Een Audi A3 Sportback TFSI e kopen? | Audi België
A3 Sportback TFSI e

Audi A3 Sportback TFSI e

De Audi A3 Sportback TFSI e.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: Benzine : 1,4–1,1 l/100km | Stroomverbruik: 15,8–14,4 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 31–24 g/km

Volledig elektrisch, hybride of verbrandingsmotor: als plug-inhybride met alle aandrijftypes levert de Audi A3 Sportback TFSI e krachtige prestaties. Het exterieur van de Audi A3 Sportback TFSI e geeft al een voorsmaakje van zijn dynamiek, wendbaarheid en kracht. Het interieur combineert design, functionaliteit, bedieningscomfort en digitalisering.

De Audi A3 Sportback 45 TFSI e² in cijfers

Elektrische actieradius ca.

59–63

km*

Acceleratie

6.8

s**

0 tot 100 km/u

Systeemvermogen

180

kW**

(245 pk)

*
Elektrische actieradius gecombineerd volgens WLTP, voor 16” tot 18” velgen.
**
Brandstofverbruik gecombineerd¹: 1,5–1,4 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd¹: 14,1–13,1 kWh/100 km; CO₂-emissie gecombineerd¹: 34-31 g/km.
Zijaanzicht voor Audi A3 Sportback TFSI e

Flexibel rijplezier: de technologie

Als plug-inhybride combineert de Audi A3 Sportback TFSI e de voordelen van een verbrandingsmotor met die van een elektromotor. In combinatie met een lithium-ionaccu zorgt de elektromotor voor sportieve ondersteuning van de 1,4-liter TFSI-motor (brandstofverbruik gecombineerd¹: 1,5–1,4 l/100 km; CO₂-emissie gecombineerd¹: 14,1-13,0 kWh/100 km; CO₂-emissie gecombineerd¹: 34-30 g/km). De verbrandingsmotor en de elektromotor leveren een gecombineerd vermogen van max. 150 kW in de 40 TFSI e³, en van max. 180 kW in de 45 TFSI e². Hierdoor accelereert de 45 TFSI e² in 6,8 seconden van 0 naar 100 km/u. Het onderstel van de Audi A3 Sportback TFSI e is sportief en gebalanceerd, voor een perfect evenwicht tussen dynamiek en rijcomfort.

Meer weten?

Afgestemd op uw verwachtingen: de prestaties

De Audi A3 Sportback TFSI e combineert het beste van twee werelden: in volledig elektrische modus maakt hij zeer weinig geluid en stoot hij lokaal geen CO₂ uit. Ondanks het lage geluidsniveau zorgt de elektromotor voor een krachtige aandrijving. Dat komt omdat elektromotoren in staat zijn vanaf hun eerste omwenteling het hoogste koppel te leveren. De verbrandingsmotor van zijn kant maakt lange trajecten mogelijk, zonder stoppen en herladen. Volledig elektrisch, deels elektrisch of met verbrandingsmotor – de prestaties van de Audi A3 Sportback TFSI e kunnen optimaal worden aangepast aan de wensen van de bestuurder.

Zijaanzicht achter Audi A3 Sportback TFSI e
Vooraanzicht Audi A3 Sportback TFSI e

Keuze van aandrijftype: vier rijmodi

Het aandrijfconcept werd zo ontworpen dat u de meeste dagelijkse korte ritten volledig elektrisch kunt afleggen. U kunt het gebruikte aandrijftype van de Audi A3 Sportback TFSI e bepalen via vier verschillende modi: zuiver elektrisch rijden (EV), hoofdzakelijk gebruik van de verbrandingsmotor om de batterijlading te behouden (Hold) of te verhogen (Charge)⁴ om later elektrisch te rijden, of een efficiënte interactie van beide motorisaties (Hybrid).

Digitaal en intuïtief: het display

Het volledig digitale instrumentenbord van de plug-inhybride – de Audi virtual cockpit – beschikt over een geïntegreerde stroommeter⁵. Deze toont het totale vermogen van het systeem en de rijmodus, de laadstatus van de batterij en de daaruit voortvloeiende resterende actieradius. Daarnaast geeft de stroommeter aan of er al dan niet energie wordt gerecupereerd waarmee de batterij gevoed wordt.

Thuis opladen

Het standaard compact e-tron-laadsysteem beheert het laadproces thuis. Het bestaat uit een bedieningseenheid met een voertuigverbindingssnoer en twee verschillende netaansluitsnoeren (met huishoudelijke en industriële stekkers).

Openbaar opladen

Het voertuig wordt geleverd met een standaard mode 3-laadkabel voor openbaar opladen met 11 kW. En de Audi e-tron Charging Service biedt toegang tot meer dan 260.000 openbare oplaadpunten in heel Europa.

Kleuren en velgen

Combineer verschillende koetswerkkleuren en velgen met elkaar om uw eigen Audi A3 Sportback TFSI e te ontwerpen.
N6N6_U72_Pyramid_AU38x_A3_Sportback_001_00.jpg
Turboblauw Turboblauw
Ibiswit Ibiswit
Tangorood metaalkleur Tangorood metaalkleur
Pythongeel metaalkleur Pythongeel metaalkleur
Mambazwart metaalkleur Mambazwart metaalkleur
18” lichtmetalen velgen in 5-arm dynamisch design 18” lichtmetalen velgen in 5-arm dynamisch design
18” lichtmetalen velgen in 5-Y-spaak design, grafietgrijs, glanzende afwerking 18” lichtmetalen velgen in 5-Y-spaak design, grafietgrijs, glanzende afwerking 18” lichtmetalen velgen in 5-Y-spaak design, grafietgrijs, glanzende afwerking 18” lichtmetalen velgen in 5-Y-spaak design, grafietgrijs, glanzende afwerking
18” lichtmetalen velgen Audi Sport in 10-spaak-ster-design 18” lichtmetalen velgen Audi Sport in 10-spaak-ster-design
18” lichtmetalen velgen Audi Sport in 5-arm-blade-design, antracietzwart, glanzende afwerking 18” lichtmetalen velgen Audi Sport in 5-arm-blade-design, antracietzwart, glanzende afwerking

Panoramisch zicht

Opmerking: bekijk de Audi A3 Sportback TFSI e vanuit verschillende hoeken in deze 360-graden animatie.

360-graden rondom zicht Audi A3 Sportback TFSI e

Dynamisch en opvallend: het exterieur

Met zijn compacte design kleeft de Audi A3 Sportback TFSI e aan de weg. Zijn brede Singleframe domineert het vooraanzicht. De V-vormige schouderlijn strekt zich uit van de koplampen tot de achterlichten, waardoor het voertuig langer lijkt. De wielkasten zijn geaccentueerd en de schouders springen in het oog. Audi noemt dit vooruitstrevende designkenmerk "quattro-blisters". De sterk hellende C-stijlen verlenen dit vijfdeursmodel een fascinerende visuele uitstraling. De TFSI e-badge op het kofferdeksel geeft aan dat deze wagen tot de Audi plug-in hybridefamilie behoort.

Sportief en verfijnd: het interieur

Het interieur⁵ van de Audi A3 Sportback TFSI e wordt gekenmerkt door de black-panel-look van het instrumentenpaneel en de middenconsole. De breedte van de cockpit wordt benadrukt door horizontale lijnen en oppervlakken met een helder design. De cockpit is volledig op de bestuurder gericht. Zelfs de opnieuw ontworpen bedieningseenheid van de klimaatregeling is lichtjes naar de bestuurder gericht. Het optionele sfeerverlichtingspakket plus, met keuze uit 30 kleuren voor een sfeervol interieur, benadrukt het unieke karakter van de wagen.

Functions on Demand

Met Functions on Demand biedt Audi zijn klanten nog meer flexibiliteit bij het kiezen van uitrustingselementen. Tal van functies kunnen op ieder moment worden toegevoegd. Dankzij de myAudi-app⁶ verloopt het kiezen van functies intuïtief en snel.

Audi Functions On Demand
1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Brandstofverbruik gecombineerd¹: 1,5–1,4 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd¹: 14,1–13,1 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd¹: 34-31 g/km.
3
Brandstofverbruik gecombineerd¹: 1,5–1,4 l/100 km; CO2-emissie gecombineerd¹: 13,8-13,0 kWh/100 km; CO2-emissie gecombineerd¹: 34-30 g/km.
4
Kan leiden tot een verhoogd brandstofverbruik.
5
De afbeelding toont een specifiek stuurwielontwerp met hands-on-wheel-detectie; alleen verkrijgbaar in combinatie met adaptive cruise assist, adaptive cruise assist met emergency assist of een assistentiepakket met MMI-navigatie met MMI touch.
6
Afhankelijk van landspecifieke verkrijgbaarheid. De huidige compatibiliteit van het iOS/Android-besturingssysteem is te vinden in de beschrijving van de myAudi-app in de relevante App Store. Voorafgaande registratie op www.audi.com/myaudi is vereist.