Audi A3 Sportback > Audi A3 > Audi België
 • stage_exterior_front.jpg
Audi A3 Sportback

Audi A3 Sportback

Veelzijdig en innovatief.

Gecombineerd brandstofverbruik*: WLTP: 5,2-7,9 l/100 km (NEDC: 4,3-6,6 l/100 km)
Gecombineerde CO₂-uitstoot*: WLTP: 128-178 g/km (NEDC: 111-149 g/km)
Contacteer uw concessiehouder voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Met zijn fijne hertekende lijnen oogt de Audi A3 sportiever en expressiever dan ooit. Het Singleframe‐radiatorrooster vertoont scherpere omtrekken en is breder. De koplampen zijn vlakker en hebben opvallende contouren. Dankzij de horizontaal georiënteerde achterlichten en de scheidingsrand boven de hertekende diffusor accentueert de achterzijde de breedte van de A3. Het succesvolle model van Audi is nu nog aantrekkelijker.

De Audi A3 komt aan de start met tal van nieuwe optionele uitrustingen en een ingrijpend gemoderniseerd motorenaanbod. De Audi Virtual Cockpit, rijbijstandssystemen uit het hogere segment en de Matrix‐ledkoplampen zijn hier slechts een aantal voorbeelden van. De Audi A3 legt andermaal de lat hoger in het segment van compacte premiumwagens.

Voor dit model is momenteel geen nieuwe bestelling mogelijk, maar we hebben er wel nog een aantal in voorraad

Download alle
00:00 | 00:00
 • In het midden van het dashboard: de ronde draai- en drukknop en de herkenbare ring, die wit oplicht dankzij de optionele MMI-touch. Met aan de bovenkant de aanraakgevoelige touchpad.

 • De Audi A3 Sportback met opvallende lichtcontouren: bi-xenon-units zijn standaard, LED-koplampen en Audi Matrix LED-koplampen zijn verkrijgbaar als optie.

 • De krachtig vormgegeven motorkap, het opvallende rooster met Singleframe en de vlakke koplampen onderstrepen de dynamische look van de Audi A3 Sportback.

 • De Audi A3 Sportback combineert de achterlichten met individuele grafische achterlichten. Bovendien kregen de LED- en Audi Matrix LED-koplampen dynamische indicatoren ingebouwd in de LED-combinatie van de achterlichten.

 • De specifieke look aan de voorkant is ook opgenomen in de diffuser, zodat de respectievelijke uitrustingslijn zichtbaar is, voor- en achteraan. Bovendien hebben alle series verchroomde uitlaatpijpen.

 • Voor meer flexibiliteit in de Audi A3 Sportback: de optioneel 40:20:40 gedeelde achterbank.

 • Het interieur biedt de voor Audi typische topkwaliteit: het driespaaks stuurwiel kan op aanvraag worden verwarmd.

 • Een andere blikvanger is het optionele innovatieve bedienings- en weergaveconcept van de volledig digitale Audi virtuele cockpit.

 • De Audi phone box in de middenarmsteun verbindt draadloos een compatibele mobiele telefoon met de autoantenne via een near-field-koppeling en maakt inductieladen mogelijk.

 • De high-end HiFi-oplossing: het optioneel verkrijgbare Bang & Olufsen-geluidssysteem.

Uitrustingslijnen

Nieuw voor de A3 Sportback zijn de modulair uitgewerkte uitrustingsniveaus. Zij verschaffen de klant nog meer keuzevrijheid en onderscheiden zich voor het eerst ook met specifieke exterieurdetails. De basismodellen zullen in de toekomst worden aangevuld met de twee niveaus ‘sport’ en ‘design’, met een optioneel S line-sportpack en ‘design selection’-uitrustingsvarianten.

Zijkant nieuwe Audi A3 Sportback

Atletisch karakter

De dynamische daklijn onderstreept het sportieve karakter van de Audi A3 Sportback. De kenmerkende tornado-lijn langs de rand van de ramen en de dynamische lijn boven de deurstijlen accentueren het strakke design van de vijfdeurs. Het achteraanzicht wordt gedomineerd door de driedimensionale combinatie van achterlichten, de duidelijk gescheiden lijnen en een brede diffuser. In overeenstemming met zijn dynamische karakter lijkt de Audi A3 Sportback, met de optioneel beschikbare S-lineselectie, de snelste van de klas te zijn en benadrukt hij ook het eigenzinnige karakter en de dynamische eisen van het voertuig en de bestuurder.

Progressieve lichttechnologie

Nacht wordt dag: de optionele Audi Matrix LED-koplampen zorgen voor een heldere en gelijkmatige verlichting van de weg. Binnen de grenzen van het systeem worden aankomende en voorgaande voertuigen gedetecteerd en vervaagd zodat de andere gebieden ertussen en ernaast volledig verlicht worden. Deze adaptieve lichtverdeling verbetert niet alleen de verlichting van het wegdek, maar zorgt ook voor meer veiligheid en comfort. Bovendien onderstrepen de dynamische richtingaanwijzers de vooruitstrevende verlichtingstechnologie - ook achteraan.

Meer over de lichttechnologie

Uitgebalanceerde sportiviteit

Het onderstel van de Audi A3 Sportback maakt indruk met zijn sportieve look: met de optionele sportophanging is de carrosserie 15 millimeter lager, met de S line sportophanging is deze 25 millimeter lager. De elektromechanische stuurbekrachtiging reageert gevoelig en efficiënt. Het elektrisch ondersteunde progressieve stuursysteem is ook verkrijgbaar als optie. Alle motoren maken indruk met een behendige aandrijving met hoog rendement.

Comfortabel en innovatief

De blikvanger in het interieur van de Audi A3 Sportback is de Audi virtuele cockpit. Bovendien bieden het optionele verwarmde driespaaks stuurwiel en de massagefunctie, die als optie beschikbaar is voor de bestuurdersstoel, extra comfort en zorgen voor een aangename rit. Dankzij de verschillende uitrustingslijnen is er vast ook een look naar uw smaak - bovendien is er naast de basisuitrusting het S line-sportpakket voor een sportiever uiterlijk.

Interieur Audi A3 Sportback

Het bedieningsconcept en het infotainment

Om onderweg steeds up-to-date te zijn van relevante info, biedt de A3 Sportback optioneel de volledig digitale Audi virtuele cockpit. Het instrumentenpaneel met 12,3-inch display met hoge resolutie biedt u een nog beter overzicht. Een breed scala aan intelligente technologieën is ook beschikbaar als optie: zo is het top-infotainmentsysteem MMI Navigation plus met MMI aanraak- en stembediening - voor een intuïtieve bediening - beschikbaar voor de Audi A3 Sportback.

Virtaul cockpit Audi A3 Sportback
Meer over het bedieningsconcept en het infotainment

Meer veiligheid

Met een uitgebreid aanbod rijhulpsystemen in de Audi A3 Sportback wordt rijden op het platteland en in de stad nog veiliger: bijvoorbeeld met de dwarsverkeersassistent achteraan, die u waarschuwt voor een mogelijke aanrijding tijdens het parkeren. De optionele rij-assistent, die werkt in combinatie met de adaptieve rij-assistent met Stop & Go-functie, zorgt dankzij de geïntegreerde afstandshouder voor nog meer veiligheid op de weg.

Mooi en comfortabel

De innovatieve technologieën en de hoogwaardige uitrusting van de Audi A3 Sportback bieden nog meer comfort voor elke rit. 4.24 meter lang en 2.60 meter wielbasis: de Audi A3 Sportback is sportief en expressief. Bovendien kan u de focus op uw dagelijkse leven leggen en tegelijk uw eigen accenten doordrukken.

A3 Sportback
Let op, geld lenen kost ook geld.
Alle vermelde prijzen in de car configurator zijn indicatieve prijzen incl. btw. Op enkele uitzonderingen na stemmen deze overeen met de actuele prijzen. Gelieve voor gedetailleerde en exacte prijsinformatie contact op te nemen met uw concessiehouder. Alle informatie onder voorbehoud van wijzigingen op het vlak van modelvarianten, constructie, uitrusting, technische gegevens, mogelijke opties, prijzen of typfouten. De in deze configurator afgebeelde voertuigen zijn deels uitgerust met optionele uitrusting die verkrijgbaar is tegen meerprijs en stemmen niet overeen met uw selectie. Gelieve informatie in te winnen over de standaarduitrusting en de prijs van uw wagen alvorens een verkoopovereenkomst te ondertekenen.
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw concessiehouder voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.