Audi en Musketon: een reis doorheen details

Audi en Musketon:
a ride into the details

Audi Magazine

Een uitgekiend design, dat is wat Audi kenmerkt. En dat is wat de Audi e-tron GT quattro¹ uitstraalt: een iconisch ontwerp.

Maar wat maakt nu van een goed design een geniaal design? De details. Dat zegt niet alleen Marc Lichte, de hoofddesigner van Audi, maar ook Musketon. Als visual artist vindt hij dat details het design maken of kraken.

Audi bracht Musketon en de Audi e-tron GT quattro samen in een nieuwe Crossroads. Het resultaat? Een gesprek over design en een rit doorheen Musketons werk. Met als kers op de taart, de Audi e-tron GT quattro die door de handen gaat van een visual artist.

Audi en Musketon: a ride into the details

Een blik achter de schermen

Hoe kwam de video tot stand die Musketon en de unieke gewrapte Audi e-tron GT quattro samenbracht? Neem een kijkje achter de schermen van de productie, alsof u er bij was op de filmset.

00:00 | 00:00
Audi en Musketon: zonder details is er geen uitmuntend design

Zonder details is er geen uitmuntend design

Musketon: “Een samenwerking met Audi voelt voor mij heel natuurlijk aan. Want Audi belichaamt de perfectie op het gebied van design. Alle details zitten juist in hun modellen en dat maakt dat een goed design een geniaal design wordt. Toen het idee ontstond om samen iets te creëren rond de Audi e-tron GT quattro, was ik meteen enthousiast.”

Maar Musketon ging nog verder. In zijn ontwerp, bedoeld voor de wrapping van de Audi e-tron GT quattro en enkele onderdelen heeft hij “easter eggs” verwerkt die verwijzen naar het DNA van Audi.

Aan u om ze te ontdekken.

00:00 | 00:00
Musketon in detail

Musketon in detail

Bert Dries, beter bekend als Musketon, is een visual artist met Limburgse roots die in Gent woont. Elk van zijn designs kenmerkt zich door de haarscherpe details. Want typisch aan zijn digitaal werk is dat u eindeloos - tot 64.000% - kan blijven inzoomen op die details. Zo kunnen toeschouwers een veelheid aan verborgen juweeltjes ontdekken die nauwgezet zijn ingebed in zijn meesterwerken.

Wat hem onderscheidt van de rest, is zijn typische maatschappijkritische humor en zijn niet aflatende streven naar perfectie, gevoed door een onverzadigbare honger naar complexe details.

Musketon maakte werk voor The Chainsmokers, Manchester City en is Belgiës grootste digital artist.

Iconisch Singleframe-rooster

Krachtige voorkant Het iconisch Singleframe-rooster met honinggraatpatroon van de Audi e-tron GT is bijna volledig gesloten en de luchtinlaten geven hem zijn sterke karakter mee. Typerend voor een elektrisch aangedreven Audi.

Start de configuratie

Stel uw eigen Audi e-tron GT quattro samen met onze 3D-configurator.

Audi e-tron GT quattro: gecombineerd stroomverbruik² in kWh/100 km: 19,6–21,6 (WLTP); Gecombineerde CO₂-uitstoot²: 0 g/km (WLTP). Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en uitstootwaarden volgens WLTP beschikbaar, niet volgens NEDC.
8R8R_47J_Pyramid_AU51x_Etron_GT_002_03.jpg
Kemoragrijs, metaalkleur Kemoragrijs, metaalkleur
Suzukagrijs, metaalkleur Suzukagrijs, metaalkleur
Tangorood, metaalkleur Tangorood, metaalkleur
Mythoszwart, metaalkleur Mythoszwart, metaalkleur
Velgen, 10-spaaks trapeziummodule, zwart, glanzende afwerking Velgen, 10-spaaks trapeziummodule, zwart, glanzende afwerking
Velgen, 5-spaaks aero, zwart, glanzend Velgen, 5-spaaks aero, zwart, glanzend
Velgen, 5-dubbelspaaks offset, zwart, glanzende afwerking Velgen, 5-dubbelspaaks offset, zwart, glanzende afwerking
Velgen, 5-dubbelspaaks concave module, zwart met grafische opdruk Velgen, 5-dubbelspaaks concave module, zwart met grafische opdruk
 • audi-musketon-art-objects.jpg
  Audi & Musketon op Zoute Grand Prix

  De Audi e-tron GT quattro by Musketon schitterde van 5 tot 8 oktober 2023 op de Audi stand in het PRADO.

 • audi-etron-gt-by-musketon.jpg
  Kunst zit hem in de details

  De samenwerking tussen Audi en Musketon behelst ook enkele exclusieve Audi e-tron GT quattro onderdelen - waaronder velgen, remschijven en motorkappen - die volledig gewrapt zijn door de artiest. Haal dus zelf een Musketon in huis.

  Ontdek alle Musketon kunstwerken

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze artikels

1
Audi e-tron GT quattro: gecombineerd stroomverbruik² in kWh/100 km: 19,6–21,6 (WLTP); Gecombineerde CO₂-uitstoot²: 0 g/km (WLTP). Voor het voertuig zijn alleen verbruiks- en uitstootwaarden volgens WLTP beschikbaar, niet volgens NEDC.
2
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.