RS Q3 Sportback > Audi Q3 > Audi België
De nieuwe Audi RS Q3 Sportback in zijaanzicht

Audi RS Q3 Sportback

Zijn kracht: SUV én coupé
De Audi RS Q3 Sportback.

Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 10,2–9,8 l/100km (NEDC*: 8,9–8,8 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 232–223 g/km (NEDC*: 204–202 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Een diep oplopende schouderlijn en een vlak aflopende daklijn komen samen in de karakteristieke achterkant van de Audi RS Q3 Sportback. Typische RS-specifieke elementen dragen bij aan het totale atletische design van de compacte SUV-coupé-crossover. Onder de motorkap ontvouwt de TFSI-motor van 2.5 liter een kracht van 294 kW (400 pk).

High-performance in beeld

Download alle
00:00 | 00:00
  • Bij de lichttechnologie kunt u kiezen voor de optionele Matrix ledkoplampen met dynamische richtingaanwijzer en RS-specifieke donkere randen.

  • Een bijzondere look in Kyalamigroen: de Audi RS Q3 Sportback¹.

  • Typisch voor de Audi RS Q3 Sportback¹ is het coupésilhouet met vlak aflopende daklijn.

  • De Audi RS Q3 Sportback accelereert van 0 tot 100 km/u in 4,5 seconden (gecombineerd brandstofverbruik*: 9,8 l/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot*: 223 g/km).

  • Krachtige afsluiter: de achterkant met de RS-specifieke bumper.

  • Het optionele Optiekpakket zwart legt sportieve accenten aan het exterieur.

  • Vooraan vallen de RS-bumper en het zwart glanzende Singleframe-rooster op.

  • Optionele 21" lichtmetalen velgen met 5 V-spaken in Polygon-design brengen de kracht over op de weg.

  • In het interieur van de Audi RS Q3 Sportback¹ wachten u sportieve elementen en hoogwaardige materialen.

Opvallend anders

De prestaties van de Audi RS Q3 Sportback¹ zijn al op het eerste gezicht af te lezen. Vooraan vallen de RS-bumper in combinatie met het zwart glanzende Singleframe-rooster op. De bijzonder vlak aflopende daklijn en de diep oplopende schouderlijn verlagen het zwaartepunt van het koetswerk visueel. Aan de zijkant gaat het even gespierd verder met de tien millimeter bredere wielkasten. De optionele 21" lichtmetalen velgen zijn voor deze modelklasse buitengewoon. De achterkant van de Audi RS Q3 Sportback¹ ten slotte vormt een krachtige afsluiter met de RS-specifieke bumper met diffusor en horizontale blades in zwart glanzend en de RS-specifieke dakrandspoiler. Door het lage achtervenster ziet de wagen er bijzonder breed uit.

De Audi RS Q3 in achteraanzicht
Meer over individualisering

Meer impulsen per seconde

De legendarische TFSI-motor van 2.5 liter (Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 10,2–9,8 l/100km (NEDC*: 8,9–8,8 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 232–223 g/km (NEDC*: 204–202 g/km)) met vijf cilinders zet uw impulsen onmiddellijk om. Met het standaard RS-sportchassis dat tien millimeter dieper ligt dan het chassis van het basismodel, wordt elke bocht een sensatie. Om de richting precies te kunnen aangeven beschikt de RS Q3 Sportback¹ over een RS-specifieke, aangepaste progressieve stuurinrichting. Bovendien verhoogt de optionele demperregeling de rijdynamiek en stabiliteit. Ze zorgt ook voor een betere wegligging en een groter comfort. Wilt u spontaan halt houden, zorgt het standaard stalen RS-remsysteem met remklauwen in optioneel rood voor vertraging – of als optie de keramische remmen met remklauwen in grijs, rood of blauw.

High-performance in cijfers

Vermogen

294

kW¹

(400 pk)

Acceleratie

4,5

sec.¹

0 tot 100 km/u

Koppel

480

Nm¹

Maximaal

1
Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 10,2–9,8 l/100km (NEDC*: 8,9–8,8 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 232–223 g/km (NEDC*: 204–202 g/km)

Compromisloos ook in het interieur

Het interieur van de Audi RS Q3 Sportback¹ overtuigt zoals zijn exterieur met een dynamische look tot in het kleinste detail. Van het standaard, onderaan afgevlakte multifunctionele lederen RS-sportstuur, de standaard inzetstukken in Aluminium Race antraciet – optioneel in pianolak zwart of carbon – tot de optionele RS-sportzetels in fijn nappaleder met RS-specifieke honingraatstructuur en geïntegreerde hoofdsteunen. Naar wens kan de sportiviteit nog worden verhoogd: met de optionele RS-designpakketten rood of blauw, die bijkomende accenten leggen. Een hoogtepunt voor elke rit is de instapverlichting met Audi Sport-projectie in de deuren.

Interieur in de Audi RS Q3 Sportback

Flexibeler onderweg

Waarom uw vrijheid laten beknotten? De Audi RS Q3 Sportback¹ biedt naast zijn adembenemende prestaties een hoge gebruiksvriendelijkheid met plaats voor veel mogelijkheden. Gewoon flexibel blijven. Maar plaats is er voor max. vijf personen. Hierbij kunt u de achterbank standaard 150 millimeter in de lengte verschuiven en is de rugleuning instelbaar in zeven posities. En voor het transport van grotere voorwerpen kan het koffervolume worden uitgebreid van 530 liter tot maximaal 1.400 liter met neergeklapte leuningen.

1
Gecombineerd brandstofverbruik: WLTP*: 10,2–9,8 l/100km (NEDC*: 8,9–8,8 l/100 km) | Gemiddelde CO2 emissie* WLTP*: 232–223 g/km (NEDC*: 204–202 g/km)
*
De CO2-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.