S8 TFSI > Audi A8 > Audi België

Snel en ontspannend.
De Audi S8 TFSI.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: 11,4–11,3 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: 260–258 g/km
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Autorijden kan heel ontspannend zijn. De Audi S8 TFSI toont u hoe – de luxeberline in haar meest sportieve uitvoering ooit. Kom snel en relaxt aan op uw bestemming – zoals het hoort. De zee aan ruimte en het uitzonderlijke zitcomfort, het vernieuwende bedieningsconcept, het ruime infotainment- en connectiviteitsaanbod en de krachtige V8 TFSI-biturbomotor maken autorijden aanzienlijk eenvoudig.

Audi S8 TFSI
Audi S8 TFSI
Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080_AS8_D_181010-2.jpg
1920x1080_AS8_D_181010-2.jpg
  • De ovale uitlaatpijpen links en rechts zetten het dynamische van de achterkant kracht bij.

  • De Audi S8 TFSI¹ – de meest sportieve luxeberline ooit.

  • Het ontwerp: belichaming van sportiviteit.

  • De Audi S8 TFSI trekt op van 0 tot 100 km/u in 3,8 seconden (gecombineerd brandstofverbruik*: WLTP: 11,5-11,6 l/100 km (NEDC: 11,3-11,4 l/100 km); gecombineerde CO₂-uitstoot*: WLTP: 261-271 g/km (NEDC: 258-260 g/km).

  • Ontdek de voordelen van de standaard dynamische vierwielbesturing, ongeacht uw snelheid.

  • Een interieur dat aanvoelt als een lounge.

  • Standaard: HD Matrix-ledkoplampen met dynamische richtingaanwijzers.

  • Uitermate charismatisch dankzij de koplampen, exclusief voor de S8.

  • Ook opvallend: de optionele rood gelakte remklauwen.

Sportiviteit in cijfers

Vermogen

420

kW¹

(571 pk)

Versnelling

3,8

0 tot 100 km/u

Koppel

800

Nm¹

Maximum

1
Gecombineerd brandstofverbruik¹: 11,4–11,3 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: 260–258 g/km

Vermogen en efficiëntie komen samen

Een maximumkoppel van 800 Nm, 420 kW (571 pk) en van 0 tot 100 km/u in amper 3,8 seconden – de prestaties van de 4.0 liter V8 TFSI-biturbomotor spreken voor zich (Gecombineerd brandstofverbruik¹: 11,4–11,3 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: 260–258 g/km). Ook op het vlak van efficiëntie wordt niet bespaard, dankzij het standaard 48V mild hybrid-systeem met belt alternator starter en innovatieve Audi cylinder on demand-technologie. Bij lage belasting van de motor schakelt de COD-technologie vier van de acht cilinders uit, zodat de motor even stil en krachtig draait als altijd maar dan zuiniger en met een lagere CO₂-uitstoot.

Sensationele prestaties

Ontdek de voordelen van de permanente quattro vierwielaandrijving en standaard dynamische vierwielbesturing, ongeacht uw snelheid; U voelt het verschil in de verbeterde rijdynamiek en het comfortabele, behendige rijgedrag. De standaard vooruitziende actieve ophanging regelt elk wiel afzonderlijk en past zich aan elk wegdek aan. In bochten worden de dwarskrachten gevoelig afgezwakt om het dynamische rijplezier te vergroten.

Audi S8 TFSI
Meer over de rijhulpsystemen

Een interieur dat aanvoelt als een lounge

De horizontale lijnen worden doorgetrokken in het interieurdesign, dat een en al kwaliteit uitademt. Met exclusieve details zoals de bovenste inleg en de versnellingshendel uitgevoerd in Carbon Vector met een speciaal 3D-diepte-effect, de comfortabele, op maat gemaakte en sportief ogende contourzetels, het S-logo, de S-stiksels, de schakelhendels met aluminiumlook en de pedalen en voetsteun in roestvrij staal.

Audi S8 TFSI
Meer over de achterkant
Audi S8 TFSI

Intuïtieve bediening

De standaard MMI navigatie plus met MMI touch response doet meer dan u alleen maar handig de weg wijzen – hij geeft u ook een overzicht van alle voertuigfuncties op twee hogeresolutieschermen met aanraakbediening. Dankzij Audi connect³ maakt u gebruik van de ingebouwde Amazon Alexa⁴ assistent, die interactie in uw eigen taal mogelijk maakt zodat u de vele functies eenvoudig met uw stem kunt bedienen.

Uitermate charismatisch

Exclusieve details zetten het dynamische karakter van het voertuig verder kracht bij. Denk maar aan de sportieve grille in het Singleframe-rooster die de radiator beschermt en de voorbumper met opvallende luchtinlaten in aluminiumlook. Die dynamiek wordt doorgetrokken in de behuizing van de buitenspiegels in aluminiumlook, de standaard 20-duims lichtmetalen velgen met optioneel rood gelakte remklauwen, opvallende zijdorpels en de indrukwekkende achterkant met diffuser en vier ovale uitlaatpijpen.

Audi S8
1
Gecombineerd brandstofverbruik¹: 11,4–11,3 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: 260–258 g/km
2
Houd er rekening mee dat rijhulpsystemen de bestuurder tijdens het rijden maar kunnen helpen binnen de limieten van het systeem. De verantwoordelijkheid blijft altijd bij de bestuurder, die zijn aandacht op elk moment op de weg en bij het rijden moet houden.
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.