Audi S8 TFSI e | Audi België
 • stage_exterior_front.jpg
Audi S8 TFSI

Audi S8 TFSI

Snel en ontspannend.
De Audi S8 TFSI.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: 11,4–11,3 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: 260–258 g/km
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Een krachtige V8 TFSI-biturbomotor, standaard vooruitziende actieve ophanging, quattro met sportdifferentieel en dynamische vierwielbesturing alsook veel ruimte, een hoog zitcomfort en tal van bestuurdershulpsystemen² – met de Audi S8 TFSI³, de luxeberline in zijn meest sportieve vorm, bereikt u uw bestemming snel, ontspannen en veilig.

Sky
Audi S8 parking
Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-s8-front-2021-181009_1.jpg
1920x1080-audi-s8-front-2021-181009_1.jpg
 • De Audi S8 TFSI³ is een indrukwekkende luxeberline die vermogen paart aan comfort .

 • De ovale uitlaatpijpen, links en rechts, accentueren het dynamische achteraanzicht van de Audi S8 TFSI³.

 • Het design van de S8 TFSI³: Een statement van ware sportiviteit dankzij de vele S-specifieke toevoegingen.

 • Bereik uw bestemming ontspannen, dankzij een veelheid van gedeeltelijk optionele rijhulpsystemen².

 • De standaard dynamische vierwielbesturing verhoogt de rijdynamiek van de Audi S8 TFSI³ en staat garant voor een vinnig weggedrag.

 • Kenmerken als de gepersonaliseerde comfortzetels voorin in sportlook zorgen voor een sportief interieur met loungegevoel.

 • Standaard: HD Matrix-ledkoplampen met dynamische richtingaanwijzers.

 • Exclusief charisma dankzij S-specifieke highlights zoals de standaard 20-duimse lichtmetalen velgen in 5-dubbele-spaken-sterdesign (S-design).

 • Ook opvallend: de optionele rood gelakte remklauwen.

Sportiviteit in cijfers

Vermogen

420

kW¹

(571pk)

Versnelling

3.8

0 tot 100 km/h

Koppel

800

Nm¹

maximum

* Gemiddeld brandstofverbruik* 11,4–11,3 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie : 260–258 g/km

Vermogen en efficiëntie komen samen

Een maximumkoppel van 800 Nm, 420 kW (571 pk) en van 0 tot 100 km/u in amper 3,8 seconden – de prestaties van de 4.0 liter V8 TFSI-biturbomotor spreken voor zich (Gecombineerd brandstofverbruik¹: 11,4–11,3 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: 260–258 g/km). Ook op het vlak van efficiëntie wordt niet bespaard, dankzij het standaard 48V mild hybrid-systeem met belt alternator starter en innovatieve Audi cylinder on demand-technologie. Bij lage belasting van de motor schakelt de COD-technologie vier van de acht cilinders uit, zodat de motor even stil en krachtig draait als altijd maar dan zuiniger en met een lagere CO₂-uitstoot.

Sensationele prestaties

Ontdek de voordelen van de permanente quattro vierwielaandrijving en standaard dynamische vierwielbesturing, ongeacht uw snelheid. U voelt het verschil in de verbeterde rijdynamiek en het comfortabele, behendige rijgedrag. De standaard vooruitziende actieve ophanging regelt elk wiel afzonderlijk en past zich aan elk wegdek aan. In bochten worden de dwarskrachten gevoelig afgezwakt om het dynamische rijplezier te vergroten.

Sideview of Audi S8

Een interieur dat aanvoelt als een lounge

De horizontale lijnen worden doorgetrokken in het interieurdesign, dat een en al kwaliteit uitademt. Met exclusieve details zoals de bovenste inleg en de versnellingshendel uitgevoerd in Carbon Vector met een speciaal 3D-diepte-effect, de comfortabele, op maat gemaakte en sportief ogende contourzetels, het S-logo, de S-stiksels, de schakelhendels met aluminiumlook en de pedalen en voetsteun in roestvrij staal.

Interior Audi S8

Kleuren en velgen

Combineer verschillende koetswerkkleuren en velgen met elkaar om een Audi S8 TFSI³ te ontwerpen die geheel aan uw voorstelling voldoet.
2D2D_F11-Pyramid_AU65x_A8_004_00.jpg
Navarrablauw Navarrablauw
Gletsjerwit Gletsjerwit
Daytonagrijs Daytonagrijs
Vesuviusgrijs Vesuviusgrijs
Terragrijs Terragrijs
21” Lichtmetalen velgen 5 dubbele spaken, S design 21” Lichtmetalen velgen 5 dubbele spaken, S design
20” Lichtmetalen velgen 5 spaken Turbine design, magnesium afwerking, gepolijst 20” Lichtmetalen velgen 5 spaken Turbine design, magnesium afwerking, gepolijst
21” Lichtmetalen velgen 10 spaken Y design EVO, anthraciet zwart, gepolijst 21” Lichtmetalen velgen 10 spaken Y design EVO, anthraciet zwart, gepolijst
20'' Lichtmetalen velgen 5 spaken V Star design, antracietzwart, gepolijst 20'' Lichtmetalen velgen 5 spaken V Star design, antracietzwart, gepolijst
20” Lichtmetalen velgen, 5 dubbel spaken design (S-design) 20” Lichtmetalen velgen, 5 dubbel spaken design (S-design)
MMI display Audi S8

Intuïtieve bediening

De standaard MMI navigatie plus met MMI touch response doet meer dan u alleen maar handig de weg wijzen – hij geeft u ook een overzicht van alle voertuigfuncties op twee hogeresolutieschermen met aanraakbediening.

Uitermate charismatisch

Exclusieve details zetten het dynamische karakter van het voertuig verder kracht bij. Denk maar aan de sportieve grille in het Singleframe-rooster die de radiator beschermt en de voorbumper met opvallende luchtinlaten in aluminiumlook. Die dynamiek wordt doorgetrokken in de behuizing van de buitenspiegels in aluminiumlook, de standaard 20-duims lichtmetalen velgen met optioneel rood gelakte remklauwen, opvallende zijdorpels en de indrukwekkende achterkant met diffuser en vier ovale uitlaatpijpen.

Audi S8 sideview
1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Let op: de systemen werken slechts binnen bepaalde grenzen en ondersteunen de bestuurder. De bestuurder blijft echter als enige verantwoordelijk voor het besturen van de wagen en moet te allen tijde aandachtig blijven
3
Gecombineerd brandstofverbruik¹: 11,4–11,3 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: 260–258 g/km
4
5 Kijk op www.audi.com/connect of neem contact op met uw Audi-verdeler voor meer gedetailleerde informatie over Audi connect.