De nieuwe A3 Sportback > Audi A3 > Audi België
Der neue Audi A3 Sportback in einer Seitenansicht am Strand

Audi A3 Sportback

Revolutionaire evolutie: de nieuwe Audi A3 Sportback*.

Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 6,4–4,2 l/100km (NEDC*: 5,1–3,5 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 146–111 g/km (NEDC*: 116–92 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

In een snel veranderende wereld heb je een partner nodig die gewapend is tegen
nieuwe uitdagingen. Met een progressief design en innovatieve technologieën, zoals Audi connect¹.

Buitenkant: atletisch figuur

De nieuwe Audi A3 Sportback* in atolblauw metaalkleur en de optionele edition one. Met expressieve wielkasten, een grotere spoorbreedte en een doorlopende schouderlijn op de flanken. In combinatie met het nieuwe, vergrote Audi Singleframe in honingraatlook oogt de Audi A3 Sportback* atletischer dan ooit tevoren.

quattro en Audi drive select

De nieuwe Audi A3 Sportback* is dankzij de optionele quattro-vierwielaandrijving, de progressieve stuurinrichting en de optionele Audi drive select berekend op praktisch iedere route. Met Audi drive select kunt u het karakter van de Audi A3 Sportback* aanpassen aan uw rijstijl, door te kiezen tussen de modi comfortabel, dynamisch, automatisch of geheel persoonlijk. De modus efficiency kan u helpen brandstof te besparen.

Hands-on digitalisering

Alle functies van de MMI-display kunnen gemakkelijk en tijdens het rijden door aanraking worden bediend.

Dankzij optionele uitrustingen, zoals Audi virtual cockpit plus en de head-updisplay, wordt aanvullende informatie in het directe gezichtsveld van de bestuurder weergegeven. Voor een fantastische klankbeleving zorgt het optionele Bang & Olufsen Premium Sound System met 3D-geluid.

Atolblauw metaalkleur Atolblauw metaalkleur
Gletsjerwit metaalkleur Gletsjerwit metaalkleur
Manhattangrijs metaalkleur Manhattangrijs metaalkleur
Pythongeel metaalkleur Pythongeel metaalkleur
Tangorood metaalkleur Tangorood metaalkleur
Lichtmetalen velgen in 5-Y-spakendesign Lichtmetalen velgen in 5-Y-spakendesign
Lichtmetalen velgen Audi Sport in 5-Y-spaken-structuurdesign Lichtmetalen velgen Audi Sport in 5-Y-spaken-structuurdesign
Lichtmetalen velgen Audi Sport in 5 spaken Trapezoid design Lichtmetalen velgen Audi Sport in 5 spaken Trapezoid design
Lichtmetalen velgen Audi Sport in 5-dubbele-spaken-edge-design Lichtmetalen velgen Audi Sport in 5-dubbele-spaken-edge-design
Download alle
00:00 | 00:00
  • In de ruime koffer van de Audi A3 Sportback is plaats voor 380 liter. Klapt u de achterbank neer? Dan komt u aan maar liefst 1200 liter.

  • Ervaar de magie van de nieuwe Audi A3 Sportback.

  • Een bijzonder kenmerk van de nieuwe Audi A3 Sportback: de vloeiende schouderlijn aan de zijkant.

  • De Audi A3 Sportback zet zijn dynamiek nog meer in de verf met de optionele 19 inch-wielen.

  • De optionele edition one beschikt over sportievere elementen, zoals verduisterde Matrix ledkoplampen en de bekende Audi ringen op de achterdeuren.

  • Op aanvraag kunt u kiezen voor een elektrische kofferklep, die u ook met een voetbeweging kunt bedienen.

  • Geniet van een uitzonderlijke klankbeleving met het optionele Bang & Olufsen Premium Sound System met 3D-geluid.

  • Van dakkoffers tot unieke wielontwerpen – de optionele Audi Originele Accessoires bieden u tal van personaliseringsmogelijkheden.

  • Zet uw Audi A3 Sportback helemaal naar uw hand met de lakafwerking van Audi Exclusive – hier in Misano rood met parelmoereffect.

Bekijk hem in 360°

In het interieur is het 10,1-inch MMI touch-kleurendisplay ingebed in een hoogglanzend zwart vlak. De optionele sportzetel vooraan, het naar de bestuurder gerichte dashboard en de nieuwe middenconsole met shifter-keuzehendelbediening dragen – op voertuigen met S tronic – bij aan de algemene sportieve uitstraling van het interieur.

Veranderen nacht in dag: Matrix-ledkoplampen

De standaardledkoplampen zorgen voor een optimaal zicht. De optionele Matrix-ledkoplampen verlichten de rijbaan fel en gelijkmatig en mogen dankzij de unieke Audi-lichtsignatuur ook gezien worden. De kans op verblinding van tegenliggers en vooruitrijdende weggebruikers kan aanzienlijk verkleind worden.

Matrix LED-Technologie in de Audi A3 Sportback

Alles verandert: zelfs het licht

Voor het interieur kunt u dankzij het optionele contour- en sfeerlichtpakket kiezen uit 30 verschillende kleuren om uw persoonlijke kleurenprofiel samen te stellen. De MMI-display is verzonken in een hoogglanzend zwart vlak en zorgt samen met de sportzetel voorin, het naar de bestuurder gerichte dashboard en de nieuwe middenconsole met shifter-keuzehendelbediening voor een overheersend sportieve flair in het interieur.

Licht Audi A3 Sportback

Pasklare oplossingen

Met opties uit de Audi Originele Accessoires kunt u het dagelijks gebruik van uw Audi A3 Sportback* nog vereenvoudigen. Zo beschikt u bijvoorbeeld over meer laadruimte met een dakbox. U kunt kiezen uit verschillende kleuren en maten. Een bijzonderheid van het flexibele kinderzitje Dualfix I-SIZE is dat het 360 graden kan worden gedraaid. Daardoor kan het eenvoudig van een voorwaarts gerichte in een achterwaarts gerichte positie worden gedraaid, zonder dat het volledig moet worden gedemonteerd en weer gemonteerd. Bovendien kan het kinderzitje in de geparkeerde wagen naar het open portier worden gedraaid. Wat het aanbrengen en uitnemen van het kind vergemakkelijkt.

Audi A3 Sportback lichtmetalen velgen

Voor een sportieve look zorgen de lichtmetalen velgen in 5-V-spaken-Acumen-design in zwart met de contrastkleuren kwartsgrijs en signaalrood, die het dynamische design van de wagen consequent beklemtonen.

* Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 6,4–4,2 l/100km (NEDC*: 5,1–3,5 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 146–111 g/km (NEDC*: 116–92 g/km). Contacteer uw concessiehouder voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig. Gegevens over brandstofverbruikswaarden en CO₂-emissie afhankelijk van de breedte van de gebruikte velgen en banden.
¹ Nadere informatie over Audi connect vindt u onder www.audi.com/connect en bij uw Audi-verdeler.