en exterieur. Maar de typische voordelen van bedrijfswagens wegen vanzelfsprekend ook door in de eindscore.

Alles bij elkaar blonk de Audi A6 Avant uit met de efficiëntie van zijn V6-motor met 500 Nm koppel, maar ook met zijn lage voordeel alle aard (VAA), zijn gunstigere emissiewaarden en zijn voordeligere total cost of ownership (TCO).

Wat de jury – een mix van vakjournalisten, klanten en specialisten van Alphabet – zo kon bekoren aan de Audi e-tron waren zijn geruisloosheid, zijn instant acceleraties en de kwaliteit van zijn afwerking. Bovendien liet de Audi e-tron duidelijk verstaan een waardig alternatief te zijn voor wagens met een evenwaardige verbrandingsmotor, zoals de Audi Q7.