Een Audi Q5 Sportback TFSI e kopen? | Audi België
Side-front view Audi Q5 Sportback TFSI e

Audi Q5 Sportback TFSI e

Veelzijdig, krachtig en efficiënt.
De Audi Q5 Sportback TFSI e.

Gecombineerd brandstofverbruik¹: Benzine : 1,8–1,5 l/100km | Stroomverbruik: 21,7–20,2 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie¹: WLTP: 42–35 g/km

De Audi Q5 Sportback TFSI e² combineert het vermogen van een verbrandingsmotor met de kracht van een elektromotor. Een premium SUV met coupé-allures, die u in elektrische modus dynamische prestaties biedt, zonder enige lokale uitstoot.

De Audi Q5 Sportback TFSI e in cijfers

Koppel

500

Nm*

Maximum

Acceleratie

5,3

sec*

0 tot 100 km/u

Systeemvermogen

270

kW*

(367 pk)

Gemiddeld brandstofverbruik* Benzine : 1,8–1,5 l/100km | Stroomverbruik: 21,7–20,2 kWh/100 km | Gemiddelde CO2 emissie : WLTP: 42–35 g/km
Vooraanzicht Audi Q5 Sportback TFSI e

Twee motoren, dubbele voordelen

De Audi Q5 Sportback TFSI e² combineert de voordelen van een elektromotor met die van een verbrandingsmotor. In de 55 TFSI e uitvoering genereren ze samen een vermogen van 270 kW (gecombineerd brandstofverbruik¹: 1,8 - 2,0 l/100 km; gecombineerd stroomverbruik¹: 19,3 - 19,6 kWh/100 km; gecombineerde CO₂-uitstoot¹: 42 - 45 g/km) en een koppel van 500 Nm. Bovendien beschikt u standaard over quattro vierwielaandrijving.

zijaanzicht Audi Q5 Sportback TFSI e

Ontspannen tijdens elk type rit

Ervaar de voordelen van een plug-inhybride. Uw dagelijkse korte ritten legt u af in aangename stilte en zonder enige lokale uitstoot dankzij de elektrische modus. Voor langere ritten kunt u vertrouwen op de actieradius die u gewend bent van een verbrandingsmotor, zodat u uw bestemming steeds probleemloos bereikt.

Met de Hold-modus blijft de batterij op zijn huidige laadniveau en vertrouwt de wagen hoofdzakelijk op zijn verbrandingsmotor. Zo kunt u op het einde van een lange rit over secundaire en snelwegen ontspannen door de stad rijden in volledig elektrische modus.

MMI system in Audi Q5 TFSI e

Rij zoals u wilt: vier rijmodi

U bepaalt hoe u rijdt. In de Audi Q5 Sportback TFSI e hebt u de keuze uit vier rijmodi: puur elektrisch rijden (EV), primair gebruik van de verbrandingsmotor om het batterijniveau te behouden (Hold) of te verhogen (Charge)² om later elektrisch te rijden, of efficiënte interactie (Hybrid).

Een heldere blik op de weg

Dankzij de vermogensmeter links in de Audi virtual cockpit houdt u altijd een oog op het totale vermogen van het systeem, de rijmodus en het batterijniveau. In het midden ziet u de huidige resterende actieradius, zowel voor de elektromotor als de verbrandingsmotor. Bovendien heeft u in de myAudi App³ altijd een overzicht van uw bereik.

Powermeter in de Audi Q5 Sportback TFSI e

Thuis opladen

Wilt u thuis opladen? Daarvoor is er het standaard e-tron compact laadsysteem. Dat bestaat uit een control unit, inclusief oplaadkabel en twee verschillende verlengkabels (met huishoudelijke en industriële stekkers).

Side view Audi Q5 TFSI e
 
Side view Audi Q5 TFSI e Sportback
 

Onderweg opladen

Geniet van de voordelen van de e-tron Charging Service: meer dan 200.000 oplaadpunten in 25 Europese landen, individuele tarieven voor pendelaars in de stad en voor wie veel rijdt, intelligente routebegeleiding en een overzicht van al uw laadprocessen en facturen.

Kleuren en wielen

Combineer verschillende lakkkleuren en velgen om uw ​​Audi Q5 Sportback TFSI e helemaal naar uw hand te zetten.
2D2D_V71_AVP2D_A_2_000.jpg
Navarrablauw, metallic Navarrablauw, metallic
Ultra blauw, metallic Ultra blauw, metallic
District groen, metallic District groen, metallic
Daytona grijs, pareleffect Daytona grijs, pareleffect
Quantum grijs Quantum grijs
20" lichtmetalen velgen met 5 spaken, Segment-design, Grafietgrijs, gepolijst 20" lichtmetalen velgen met 5 spaken, Segment-design, Grafietgrijs, gepolijst
20" Audi Sport lichtmetalen velgen met 5 spaken, sterdesign, Antracietzwart, gepolijst 20" Audi Sport lichtmetalen velgen met 5 spaken, sterdesign, Antracietzwart, gepolijst
21" Audi Sport lichtmetalen velgen met 5 armen, polygondesign 21" Audi Sport lichtmetalen velgen met 5 armen, polygondesign
21" Audi Sport lichtmetalen velgen met 5 dubbele spaken, turbinedesign, Titaangrijs mat, gepolijst 21" Audi Sport lichtmetalen velgen met 5 dubbele spaken, turbinedesign, Titaangrijs mat, gepolijst
21"Audi Sport lichtmetalen velgen met 5 spaken, offsetdesign, Antracietzwart, gepolijst 21"Audi Sport lichtmetalen velgen met 5 spaken, offsetdesign, Antracietzwart, gepolijst
Panoramic view Audi Q5 Sportback TFSI e

Bekijken in 360°

Bekijk de Audi Q5 Sportback TFSI e vanuit verschillende hoeken in deze 360°-animatie.

Personaliseer uw wagen met oled-achterlichten

Met de optionele oled-achterlichten kunt één van drie achterlichtsignaturen kiezen als opvallend kenmerk om uw Q5 Sportback TFSI e te personaliseren. Bovendien verandert het karakter van de achterlichtsignatuur automatisch, afhankelijk van de rijmodus die u kiest.

De digitale oleds zijn ook voorzien van nabijheidsdetectie⁴: wanneer het voertuig stilstaat en een andere weggebruiker nadert tot op minder dan twee meter achter het voertuig, worden alle oledsegmenten automatisch geactiveerd om een grotere zichtbare zone te creëren.
OLED rear lights Audi Q5 Sportback TFSI e
Goed om te weten: bij aankoop van de wagen hebt u de keuze uit drie achterlichtsignaturen om uw Audi Q5 Sportback TFSI e te personaliseren. De animatie toont de dynamische lichtscène van achterlichtvariant 1.
  • 1920x1080-audi-q5-sportback-tfsi-e-oled-v1-my2021.jpg
    Achterlichtsignatuur 1
  • 1920x1080-audi-q5-sportback-tfsi-e-oled-v2-my2021.jpg
    Achterlichtsignatuur 2
  • 1920x1080-audi-q5-sportback-tfsi-e-oled-v3-my2021.jpg
    Achterlichtsignatuur 3

Verbazingwekkend veel ruimte

De batterij voor de elektromotor zit onder de vlakke laadruimte, zodat die ongeveer 455 liter bagageruimte biedt, of zelfs 1.365 liter met neergeklapte stoelen. Bijzonder praktisch is de flexibele achterbank, die u naar wens naar voren en naar achteren kunt kantelen of verschuiven. De rugleuningen van de drie segmenten kunt u afzonderlijk of samen neerklappen.

Ervaar de royale opbergruimte van de Audi Q5 Sportback TFSI e met deze achterbankanimatie.

Animated rear seats Audi A5 Sportback TFSI e
Ontdek het interieur
Interior Audi Q5 TFSI e

Vooruitstrevend van buiten. Stijlvol van binnen

Ook in het interieur toont de Audi Q5 Sportback TFSI e zijn elegante, sportieve karakter. Het optionele fijne nappaleder van de sportzetels voorin, hun karaktervolle ruitpatroon en de contrasterende stiksels in rotsgrijs zijn hiervan een bijzonder treffend voorbeeld. Het aangenaam warme, ademende oppervlak van het leer onderstreept het luxueuze karakter van het interieur van de wagen.

1
De CO₂-emissie en verbruikswaarden worden alleen ter indicatieve titel gegeven. Het is mogelijk dat de waarden die zijn opgegeven voor een specifieke configuratie van een voertuig verschillen van de waarden die worden weergegeven op het gelijkvormigheidsattest bij aflevering van het voertuig. Bovendien kan dit eventuele verschil de krachtens de toepasselijke wetgeving (sociaal, fiscaal, enz.) verschuldigde bedragen mogelijks beïnvloeden. Contacteer uw verdeler voor alle informatie over de fiscaliteit van uw voertuig.
2
Kan leiden tot een hoger brandstofverbruik.
3
Afhankelijk van de verkrijgbaarheid in uw land. Compatibel met Apple iOS 10.0 en Android 6 en hogere versies. Registreer u wel vooraf op www.audi.com/myaudi.
4
Alleen leverbaar in combinatie met Audi active lane assist, Audi adaptive cruise control of lane departure warning. Hou er rekening mee dat rijhulpsystemen u als bestuurder tijdens het rijden maar kunnen helpen binnen de limieten van het systeem. De verantwoordelijkheid blijft altijd bij u als bestuurder: hou uw aandacht op elk moment op de weg en bij het rijden.