Audi RS Q3 Sportback | Audi België
Audi RS Q3 Sportback

Audi RS Q3 Sportback

Tijd is een reis.
Hier is een binnenweg.
De Audi RS Q3 Sportback.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: 10,1–9,6 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 229–218 g/km (NEDC: 206–201 g/km)
Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.

Typische RS-specifieke elementen dragen bij aan het totale atletische design van de compacte SUV-coupé-crossover. Onder de motorkap ontvouwt de TFSI-motor van 2.5 liter een kracht van 294 kW (400 pk).

Performance is an attitude.

High-performance in beeld

Download alle
00:00 | 00:00
1920x1080-audi-rs-q3-sportback-front-RSQ3_2020_1491.jpg
1920x1080-audi-rs-q3-sportback-front-RSQ3_2020_1491.jpg
  • Vooraan vallen de RS-bumper en het zwart glanzende Singleframe-rooster op.

  • Bij de lichttechnologie kunt u kiezen voor de optionele Matrix ledkoplampen met dynamische richtingaanwijzer en RS-specifieke donkere randen.

  • Een bijzondere look in Tangorood: de Audi RS Q3 Sportback².

  • Typisch voor de Audi RS Q3 Sportback² is het coupésilhouet met laag aflopende daklijn.

  • De Audi RS Q3 Sportback accelereert van 0 tot 100 km/u in 4,5 seconden.

  • Krachtige afsluiter: de achterkant met de RS-specifieke bumper.

  • De Audi-ringen en -beletteringen in glanzend zwart voegen visuele designelementen toe aan het exterieur.

  • Optionele 21" lichtmetalen velgen met 5 V-spaken in Polygon-design brengen de kracht over op de weg.

  • In het interieur van de Audi RS Q3 Sportback² wachten u sportieve elementen en hoogwaardige materialen.

Opvallend anders

Het prestatievermogen van de Audi RS Q3 Sportback² is meteen herkenbaar. De achterpartij oogt uitgesproken krachtig dankzij de RS-specifieke bumper met achterdiffusor en horizontale blades in glanzend zwart samen met de RS-specifieke spoiler. Vooraan valt vooral de combinatie van de RS-bumper met de glanzend zwarte singleframe op. Verbrede wielkasten en 21'' lichtmetalen velgen zijn ongebruikelijk binnen zijn modelklasse.

Audi RS Q3 rear
Meer over individualisering

Kleuren en velgen

Combineer verschillende koetswerkkleuren en velgen met elkaar om de Audi RS Q3 Sportback² te ontwerpen die geheel aan uw voorstelling voldoet.
Y1Y1_42V_AVP2D_A_2_000.jpg
Tangorood metaalkleur Tangorood metaalkleur
Kyalamigroen Kyalamigroen
Turboblauw Turboblauw
Pulsoranje Pulsoranje
Gletsjerwit metaalkleur Gletsjerwit metaalkleur
Lichtmetalen 21”-velgen, 5-V-spaken-polygoondesign Lichtmetalen 21”-velgen, 5-V-spaken-polygoondesign
Lichtmetalen 21”-velgen, 5-spaken-trigon, titaniumgrijs, glanzende afwerking Lichtmetalen 21”-velgen, 5-spaken-trigon, titaniumgrijs, glanzende afwerking
Lichtmetalen 21”-velgen, 5-V-spaken-polygoon, antracietzwart, glanzende afwerking Lichtmetalen 21”-velgen, 5-V-spaken-polygoon, antracietzwart, glanzende afwerking
Lichtmetalen 21”-velgen, 5-V-spaken-polygoon, titaniumgrijs, glanzende afwerking Lichtmetalen 21”-velgen, 5-V-spaken-polygoon, titaniumgrijs, glanzende afwerking
Lichtmetalen 21”-velgen, 5-spaken-trigon Lichtmetalen 21”-velgen, 5-spaken-trigon

Meer impulsen per seconde

De legendarische TFSI-motor van 2.5 liter (Gecombineerd brandstofverbruik¹: 10,1–9,6 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 229–218 g/km (NEDC: 206–201 g/km)) met vijf cilinders zet uw impulsen onmiddellijk om. Met het standaard RS-sportchassis dat tien millimeter dieper ligt dan het chassis van het basismodel, wordt elke bocht een sensatie. Om de richting precies te kunnen aangeven beschikt de RS Q3 Sportback² over een RS-specifieke, aangepaste progressieve stuurinrichting. Bovendien verhoogt de optionele demperregeling de rijdynamiek en stabiliteit. Ze zorgt ook voor een betere wegligging en een groter comfort. Wilt u spontaan halt houden, zorgt het standaard stalen RS-remsysteem met remklauwen in optioneel rood voor vertraging – of als optie de keramische remmen met remklauwen in grijs, rood of blauw.

High-performance in cijfers

Vermogen

294

kW*

(400 pk)

Acceleratie

4.5

s*

0 tot 100 km/u

Koppel

480

Nm*

Maximaal

* Gemiddeld brandstofverbruik* 10,1–9,6 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie : WLTP: 229–218 g/km (NEDC: 206–201 g/km)

Compromisloos ook in het interieur

Het interieur van de Audi RS Q3 Sportback² overtuigt zoals zijn exterieur met een dynamische look tot in het kleinste detail. Van het onderaan afgevlakte multifunctionele lederen RS-sportstuur, de standaard inzetstukken in Aluminium Race antraciet – optioneel in pianolak zwart of carbon – tot de optionele RS-sportzetels in fijn nappaleder met RS-specifieke honingraatstructuur en geïntegreerde hoofdsteunen. Naar wens kan de sportiviteit nog worden verhoogd: met de optionele RS-designpakketten in rood of blauw, die bijkomende accenten leggen.

Interieur van de Audi RS Q3 Sportback
Interieur panoramische 360-gradenweergave

Zichtbaar overzichtelijk

Bedieningselementen zoals het standaard MMI-aanraakscherm zijn op u afgestemd. De Audi virtual cockpit met zijn 10,25-inch digitaal instrumentenpaneel voorziet u van voertuiginformatie door middel van duidelijke grafieken zoals kaartweergave en motortoerental. Een stap omhoog is de optionele Audi virtuele cockpit plus met 12,3-inch full HD-display. Het RS-specifieke ontwerp komt bijvoorbeeld tot uiting in het versnellingsdisplay, met ondersteunende displays zoals de G-meter en de rondetimer.

Audi RS Q3 Sportback cockpit

Flexibeler onderweg

De Audi RS Q3 Sportback² biedt naast zijn adembenemende prestaties een hoge gebruiksvriendelijkheid en plaats voor maximaal vijf personen. De achterbank kan u standaard 150 millimeter in de lengte verschuiven en de rugleuning is instelbaar in zeven posities. Voor het transport van grotere voorwerpen kan het koffervolume worden uitgebreid van 530 liter tot maximaal 1.400 liter met neergeklapte rugleuningen.

Laat de AUDI RS Q3 Sportback² u opnieuw beïnvloeden

Audi RS Q3 Sportback
1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
* Gecombineerd brandstofverbruik¹: 10,1–9,6 l/100km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 229–218 g/km (NEDC: 206–201 g/km)