Audi A6 e-tron concept: nieuwe e-volutie

Audi A6 e-tron concept:
nieuwe elektrische evolutie

Audi Magazine

Audi heeft geen tijd te verliezen. De mobiliteit van morgen zal elektrisch zijn, maar morgen is al vandaag. Daarom schakelt Audi nog een versnelling hoger in zijn elektrische offensief met de presentatie van een nieuw prototype: de Audi A6 e-tron concept. Een luxueuze berline met uitzonderlijke eigenschappen - 700 km autonomie en snelladen aan 270 kW.

De Audi A6 e-tron concept zal in de loop van 2024 deel worden van het groeiende e-tron gamma.

Audi A6 e-tron concept: nieuwe elektrische evolutie
Audi A6 e-tron concept: nieuwe elektrische evolutie

De Audi A6 e-tron concept is een innovatief model dat een keerpunt inluidt in de technologische architectuur van het elektrische Audi gamma, evenals in de belangrijkste kenmerken van dit type wagen.

PPE: een platform voor de toekomst

Een efficiënte productie begint altijd bij een goede basis. Voor zijn toekomstige modellen in het B-, C- en D-segment heeft Audi i.s.m. Porsche een gemeenschappelijk platform ontwikkeld: PPE, ofwel Premium Platform Electric. Dit biedt talloze positieve punten: schaalvoordelen, vermindering van CO2, grote productievolumes, verscheidenheid aan modellen… een ideale tool dus om het elektrische aanbod van Audi te diversifiëren. De Audi A6 e-tron is hiervan een schoolvoorbeeld, en ongetwijfeld zullen er nog veel modellen volgen.

Audi A6 e-tron concept: nieuwe elektrische evolutie

Het design: op en top elegant, op en top e-tron

4,96 meter lang, 1,96 meter breed en 1,44 meter hoog: met zijn afmetingen van een luxueuze berline heeft de Audi A6 e-tron concept alle ruimte die nodig is voor een dynamisch ​​design. De afstelling in de windtunnel heeft opnieuw gezorgd voor een uitzonderlijke elegantie en harmonie, en verbeterde prestaties dankzij de luchtweerstandscoëfficiënt van slechts 0,22. Ongeëvenaard in het geëlektrificeerde C-segment. Dit unieke voordeel vertaalt zich in een lager energieverbruik en dus een betere autonomie.

Audi A6 e-tron concept: nieuwe elektrische evolutie

Beter zien en gezien worden: een verbeterde lichttechnologie

Bij Audi is het aspect “licht” essentieel bij de ontwikkeling van nieuwe wagens. Met Digital LED Matrix-technologie aan de voorzijde en Digital OLED aan de achterzijde biedt de Audi A6 e-tron concept een verlichting die schoonheid, veiligheid en innovatie combineert. De bestuurder heeft maximaal zicht op de weg, lichtsignaturen kunnen inzittenden begroeten met gepersonaliseerde berichten en intelligente connectiviteit maakt communicatie met andere weggebruikers mogelijk.

Om de bijna filmische kwaliteit van de verlichting te benadrukken, hebben de Audi designers een kleine verrassing voorzien, speciaal ontwikkeld voor het Audi A6 e-tron concept. Wanneer de wagen met de voorkant naar de muur wordt geplaatst om op te laden, kunnen de bestuurder en passagiers een videogame spelen die op de muur wordt geprojecteerd via... de koplampen. Zo kunnen spelers naast of voor het voertuig staan ​​en het spel, gemaakt door Audi, op virtuele sets in XXL-formaat besturen met hun smartphone. Een echt huzarenstukje!

Audi A6 e-tron concept: nieuwe elektrische evolutie

Steeds verder en sneller: grote autonomie en snelladen

Zoals altijd blijft opladen een essentieel punt bij elk nieuw elektrisch Audi model. Het nieuwe PPE-platform is gebaseerd op 800 Volt laadtechnologie. Hierdoor kan de accu van de Audi A6 e-tron concept in zeer korte tijd worden opgeladen tot 270 kW aan snellaadstations. Tien minuten zijn voldoende om de batterij op te laden om meer dan 300 kilometer af te leggen. Langer rijden? De accu van de Audi A6 e-tron concept kan in minder dan 25 minuten 80% van zijn capaciteit laden.

Met een actieradius tot 700 km kan de Audi A6 e-tron concept probleemloos als hoofdvoertuig gebruikt worden. De perfecte wagen dus voor uw dagelijkse verplaatsingen, zowel korte uitstapjes om te winkelen of lange vakantietrips. En met zijn acceleratie van 0 naar 100 km/u in vier seconden voor de krachtigste motorisaties is het rijplezier altijd gegarandeerd.

Audi A6 e-tron concept: nieuwe elektrische evolutie

Grote e-tron familie

Als gezicht van de nieuwe elektrische evolutie van Audi zal de Audi A6 e-tron concept in de loop van 2024 deel worden van het groeiende e-tron gamma. Steeds meer automobilisten die elektrisch willen rijden, zullen hierin vinden wat ze zoeken.

Zo zijn er de baanbrekende Audi Q8 e-tron en Audi Q8 Sportback e-tron, gericht op liefhebbers van comfort en grandeur. Voor wie meer van de stad houdt, zijn de Audi Q4 e-tron en Audi Q4 Sportback e-tron de ideale keuze als compacte SUV. En fans van opwindend rijplezier vallen als een blok voor de Audi e-tron GT quattro en de Audi RS e-tron GT.

De Audi Q6 e-tron markeert het startschot van een nieuwe generatie elektrische Audi modellen. Met een innovatief lichtdesign, een rijbereik tot 625 km (WLTP) en een panoramisch MMI-display opent deze premium SUV de weg naar de toekomst van Audi. Klaar voor next level elektrisch rijden?

Ontdek het 100% elektrische Audi e-tron gamma

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels